ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hidro Dinamik
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1327
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
1 saniye önce
Toplam Mesaj:
1089 [2.73 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
620 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

♠♠♠Hidro Dinamik♠♠♠

SON 10 MESAJI

Blackwater Tetra 40lt Bambu Ormanı
[QUOTE=KaanE]

Mum oldu mum. Kendi türü yok diye sanırım :)[/QUOTE]
Alışınca tüyü diker gibi [:)))]
Blackwater Tetra 40lt Bambu Ormanı
Hayırlı olsun [:nazar:] Haylazıda ayırmışız tetraları kovalamasa bari [:)))]
Akvaryum Kapağı Fikri 2
Pleksinin boyutu arttıkça kalınlığı artmalı 2mm 90x35 boyutunda olması lazım haftada bir bel verip ters düz çevirmek gerekiyordu. 4 6 mm olsa tabii daha dayanıklı olur.

Pleksiyi kesmek sıkıntılıdır ya pürüzlü yüzey elde eder zımparalamak için uğraştırır ya da kesim alanını karartırsınız.
Oluklu polikarbon şuan m² si en ucuz olan, denemek istiyorsanız ondan başlayabilirsiniz.

Doğrusu buhar camınada çok gerek yok şuan 3 akvaryumumdada kullanmıyorum. Bekar evi değilse düzenli temizleniyor havalandırılıyor. Odayı kokutma gibi bir durumda yok. Sebepsiz atlama olmaz tedbiren suyu 3 5 cm düşük tutarsınız yeter.

4 6 mm pleksi deneyene kadar Nano tank kurarsınız boşverin. [:)))][EDIT]Hidro Dinamik,2024-11-20 14:52:47[/EDIT]
Güncelleme Zamanı
[QUOTE=Ehtiyar]Konu benim, kimseye dert olmaz, takılma. Bu gerçekten kaplama mdf'den daha güzel daha sağlam, işlevsel olacak. Bitince fotoğraflarsınız umarım, canımız çeksin. Ben yinede arka tarafın levha ile sabitlenmesini düşünüyorum veya köşe destekleri arkanın daha geniş olmalı. Çalışma masanız olacak, ufak sallanmalar bile suyu dalgalandırıyor bilyorsunuz.
Şöyle verniklenmiş, ışıklandırılmış, ortada pc; kafamda hayali bile harika. Birde kendiniz yapacaksınız, şimdiden ellerinize sağlık.
Not: kavalye kullanmanın gereğini anladınız sanırım, ağaç masada uygulamayı deneyin isterseniz, sabitlemeye inanilmaz katkısı oluyor.[/QUOTE]
Teşekkürler. [:)] Maddi ve zaman olarak denk getirebilirsem kesinlikte yapacağım bayağı heveslendim. 2 Monitör, 96 ve 30 lt akvaryum için fazla ama ileride ne yapacağım belli olmaz diye güçlü olmasından zarar gelmez dedim.[:)))]
Evet araştırırken en çok aklıma gelende kavalye oldu. Bir kaç dolap montajı yaparken en çok gözüme çarpandı, adını bile bilmiyordum geçen sizden öğrendim. [:)))][:)))] Keresteleri üst üste geçecek şekilde kapaklar alıp vida, kavalye ve gemici tutkalıyla bağlantı kurmayı düşünüyorum. Belki görünmeyecek yerlerde metal köşebentlerle içimi iyice refahlatırım.
[EDIT]Hidro Dinamik,2024-11-20 03:57:18[/EDIT]
Güncelleme Zamanı
[QUOTE=Ehtiyar]Her durumda orta dikmeyi ve sallantıyı engelleyecek arka levhayı göz ardı etmeyin.[/QUOTE]
Kafamdaki planla konuyu biraz baltalayacağım kusura bakmayın. [:)))]
Bilgisayar kullanırken rahat 50-70cm aralığa ihtiyaç olduğundan orta kısma ayrı bir destek kullanamadım. Şimdilik kafamda bu tarz bir ürün var ama keresteyi uyguna getirirsem daha ciddi bir planlama yapacağım. Önden görünen destekleri 5x10 kerestelerden yapasımda gelmiyor değil. [:)))]
(Çizimler hatalı, montaj modülü kullanarak yapmadığımdan bağlantı sınırları belli değil, sonuca yaklaşırken tek tek uğraşacağım.)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/201120240322291.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/201120240345121.jpg[/IMG]

Tabii bazı ufak tefek detaylarda var. Keresteler ile üstte kullanacağım plakayı aynı ağaç türünden bulursam işim kolaylaşacak. Vernik atıp geçerim, belki öncesinde pürmüzle damarları çıkarırım. Ama aynı ağaç türü denk gelmezse mecbur akrilik boyaya başvurucam. Arada çizilme olursa rötuş atmakla uğraşmam gerekir.

Asıl sıkıntı odada şuan yer olmadığından bunu tam eşya değişimi sırasında çıkarabilmem gerekiyor. İşler karışmazsa planım bu yönde.
[EDIT]Hidro Dinamik,2024-11-20 03:45:27[/EDIT]
Güncelleme Zamanı
[QUOTE=Ehtiyar]
Valla kilosu üç bine geliyor iyidir herhal.
Sizin akv. dolabı ne oldu gelişme var mı?[/QUOTE]
Öyledir muhakkak ama tetranın çoğu yemi 2 bine geldiğini düşününce acaba biraz kârı yüksek mi tutuyorlar diye düşündürdü.

Tanıdık müteahhitin adamı yapmak istemedi, bir kaç çizim yapıp imalathaneye gidecektim de aklıma yeni fikir geldi askıya aldım. Silinmiş 9x9 kerestelerden iskelet yapıp 2 metrelik masa yapmayi düşünüyorum. Üzerine hem monitörleri hem akvaryumları sığdıracak bir bilgisayar masası çok daha iyi olacak gibi. Şuan tek umudum silinmiş keresteyi biraz daha ucuza bulabilmek. [:)))]
Üzerine koyulacak akvaryumlar çok ağır olmayacağından odada mobilya fazlalığıda olmaz.
Güncelleme Zamanı
İyi yem aldıysanız hayırlı olsun sevindim. Ama kötü yem aldıysanız aklıma geldikçe kulaklarınızı çınlatırım. [:P][:)))]

Moli yavrusu yiyecek balıklar ekleseniz moliler empati yapmayı öğrenebilir. [:)))][:)))][EDIT]Hidro Dinamik,2024-11-19 23:58:46[/EDIT]
Bitkilerde Çürüme
Görselinde lotus çiçeği olan all inclusive havuz ve gölet için. [EDIT]Hidro Dinamik,2024-11-19 14:12:28[/EDIT]
Gerçek Taşlardan Arka Plan
[QUOTE=KaanE]
Karidesler de aptaldı o kadar anlamayacak farkı? [:)))][/QUOTE]
Denemeden bilemeyiz. [:)))] Başlarına taş yağacak taş [:)))][:)))]
Gerçek Taşlardan Arka Plan
Taş desenli duvar kağıtlarından yapıştırsanız? [:)))]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.