ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
UmutArmtc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Aralık 2024 12:50
Son Ziyaret:
12 Saat 35 Dakika önce
Toplam Mesaj:
5 [0.50 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
5 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Umut Armutcuoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Umut Armutcuoğlu

SON 5 MESAJI

Whatsaap/telegram Bilgi Paylaşım Grubu
Merhaba, bilgi paylaşımı için whatsapp veya telegram grupları varsa davet linki gönderebilir misiniz
Bitkili Akvaryum İhtiyaç Listesi
Isıtıcı ile ilgili bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

Elimde birde 40 L akvaryum var. Bugün bayağı bir araştırma yaptım. Dediğiniz gibi kapasiteye uygun canlılar çok önemli. Ve low tech bir akvaryum benim deneyimlemem açısından daha uyhun olacak.

Bitki önerilerinizi değerlendireceğim. Mesajlarınızla yeterince. Bilgi sahibi oldum. Çok teşekkür ederim[:geek:]
Bitkili Akvaryum İhtiyaç Listesi
Evet bir zamanlar paşalı diyorlardı eskide kaldı :) benim içinde tanıyan biri tarafından forumda karşılaşmak ve yorum almak çok mutlu edici oldu.

Şimdi şöyle; 40 L olanda 15 lepistes, 2 çöpçü ve bir cüce vatoz var. markasını hatırlamıyorum şuan ama en basit model iç filtre ve tetranın 50w ısıtıcısı var her iki akvaryumda da.

20L olanda ise (fotoğrafını ekledim) akvaryumcu tarafından bana Chiclid türü olarak satılan balıklar var. 2 tane astronot ve silver dolar vardı ancak astronotun erkek olan dişi öldürdü. silver ve astronot kaldı. astronot 'un yanına fotoğrafta bulunan balıkları aldım ve kovalamaya dövmeye vurmaya başladı. astronotu akvaryumcuya götürerek yerine görseldekilerden bir tane daha aldım. şuanda görseldeki balıklardan sadece bir tane chiclid ve silver kaldı. erkek olan chiclid diğerlerini de öldürdü.

bitkili akvaryumu lepistesler canlı doğuran ve en kolay üreyebilen tür olduğu için yavruların hem saklanabileceği bir alan yaratmak hemde görsellik kazandırmak için istiyorum. elbette dediğiniz çok doğru kavanoz veya fanusta önce deneyimleyerek yaşatabilmek çok daha doğru bir başlangıç olacaktır. ama nereden ve nasıl başlamalıyım, hangi bitki olmalı tabanında ne kullanmalıyım co2 dengesi nedir nasıl olmalıdır. bitkili akvaryumda filtre olmalı mı olmasa da olur mu gibi aklımda birçok soru işareti var. karides vs. de eklemeyi çok istyorum. amacım akvaryumdan ziyade bir su yaşam alanı oluşturup görselleştirmek biraz daha aslında.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253477/181220241557511.jpg[/IMG][EDIT]UmutArmtc,2024-12-18 15:57:57[/EDIT]
Bitkili Akvaryum İhtiyaç Listesi
Walstad metodu ile ilgili video izledim giç deneyimlemedim. Aslında bitkili akvaryumdan kastım walstad mwtpdu kurulumu istiyorum
Bitkili Akvaryum İhtiyaç Listesi
Merhaba, akvaryum hobisine yeni başladım. Bir tane 20L bir tane de 40 L akvaryumum var bitkisiz. Lepistes ve chiklet balıkları bulunuyor. Bir tane bitkilş akvaryum kurmak istiyorum 50L gibi. İhtiyaç listesini kuramıyorum bir türlü herşeyi koymak istiyorum içine güzel sade ve lık bir akvaryum olsun istiyorum. Bana ihtiyaç listesi ve balık önerilerinde bulunur musunuz. Şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.