ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hasan usta
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
17
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
40 dakika önce
Toplam Mesaj:
114 [1.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
93 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hasan Ertaş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Aydin
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

56 litre bitkili tank 6 neon tetra 6 molly 1 leopar vatoz 10 kok elodea densa dev saz dev java fern tilki kuyruğu

SON 10 MESAJI

Neon Tetra Gövde İçindeki Beyazlık
[QUOTE=Orhan76]

Faydası olacaktır. Prospektüsünde belirtilen ölçülerde kullan ama. Tekrardan geçmiş olsun.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim. [:)]
[QUOTE=Orhan76]

Sıcaklığı artırman sadece balığının konforunu bozar. Isıtıcın normal ayarında çalışsın. Sadece ilacını kullan yeterli olur.[/QUOTE]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/248694/081120241155151.jpg[/IMG]

Bu ilactan var fayda eder mi
[QUOTE=Orhan76]

Hocam her iki şekilde de bulaşır. Ama başka ısıtıcın yoksa ana tankta yap ilaçlamayı. Hem etkilenen balık tedavi olsun hem de diğerlerine bulaştıysa (belli bir kuluçka süresi var bu bakterinin sonradan da ortaya çıkabiliyor) diğer balıklar da bu ilaçtan istifade etsinler. Bu mantarın larvalarını ilaç öldürünce zaten tankınız da temizlenmiş olur bu hastalıktan.[/QUOTE]

Peki sicakligi da arttirsam faydasi olur mu[EDIT]Hasan usta,2024-11-08 11:09:44[/EDIT]
[QUOTE=Orhan76]Ben mantara benzettim. Diğer balıklarında bir şey olmasa da onlara da bulaşabilir. Nitrozon veya mycopur veya bactofish kullanmanı tavsiye ederim. Tuz kullanma zararı dokunur. Şimdiden geçmiş olsun.[/QUOTE]

Temas sonucu mu yoksa sudan mi bulaşır.
Baska akvaryuma ayirim mi fakat baska isiticim yok.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/248694/061120241316491.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/248694/061120241318111.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/248694/061120241318361.jpg[/IMG]

Arkadaşlar selamlar.

Balığın sağ tarafında hiçbirşey yok. Ama sol da mavi çizginin alt tarafında 1,5 hafta once beyazlık sezmiştim ama yanlis gordum gibi geldi tam belirgin değildi. Şimdi gitgide belirginleşti ve çizginin uzerine cikip ikiye ayırdı. Diğer balıklarda hiçbirşey yok. Mantar midir bu disinda degil ama vicudun icinde gibi. Fotografta karalık gibi cikiyor ama aksine çok kara değil beyaz boğukluluk gibi.

Baliğin durumunda hiçbirşey yok eskisi gibi. Sadece bu renk degisimi var.[EDIT]Hasan usta,2024-11-06 13:24:51[/EDIT]
Oksijen Akvaryumun Heryerinde Aynı Mıdır?
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba, normal şartlarda suda çözünen gazlar homojen dağılır. Akvaryum ortamında sürekli takviye sağlandığından o bölgede devamlı çözünme fazla olacaktır. Yavruluğu sirkülasyondan etkilenecek şekilde konumlandırmanız su geçişkenliğini arttıracaktır. Yada yavruluğu tamamen çıkartıp herkesin rahat etmesinide sağlayabilirsiniz [;)].[/QUOTE]

Herkese yorumlar için teşekkür ederim. Biraz daha büyümelerini bekleyeceğim. Gün içinde yavruluğun etrafı hiç boş kalmıyor. Yem zannediyorlar galiba.
Bitkilerde Aşırı Yosunlanma Oluyor
[QUOTE=Acemi balıkcı28][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251985/311020242100171.jpg[/IMG]
50 30 30 bitkili akvaryumum var ondan önce ise 23 litlerik bitkili bir akvaryumum vardı. Akvaryumda gübre veya karbondioksit kullanmıyordum [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251985/311020242103031.jpg[/IMG][URL]null[/URL]
Şimdi ise akvaryumu 2 ay önce büyülttüm fakat bitkilerin çoğu çürümeye başladı bitkilerde aşırı yosunlanma ve yeni açan yapraklar beyaz şeffa şekilde açıp ölüyor. bunun sebebi ne olabilir 2 hafta önce ışıklandırmayı eski akvaryumumdaki gibi yaptım fakat bir şey değişmedi filtrem ısıtıcım aynı kumdan şüpheleniyorum alırken petşhopdan hagen kum dşye almıştım satarken hagen kum diye sattı benimde eski akvaryumdan kalma az hagen kum vardı eve gelince kumu yıkayınca farklı olduğunu anladım sebebi kumdan olabilirmi. Cüce vatozumda öldü sorunu çözmeden yeni canlı eklemeyi düşünmüyorum
[/QUOTE]

Isıtıcıyı yeni mi taktın kaç derece? Bende yazın bu durum olmuştu disarsi 40 dereceydi. Camlarda yosun yoktu ama bitkilerimin yarısı sipsiyah yosunlaşıp öldü. Bilmiyorum alakasını ama yaz bitimine doğru yosunlar gitti hatta konu açmıştım. Şuan bende 26 derece isitici açtım ama hayatta kalabilenlerde bir gram yosun yok. Muhtemelen o dönem su 30 derece filandi. Bilmiyorum alakasını tecrübeli arkadaşlar yorumlasın.
Oksijen Akvaryumun Heryerinde Aynı Mıdır?
Herkese selamlar.

