ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Eminator
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
16
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 20 Dakika önce
Toplam Mesaj:
29 [1.81 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
23 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet emin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet emin

SON 10 MESAJI

Japon Balığı Gözündeki Buğu
[QUOTE=Buziak][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252708/241120242325431.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252708/241120242325451.jpg[/IMG]
Merhaba cahilliğimden ötürü 2 yıldır fanusta olan balığımı nazaran daha büyük akvaryuma geçirdim fakat 1 gün sonra gözünde beyaz buğulanma fark ettim sebebi nedir? İlaç tedavisi ile sağlığı düzelir mi? Sol gözünde daha belirgin olmakla birlikte sağ gözünde de hafif var. Işıkdan dolayı değil şuan sol gözü 1.fotoğraftaki gibi kör kalmıs olabilir mi?[/QUOTE]
Efendim bizi dinlemediniz değilmi[:)]
Bettam Hep Su Yüzeyinde Ve Yem Yemiyor
[QUOTE=aliefecilciler]
Hayır, fishcenter.[/QUOTE]
Çok benzerini görmüştümde merak ettim sağolun teşekkürler balık alışma sürecinde gibi duruyor stresini atamamıştır daha efendim[:)]
Bettam Hep Su Yüzeyinde Ve Yem Yemiyor
[QUOTE=aliefecilciler][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251074/241120242042471.jpg[/IMG]
İnternetten sipariș verdiğim bettam, 2 günde elime ulaștı.
Ona 30 litre bitkili bir akvaryum kuruyorum șuanda o nedenle 15 litre ısıtıcılı bir saklama kabında bakıyorum.
Bettam hep su yüzeyinde, ısıtıcı etrafında ve White Balance Granul Betta, Rotifish kurutulmuș kan kurdu, pul yem denememe rağmen hiç birini yemedi. Șimdi ise kurutulmuș karides sipariș ettim.
Sizce bettam neden su yüzeyinde duruyor ve yem yemiyor? Ayna tuttum sadece kabaracakmı diye, kabardı. Normalde tutmam. Arada bi geziyor ama kısa süre dediğim gibi yem yemiyor. Uzmanlarım bir yardımcı olursa mutlu olurum.[/QUOTE]
Acaba balığı juss akvaryumdanmı sipariş ettiniz?
Beta Balığım Gün Boyu Suyun Dibinde Duruyor.
[QUOTE=Yusuf6167]Beta balığım sanırım strese girdi ve suyun dibinde hareketsiz bekliyor. Yem verdiğimde çıkıp çok az yiyor ve geri iniyor. Betragran granül renk yemi kullanıyorum ve aldığım yer bana methtlene blue kullanmamı söyledi suyunu değiştirdiğimde onu iki damla döküyorum suya ne işe yaradığı hakkında da bilgilendirirseniz sevinirim ve balığıma ne yapmam gerektiğini bu durumdan nasıl kurtarmam gerektiğini söylerseniz çok teşekkür ederim. Beta balığı hastalıkları hakkında bilgim yok bir sıkıntısı varsa bilgilendirir misiniz [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252807/231120242240421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252807/231120242240471.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252807/231120242240541.jpg[/IMG][/QUOTE]
Yukarıdaki abilerimin ve kardeşlerimin dedikleri gibi yetersiz hacim kötü şu şartları düşük ısıdan ve sadece cam olsn bi şu topunda olsn balıktan dolayı balığınızda kuyruk kısması kuyruk erimesi var ve halsizlikte mevcut balık ölme eşiğinde şuan maalesef kurtarması çok zor tedavi olarak yeni bir akvaryum kum bitki yani gerçekten bir akvaryum lazım ısıtıcı bakteri azot nitrit Nitrat döngüsü kurulu bir akvaryum ve tedavi için ilaçları lazım size tek tavsiyem size bu balığı veren petshopun kafasına fanusu geçirerek onu bir astronota çevirmeniz[:)]
Hobiye Yeni Başladım Tavsiyelerinizi Bekliyorum
[QUOTE=Taha Yanık]
Aldıktan sonra bidaha demokrasi belirlencek illa biri baskın olcak. Bir bakmışsınız saklanan balık ahkam kesiyor. Kişilik bilmek çok zor o yüzden. [/QUOTE] haklısınız hocam ama bunun ihtimali çokta yüksek değil tankı göz önünde bulundurduğumuzda oldukça fazla saklanma alanı var ha illaki ufak atışmalar olacaktır[:)]

