ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MehmetKaan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
26
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mayıs 2024 17:46
Son Ziyaret:
Dün 19:31
Toplam Mesaj:
11 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
9 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Kaan Güreşçi
Doğum Tarihi:
15 Ocak 1986
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

2 Electric Blue Acara 2 Haydut 2 Menarambo 2 Ateş Ağız 2 Rotkeil Severum 2 Red Spot Severum 1 Flagtail 2 Geophagus Altifrons 1 Albino Heckelii 1 L200 Gelber Phantom

SON 9 MESAJI

300 Lt Akvaryum Kurulumu
Akvaryuma gönül veren herkese tekrardan selamlar. 300 lt akvaryumda birkaç kaybım oldu, bir severum, albino ve ateşağız cikletler artık yoklar. Diğerlerinin sağlığı yerinde devam ediyor. Sizlere sorum şu, zerdeçal ile ilgili zararlı bakterileri öldürdüğüne dair bir kaç video izledim bilimsel herhangi bir şey göremedim. Bunu deneyen veya konu hakkında bilgisi olan birileri var mı?
İkinci sorum bu tarz bitkileri topraksız tarım ile yetiştirirsek bakterilerde herhangi bir etki gözlemleyebilir miyiz? Paylaşımınız için şimdiden teşekkürler.
Tedavi Edilebilmiş Balıklar Ve Tedavi Yöntemleri
Merhaba, resimdeki Ateş Ağız cikletimin sırtında değişik bir oluşum var apse gibi. Ara ara patlıyor ama yine toparlanıyor. İştahında sıkıntı yok. Daha önce tecrübe eden varsa yardımcı olabilirse sevinirim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245824/041220241730541.jpg[/IMG]
300 Lt Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=Orhan76]

Öncelikle şunu söyleyim vatoz olduğu için tuz olayına hiç girmeyin. Beyaz benek için belki crystalpro'nun spotex ürününe bir bakabilirsiniz. Sanırım sizin kullandığınız makina benim de kullandığım sera xs auto feeder. Ben de benzer sıkıntıyı yaşamıştım ta ki M ve L yemlere geçene kadar. Porsiyonlama gerçekten sıkıntı ama daha önce araştırdığım hemen hemen çoğu pahalı kaliteli modelde bile durum benzer. Biraz komiktir çoğu insan az porsiyonlama için içerden bir şeffaf bantla yapıştırıp porsiyonu sabitleme yoluna gitmiş [:)] Belki sizin kadro büyüyene kadar siz de böyle benzer geçici bir çözüm yapabilirsiniz. Daha önceki araştırmalarımda Eheim wifi ve Oase oto yemlemelerini beğenmiştim ayrıca Tetra'nın ki de güzel. Sanırım bunlarda yemlikte ürünün nemlenmemesi için ekstra hava girişi de var hava motoruna bağlanan.[/QUOTE]

Teşekkür ederim, bant olayını deneyeceğim, olmazsa artık yapacak bir şey yok büyüyünceye kadar sabrederim .[:iyi:]
300 Lt Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=BATU]Hocam, kurulumunuz çok güzel, maşallah[:nazar:]. Konudan alakasız bir şey sormak istiyorum; bu MDF mobilyalar bana çok sağlıklı gelmiyor açıkçası. Sisteminin altında nasıl tuttuğunu hep merak etmişimdir. Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.[/QUOTE]

Güzel dilekleriniz için öncelikle teşekkür ederim.
Mobilya konusunda benim de şüphelerim vardı ancak önceki akvaryum mobilyalarıma nazaran daha kalın ve dayanıklı bir malzeme ile yapılmış. Ancak içeride herhangi bir metal iskelet sistemi göremedim. Şu an için esneme ayrılma vs gözlemlemedim. Olursa da bir hal çaresine bakacağım mecburen.

[QUOTE=Orhan76]Nematod yemenin ciklete bir zararı olmayacaktır. Parazitsel kökenli olduklarını sanmam. Ama bu durumu da hafife almayın. Siz yine de önlem amaçlı Metroplex kullanabilirsiniz. Ayrıca kuru yemlerle (FD veya SD) beslemeye gayret edin. Ben naçizane kendi cikletlerime verdiğim yemlerimi paylaşmıştım https://www.akvaryum.com/Forum/120-140lt_akvaryum_kurulumu_icin_tavsiye_k995104.asp . Oraya biz göz atabilirsiniz. Ayrıca yedek tank fikrini de iyi düşünmüşsünüz [:iyi:] İyi hobiler dilerim.[/QUOTE]
Tavsiye için teşekkürler, 1-2 gün daha gözlemleyip devam ederse ilaç tedavisine başlarım. Verdiğiniz linki okuyacağım. Aklıma takılan bir şey olursa özelden de sizi rahatsız ederim.

