ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kaan97
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2024 21:04
Son Ziyaret:
28 Kasım 2024 01:00
Toplam Mesaj:
7 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
kaan Özentürk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

kaan Özentürk

SON 7 MESAJI

Dip Balıklarında Ölüm
*Uzun zaman sonra gelen not*

Akvaryumdaki kaya dekorlarının tamamını değiştirdim. Canlı ölümleri kayalardan kaynaklıymış. Kayalardan birinin üzerine sirke döktüm ve köpürmeye başladı.

Kayaları değiştirip %60 su değişimi yaptıktan sonra her şey normale döndü. Suyun ideal değerlerde kalması için catappa yaprağıda ekledim.

Yeni çöpçüler (Orange Venezuela) ve kuhliler aldım oldukça sağlıklı şekilde hayatlarına devam ediyorlar. Doğru dekor kullanımının önemini anladım diyebilirim.

Lütfen doğada bulduğunuz nesneleri uygunluğundan emin olmadan tankınıza koyarak benim yaptığım hatayı yapmayın.

Tüm bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.
Dip Balıklarında Ölüm
[QUOTE=darkaura]Salınım yaptığından şüphelendiğiniz taşları tuz ruhu ile test edebilirsiniz. Taşın üzerine biraz tuz ruhu dökün, köpürme yaparsa salınıp yapıyordur. Ama bunu mutlaka açık alanda yapın, tuz ruhundan çıkan gazı solumamaya dikkat edin.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim, bu yöntemi gün içinde deneyeceğim.
Dip Balıklarında Ölüm
[QUOTE=yyiImaz]Tabanda kullandığınız kum/kumlar ya da dekorlar zaman içinde salınım yapmış olabilir mi? Bunları da gözden geçirmek gerekir. Suyun kalitesi de değişkenlik göstermiş olabilir. Bu hobi çok güzel ama gelin görün ki bir problem, bir çok sebebe bağlı olabiliyor. [/QUOTE]

Hiç aklıma gelmemişti. Tank içindeki beyaz kayaları doğada buldum, birkaç hafta suda bekletip salınımını tamamlamasını bekledim ve akvaryuma koydum. Yaklaşık 1 ay olmuştu tanka ekleyeli. Sanırım taşlar kireç taşı ve araştırmam bu taşların pH Seviyesinin ve sertliğin artmasına yol açacağını söylüyor.

Oldukça sert ve mukavemetli kayalar oldukları için bir kaç hafta içinde salınımlarını tamamlayacaklarını düşünmüştüm. Suyu hafif asidik değerde tutacak farklı bir kaya türü bulup değişimi gerçekleştireceğim.

Yanıtınız için çok teşekkür ederim.
Dip Balıklarında Ölüm
Merhaba yaklaşık 6 aydır sorunsuz ilerleyen bir tankım var. Tankım karma bitkili bir tank. Su oldukça berrak, nitrit/nitrat sorunu yok.

Tankta amber tetra, neon tetra, sae, çöpçü, kuhli, nerite, river snail, katil salyangoz, ramshornlar ve karidesler yaşıyor.

1 hafta önce 4 kuhlimden birinin öldüğünü gördüm. Dün ise bir çöpçümü kaybetmiştim ki bugün ne yazık ki bir çöpçüm daha öldü. [:((]

Tüm balıklarımı boyutları oldukça küçükken aldım ve tankımda büyüdüler bu yüzden yaş kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Hastalıkla ilişkilendirebileceğim bir durumlarıda yoktu. Ölen çöpçüm ölmeden bir gün önce oldukça hareketliydi ve yem yiyordu.

Besin olarak: Haftada 2 kez haşlanmış bezelye, haftada 1 haşlanmış dondurulmuş tavuk, geri kalan zamanlarda ise Tetra Pro Colour ve flakes karışımı veriyorum.

Bunun sebebi ne olabilir. Dip balıklarında ölüme yol açan spesifik bir sebep biliyor musunuz? Yeni çöpçüler almadan önce sorunun sebebine dair bir fikir edinip sorunu çözmek, başka canlılarında ölümüne yol açmamak istiyorum.

Pek çok kaynak taradım ve yapay zekadan destek aldım. Sebepleri arasında tank zemininde ağır metal birikmesi, yetersiz oksijen ve yetersiz beslenme gibi sebepler buldum. Güçlü bir dış filtrem var ve su yüzeyinde hareket yaratıyor. Bu sebeple oksijen sorunu ihtimali pek mantıklı gelmedi. Ek olarak su düzenleyici kullanıyorum ve ağır metalleri bağladığı yazıyor üzerinde bu yüzden o seçenekte ne kadar doğru bilmiyorum. Yetersiz beslenme ise ihtimal dışı, her besleme yaptığımda dibe muhakkak yem ulaştığından emin oluyorum hatta en çok yemi çöpçüler yiyor(du) [:(] diyebilirim. Ölen kuhlide zayıf değildi.


Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim.

Şimdiden çok teşekkürler.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245679/260620240031011.jpg[/IMG][EDIT]Kaan97,2024-06-26 00:41:26[/EDIT]
Fanusta Karides Üretimi (üretim Tankı Amacıyla)
Merhaba, yaklaşık 3 ay önce ilk bitkili tankımı kurdum ve karmaşık bir ekosisteme doğru ilerleyişini izlemekten keyif alıyorum. Tanka ilk eklediğim canlılar karidesler oldu, 1 ay içinde tek tek ölmeye başladılar ve 10 adetten 6'ya kadar düştüler.

Bitkilerime gelince 3 aya göre gelişimlerinin pek iyi olduğunu düşünmesemde şuana kadar herhangi bir kayıp yaşamadım, yavaş yavaş büyüyorlar.

Karidesleri üretemeyeceğime oldukça eminken son günlerde 2 adet karidesin sırtında sarı bir leke fark ettim ve oldukça sevindim. Karidesler ürediklerinde yavrularını tetralara yem etmemek adına hamile karidesleri ayrı bir yaşam alanına almak istiyorum.

Bunun için ayrı bir tank kurmama gerek var mı? Filtre, ışık gibi detaylarla uğraşmamak adına, bir fanusun içine tilki kuyrukları ve moss ile beraber bu hamile karidesleri eklesem ve gün ışığı alan bir noktaya yerleştirsem yeterli olur mu?

Walstad metodunu görünce aklıma böyle bir fikir geldi ancak amatörlükle hata yapmamak adına forumdaki karides konusunda uzman kişilerin fikrine başvurmam gerektiğini düşündüm.

Tanktaki canlılar:
5 adet Ember Tetra
5 adet Neon Tetra
2 Adet Çöpçü
2 Adet Kuhli
2 Adet Nerite Salyangoz
6 Adet Neocaridina Karides


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245679/070520242121281.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245679/070520242121301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245679/070520242121341.jpg[/IMG]
Chinese Mistery Snail (cipangopaludina Chinensis)
Yanıtınız için çok teşekkür ederim Batuhan Bey.
İlk defa bir bitkili tanka sahibim ve bu sebeple türleri pek tanımıyorum. Google lens taramasıyla bulduğum en benzer tür olan Chinese Mistery Snail olduğunu varsayarak hata etmişim.
viviparus viviparus görsellerine baktım ve türün kesinlikle bu olduğunu fark ettim.
Ölmemesi için doğasına bırakacağım.
Chinese Mistery Snail (cipangopaludina Chinensis)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245679/060520242106441.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245679/060520242119461.jpg[/IMG]

Merhaba, yakın zamanda Gölkay'a gittim. Orada yarasa kulak ve başlıkta bahsettiğim tür olan chinese mistery snail türüne rastladım. Doğadan alınan türleri akvaryuma koymanın sakıncalı olduğunun farkındayım ancak ilginç görüntüsüyle iyi bir pet olacağını düşündüm. (Doğaya zarar verme endişesi ile almayacaktım ancak araştırmalarım gösterdi ki bu arkadaşlar tüm dünyada işgalci tür.)

Çeşitli yabancı kaynaklarda bu türün çok iyi bir yosun yiyici olduğunu ve bitkilere zarar vermediğini okumama ve türün fazlasıyla yaygın olmasına rağmen akvaryum koşullarında bakımına dair hiç bir kaynağa rastlamadım. Bazı kaynaklarda ise bu canlıların çeşitli parazitler taşıma potansiyellerini gördüm endişelendim.

Bu türü akvaryumuma koymamın avantajı uzun zamandır bu foruma üye olmayı düşünüp aksiyon almazken, üye olmam için bahane yaratması oldu diyebilirim :D

Bu tür genel beslenme davranışı ve garip yapısıyla kusursuz bir akvaryum canlısı olmaya aday gibi duruyor, buna rağmen gerek yerel gerek global kaynaklarda hiç bir hobicinin türle ilgilenmediğini düşününce biraz endişelendim açıkçası. (Yoğun parazit taşıyor olabilir, ya da insanı etkileyen hastalıklar taşıyor olabilir endişeleri)

Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar aydınlatırsa çok mutlu olurum.[EDIT]Kaanozenturk,2024-05-06 21:22:30[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.