ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
beary
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 40 Dakika önce
Toplam Mesaj:
5 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
5 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can Üstek
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can Üstek

SON 5 MESAJI

İlk Kurulumum Ve Tuhaf Bir Sorun
[QUOTE=koruyucu3443]

Hayırlı olsun tankınız çok güzel görünüyor, beta'nın yanına bu aşağıdaki balıklardan tek tür ve 6lı olacak şekilde ekleyebilirsiniz.
sivrisinek rasbora
galaxy rasbora
ember tetra
ufak türler oldukları için herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum.[/QUOTE]

Önerileriniz için çok teşekkürler.
[QUOTE=Mirza Adar ]

Bir adet betta ve maksimum 6 adet pigme rahatlıkla bakabilir. [/QUOTE]

Teşekkürler, balıkları eklememe daha 1 ay kadar süre var o zamana kadar karar verebilirim umarım :)
[QUOTE=Mithrandirr]Cüce coryler için minimum 30litre tavsiye ediliyor. Sizin dekor ve kumla 30 litrenin altına düşmüştür. Ve evet coryler grup halinde bakılmalı[/QUOTE]

Bu hacim için önerebileceğiniz temizlik elemanı türleri var mıdır?
[QUOTE=KaanE]Şelale filtre üstten döküldüğü için tankta çok akıntı yapmaz. Bence sorun olmaz ama yinede balık ekledikten sonra gözlemleyin bir süre. Debiyi en iyi elyaf azaltıyor. Çıkışa yerinden çıkmayacak şekilde 1-2 kat koyup deneyin. [/QUOTE][QUOTE=neomeo]Merhaba, kurulumunuz hayırlı olsun.
Aktif karbon bir hafta gibi bir süre sonunda özelliğini yitirecektir. Onu çıkarınca, medyaların en üst katmanına elyaf koyun. Su akışını yavaşlatacaktır. Sünger ve elyaf zamanla pisliklerle dolunca debi daha da azalacaktır. [/QUOTE]

Çok teşekkürler elyafla deneyeceğim.

[QUOTE=Emirrztrk]Öncelikle tasarım gerçekten çok hoş görünüyor. Tavsiyem filtreye daha iyi bakteri tutacak malzeme dizip en son çıkış yerine elyaf koyarsanız daha iyi olur bitkili akvaryumda karbon kullanılmaz. Cory için fazla engebeli bir yapı gibi duruyor fakat karidesler olamayacağı için bir canlı olacaksa cory olur çünkü karidesleri yer betta. [/QUOTE]
Coryler bildiğim kadarıyla sürüyle daha iyi oluyor 3 tane fazla mı gelir
Ölçüler:35x35x30
Canlı Türleri:
Bitki Türleri: Crypt. parva, Bucephalandra, Anubias petite, Bacopa caroliniana, Sessiflora, mini gül, Fissidens moss, Lobelia csrdinalis mini
Tankın Yaşı:0
Filtrasyon ve Işıklandırma: Sunsun 501b
Tasarım ve Dekorasyon:
Merhabalar bugün ilk kurulumumu yaptım. Biraz daha bütçe dostu olması için 36 litrelik bir nano tank tercih ettim. Tankı hep betta düşünerek kurdum ama Betta+Salyangoz+Karides mi yoksa Betta+Pygmy Cory mi diye arada kaldım coryler için hacim çok mu küçük bilemiyorum. Şimdi asıl saçma soruma gelecek olursak, Sunsun 501b şelale filtre hacime göre fazla ama gerçekten çok uyguna bulduğum için aldım ve daha öncesinde çalışıp çalışmadığını denedim ve her şey normaldi, bugün kurulum bitip filtreyi çalıştırınca normale göre çok yüksek debiyle çalışmaya başladı (filtreden dışarı sular fırladı). Debi ayarını en düşüğe almama rağmen hala yüksek gibi geliyor. Filtrede aktif karbon, sünger ve debiyi biraz azaltabileceğini üstüne bakteri kolonisi için lav kırığı ekledim. Betta istediğim için yüksek debinin problem olacağından endişeliyim. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı? Yoksa bile fikirlerinize ihtiyacım var.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251984/041220240107471.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251984/041220240107511.jpg[/IMG][EDIT]beary,2024-12-04 01:44:33[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.