[QUOTE=valarmorghulis12]

Kanaplex parazit değil bakteriyel hastalıklar için bir antibiyotik. Yani dış parazit için kullanılan bir ilaç değil hatta tam tersine metroplex dış parazit için kullanılıyor. Ama herhangi bir hastalığa önlem olarak ilaç kullanmak genelde tavsiye edilen bir durum değil , hastalık olmadan ilaç kullanımı bağışıklığı düşürüp hastalığın direncini artıyor şeklinde genel görüş
Dış parazit ve beyaz benek gibi sorunlarda direkt ilaç tedavisine başlamadan önce ısı+tuz gibi geleneksel yöntemleri denemenizde fayda var , çoğu ilaç biyolojik döngüye zarar veriyor.
Yemleri karıştırabilirsiniz ama prodefence'yi karıştırmanızı tavsiye etmem. Bunun iki nedeni var ;
1. Prodefence hafif nemli bir yem , diğer yemleri nemlendirebilir aynı zamanda kendi nemini kaybedip özelliğini de kaybedebilir
2. Oldukça zengin içerikli , sindirim sistemini koruyan-düzene sokan bir yem. Diğer amerikancılardan aldığım tavsiyeler üzerine boş sindirim sistemine etkisi daha yüksek olduğu için 1 öğün ya da 1 gün hiç yemleme yapmayıp , sonrasında 1 ya da 2 öğün olarak yemlemek daha verimli deniyor. Hatta sonraki 2 öğünde de sadece bitkisel-spirulina içerikli yemlerle sindirim sisteminin daha da rahatladığını düşünüyorum.
Bu arada tropical softline carnivore başlı başına yeterli karma bir yem aslında



Kuru yem konusu önemli bir konu , özellikle bu boyutlarda çiğ karides , dana yüreği vs. yemler iç parazite kucak açtırıyor. İlla vermek isterseniz haftada / 2 haftada 1 kaynar suda bir süre bekletip verilebilir. Kaynar su besin değerlerini önemli ölçüde azaltıyordur büyük ihtimalle ama iç parazitten iyidir [:iyi:][/QUOTE]

Şu an bir balıkta beyaz benek gözlemledim ısı artırımı yaptım. Tuz konusunda vatoz olduğu için problem yaşar mıyım bir fikrim yok ondan dolayı şimdilik tuz eklemedim. Bir kaç gün bu şekilde devam edip durumu izleyeceğim.

Yemler dışarıda bir kapta karıştırıp veriyorum aynı yerde tutulması bana pek mantıklı gelmedi. Ama Prodefence için tavsiyenize uyarım. Şu an en çok sevdikleri softline. İştahsız olan yok aralarında, hepsi obur.

Çiğ besleme konusu hep bana uzak kalan bir düşünce, zira normal doğasına yaşatmadığımız bir canlıya çiğ bir besin verip onu tolere etmesini beklemek hissiyatıma dayanarak mantıksız geliyor.
Otomatik yemleme makinaları konusunda ise tavsiyeye ihtiyacım var çünkü şu an “S” size yem kullanıyorum bende seranın makinesi var ve tek tur en küçük boyu seçmeme rağmen baya bir yem döküyor, dipte de yem kalır diye değerlendiriyorum. Suyun dengesi de şaşarsa olmaz. Buna uygun bir çözümü ya da ürün tavsiyesi olan varsa sevinirim.
300 Lt Akvaryum Kurulumu
Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum 😁 ve teşekkür ediyorum. Dekor ekleme çıkarma konusunda aklımda bir kaç şey var deneme yanılma da yaparak öğreneceğim şeyler olacak mutlaka. Bir kaç haftaya haydutlardan aksiyon bekliyorum ama cinsiyet ayrımını daha net yapamıyorum. Su deposunun üstüne bir çiftleşme veya karantina amaçlı bir akvaryum daha hazırlamayı düşünüyorum.
Sormak istediğim bir konu var, stres kaynaklı muhtemelen bir dış parazit sorunu gözlemledim ve ilaç kullandım (Kanaplex). Şu an için problem yok gibi gözüküyor ancak şu içinde 1-2 tane nemaydı gözlemledim ve menerambolar kesinlikle affetmiyor yiyorlar.

