ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
İnci Kefali
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
36
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Aralık 2024 08:13
Son Ziyaret:
2 Saat 11 Dakika önce
Toplam Mesaj:
38 [2.53 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
38 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burcu Yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Makine Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Betta, meyankökü gurami, red scarlet endler, omurgasızlar

SON 10 MESAJI

Beta Balığı Akvaryumu
Arka cama yapıştırın.
Yıllar Sonra Tavsiye İstiyorum
[QUOTE=celikcem]

Evet, ben de en son öyle karar verdim.
İtiraf edeyim resif ile low tech arasında gidip geldim ama resif akvaryumunu hiç gözüm almadı. Evet deniz akvaryumları başta zordur, bakım aşaması kolaydır denilse de bence tam olarak öyle değil. Bir high tech bitkiliye yakın bakım istiyor. Ayrıca kurulum aşaması çok uzun. Benim kafamdaki kıvama gelmesi en az 6 ay.
O yüzden sadece bir kaç basit tür bitkiden ibaret bir low tech kurmaya karar verdim. Yapay zekaya taslak bile çizdirdim. Kafamdakine yakın birşeyler çizdi.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191468/211220242238071.jpg[/IMG]

Aklımdaki ölçü 90*45*45h

Bulabilirsem Seiyru taşları ile dağ yapıp moss ile yosunlandıracağım. Dağ eteklerine de Staurogyne Repens ve Java Fern ile dekor yapacağım. Arka plana da bir Anubias koyarım belki. Düzlüğe de tek bir tane basit mangrow kökü. Şimdilik planım bu.

Tabii daha önce hiç low tech kurmadığım için neyi nasıl yapacağımı araştırıyorum. Yüksek ışık olmaması gerekiyor, onu biliyorum. En korktuğum şey yosun. Forumdan bir arkadaş ile irtibata geçtim, ondan aydınlatmayı satın alacağım.

Taban konusunda iyi bir taban olursa ne olur, olmazsa ne olur emin değilim.

CO2 olayına hiç giresim yok, düşük dozda excel vermeyi düşünüyorum.

Filtreyi ise en ala şekilde yapmak istiyorum. Eskiden de kullanmış olduğum eheim 2217 olabilir.

Bu konularda, özellikle de low tech bitkili konusunda tecrübeli herkesten fikirlerini paylaşmasını rica ediyorum.

İyi hobiler herkese :)[/QUOTE]

Dümdüz mangrowe biraz absürt durabilir, onu yedirmeye dikkat edin.

Crypto bakacaksanız, kalın bir taban olması önemli çünkü çok geniş alana kök salıyorlar. Ama herhangi bir bitki kumu yeterli olur. Ben ince lav kırığında bile iyi gelişim görüyorum. Bitki nüfusu bol olacaksa kapsül gübre de konabilir. Bu arada aklınızda bulunsun, dolap uygulaması ve burada çok uyguna crypto satanlar var. Akvaryumculara oranla çokça ekonomik.

Co2 vs hiç gerek yok. Bir all inclusive gübre işinizi çözer. Ben creaqua kullanıyorum tüm tanklarıma. Dozu çok arttırmadıkça karides kaybı da yaşamıyorum. Öneririm.

Işığın az olmaması gerekiyor, çok fazla da olmaması gerekiyor. Yosun korkusuna eksik ışıklandırma yapmamaya dikkat edin.

Son olarak, low tech adı üzerinde low tech. Zamanında high tech bakan buna hayli hayli bakar. Çok çekinmeyin. Işığı ıp kapatacaksınız, arada gübre girersiniz, o kadar işte.