[QUOTE=Taha Yanık]Dişi beta tankının popülerliğini bence ortada net bir düşüncenin olmaması ve ülkedeki balık bilgisi azaltıyor. [/QUOTE] kesinlikle
[QUOTE=Ehtiyar]Ona demokrasi değil hiyerarşi deniyor. Memlekette pek olamadığından aradaki farkın büyüklüğünü bilememeniz normal tabi[:'(].[/QUOTE]
Aslında oligarşi denilemezmi çünkü dişi betta davranışlarında bir grup diğer gruptan üstün gelmeye çalışır bu yüzden çift sayılar önerilir bi sayfada görmüştüm ama güvenilirliğinden şüpheliyim ama durum böyleyse oligarşik bir yapı hakimiyet sürer hocam[:)]
[QUOTE=Taha Yanık]
Cesaret istiyorda ondan betalar çok garip balıklar bazıları ölse bile saldırmaz bazıları bitkiye bile kabarır.Kişilikleri zorlayan etken. [/QUOTE]
Evet öyle hocam o yüzden aynı tanktan balıkları almasını öneriyoruz çünkü aralarındaki demokrasi çoktan belirlenmiş oluyor ve agresif betalar ayrılıyor[:)]
[QUOTE=ÇaĞRı]
Anubiası çıkarıp, 3-4 cm aktif toprak basılsa, pipo filtreyide koydun mu caridina tankıda olur.
Çok fonksiyonlu bi kurulum benim gözümde. [/QUOTE]
Hocam forumda çok fazla tetra türleri canlı doğuran tankları görüyoruz artık farklı kişilerde göz aşinalığı olduğundan iyi tankmış denilip geçiliyor ama dişi beta tankı ben bayadır görmedim ve ilgili acayip çekti ki bence daha çok zevkli bi tank olucak ki caridina ile beta arasında acayip davranış farkı var
[QUOTE=Tortuga4]Tamamdır sağolun onun dışında akvaryumda gördüğünüz bir eksik var mı[/QUOTE]
Betanızı kaliteli yemlerle ve mümkünse canlı yemle besleyin hocam 4 yada 6 tsne olabilir ama 5 te yapabilirsiniz aynı akvaryumda olan dişileri alın zaten kendi aralarındaki rekabet belli olmuş olacaktır minerallerden keyfinize göre ekleyebilirsiniz çok eğlenceli zeki ve karakterli balıklardır[:)] sadece Japonlardan sonra biraz durgun olacakkarını düşüneceksiniz
[QUOTE=Tortuga4][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252795/231120241641011.jpg[/IMG]
Akvaryumum 60 litre toplam 2 elma salyangoz 5 panda çöpçü 5 japon balığı 4 marimo topu ve 14 kök bitki var ortasına yaki kökü batırdım filtre olarak aquawing aqf500 kullanıyorum tavsiyelerinizi bekliyorum[/QUOTE]
OYYY CANIM ÇEKTİ HEEEEEE MÜKEMMEL BİR DİŞİ BETA TANKI OLUR ABİ BURDAN LANNNNN hocam Japonları çıkar ve 10 litre başı 1 tane dişi betta koy arkadaşlar yazmışlar zaten abilerim ama bence 15 litre başına yani 4 tane ile deneyin hocam sonra 2 tane ekleyebilirsiniz[:)]

[QUOTE=Eminator]
OYYY CANIM ÇEKTİ HEEEEEE MÜKEMMEL BİR DİŞİ BETA TANKI OLUR ABİ BURDAN LANNNNN hocam Japonları çıkar ve 10 litre başı 1 tane dişi betta koy arkadaşlar yazmışlar zaten abilerim ama bence 15 litre başına yani 4 tane ile deneyin hocam sonra 2 tane ekleyebilirsiniz[:)][/QUOTE]
Çöpçü ile uyumu nasıl olur bilmiyorum benim erkek betalarım rahat vermemişlerdi ama salyangozlara sorun çıkarmamıştı dişi beta deneyimim olmadı henüz ama ısıtıcı zorunlu tabi

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.