ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Emreözamisos
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
48
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
23 Kasım 2024 15:41
Toplam Mesaj:
203 [1.20 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
151 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Anıl
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Samsun
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre Anıl

SON 10 MESAJI

Ic Filtre
[QUOTE=Emreözamisos][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/247004/021120240035261.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/247004/021120240036281.jpg[/IMG] İç Filtre yer değişimi küçük şelale aparatli bütün gece bu şekilde açık kalmasi sanırım balıkları cok rahatlatti diğeri gündüz 3 5 saat akvaryum lc temizliği yapıyor 1 metre akvaryum boyu. hortumunu vans ile her ne kadar kissam de 880 l/h sarsiyor çözüm bu oldu gibi baliklarin keyfi yerinede bu şekilde devam mi acaba

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/247004/021120240652531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/247004/021120240653081.jpg[/IMG] aquawing 601 F yerine bu ic filtreye geciyorum debi düşük 470 l/h ve şelale aparatli olması bakalım eğer umduğum gibi cıkarsa küçük filtre çıkartacağım aquawing 601 f onu da çıkartacağım

aquawing 601f tam bir boş hava üfleyeni motormus malesef 880 l/h debi den igrenc performance tek iyi yani felaket hava veriyor süngeri büyük 6 haftada temizlemedim debi de düşme pek olmadı hatta hiç olmadı ama her nedense pislikleri emmiyor

ve Şampiyon sahnede bu kadar özellik bı arada başka yok [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/247004/021120241813041.jpg[/IMG] saymakla bitmez süper bi şey Fiyat 800 TL bu kadar özelliğe az bile [/QUOTE] araştırmalarım sonucu fiyat pahalı geldi ve karar verildi dophin 950 f iç filtre sipariş verdim sadece 313 tl. Gibi bi rakam iyi özelliği olan iyi kötü yorumlara sahip bi motor bakalım aquawing 601 f den iyi olacağına inaniyorum debi akvaryuma baya uygun kullandığımda tekrar bi yorum yapacam
Elyaf
[QUOTE=bendeniztayfun]

Merhaba selam elyafla çözülcek bir sorun değil malesef uv filtre alırım dersen çözüm olabilir tabi ayrıca karartman lazım tankı sadece uv filtrede yetersiz gelebilir. onun harici sıfırdan kurulum yapılabilir. filtre malzemeleri değişip tank dezenfekte edilip yeniden kurulum aksi durumda çok uğraşırsınız çözüm ihtimalin zayıf olur.[/QUOTE] camlari silldim fakat tabani silmeyi unuttum taban yemyesil yosun silsem mi acaba?
Elyaf
[QUOTE=bendeniztayfun]

Senden benim kafadansın ozaman sıkıntı yok [:)))][/QUOTE] selam tayfun yeşil su sorunu başladı malesef elyaf koydum ic filtre sungerinin yerine devam etmemde sakınca varmi pekde faydası olmadı acikcasi ne dersin acaba ?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/247004/231120240521511.jpg[/IMG]
Filtre Malzemeleri Hk.
[QUOTE=Hidro Dinamik]
Merhaba,
Konu sahibini kızdırmadan tek mesajda açıklayayım. Önceki konularınızdan akvaryumunuzu az buçuk hatırlıyorum 100-150 lt arası, su değişimi yapılmayan, japon balıklarının yer aldığı ve sadece iç filtre kullanılan akvaryum.

İç filtrenin bu hacimlerdeki kullanım amacı mekanik filtrasyon oluyor, sürekli çalışacaksa biyolojik filtrasyonada elbet katkısı olacaktır. Ancak tek başına yeterli olmaz. Söylediğiniz 2 iç filtreninde debisi haricinde özellikleri birbirine yakın, bence para harcamaya değmez. Normalde dış filtre gibi filtre malzeme hacmi yüksek ürün kullanmanız gerekir. Maddiyattan dolayı alternatiflere yöneliyorsanız şelale (askı) veya tepe filtrelere göz atın. 800-1000 TL arasına çok rahat bulursunuz. Şelale filtre olarak filtre hacmi geniş, uygun fiyatlı olarak sunsun hbl 701 öneririm. Tepe filtre olarak kullanan birisinden öneri almanız daha yerinde olur.
Yani şelale filtre veya tepe filtre + elinizdeki iç filtre daha makul bir kombinasyon olacaktır.
Bütçeden artan olursa seachem matrix gibi bakteri tutacak filtre malzemesi alabilirsiniz.

Tam olarak kaç japon balığınız var hatırlamıyorum ama filtrasyon açığını kapatmak için canlı yükünü az tutup haftalık su değişimleri yapmanız işinizi kolaştırır.
Geçenlerde bir örnek vermiştim göllerle alakalı belki hatırlarsınız, su değişimi her türlü gerekli.

