ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hamite07
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
39
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 55 Dakika önce
Toplam Mesaj:
58 [0.25 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
47 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan birol
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Rttt

SON 10 MESAJI

Ramirezi
Akvaryum malzeme fiyatları uçtu gitti balık fiyatları desen oda öyle zengin işi oldu artık.Ben yumurta veren genc melek çiftimi 450 TL fiyata verdim 2 çift aldılar 900 TL.İnternetten hobicilerden araştırabilirsiniz üreticiden felan daha ucuza alınabiliyor.
Sonunda Başardım Melek Yavruları
Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için infusoria kültürü hazırlayacaktım ama nedense üşendim şimdide geç kaldım.Balıklardan bazıları azda olsa gelişme gösterdi 3.4 güne kadar artemiaya geçicem.Bugün kaybım olmadı çok şükür.Şimdilik yumurta sarısına devam
edeceğim.
Evet melek yavrularıni büyutmesi zor.15 seneye yakın tanganika gölü balıkları hariç beslemediğim balık kalmadı.Tüm balıklar güzel ama bena en çok keyif veren balıklar discus melek cüce gurami ve oscarlar oldu.Melekleri büyütebilirsem elimden çıkarıp nasipse bol dekorlu sadece sunset plati akvaryumu kurmayı düşünüyorum.
Yeni Akvaryum Hakkında Sorularım
Küçük meleklerim vardı yanına kiraz karides koymuştum hepsini öldürdüler yemese bile uzuvlarını kopardılar.
Aslında başımdan çok aksilikler geçti mantarlaşan yumurtaları ayırırken digér yumurtaların bazılarıda zemine düştü onlardan yavru çıkmaz diye onlarıda sifonladım.Yavrular serbest yüzüşe geçtikten sonra pipodan çıkan kabarcıklar camın önünde patlayıp bazılarını camın üst kısmına yapıştırıyordu havasız kalan balıkların öldüğünü gördüm.Pipoyu iptal edip şelale filtre taktım onlarıda süngerin arasından motor çekti birsürü aksilikler yaşadım.Şu an artemia yiyemezler diye düşünüyorum.Hızlı büyümeleri için su değişımi yapıyorum ama arıtma cihazından balıklar minerallerdende yoksun kalıyorlar.Çünkü çeşme suyunun tds değeri 360 malesef.Neyseki kayıplarım azaldı rayına oturtmaya çalışıcam.Artemia siparişim geldi iyibi marka bayağı video seyrettim dersime iyi çalıştım bir hafta sonra artemia çikarmaya çalışıcam inşallah beceririm.[EDIT]Hamite07,2024-11-21 21:01:45[/EDIT]
Arkadaşlar sonunda başardım.Yaklaşık birsene önce yavrudan aldığım meleklerden yavru aldım.Platinum ve marble olmak üzere iki çift çıkardım.Eşleri sattım yavrularla kalakaldım.Tek sorun yumurtalar çok ufaktı neticede yavrularda ufak çıktı.1 hafta önce serbest yüzüşe başladılar yumurta sarısı veriyorum hâla gözle görülür bir gelişme yok balıklarda.Artemia yiyecek boyuta henüz getiremedim malesef.Toplamda iki çiften 500 ü geç yavru aldım ama şimdiye dek yaklaşık 60 tane felan kaybım oldu.Yavrular ayrı ayrı tanktalar biri 25 diğeri 50 litre.Birde büyük tankım var 120 litre.Büyük tanka nezaman nasıl aktarma yapabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/244395/211120241719301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/244395/211120241719311.jpg[/IMG][EDIT]Hamite07,2024-11-21 17:19:40[/EDIT]
Tür Önesiri
En güzeli 4,5 cm liķ 10 tane karışık melek alın sürü halınde takılsınlar seyretmesi çok zevkli ilerde içlerinden eşte çıkarırsınız.Diğer bir seçenekte ıceman demosoni sarıprenses akvaryumu kurabilirsiniz.
Akvaryum Camında Beyaz Leke Sorunu
Suyunuz çok kireçliyse akvaryumun her yerinde oluşur kireç haftada 2 kez cam temizleme aparatıyla kireç tutmasada temizlik yapmak şart bende bir türlü gideremedim kireci.Eve arıtma cihazı taktıktan sonra kireç kalmadı akvaryumlarımda başka çare yok gibi.
Falez Taşı
Bende Antalyada oturuyorum ayni kayaların biraz daha ufalanmayanları var.Daha pürüssüz yüzeyleri var ben onlardan koydum bir sorun yok şimdilik.İlk bulduklarım seninkilerdendi onlarıda karides çöpçü ve zebra daniolara koydum yine bir sorun olmadı ama 2 ay gibi bir süre sonra çıkardım suyu felan kirletmedi.İçi kızıl olanları değilde dışı kaya gibi olanlardan fazla deliği olmayacak ufalanmıyanlarından koyabilirsin.[EDIT]Hamite07,2024-11-12 18:27:05[/EDIT]
Falez Taşı
Ufalanan bit taş suya salınım yapıyor diye biliyorum bendede var öyle duruyor ciklet balıklarına koyabilirsiniz.Birde çok iyi yıkaman lâzım ben fırçalayıp tazzikli su sıktım üstüne baya bir tortuları gitti.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.