ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tulpar99
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
101
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
01 Ekim 2024 15:32
Son Ziyaret:
3 dakika önce
Toplam Mesaj:
164 [4.82 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
145 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tulpar
Doğum Tarihi:
09 Eylül 2005
Yaş:
19
İl:
Trabzon
Meslek:
Mezar Kalıpçısı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Comet-Koi-Koi Lepistes

SON 10 MESAJI

Salyangoz Cinsi
Adi salyangoza benziyor
Balık-bitki Isı Dengesi
[QUOTE=Hobilenyum]25 derece balıklar ve bitkiler için en iyi ortamdır,
10 senedir bitkili akvaryumlarla uğraşıyorum her zaman bu derecelerde bakarım Bitkiler ve balıklarda bir sıkıntı çıkmadı, üstelik balıklar bu sıcaklıklarda daha hareketli ve aktif olurlar sağlıklı hobiler.[/QUOTE]
Teşekkür ederim bilgi için, 24-25 arasına çekeceğim o zaman ısıyı[:)]
Balık-bitki Isı Dengesi
Selamlar.
Bildiğimiz gibi bitkiler fazla sıcağı sevmiyorlar, ısıtıcıyı 23 derece civarına ayarladım, lepistes besliyorum. Çoğu makalede lepistes yavrularının 27 derecede daha sağlıklı ve hızlı büyüdüğünü okudum, zaten tropikal balıklar.
Sizce ısı 23 derece civarında iyi mi yoksa arttırayım mı?
Hangi Tür
Çok ilkel bir türe benziyor.
Yüzgeci Parçalanan Japon
[QUOTE=ShowaSanshoku]Iyi günler, gecmis olsun.
Saydiginiz faktorler yoksa, zaten geriye tek faktor kaliyor: bakteriyel hastalik.

Insanlarda olduğu gibi balkllarda da her bireyin bagisikligi, genetic yatkinligi, hastalanacaklari zamani vs değişiktir.

Her hastaliga o balik oldu bu olmadi o zaman bakteriyel degildir gibi bir genelleme yapılamaz.

Sizin balığı yemek icin koiler saldirmayacagina, yer/yem/ciftlesme itisme kakismasinda da bu olamayacagina gore olay bakteriyel.

En az 7 gün seachem kanaplex veya api melafix gibi genis antibakteriyel ilac ile tedavi oneririm.

Bu hastalikta sorun iyilesme belirtisinin cok gec gelmesi ve kolay gozlemlenememesi. Bu sebeple 7 gun.

Tabii temiz su, guzel filtre ve guzel havalamdormali karantinada.

Bu ilaclarla su degisimi 3 günde bir %40-50 olmali. Daha sık degil.

Saglikli hobiler [/QUOTE]
Sorun bakteriler değilmiş. Kedilermiş, sağolsun dedem görmüş de müdahale etmiş. Kedinin biri balığı tutup çekmiş diye düşünüyoruz, dedem de yerde çırpınan balığı ve tepesinde pati darbeleri vuran kediye müdahale etmiş, kedi ilk balığı kaçırıyormuş o sırada komşunun köpekleri kedinin peşine koşmaya başlayınca balığı bırakıp kaçmış, dedem de suya atmış. Neler yaşamış garibim

