ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
easyac
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
58
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ocak 2024 09:44
Son Ziyaret:
03 Ekim 2024 07:44
Toplam Mesaj:
59 [0.19 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Esat Acun
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Esat Acun

SON 10 MESAJI

Planarya En Etkili Ve Güvenli Tedavi Yolunu Buldum
Biraz geç oldu cevabım ama 3 Ekim itibari ile hala bir tane planarya yok[:)]

[QUOTE=Kuzgun61]Konuyu uyandırayım :) Merhaba , son güncellemeyi Şubat 2024de yapmışsınız. Bu tarihten sonra tankınızda planarya gördünüz mü?[/QUOTE][:)]
Axolotl Hastalık
Umarım sorun devam etmiyordur.

Axolotlarda su üzerinde yüzmenin en önemli sebebi suda amonyak miktarının yükselmesidir. Su değişimlerini daha sık yapmanızı tavsiye ederim.
Ayrıca kabızlık ve hava yutmada buna neden olabiliyor.[EDIT]easyac,2024-02-22 14:37:11[/EDIT]
Planarya En Etkili Ve Güvenli Tedavi Yolunu Buldum
Arkadaşlar ilk mesajda süreci detaylı yazdım. Kısaca son durum güncellemesi aşağıda ki gibidir;

15 gün aralıkla yapmış olduğum iki uygulama neticesinde planaryalardan tamamen kurtulmuş bulunuyorum. Ürünün üzerinde tek uygulama yeterlidir yazıyor ama ben risk almamak için 15. gün bir uygulama daha yaptım. Tek uygulamada aynı etkiyi gösterir miydi bilmiyorum.

Ürünün aşağıda ki türler için zararlı olmadığı tarafımdan test edilip onaylanmıştır.

Karides ve kerevitler:
Neocaridina davidi, Neocaridina palmata, Caridina multidentata, Caridina logemanni, Caridina gracilirostris, Macrobrachium lanchesteri, Atya gabonensis, Cambarellus patzcuarensis, Procambarus clarkii, Procambarus alleni

Salyangozlar:
Clithon sp., Faunus sp., Nerite sp., Theodoxus sp., Tylomelania sp., Marisa sp., Lymnea sp., Melanopsis sp. ve cinsinden emin olamadım üç tür salyangoz.

Balıklar:
Oryzias latipes, Boraras brigittae, Pseudomugil luminatus, Boraras maculatus
Planarya İçin İlginç Bir İlaç
[QUOTE=NewbieSamet]
bu surecte yosunlarda bir degisim gordunmu (yosun varsa)[/QUOTE]

Samet Bey, yosundan kasıt moss türleri ise 10 kadar farklı moss türüm var herhangi bir sorun yaşamadım. İstenmeyen yosun ve alglerden bahsediyor iseniz çok şükür yosun problemim yok.

[QUOTE=GhostKoi]İlk uygulamadan sonra planaryalar azalmış faka yok olmamıştı. 2. uygulamadan 1 hafta sonra henüz hiç planarya görmüş değilim.

Tuhaf bir konu: İlacın İçeriği neredeyse evde hazırlayabileceğiniz kadar basit. Web sitesi var fakat içerik yok. Firmanın menşei belli değil ve başka ürünü de yok. Tuhaf yani.[/QUOTE]

İlaçlar bazen tanktan tanka farklı sonuç verebiliyorlar Erkut Bey. Bazen filtre materyali tarafından bir kısmı emilebiliyor veya dekorlar (özellikle volkanik kayalar varsa) tarafından bağlanabiliyorlar. Akvaryumun ph ve kh seviyesi de etkileyebiliyor. Yıllardır dikkat ederim çoğu ilaç yüksek phda daha etkisiz. Belki sizde de böyle durum oluştu. Her ne ise sonuçta ikinci dozda olsa da kurtulmuşsunuz. Sevindim. Planarya belasından ne çektim bir ben bilirim.