1) İç parazit olma ihtimaline karşı metroplex kullanmalı mıyım? Elimde şu an için o var.
2) Menerambolar bunları yiyorlar, onlara sıkıntı olur mu?
3) Yem konusunda karışık yem vermeyi düşündüm ve tropical softline-prodefence-chiclid gran ile dajana’nın yemlerini karıştırarak veriyorum. 3-4 dk da bitiyor. Beslenme konusunda başka tavsiyeniz var mıdır?
300 Lt Akvaryum Kurulumu
Sonunda balıklar da akvaryuma eklendi. Uzun bir yolculuk yaptıkları için stres etkileri gözlemlemeye başladım. Güney Amerikan ağırlıklı bir akvaryum oldu. Canlı yükü bakımından biraz amacımdan şaşmış olabilirim. Bakım düzenini artırarak yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmeyi umuyorum. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245824/031120241008571.jpg[/IMG]

Atlama zıplamaların önüne geçmek için 3 parça halinde 5mm kalınlığında pleksi kestirdim. Dün akşam ne kadar mantıklı bir karar verdiğimi anladım.[:D]
Şu dinlendirme için de karavan tipi su deposu buldum dolap içine sığacak şekilde ve ebatlarda. Su değişimi için de kamp için kullanılan, damacana bile rahatlıkla giren su pompalarından edindim. İlk deneme gayet sağlıklı ve başarılıydı. Bütün işlem sadece 20 dk mı aldı ki bence gayet pratik.

İlerleyen günler ne gösterir bilemem ama çok keyifli bir akvaryum oldu. Beni tanımaları takip etmeleri, kızıma tepki göstermeleri gerçekten çok hoş.
Nazar boncuğu da kayınvalidenin eklemesi, ona da iyi geldi.[:lol:]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245824/061120241955081.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245824/061120241955141.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245824/061120241957441.jpg[/IMG]

2 Electric Blue Acara
2 Haydut
2 Menarambo
2 Ateş Ağız
2 Rotkeil Severum
2 Red Spot Severum
1 Flagtail
2 Geophagus Altifrons
1 Albino Heckelii
1 L200 Gelber Phantom
300 Lt Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=KaanE]Erkek dişi şeklinde olanlar eş tuttuklarında agresif olacak ve akvaryumu "bölecek"lerdir. Baya bir kısmı kendilerine ayırıp oraya gelene saldıracaklardır. Normalde baş edemeyecekleri, bulaşmayacakları balıklara bile.

Pompa su içinde çalışıyorsa ve akvaryum için üretilmediyse elektrik kaçağı açısından kontrol ederek kullanılabilir. Akvaryumdan suyu tahliye etmek sifonlama ile kolay. Bidon bidon suyu dekoru bozmadan "toz toprak" kaldırmadan yavaş yavaş eklemek zor. Etrafta akvaryumdan yüksek bir yere koyup sifonlama mümkün olsa da, kaldır indir yorucu. O yüzden su eklerken kullanmak daha mantıklı yani pompayı.

Kumun üstünde çok kötü duruyorsa pislikler arada dip çekimi yapılabilir.

Eklenen yeni dekorlarda oluşuyor o beyaz tabaka. Eklemeden bir kaç kere kaynatıp suda uzun süre bekletilirse olmuyor ama büyük dekorlarda bu mümkün değil. Tabi cadı kazanı kadar kazanınız yoksa.


Bu arada tam emin olmamakla birlikte bu türlerinde akvaryumdan atlayacağını düşünüyorum. Eş tutarlarsa eşler arası kavga veya bölge koruma ataklarında ya da sadece "dalgın"larken diğer bir balığın çarpması sonucu atlamalar olabilir. O yüzden buhar camı şart eğer yoksa. [/QUOTE]

Pleksi ile mi kapatsam buhar camı mı yapsam bilemedim onu da balıklar gelmeden halletmeyi düşünüyorum.

Balıklarda sanırım tek çift yapacağım ya da hepsini erkek yapacağım. Bir kaç video izledim, yavrular varsa sıkıntı artıyor.

Su değişini için kamp esnasında kullanılan küçük dalgıç pompalardan buldum siparişini verdim. 60 litre hacimli depo bakıyorum şimdi, dolabın altına sığdırabilirsem hem dinlendirmek hem de acil durumlara hazır olabilmek adına böyle bir şey düşündüm.

Dip çekimini eklemeden önce bir kere yapılan sonra her hafta su değişimi ile temizlerim.

