ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
1Balikci
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1147
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
52 dakika önce
Toplam Mesaj:
832 [2.17 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
391 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burçay Çağlayan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Muhasebeci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağlayan

SON 10 MESAJI

Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika”
[QUOTE=Orhan76]Karma tanklarda zor bir süreç gerçekten, ne diyeyim geçmiş olsun [:(] Umarım bir sonraki seferde olur [:nazar:][/QUOTE]

Umarım, teşekkür ederim. Dalga gidişatına bıraktım zaten. Müdahale etmeyeceğim.
[QUOTE=bendeniztayfun]Selamlar ben burada neye üzünüldüğüne anlam veremedim Efe kızı[/QUOTE]

Tek bir tane yavru görmüştüm muhtemelen gerisi vardı yediler diye düşünüyorum o yüzden. Ya da ilk yavrulama tecrübesizlik.
Nano Deniz Akvaryumu Kurulumu İçin Ne Gerekiyor
Kırmızı yuvarlak işaretlediğim alana tıklayıp konuyu açarsanız tuzlu su bölümüne geçmiş olursunuz ve oradaki arkadaşlar eminim ise daha çok yardımcı olacaklardır.
Güzel hobiler dilerim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241280/221120240005561.jpg[/IMG]
Akvaryumda Kaç Mm Cam Seçmeliyim?
90 cm yükseklik 50 cm akvaryumda kayıt kuşaksız 10 mm kullanıyorum. Bence risk almayın. 3 kuruş fazla olsun, kafanız rahat olsun. Ben olsam o yükseklik ve boya göre en az 12 mm yaparım.[EDIT]1Balikci ,2024-11-21 23:56:50[/EDIT]
[QUOTE=Neothauma ]Hiç şaşırmadım. Bu türlerin ortamını bulunca üremesi Amerikan zebra kadar kolay. Her şey yerli yerinde. Fakat aklıma bir şey takıldı. Eğer o brichardilerin yuvası videodaki hemen sağ taraftaki kabuk ise iki türün yuva alanı birbirine çok yakın. Bu yüzden çatışmalar, yavru kayıpları olası. Bir süre daha bekleyin bakalım neler olacak. Eğer her iki türden birinde yavru olmadığına emin olduğunuz anda o türün yuva kabuğunu biraz daha ileri taşıyın. Bu taşınma muhtemelen brichardiler için olacak. [/QUOTE]

Çok haklısınız hiç ummadığım anda neler oldu. Böyle muhteşem bir dünya ki akvaryum canlıları bizi her zaman şaşırtmaya devam ediyorlar. Aynen öyle yan yanalar başka yer yokmuş gibi😀, ben önlemimi alayım sabah ilk işim yavru zaten yok bir tane vardı brichardi kabuğunu biraz daha ortaya çekeyim.[EDIT]1Balikci ,2024-11-21 22:43:29[/EDIT]
Tam leleupi’lerden vazgeçmişken 🤦🏻♀ @Neothauma

[VID]https://youtube.com/shorts/lQeCaeFreBY?si=0sfPv5Pf-yk8EEVG[/VID][EDIT]1Balikci ,2024-11-21 22:19:50[/EDIT]
[QUOTE=Neothauma ]Üzülmeyin ve de herhangi bir müdehalede bulunmayın. Hem leleupi hem Julidochromis türleri fırsatçı türler, özellikle Julidochromisler sinsice diğer balıkların yuvalarına yaklaşmalarıyla avlanmalarıyla bilinir. Canlı gözle görmediğiniz sürece hangisinin yediğini bilemezsiniz. Bir de bu balıkların ilk üreme tecrübeleri, doğal olarak böyle kayıpların olması pek de sıra dışı değil, özellikle karma tanklarda bu daha da olası. Bırakın zamanla kendi aralarında düzen otursun. Balık çıkarma konusunda tavsiye edebileceğim tek şey bir türü tamamen çıkarmaktansa çıkarmak istediğiniz türlerin birey sayısını 1-2 adet azaltmak olur. Bir kere üremeye başladılar mı devamı gelir merak etmeyin. [/QUOTE]

Çok teşekkür ederim yüreğime su Serptiniz. Böyle gider diye korktum. Leleupi’ler için arkadaşıma hafta sonu için söz verdim almak isterse gelip alacak paşa gönlü bilir.
Alırsa eğer Marlieri ve Brichardi olarak yolumuza devam edeceğiz.
Olmazsa eğer dediğiniz gibi zaten Dokunmuyorum akvaryuma kendi aralarında halletsinler 😊 ne diyim.
Bebekleri kim yedi? 😢

Bugün akvaryumu izlerken bir tane brichardi bebek gördüm kabukta, muhtemelen daha fazla vardı. Ama artık yoklar.

Leleupi ve Marlieri olağan Şüpheliler.

Ben leleupilerden şüpheleniyorum ve çıkartmayı düşünüyorum.

Ne yapmalıyım? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241280/211120242013191.jpg[/IMG]
Blackwater Tetra 40lt Bambu Ormanı

Çok güzel olmuş[:nazar:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.