Akvaryumumda filtremi en sağ tarafa ve uzun camda duruyor ve agzi döndüğünden sağ tarafa (kisa cama yani) tam ters koseye verecek sekilde döndürdüm. Yani filtre sagda ve tanka değil tamamen sag tarafa veriyor. Bu seferde oksijen baloncuklari tankin en sağ köşesinde kaliyor. (İsiticiyida tam o debi vuran koseye koyuyorum

Fakat yavruluk oraya siğmadiğindan tam ters köşeye sola koydum.

Sorum: O² sol köşedede ayni miktarda mı olur yoksa azalır mı. Eğer azaliyorsa ayri bir şelale ile yavruluğun içine O² basıcağım.[:?]

Betta Balığım Hasta
[QUOTE=BabySoul]

O neresinden sallamış 50 litrede 4-5 tane bakılabilir diye.. Hem bilmiyor, hem de bilirkişi gibi söylüyor..

Bu arada bu balık tümör görünümlü deri altı parazit kaynaklı ölmüş olabilir. İthalatlarda bizim ülkede bettalar için karantina, denetim zaten yok.. Yerli üretim ise ev şartlarında oluşmaz.. Bir ihtimal yaşlılık olabilir balıkta ki ortalama 2-3 sene yaşamları var..[/QUOTE][QUOTE=fishyy]
O kısmı kaçırdınız galiba bu sabah kaybettik kendisini. Balık beslemeyi Tekrar düşünsem bile high tech olmaz muhtemelen [/QUOTE]

Siz bilirsiniz ama bitki beslemek için illaki high tech kuruluma gerek yok.
Betta Balığım Hasta

[
[QUOTE=Ehtiyar]Hasan Bey, geçmiş olsun başınıza gelenleri az çok takip etmiştim. Murphy kanunları tastamam işledi sizde maalesef. Sizi ayırarak yazıyorum, ne yazıkki gerekli akvaryum koşulları oluşturulmadan balık ekleyince sorunlar bitmiyor. Hiç kimsenin aklına azot döngüsünü oluşturmak gelmiyor, sıcaklığa hacime dikkat eden yok vs. Sanki sihirli catappa yaprağı, multivitamin en olmadı metilen. İsmet İnönü'nün dediği gibi savaşın başında yapılan bir hata sonuna kadar bırakmıyor. Üzülmekten başka şey elinden gelmiyor kimsenin, üstelik gerekenleri net yazınca fırça yiyor üstatlar, nazik olsanıza veya falan filan hep okuyorsunuz işte. Şu tankı kurarken bir ay bekleseler, ısıtıcıyı, filtreyi balıktan önce alsalar inanın ziyaretçi sayısı yarıya inecek forumun. Size tekrar geçmiş olsun efendim, keyifli, dertsiz hobiler dilerim. [/QUOTE]

Aynen ben eskiden yapiyordum bitkisiz olarak bu hobiyi bilgim var fakat seneler sonra tekrar kuracagım için illa ki unuttuğum şeyler olabilir diye böyle dayanıklı, hemde başladığım zamanlar yaz ayı ve aydın 40 derece olduğu için suyu sogutmak isitmaktan daha zor kac kök elodea densa kaybettim o donemlerde bu yuzden balık rahat etsin diye sıcak su balığı almak istedim ve litre bakımından tam bana göreydi. Akvaryum 20 litreydi.

Dediklerinize harfiyen katiliyorum. Balık beslemeyi cok hafife aliyorlar. Kedi kopek gibi zannediyorlar ama oyle degil. Cok bilgi ve tecrube istiyor.

Bu arada size demiyorum ama yanlis anlatmisim biraz dayanikli bir balik istedim derken sicaklik ve litre bakimindan yasadigi yerin sartlarina dayanikli ve benim yapicagim cok kucuk hatalari telorans etmekte zorlanmayan olarak demek istedim mesela neon tetra ile baslayamazdim narin bir balik tankin kurulumundan 3 ay sonra aldim neonlari cunku seneler gecti ve unuttum seyler olabilir diye boyle yapmak zorundaydim.

Ama butun sanssizlik bize vurdu [:D]

[QUOTE=fishyy]

Şu anda tekrar balık bakmaya elverişli bir zamanda olmadığım için tekrar balık almayı düşünmüyorum. Ama ileride mutlaka tekrardan bir tank kurmak istiyorum. Ne gibi balık türleri daha iyi olur.[/QUOTE]

Dostum guzel bir tank kurmama rağmen betta dan yana bir tokat yedikten sonra canli dogurana geçtim ve çok zevk veriyor tavsiye ederim. Kendi ayri yavrularini beslemek ayri bir zevk. Birde bitkiyle donatirsan guzel bir gorsel elde edebilirsen daha cok zevk veriyor. Fakat cebinizi bir yoklamaniz lazim. Daha buyuk akvaryum - oksijen - bitki - gubre vs.. bu imkanları tanimaniz lazim. Ama betta tarzi bir balik isterseniz tayfun beye katiliyorum.

IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/244076/120920241320121.jpg[/IMG]

Bu arada son attigin bu kafa kismindaki kizarik morluk arasi renk bende giderek artti ve balik balon gibi sismeye basladi umarim oyle olmaz [:((]
[EDIT]Hasan usta,2024-11-01 13:01:59[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.