İçeriği nane, kekik ve sarımsak yazıyor. Yağlı bir ilaç, iki damla parmağıma damlatıp kokladığımda sarımsaklı nane kokusu alıyorum. Dediğiniz gibi firmanın başka bir ürününün olmaması garip.[EDIT]easyac,2024-01-30 20:12:29[/EDIT]
Planarya İçin İlginç Bir İlaç
Bugün tedavinin on beşinci günündeyim. Yaptığım kontrolde yine canlı planaryaya rastlamadım. Tedbir amaçlı koyduğum planarya kapanları da yine boş. Tüm karides, kerevit, balık ve salyangozlar normal. İştahlarında ve hareketlerinde bir anormallik gözlemlemedim. Bitkilerde de bir sorun yok.

Yine de her ihtimale karşı on beşinci günde ikinci doz uygulamayı yaptım.

Artık tanklarımda sıfır planarya var diyebilirim galiba.[:D]


[EDIT]easyac,2024-01-30 14:53:09[/EDIT]
Japon Balığı Günde Ne Kadar Yem Atmalıyım
[QUOTE=miraccakir]Bir tane pond yemi aşağı yukarı 3 dk'da yiyorlar, sabah bir akşam bir tane yapayım dediğinize göre[/QUOTE]

Dört balığa bir pond yem çok az. Yem değişti ise yeni yeme alışana kadar az yiyor olabilirler veya yem kalitesiz bir yem ise lezzetsiz geliyor olabilir. Şahsi fikrim japon balıkları için üretilmiş en az iki farklı markaya ait yemi dönüşümlü olarak kullanın.

Ayrıca japon balıkları otobur ağırlıklı beslenen canlılardır. Haşlanmış ıspanak, marul, salatalık gibi sebzelerle diyeti çeşitlendirebilirsiniz.
Bu Nedir
[QUOTE=NewbieSamet]
pek bir tepki goremedim ama belki ben gorememiste olabilirim[/QUOTE]

Hidra olsa idi fark ederdiniz kasılır çekilirlerdi. Tam tür hakkında yardımcı olamayacağım ama tepki yok ise hidra değil diyebiliriz.
Japon Balığı Günde Ne Kadar Yem Atmalıyım
Şu kadar diye bir miktar belirtmek zor. Mümkünse günde iki sefer birkaç dakika içinde tüketebilecekleri kadar yem verin. Eğer yemi verdiniz ve 5 dk. içinde tüketmediler ise fazla demektir. Miktarı azaltın.
Balık Fiyatlarının Kafayı Yemiş Olması!
Maliyetler arttı ona laf yok ama dediğiniz gibi bu kadar artmadı. "Maliyetler arttı" argümanı artık insanlara zırh oldu. Son yıllarda alıcılarında fiyat algısı ortadan kalktığı için insanlar bin liralık ürüne on bin lira istemekte beis görmüyor.

Kendimden örnek vereyim esnafım. Ürün kalemlerim arasında sanayide çok kullanılan bir malzeme de var. Piyasaya göre oldukça uygun satıyorum, uygun sattığımın da farkındayım, bu üründen parada kazanıyorum... Daha geçen hafta elemanım, Esat Bey bu ürün çok düşük kaldı diğer firmalardan arkadaşlar kardeş siz enayi misiniz diyorlar, bir yüzde yirmi artırsak mı fiyatı diye yanıma geldi. Bu mevzu sebebiyle enayi misin kardeş lafını son üç ayda belki on kişiden duydum.[:D]

Her üründe böyle bu. Ahmet bakıyor Mehmet balığa bin lira istiyor, Mehmet'in balık bin liraysa benimki iki bin lira rahat eder diyor. O sırada Ali diyor ki ohooo Ahmet'in balık iki bin lira ediyorsa bende ki ırk rahat beş bin lira eder diyor. Bunu gören Esat durur mu bir yıldır emek veriyorum benim balığın en az on bini var diyor. Bu iş zincirleme böyle devam ediyor...[EDIT]easyac,2024-01-26 20:33:21[/EDIT]
Axolotlım Hasta Mı
Genetikte etjili olmakla birlikte axolotların oksijen oranı yüksek ve soğuk sularda çoğunlukla solungaçları küçülür. Kanımca korkulacak bir durum yok.[EDIT]easyac,2024-01-26 20:14:44[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 21 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.