Yani olay gözümüzün dışkıyı görmemesinden ziyade, dışkıdaki zararlı maddeleri daha az zararlılara dönüştürebilmek. Tortuyu dip çekimiylede uzaklaştırırsınız çok zorlamaz. Japonlar genel olarak hantal olduklarından yüksek debilerde zorlanırlar. [/QUOTE] 3 japon 2 yavru koi yazın havuza verecegim koileri benim akvaryum 90 litre alıyor tam doldurmuyorum 500 l/h lc filtre iyi olur sanırım dış filtre alamam malesef malum durum yok.
Filtre Malzemeleri Hk.
[QUOTE=Hidro Dinamik]
Boşken diğer bölümlere göre hızlı olsa da zararının olacağını zannetmiyorum, iç filtreye bakteri tutturan hobicilerimizi örnek alıyorum. [:)))]
Birde o kısımda alan genişlediğinden giriş çıkış hızına göre düşük kalması gerekir gibi.

Estağfurullah hepimizin başına gelir. Evet doğrusuda odur. En baştan beri crystal clear çok hacim kapladığından gözüme çarpıyor da normal elyaf olsa incecik bir kat atın yeter derdim.[/QUOTE] Selamlar hidro Dinamik bende dophin f 1200 diye bi iç filtre almayı düşünüyorum özellikleri gayet güzel ama baya pahalı 800 tl değer mi acaba[EDIT]Emreözamisos,2024-11-23 02:03:08[/EDIT]

[QUOTE=Emreözamisos] Selamlar hidro Dinamik bende dophin f 1200 diye bi iç filtre almayı düşünüyorum özellikleri gayet güzel ama baya pahalı 800 tl değer mi acaba[/QUOTE] aquawing 601f 880 l/h kullanıyorum memnun değilim bu dophin 480 500 l/h arası bi motor 90 litre 100 cm akvaryum lcln debi ayarı su akış yönü karbon Kartuş ve sünger kullanılmış orjinal Halinde japon balığı için

[QUOTE=Emreözamisos] Selamlar hidro Dinamik bende dophin f 1200 diye bi iç filtre almayı düşünüyorum özellikleri gayet güzel ama baya pahalı 800 tl değer mi acaba

aquawing 601f 880 l/h kullanıyorum memnun değilim bu dophin 480 500 l/h arası bi motor 90 litre 100 cm akvaryum lcln debi ayarı su akış yönü karbon Kartuş ve sünger kullanılmış orjinal Halinde japon baligi icin [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/247004/231120240210111.jpg[/IMG]
Japon Balığı Hastalığı
[QUOTE=Wish4fish]Lütfen yardım edin, bu siteye yeni geldim. Çok acil bir durum var: 3 vatozum vardı, yem yememeye başladılar, sonra hareketsizlik ortaya çıktı ve sonra öldüler. Bundan önce küçük bir japon balığım da bu nedenle öldü. Şimdi aynısını başka bir japon balığım yaşıyor; hareket etmiyor, yem yemiyor ama nefes alıyor. Tabana çökmüş halde. Akvaryumum 60 cm ile 40 cm. Şimdi onu karantinay 20 litre akvaryuma aldım. Metilen mavisi ve akvaryum temizleyici kullanıyorum. Sizce akvaryumumda parazit veya bakteri olabilir mi? Başka ne tür ilaçlar tavsiye edersiniz? Neden balıklarım tek tek bu hastalığa yakalanıyor? Bu balığı karantina akvaryumda tutmam doğru mu?[:((][/QUOTE] fazla yem veriyorsunuz sanırım 2 3 gün Yem vermeyin baliginizin üzerinde benek ipliksi bi görüntü veya kizariklik pul dokulmesi yüzgeç erimesi kuyruk erimesi yoksa balik muhtemelen kabız olmuştur bu belirtileri yok ise metilen mavisi kullanmayın ana akvaryuma geri alın kabız olmuş olabilir karnı şiş se kabız yem asla vermeyin 3 gün vermeyin birsey olmaz açlıktan ölmez .[EDIT]HOPPALA,2024-11-23 05:14:42[/EDIT]
Akvaryum Kumu Üzerine Mika Cam Yapmak
[QUOTE=adnanefeciftci]Yaklaşık 150 lt lik bir akvaryumum var ve altında kum olduğu zaman temizlemesi çok zor oluyor kumsuz kullanayım diyorum öylede hoş bir görüntü olmuyor acaba kumun üzerine mika cam yapıp kenarlarından silikonlasam herhangi bir sorun olurmu. [:?][/QUOTE] Akvaryumu felc edersin hava almayan bi bolum ZAMANLA baslayacak siyah oksit yapmaya hem temizlemesi çok zor olacak direk koy kumu karistirma bulanmaz suyun o şekilde [EDIT]Emreözamisos,2024-11-22 23:32:47[/EDIT]

