ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tataaa4325
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
213
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 22 Dakika önce
Toplam Mesaj:
549 [5.66 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
499 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ata dalkıran
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

38x25x17 bitkili betta akvaryumu 65x35x25 akvaryumda 1 teleskop japon balığı ve bir oranda japon balığı. 100x40x50 1 yavru astronot balığı

SON 10 MESAJI

2 Nerite Ve 1 Helena Betta Akvaryumunda Yasarmi
Bende helena var, tamamen bettanin karakterine bağlı gözlemleyin
Bitkili Akvaryumda Bakteri Kültürü Oluşturma
[QUOTE=Özgür Sözen]Merhaba arkadaslar bitkili akvaryum kurulumum icin bakteri kulturu Cyrstalpro bacto feed kullanilmali mi yoksa kendi dongusu iceriisnde de bakteri kültürü olusur mu ?[/QUOTE]
Maalesef aldığınız ürün bakteri kültürü değil bakteri besini yani bakteri olmadan artış sağlanmaz. Seachem stability gibi bakteri kültürü olarak satılan şeyler bakteri kültürüdür
Yapıştırıcı
Java moss gibi yosunumsu bitkiler yapıştırıcıyla yapışır mı?
Karides Akvaryumu Hakkında Sorularım Ve Kurulumum
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba, elma salyangozları büyüyüp ergenliğe girdikten sonra bitkileri yemeye başlıyorlar, mosslara dokunmuyorlar ama yapraklı bitkilere dadanıp sap kalana dek tırtıklıyorlar bilginiz olsun. [/QUOTE]
Anladım, peki karides bakımı hakkında genel önerileriniz var mı[:?]
[QUOTE=UEK]Neocardinilar bir arada yaşarlar sorun olmaz fakat doğacak yavrular şeffaf-kahverengi lekeli olan wild form denilen formda olacaktır yani bir sonraki nesilde aynı canlılar çıkmayacak görsellik bozulacaktır.

Salyangoz besleyebilirsiniz fakat katil salyangoz tavsiye etmem her ne kadar yalnızca hasta karidesleri avlar deselerde kabuk değiştirme esnasında veya yemleme sırasında sağlıklı karidesleri yakaladıklarına çokça şahit oldum. Nerite salyangozu tavsiye ederim hem çok fazla çoğalıp rahatsız etmezler, hem görsel açıdan zevkliler hemde karideslere zarar vermeyip camdaki yosunları temizlerler E daha ne olsun.[/QUOTE]
salyangozlar çok güzel[:)] elma salyangozu düünüyorum
[QUOTE=UEK]Betta karidesleri afiyetle yiyecektir. Hatta daha kötüsü yiyebileceğinden büyük bir karidesi ağzına alıp boğulacaktır (tecrübe ile sabit maalesef).

Canlıların sağlığı açısından minimum 25-30 lt ve zaten küçük canlılar oldukları için seyir zevki açısından maksimum 50-60lt bir akvaryum tavsiye ederim.

Hangi tür koyacağınız tamamen sizin zevkinize, bütçenize ve tecrübenize bağlı neocardinia türleri başlangıç için uygundur nötr bir toprak, çeşme suyu ve küçük bir pipo ile çok mutlu olup çoğalacaktırlar. Cardinia türleri ise daha özel bir bakım ve tecrübe isterler. Düşük pH ve iletkenlikte yaşadıkları için aktif toprak ve osmoz su şarttır. İlk defa tecrübe edecekseniz Hoşunuza giden bir neocardinia türü ile başlamanızı tavsiye ederim. Bloody Mart, Sarı Ateş Neon, Mavi Melek gibi türlere bakabilirsiniz.

[/QUOTE]
Peki farklı neocaridina türlerini bir arada besleyebilir miyim? Birde salyangoz türleri olarak sıkıntı yapacak bir salyangoz varmı?
Neocaridina Karides besleyecegim[:)][EDIT]Tataaa4325,2025-04-12 18:02:36[/EDIT]

Bir yazım hatası olmuş kusura bakmayın[:)]
200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım
Akvaryumun su seviyesini arttırdım şelale aparatı ile su çok yakın. Herhangi bir dezavantajı olur mu böyle ses çok azaldı.
Sizce en ideali en güzeli kaç litre olur üremesini falan hesaba katarsak?
Balığımı Kaybetmek İstemiyorum
[QUOTE=bendeniztayfun]

O bana karşı bir yorum var diye beğeniyor.

@Neothauma Beni sempatik bulman umrumda bile değil. bana laf çarpıtmışsında gerek yok. Siz kendi yaptıklarınıza bakın. ahkam kesmesin lütfen kimse. [/QUOTE]
Birşey eklemek istiyorum, mesela sen şuanda olayı kişiselleştiriyorsun. Ghostkoi sizin düşmanınız mı ki size özel olarak bir kin besleyerek sizinle tartışan birinin yorumunu beğensin?
Balığımı Kaybetmek İstemiyorum
[QUOTE=KaanE]

Bu durumda iş moderatörlere düşüyor.

"benzer sorundan konu açmış size gerekli bilgiler verilmiştir, forum kirliliği adına vs. vs. konunuz kitlenmiştir"

Bitti.[/QUOTE]
Daha önce konum bu sebepten kilitlenmişti. Ama aradan 2 ay geçtiği için belki gözlerinden kaçmış olabilir

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.