ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Taha Yanık
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
46
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 17 Dakika önce
Toplam Mesaj:
188 [2.81 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
132 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Taha Ramazan Yanık
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Zonguldak
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Taha Ramazan Yanık

SON 10 MESAJI

Betta Splendens
Foruma bakacak birileride iyi olur aslında sanırsam artık hiçbiri aktif değil eskiden bir kişi varmış ama oda gitmiş.
Tavsiye
[QUOTE=Ozii35][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251621/041120241403311.jpg[/IMG] herkeze merhaba 120 litre akvaryumda 5 transgenetik 4 endler lepistes 2 komando 1 adet l144 vatoz bulunmakta sizce daha ne kadar balık ekleyebilirim ekleyebilirsem hangi tetra türlerini önerirsiniz[/QUOTE]
Kalem tetra güzel olabilir. Baya koyarsınız bi 60 tane neon tetra mesela. bence komando çöpçüleri arttırın 5 e çıksın.
Betta Splendens
Vay canına hala konu devam etmiş arkadaş. Sadece önlemdir ısıtıcı hastalık ve ölümler için. Evi zaten uygunsa sıkıntı olmaz, çok sorgulamaya gerek yok inat etmeyede gerek yok.
Betta Splendens
Bence fazla uzatılmamalı bu konu herkesin bilgisi paylaşılmak içindir ama felseye döndü konu
Akvaryumda Nematod (kıl Kurtları)
[QUOTE=ŞahanT. ] maalesef balığım yok sadece 2 adet Elma salyangozum var [:O][:'(]

Arkadaşlar akvaryumda sadece 2 adet Elma salyangozum var onları alıp, akvaryuma komple metilen mavisi döksem nematodları öldürebilir miyim? [/QUOTE]
Akvaryum sadece salyangoz içinmi? Etçil veya hepçil balık koymayı düşünüyorsanız boş verin derim metilen bütün düzeniği bozacaktır bitkiler içinde zararlı sanırsam.
Betta Splendens
[QUOTE=GhostKoi]

@SUTEISHI Bi acayip durum var ortada. Olmayana ergi mi desem, ne desem. Malumunuz olan şeyleri siz açıklamadan bilmemizi bekliyorsunuz. Fotoda Görünen ortada. Akvaryumda ısıtıcı yok. 30 litre tank için koca odayı ısıttığınıza inanmak olası değil. Isınmayı nasıl sağlayacağınız sizin meseleniz. Ben ona karışmadım. Size bilimsel bir bilgi verdim. Evde ne giydiğinizi tahmin etmek gibi bir derdim yok. Özelinize girmedim, çarpıtmayın. Bir kişinin başkasının düşüncesine katılması yediğimizin içtiğimizin ayrı gitmediği anlamına gelmez. Fakat siz kuruyorsunuz. Böyle kuruntular taşımayın. Üslup eleştirisi yapıp durmanızın da bir anlamı yok. Ortada bir üslup hatası göremiyorum. Şikayet yolu açıktır. Gülünç . Bırakın bunu da verilmek istenen mesajları doğru alın.[/QUOTE]
Moderetör varmı forumda aktif ben yok diye biliyorum[:)))]
Betta Splendens
[QUOTE=SUTEISHI]Yaşımın artık kaç katı Betta ithal ettiyseniz bilmiyorum ama size bey diye hitap edeyim hoşunuza gidecektir. @BabySoul bey evimin sistemi, giydiğim kıyafet maalesef her detayı yazamayız burada. Sizlere demek istediğim detaylı bilgi sahibi olunmadan bu şekilde yazılan cevaplar maalesef hobimizi yanlış lanse edecektir. Koi beslediğim bilgisini nerden edindiniz ? Bu akşam bir FB sayesinde bir de sizin sayenizde güldüm iyi oldu teşekkür ederim [:lol:]

28C sıcaklık bilgisini tecrübeleriniz dışında bir kaynaktan elde ettiyseniz iletirseniz seviniriz tüm hobiciler adına. Bu sayede forum ansiklopedisinde de bu türe ait bilgiler yenilenir belki Tayland'lı abilerin ışığında [:)] Teşekkür ederim Betta Doktoru @BabySoul bey [:iyi:]
[/QUOTE]
Isı konusunda bende katılıyorum onlara nedeni gerçektende vietnam tayland gibi yerler sıcak ve sel felaketli yerler. Aslında kaynağa gerek yok balığım kuyruk erimesi geçirmişti 3 hafta öncesine ısıtıcım yoktu elimde bi sabah kalktım balığın kuyruğu yırtılmış bende hemen ısıtıcı ve metilen mavisi aldım metilen mavisine gerek kalmadan günlük su değişimi ve ısıyla 3 günde yüzgeçleri toparlandı.Hastalık ve ölüm kadere(bazıları şans der) bağlıdır ama o kaderide sen belirlersin. Önlem iyi birşeydir, bu arada balığınızda çok güzelmiş[:O]
Amerikan Tetrasi Na Akvaryumum Küçükmü ?
[QUOTE=Yiğit solak]1- bitki çok gerekiyomu , bende marimo rock , yosun topu , silis kum , lav kayası var bunlar yetermi

2- vakum balığı hoşuma gidiyor Vera karides onlar yetisirmi dişinin yanında

[/QUOTE][QUOTE=Yiğit solak]1- bitki çok gerekiyomu , bende marimo rock , yosun topu , silis kum , lav kayası var bunlar yetermi

2- vakum balığı hoşuma gidiyor Vera karides onlar yetisirmi dişinin yanında

[/QUOTE]
Bunu bence son diyecek kişi olabilirim ama karideslerin yem olma ihtimali yüksek bide balıklada alakalı.
Bitki isteğe bağlı ama olması iyi olur ben bitkilerimi tam yapamadım ışığın olmamasından. Bir ısıtıcıda şart.
[QUOTE=Yiğit solak]Çoğu kişi 1 betta yetistirirsin diyolar , kafama yattı baktım köpük olayı varmış o olunca çiftleşmesi mi gerekiyor yeni başladığım için tam blm[/QUOTE]
Göz zevkin varsa köpüğü sevmezsen dişi al bazı dişiler baya güzel mesela erkek sanılan dişim
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249876/180920242006481.jpg[/IMG]
Beta köpük yaptı diye çiftleştrilecek gibi bişeyde yok. [EDIT]Taha Yanık,2024-11-03 20:31:47[/EDIT]
[QUOTE=Yiğit solak]Başka besleyebilecegim balık önerirmisiniz , bakımı çok zor olmayan , bu kriterlere uygun .[/QUOTE]
Balığınız yoksa o hacimde tek seçenek ki kötü bir seçenek bence ben bu seçenekten kurtulmak için yeni akvaryuma geçmeye çalışıyorum beta!
Betaların olması gereken ortam 20 lt ama balık bakmak çok istiyorsanız bi tek bu balık var. Küçük akvaryum daha dertli ben mesela 3 günde bir dip çekimi yapıyorum. Eğer aklınızda bir zaman sonra daha büyük bir akvaryuma geçerim diyorsanız alın derim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.