İlginize ve bilginize teşekkürler. Yeni şeylerle karşılaştıkça buradan paylaşmaya devam edicem. İlginizi eksik etmeyin lütfen.
300 Lt Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=valarmorghulis12]Kurulumunuz hayırlı olsun. Oldukça güzel bir kurulum olmuş hem ekipman hem tasarım olarak. Elinize sağlık

1) Amerikanlar ne verseniz yer ama Tropical marka yemler renklenme ve boylanma için en verimlileri. Tropical Carnivore, D-Allio, Tetra Pro defence kesinlikle tavsiye edeceğim yemlerdir

2) Eğer Electric Blue değil normal jack dempsey düşünüyorsanız, aralarında saklanmaya en son ihtiyaç duyacak balık Jack Dempseydir. İsminin neden Jack Dampsey olduğunu araştırırsanız sebebini göreceksiniz :)

3)Karma akvaryumda eş tutan balık hem agresyonuyla hem yavrularını koyacak yer bulma konusuyla sorun yaratıyor bence. Mümkün olduğunca erkek balıkları seçin bence

4) Reverse ozmozu sadece akvaryum için kuracaksanız bence gerek yok. Su değişimlerinde Prime gibi düzenleyiciler kullanmanız yeterli olacaktır. Su değşimlerinde sıcaklık farkı daha önemli bir konu

6) Su değişimi her balıkta yapılmalıdır. Dip çekimi, su değişimi esnasında dipte göze kötü görünen pisliklerin çekilmesi demektir. Bu tamamen tercihe bağlı bir durum ama su değişimi gerekliliktir

7) Köklerden kanyaklı bir oluşum. Zamanla kendiliğinden azalacaktır, herhangi bir müdahaleye gerek yok akvaryuma ve balıklara bir zararı olmaz. Ama görsel olarak kötü geliyorsa temizleyebilirsiniz[/QUOTE]


Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim, su sıcaklığı kontrollü değişim için termostatlı bir sistem düşünüyorum, başarılı olursa buradan paylaşmaya çalışacağım. Bu kadar kısa sürede cevap alabilmek mutlu etti açıkçası çok sağolun.
300 Lt Akvaryum Kurulumu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245824/171020242125441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245824/171020242125471.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245824/171020242125501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245824/171020242125521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245824/171020242125541.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245824/171020242125581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245824/171020242126011.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245824/171020242126031.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245824/171020242201051.jpg[/IMG]

Merhabalar, bir süredir “akvaryum.com” üyesiyim. Okuduklarım ve gördüklerimden sonra 300 lt hacminde bir akvaryum kurulumu gerçekleştirdim. Resimlerde de görebileceğiniz üzere driftwood, siyah kum ve kayalarla sert yapraklı olduğunu öğrendiğim java ve anubias çeşitleri ile süsledim. Gerçek su hacmi 190 litreye düştü. Dış filtre; OASE 850 Biothermo; içinde sera elyaf clarify elyaf ve Seachem Purigen var, UV Filtre Eheim (şu an kapalı), ışık olarak Creaqua’nın ışığını kullanıyorum. Başlangıç bakterisi olarak da Oase’nin bakteri kültürünü kullandım.
Beslemek istediğim canlılar;

2 Electric Blue Acara (1d-1e)
2 Firemouth (1d-1e)
1 Severum Gold
1 Jack Dempsey
1 Pleco veya 1 Vatoz (eklenmeli mi bilemiyorum tavsiyelere açığım)

Akvaryumun dengelenmesi için halen bekliyorum. 1 Kasımdan sonra balık eklemeyi düşünüyorum. Bu bekleme sürecinde edinebilmek ve öğrenebilmek adına sorularım var, cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

1) Beslemek istediğim canlılar için hangi yemleri tavsiye edersiniz?

2) Jack Dempsey için gizlenebilmesi adına testi ya da hindistan cevizi kabuğu (doğal olmasından dolayı bunu düşündüm) koymayı tavsiye eder misiniz?

3) Firemouth ve EBA’ların yavru verip veremeyeceğini bilemiyorum, ancak olur da verirse dolabın yarısı boş, ufak bir iç filtre ile dolap içinde bir akvaryumda büyümeleri sağlanabilir mi?

4) Reverse ozmoz sistemi kurabilecek dolap içinde alanım var, bunu tavsiye eder misiniz?

5) Su değişimi için; 24w gücünde mini dalgıç pompa ile 60 lt su değişimi yapılabilir mi böyle bir şey denediniz mi?

6) Cikletlerde de dip çekimi yapılmalı mı yapılmamalı mı?

7) Fotoğraflarda da görebileceğiniz üzere beyaz yosunumsu bir yapı oluşmaya başladı. Fiziksel müdahele ile temizlenebiliyor ancak sonra tekrar oluşuyor. Bunun kendiliğinden yok olmasını beklemek gerektiğine dair anlatımlar var tabii direkt temizleyin diyenler ve vatoz ya da salyangozlarla temizlenebildiğini de duydum. Hangisi doğrudur?

Çok fazla soru sordum biliyorum ama tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.