Dediğiniz gibi ilaç tedavisinde bulunamadım ama bol oksijenli suyda karabtinaya aldım ve protein ağırlıklı besledim bi kaç gün boyunca, bakalım ne zaman suya geri salarım.
Silis Kumda Yetişen Bitkiler
Vallahi hocam ben silis kumda sadece saz yetiştirebildim, sonradan sarmadı dere kumuna çevirdim tüm kumu (içinden lav kırıklarını eleyerek)
Melek Balığı Neden Ölür?
[QUOTE=Sadullah016]
Hocam koiler için dedemin dev akvaryumu var zamanında 20 adete yakın 20cm koileri vardı bazıları 30cm kadar çıkmıştı, ayriyeten koi havuzu da var büyüdüğü zaman oraya götürüp kendi akvaryumumda sadece düz japon besleyeceğim planım o şekilde. Şuan sıkıntı olduğunu düşündüğüm trans tetram, ona da bir şekilde çözüm bulacağım, çöpçu balıklar uyum konusunda bir sorun yaratmadı gayet uyumlular, filtre konusunda ise sayıyı düşüreceğim. Ayrıca akvaryumumda bakteri kültürü henüz oturmuş değil ek olarak bakteri kültürü için ilaç ta aldım suyum bulanık belkide melek balığının ölmesinde bu da etkili olmuştur. Dediğiniz gibi akvaryumcular ticaret gözüyle bakıyorlar balık işlerine, hobi olarak bakanlar daha dikkatli olmalı ve bilinçlendirilmeli. Teşekkürler.[/QUOTE]
Çok iyi hocam sorunu çözmeye başladık.
Bence koileri havuza atın, melek ve transgenetik tetra anlaşır mı bilmiyorum hiç beslemedim. Su oturmadıysa ondan dolayı da ölmüş olabilir yani ölmelerimde birsen fazla sebep var. İç filtreyi çok yanlış kullanıyoruz
Benim iç filtrem akvaryumuma göre küçük mekanik temizliği az da olsa yapsın diye aldım, gereksiz bi sirkülasyon yapmıyor balıkları yormuyor, ayriyetten pipo filtrem var bana gayet yetiyor, iç filtre gücünü düşürme diye yazarsanız güzel bilgiler öğrenebilirsiniz.
Geçmiş olsun ölen balık adına, iyi akşamlar.
Melek Balığı Neden Ölür?
[QUOTE=Sadullah016]
Akvaryum 100lt, 2 adet iç filtre var
Akvaryumcudan alırken sorun olmaz dedi japon ağırlıklı bir Akvaryum kurdum fakat gözüme güzel gözüken melek ve tetrayı da aldım, tetra halen yaşıyor bir uyum sorunu gözlemleyemedim, ama melek balığı sürekli ayrı duruyordu ayrı bir akvaryuma alıp yanına 2 3 tane daha melek düşünüyordum ama ne yazık ki öldü. Akvaryum litre olarak uygun, balıklar küçücük zaten japonlar 4cm çöpçüler 1cm.
Hoşuma gittiği için melek ve tetra almıştım, koi ve japonlar tam uyumlu diye biliyorum, japonlar ve çöpçüler de uyumlu diye biliyorum yıllar önce bu forumda biri yazmıştı. Akvaryumcu bir uyum sorunundan bahsetmedi melek balığı ve tetra konusunda, tetraların da uyumsuz olduğunu sanmıyorum ama sürü balığı olduklarını biliyorum bu sebeple ayrı akvaryuma aktarıp bir iki tetra daha alabilirim. Melek balığı dikkat edilmesi gereken bir tür onu da biliyorum ama ani ölümüne şaşırdım, bir süreç halinde değil yani akşam oturup akvaryumu izledim sabah balık ölmüş bir vaziyetteydi. Akvaryumum 100lt, akvaryumcuda 50 litrede 50 tane balık var neredeyse. Benim akvaryumumda şuan 9 adet var hepsi de küçük. Japonlardan biri 4 cm ikisi 2 cm, koliler 3cm tetra ve çöpçüler ise 1,2 1,3cm civarında.[/QUOTE]
Benim 50ye yakın koi balığım var kendileri akvaryum kadar olduğu için akvaryuma koymuyorum mesela, sizin koiler büyüdüğünde nereye koyacaksınız?
Petshoplar ticari insanlar olduğu için işe hobi gözü ile bakmazlar (hepsi değil), o yüzden küçücük akvaryuma o kadar canlı koyarlar.
Petshop dikkat etmez ama siz bu işi hobi olarak yapıyorsanız dikkat etmeniz lazım, bunları sizi kınamak için söylemiyorum kesinlikle ama karmam çorman bakımsız sadece köşede dursun diye yapılmış akvaryumlar görmekten gına geldi.
Kabalık yapmak istemedim sizi kırdıysam özür dilerim
Size önerim akvaryumdaki balıkları ya satarak yada akvaryuma bedavaya vererek kurtulmanız, yeni kurulum yapmanız. Belki yemi bitkiler, canlı doğuran türleri yada sürü balıkları, daha zararsız bir filtre.
2 iç filtre çok ciddi bir sirkülasyon yapar ve balıkları yorar, ve melek balığınız bu yüzden ölmüş olabilir.
Dış yada iki pipo filtre önerebilirim.
Su Berraklığı Yeterli Mi.
Çok güzel ve berrak duruyor. Bence bakteri kültürü oturmaya başlamıştır.
1-2 gün bekleyebilirsiniz "bence" ama tabi siz bilirsiniz.
Sadece meraktan soruyorum böyle güzel bir akvaryumda ne besleyeceksiniz[:)]?
Melek Balığı Neden Ölür?
Mesela bu 5 çeşit balıktan görüntülü olarak zevk alabiliyor musunuz, en başta bunu düşünmeniz lazım.
Beslediğiniz balıkların uyumluluğuna bakmak lazım.
Akvaryumunuzun litresini yazmamışsınız ama yeterli değildir yüksek ihtimalle, bunu düşünmeniz lazım.
Neden öldüğünü düşünmeye gerek bile yok bence, koi gibi zorba balıklar küçük balıkları strese sokar-daha çabuk hastalanırlar-daha çabuk ölürler.
En merak ettiğim şey şu;
Böyle bir canlı kombosunun karşısına geçip zevk nasıl alabilirsiniz, hiç araştırmadınız mı? Hiç merak etmediniz mi.
Malesef eskiden beri balıklar için "suya koy yaşar, daha neye ihtiyacı olacak ki?" Diye saçma düşünceler ile bitki fanuslarında balık beslemeye çektiler işi. Böyle forumlar ve yararlı kanallar sağolsun artık bu bitiyor yavaş yavaş ama petshopların inadına da bağlı bu durum.
İnşallah balıklar hak ettiği gibi yaşarlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.