[QUOTE=Emreözamisos] Akvaryumu felc edersin hava almayan bi bolum ZAMANLA baslayacak siyah oksit yapmaya hem temizlemesi çok zor olacak direk koy kumu karistirma bulanmaz suyun o şekilde [/QUOTE] bide unuttum yazmayi japon falan bakacaksan ince kum tercih etmelisiniz oynamayı severler bakteri duzenide güzel oturur 3 cm. Kum kalınlığı yeter.
Yeşil Su Sorunu
[QUOTE=bendeniztayfun]Yeşil su problemi için kesin çözüm sıfırdan kurulumdur. [/QUOTE] aynen tayfun kardeşim katılıyorum sana başka çare yok yada uv iç filtre diyorlar araştırıyorum 3. Günde eski günlerine kavuşuyor. Eee gel fiyatlara çok da pahalı değil ama aquael harici güvenecekh hiç bir marka da yok eheım bile arık çinde üretim yapıyorsa buyur sözün bittiği yerdeyiz 3 yıl gibi garanti veren tek marka Aquael yıllarca sorunsuz kullanılır bence her sene motor almaktansa 3 year warranty en iyisi diyorum
Japon Balığı Akvaryumumda Bulanıklık Oluştu!
[QUOTE=japoncusever]Merhabalar, dün bilgisayarda japonlarım için kum alacaktım, sonra ise yeğenim geldi (kendisi 3.5 yaşında) Bende koymusum yemleri köseye. Baktım arkama ne yapıyor diye ne göreyim TÜM Yemleri içine dökmüş. Hemen yemleri topladım kepçeyle. İç filtreyi çalıştırdım temizledi suyu pipoyuda çalıştırdım sonra ise biraz temizlendi su falan aldım %45lik sonra biraz yanlış birşey yaptım panikle 30 dk beklettiğim suyu koydum. Yine su berrak oldu. Bu gün kalktım baktım suyun içine çamur koymuşuz resmen. Çok bulanık olmuş fakar japonlarım yaşıyor şimdi ne yapmam lazım?[/QUOTE] aquawing 601f bende kullanıyorum gayet güzel hava veriyor hava gazı yani 880 l/h dan beklenilen en kötü performans akvaryum içinde dışkılar geziniyor filtrasyon sınıfta kaldı malesef RS Electrical 605 diye 2 bardaklı iç filtrem de var hem hava hem sulama yöntemi şelale dediğimiz olay 2 si aynı anda çalışan nadir filtrelerden. Diğer şelale aparatli iç filtre modelleri ya hava hortumu ya şelale seklinde avantajı ise bu daha fazla oksijen sağlıyor temizlik açısından da gayet makul 450 l/h olması da japonları fazla sarmıyor olması uygun fiyat öneririm [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/247004/171020241157531.jpg[/IMG]

[QUOTE=Emreözamisos] aquawing 601f bende kullanıyorum gayet güzel hava veriyor hava gazı yani 880 l/h dan beklenilen en kötü performans akvaryum içinde dışkılar geziniyor filtrasyon sınıfta kaldı malesef RS Electrical 605 diye 2 bardaklı iç filtrem de var hem hava hem sulama yöntemi şelale dediğimiz olay 2 si aynı anda çalışan nadir filtrelerden. Diğer şelale aparatli iç filtre modelleri ya hava hortumu ya şelale seklinde avantajı ise bu daha fazla oksijen sağlıyor temizlik açısından da gayet makul 450 l/h olması da japonları fazla sarmıyor olması uygun fiyat öneririm [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/247004/171020241157531.jpg[/IMG]a a[/QUOTE] yeşil su benimde aynı bu bir sorun değil japon balığı için en iyi su yeşil su duymuşmuydun araştır istersen. Sürekli su değişimi yapma. Ayda 1, ayda 1 kez de filtre süngeri temizle devam. [EDIT]Ebubekir ATAR,2024-11-11 00:47:24[/EDIT]
Yeşil Su Sorunu
[QUOTE=Samet03]İçinde balıklar var az miktarda direk çeşme suyu ekledim ve Güneş ışığı almayan biryer ayarladım ve etrafını sardım çözül5mesini umut ediyorum[/QUOTE] bi zararı yok kardeşim siz bu balıkların normal doğasında suların çok berrak mı olduğunu sanıyorsunuz yağmur kar ve güneşin de önemi ³ balıkları hayatta tutuyor zaten bak resim atıyorum sana yazdan beri aynı suyla devam sürekli su değişimi yok dip çekimi zaten sağlıklı balıklar bu yüzden çabuk hastalanıyor sürekli balıkların dengesini bozuyorlar yeşil su sorun değil sürekli akvaryumu temiz görmek bı hastalık belirtisi ayda 1 kez az su değişimi Filtre bakımı tamamdır .takma kafana sakınan göze çöp batar. Oluruna bırak her neyse geçer şarkısını sana armağan ediyorum Sıla dan [IMG]https[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/247004/1011202402592 [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/247004/101120240259211.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.