Bizi güncelleyin lütfen ilerledikçe
Vampir Yengeç
[QUOTE=Eldurmaz]
Henüz satış boyuna gelmese de çok sayıda kiremit renginde tomato yavrusu var. 2 aya tam kırmızı olup satışa çıkarlar büyük olasılıkla.[/QUOTE]

Şimdiden talibim [:)]
Yeni Akvaryumda Bactofeed Kullanmak
Merhaba, olan bakteriyi beslemeye yarar elinizdeki. Yoktan var etmez.
Bursa Da Ultra Clear Akvaryum Nerden Alabilirim
Aquashop Bursa'ya bir sorabilirsiniz. Nilüfer metro istasyonuna 3 dk yürüme mesafesinde.
Bir de kent meydanından biraz ileride betta petshop mu, betta marketim mi bir yer var. Onlarda da çeşit var.[EDIT]İnci Kefali,2024-12-21 14:17:51[/EDIT]
Akvaryum İçin Alınan Kum Ph Düşüren Cinsten Çıktı
[QUOTE=erkanmazici]Üzerinde Silis kum diye yazıyor, ona istinaden söyledim. Biliyorsunuz, silisyum silikon ve cam yapımında kullanılan bir madde. Suyu sertleştirme ya da ph değiştirme gibi özellikleri yok, nötr bir maddedir. Ayrıca kalsiyum - karbonat içeren bir madde ile karıştırmışlarsa bunu kutunun üstüne yazmalıydılar ama firma buna gerek görmemiş. Suyu sertleştirir deyip geçmiş. Firmanın yaptığı şey yarı cehalet, en tehlikeli şey.

Çiklit besleyenler, bu balıkların alkali ve sert sulardan hoşlandığını biliyor. Firma kumun üstüne suyu sertleştirir diye yazıyor, malını satıyor. Hangi hacimde suya, ne miktarda kalsiyum ya da karbonat katıyor belli değil. Ayrıca kullanılan suyun sertliği neydi, kumu ekleyince ne oldu, bu da belli değil. Sertleştirdi mi abi sertleştirdi. Süper!

Kaliteli bir sıvı gübre satın aldığınızda, üstünde A miktar gübre, B hacimde suya, C miktarda madde ekler diye yazar. Akvaryumda Ph yükseltmek ve düşürmek için kullanılan kimyasal maddelerin üzerinde de benzer bilgileri görebilirsiniz. Ama "suyu sertleştiren kum"da bunlara gerek görülmemiş. Dolayısı ile yorumlarımız farazi ve tahmine dayalı. [/QUOTE]

Haklısınız bu konuda, çok ince olması nedeniyle firmanın silis yazdığını düşünüyorum ben, saf gerçek silis değil kum ve kullanılan hacimden hacime etkisi değişecektir. Yazılması daha makul olmakla birlikte her şehrin suyuna göre de etki değişeceğinden firmanın net bir şey yazması da mümkün değil. Benim yaşadığım şehirde mesela etkisi yoka yakın, su kendi çok sert çünkü zaten vs örnekler verilebilir.
Akvaryum İçin Alınan Kum Ph Düşüren Cinsten Çıktı
[QUOTE=erkanmazici]Kutunun üstünde sertliği yükseltir diye yazıyor, başlıkta "ph düşüren kum" diye yazmışsınız. Sertlik yükselince ph düşmüyor. Kutunun bir yerinde silis kum yazıyor. Silis kum nötr bir maddedir, ph ve sertliğe etkisi olmaz. Kumun içine ayrıca karbonat eklemişlerse eriyip suya karışmıştır büyük ihtimalle ama sanmıyorum. Vitasand'da akıl varsa böyle bir iş yapmamıştır.

Suyu sertleştiren taban malzemeleri yavaş yavaş çözünen midye, mercan kırığı gibi malzemelerdir. Kumun içine rastgele bir miktar karbonat eklemek akıllı insan işi değil. Bir anda sertlik yükselir ama siz su değişimi yapıp çeşme suyu ekledikçe karbonat oranı azalır ve bu iş faydadan çok zarar getirir. Eğer çeşitli maddeler ekleyerek su kimyası ile oynayacaksanız, elinizde hassas ölçüm cihazları olmalıdır. Su değişiminde ekleyeceğiniz suyu da ölçüm yaparak karbonat vs. eklemeniz gerekir. Velhasılı su kimyasına profesyonel seviyede müdahale etmeyecekseniz, hiç ellemeyin.

