ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mentalfeed
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
14 Saat 33 Dakika önce
Toplam Mesaj:
2 [0.29 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
2 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hurşit Kılıç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hurşit Kılıç

SON 2 MESAJI

Kayseri Develiden Hevesli Hobici
Sanırım discus besleyeceğim. Bir iki yerle görüştüğümde 1000lt/h sump devridaimin yetersiz geleceği iç filtreyle kombinlemem grrektiğinden bahseden oldu.
[:O]Sumpta kesinlikle kömür olmaması gerektiği zeolit yeterli diyen oldu. Kafam karıştı önerilerinize ve discuslarınıza talibim[:geek:]
Kayseri Develiden Hevesli Hobici
Herkese keyifli forumlar.
İsmim Hurşit Öğretmenim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252709/191120242306331.jpg[/IMG]

Şöyle bir akvaryumum var. [:nazar:]
Mobilyalı 105*35*50
Lifetech 835
Markasız çift çıkış hava pompası
300w ısıtıcı
Işığıda bizim elektrikçiden samsung marka metal led (2beyaz 1 gün ışığı) alıp kendim dizdim.
Sumpta zeolit, aktif kömür, elyaf, biyofiltre, seramik sıfır olarak ti-sert marka dizdim şuanda 3.günü su baya berraklaştı.
Dekor olarak mangrow kökleri, mercan görünüm dekor, 4 tane çömlek seçtik. İri volkan taşı koyabilirim henüz emin değiliz. Hepsini ayrı ayrı 1 er saat kaynattım.
Zeminde incecik bir kum aldım 10kilo.

Yıllar yıllar önce bu tankta kafalı yunuslar, prensesler, papağanlar, mono sanırım baklava dilimi sürü şeklinde yüzen balıklar vardı. 7-8 yıldır atıl duruyordu. Heveslendim sahibide bedelsiz verince bu hobiye de başlamak istedim.[3)]

Bir işe başlarken forumların çok kaliteli ve doğru bilgiler verdiğini defaatle tecrübe ettim. [8)]
Amonyum-nitrat dengesi makalesini okuduktan (çok cahil olduğumu hissettim[^_^]) sonra içindeki 150 litre suyu en az 72 saattir metilen mavisiyle dolaştırmıştım. 60 litresini boşaltıp içine taze su ekledikten sonra beta balığımızın yüzdüğü en az 1 haftalık suyun 3 litresini tanka ekledim. Şimdi dolaşıp duruyor.
İnşallah faydalı bakteri olayını başlatabilirim.[:3]

Şimdi bu akvaryuma neler eklenir neler yapılır hangi balıklara bakmalıyım. Bu soruların her biri kendi içinde bir derya deniz yavaş yavaş çözeceğim inşallah.

Hem öğretmenim, hem detailingle uğraşıyorum, hemde hobi çiftçiliği yapmaya çalışıyorum.
Arada sırada eve 3 gün uğramadığımız olacak. Sistemin tamamına bir ups alabilirim. Ama hangi balık sorusu kafamı karıştırıyor.
Birazda bakındım şöyle discuslar çok şirin görünüyorlar, evdekiler iri ama renkli balık istiyor. Ben fazla para harcayıp tankı doldurup mahlukları öldürmek istemiyorum. Kafam çorba gibi.
Pekte bir acelemiz yok forum içi alışveriş oluyormu bilmiyorum buradan da temin edebilirim.
Kıymetli bilgilerinize desteklerinize ihtiyacım var.
Keyifli forumlar[;)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 21 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.