Ben sizin yerinizde olsam kumu da değiştirmem, bir süre sonra ilk balıkları alıp salarım. Zaten tuğla gibi balıklar beslemeyi düşünüyorsunuz, hiçbir şey olmaz. Ama siz yine de beni dinlemeyin. Balıklara birşey olursa beni suçlarsınız. Bir insan bir duş alımında yaklaşık 300 lt su harcar. 600 lt su iki duş demek. İnsan tabii ki üzülüyor ama çok kafanıza taktıysanız tankı tamamen boşaltın ve gönlünüze göre yeniden kurun. En kolay yol bu.

[/QUOTE]

Bu kumun içinde bir miktar karbonat yok zaten. Dümdüz silis kum değil, mercan kırığı örneğinde olduğu gibi yavaş yavaş salınım yapıyor. Zamanında mbuna akvaryumunda kullanmıştım.
Yıllar Sonra Tavsiye İstiyorum
Anubias, buce, fern grubu rizomluların ve cryptocoryne türlerinin bulunduğu bir tank elleşilmeden, budama yapılmadan uzun süre gider. Bir kere aldıktan sonra çok masraf yaptırmaz. Sert yapraklı oldukları için çoğu cins balıkla düşünebilirsiniz.
Balık Uyumu
[QUOTE=MasterChiefHakan]
Yunus balığı neden tetra, moli, lepistes ve beta ile uyumsuz?[/QUOTE]

Yunus dediğimiz chiclid doğada geniş kumluk alanlarda ve kayalık yakınlarında zaman geçiren, yüksek su sertliği ve phdan hoşlanan bir türdür. Öte yandan örneğin beta yumuşak ve bir nebze daha asidik su sever. Bitkili, dallı yapraklı ortamlardan hoşlanır. Bölgesi bir balıktır, yunus gibi çok iri bir balığın yanında siz fark etmiyor olsanız bile strese girecektir. Ayrıca yunus da koloni halinde yaşamayı seven bir balıktır. Yunus, diğer balıklarınızın yenebilecek şeyler olduğunu anladığında acımayacaktır. Hiç olmazsa arada vuracak, onun için küçük olan vuruşlar ufak balıklarınıza büyük zarar verecektir. İkisini ortak paydada buluşturan bir şey yoktur ve bu sebeple uyumsuz türlerdir.
Meyankökü Gurami - Parosphromenus Deissneri
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253160/201220242147231.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253160/201220242149571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253160/201220242150221.jpg[/IMG]

Merhaba herkese, piyasada nadir denebilecek bir tür olduğu için paylaşmak istedim. Daha önce de baktığım ancak kısa sürede elden çıkarmak zorunda kaldığım bir türdü. Tekrar bulunca, hazır blackwater tank da varken edinmek istedim.
Akvaryum küçük bir tank, ancak çok kullanmıyorlar. Oldukça sakin canlılar. Kafalarının üstüne durup kumun içine bakıyorlar dakikalarca, sonra da oradaki copepodu avlıyorlar. Ancak suya alıştırma sürecinde atlamalarından öğrendiğim üzere oldukça da çevikler.
Tank çeşitli kuru yapraklar ve odunlarla oldukça dekorlu. Anubias, Java fern, 4 crytpo türü, subulata ve Moss bitkileri mevcut. Askı şelale filtre ile filtrasyon sağlıyorum. Isı 27-28 derece civarı. Tank arkadaşları iki adet elegance corydoras, kiraz karidesler ve biraz boylanınca çıkaracağım 1 adet diminitus cüce kereviz yavrusu.
Su piresi, artemia ve kaliteli kuru yemler veriyorum. Su piresi yediklerine eminim, diğerleri şüpheli.
İlk tanka aldığımda çok çekingenlerdi ve sürekli saklandılar. Biraz alıştılar zamanla. Artık kütüklerin içinden çıkıp geziniyorlar. Beni görünce dişi kaçıyor, erkek sağ olsun biraz takılıyor sağımda solumda.
Suları içme suyu, ancak phın ne kadar düşük olduğuna dair şüphelerim mevcut. Ph minus edinip kullanmayı düşünüyorum ancak ph ölçerim bozuk. Önce onu edinmek gerekecek.

Herkese iyi forumlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.