ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GuccugPirens
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
1 saat 46 dakika önce
Toplam Mesaj:
16 [1.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
16 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Güccüg Pirens
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Burdur
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

🐟🐡🐠🐳

SON 10 MESAJI

Betalar Ve Akvaryum Temizleyiciler
Evet üstadım. Bende o artıklardan bahsediyordum. Asıl merak ettiğim betalar ile uyumlu olup olmadıklarıydı. Çok teşekkür ederim.
Betalar Ve Akvaryum Temizleyiciler
Betamın akvaryumunu temizleyebilecek bir salyangoz veya vatoz almak istiyorum, ancak betalar bu türlerle uyumlu mu pek emin değilim. Eğer uyumlularsa ekstra bir ekipman veya yem almamız gerekiyor mu? Yoksa onların besinleri zaten artıklar mı?
Akvaryumda Nematod Sorunu
Bugün dip çekimi yapıp su ekledim, sonra oturup izlerken yüzeye doğru çıkmaya çalışan aynı şu kıl kuyruk denen nematodlardan gördüm. Fazla değillerdi bir 2-3 tane vardı. Zararlı canlılar mı? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/254033/210120251608281.jpg[/IMG]
Betamın Yüzgeci Yırtılmaya Başladı
Isıtıcım var sevgili dostum, 24 derecede sabit. Geçen bir petshopa gittim ve anlattım belirtileri, abi düşür 22 23’e kadar dedi. Anlamadım bende.[:?] Ama dediğiniz gibi yanıtları bekleyeceğim ve her gün su değişimi yapmaya çalışacağım. Su değişimi yaparken ekleyeceğim suyun 24 derecede olmasını nasıl sağlayabilirim bu arada? Ayrıca akşam mı gün içinde mi su değişimi yapayım?
Betamın Yüzgeci Yırtılmaya Başladı
Betamın hasta olup olmadığıyla ilgili bir konu daha açmıştım ancak gitgide daha da artıyor belirtiler. Ufak bir yırtılma olmuş arka yüzgecinde ve büyük ihtimalle artacak. Yüzgeçlerinin ucunda belirgin bir şekilde toplanma var. Aynı zamanda kırmızılanma dahada artıyor. Yüzünün üzerinde yarayı andıran şeyler var. Hareketleri genellikle sağlıklı gibi. Akşam filtre süngerinin arkasına yapışır uyur, sabah kalkar gün içinde yüzer. Yem vermeye geldiğimdede hareketlenir, yemi atar atmaz siler süpürür. Ama bu fiziki reaksiyonlar neden anlamıyorum, yardım edebilirseniz pek âlâ olur üstadlarım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/254033/190120252323241.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/254033/190120252323331.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/254033/190120252323491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/254033/190120252324051.jpg[/IMG]
Akvaryum Kapasitesi: 20 litre
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sadece betam var
Bilinen Tüm Su Değerleri: Bu konuda bilgiye sahip değilim, çünkü test kitim yok ve yakın zamanda alabileceğimi sanmıyorum.
Filtrasyon: Hava motoru ve XY 2830 Sponge Filtre
İlaç kullanmadım hiç, sadece elimde metilen mavisi var ancak dediğim gibi hiç kullanmadım.
Su haftada iki kere %25 su değişimi yapıyorum. Su değişiminde ekleyeceğim suyun sıcaklığını bir türlü tutturamıyorum bu arada, o konu hakkındada aydınlatırsanız fevkaladenin fevki olur. Akvaryuma en son yeni bitkiler ektim. Bir iki hafta önce; Elodea, Hedyotis Salzmanii, ve Windelov Java Fern. Su maruluda eklemiştim ancak geldiği gün çürüdü. Ayrıca akvaryumda İzmir’de denizden aldığım taşlardan ekledim, hatta java fernleri ve anubiası bu taşlara bağladım. Eklemeden önce kaynar suda sterilize ettim, yinede eklediğimden beri üstünde ufak ufak beyaz tanecikler var.
Dıy Akvaryum Test Kitleri🤡
Evde basit ve gerçekçi akvaryum değer ölçücüleri yapmak mümkün mü? Malum test kitleri fiyatları pek iç açıcı değil. Amonyak, nitrat, nitrit, pH, sertlik gibi mühim değerleri anlayabileceğimiz basit testler var mı?
Akvaryuma Sürekli Müdahale Zorunluluğu
Akvaryuma bir bakayım diyorum, sürekli hedyotis salzmanilerin çıktığını ve yüzeyde yüzdüğünü görüyorum, onları tekrar ekiyorum. Her seferinde çıkmasın diye kumu hafifçe bastırıyorum ama çıkıyorlar, betamda çok oynamıyor onlarla. Ayrıca bugün başka bir odaya taşırken sadece onlar değil elodeada çıktı. Üstüne birkaç parça hedyotisi çürümüş olarak buldum ve çöpe attım. Yani hep elimi sokmam gerekiyor. Balıkda stres oluyor, neye uğradığını şaşırıyor. Bunun çözümü yok mu?
Pipo Filtrenin Gece Durması
Yerini değiştirdim. Çok teşekkür ederim hepinize.
Pipo Filtrenin Gece Durması
Akvaryumumu abimin odasına kurmuştum. Çünkü hem o üniversite için başka şehre gidiyor ve oda boş kalıyor, hemde orası balığım için sessiz ve güvende hissedeceği bir yer oluyordu. Ama üniversiteden geldiğinde hava motoru ses çıkarıyor diye çıkartmış hava motorunun fişini. Ve sanırım burada olduğu sürece geceleri kapalı kalmak zorunda. En düşük seviyede çalışmasına rağmen uyurken sesi rahatsız ediyormuş. Pipo filtrenin gece çalışmaması ne kadar sorun teşkil ediyor? Bakteriler ölecek mi?
Akvaryumum 3 haftalık, düşük teknolojili, 20 litre ve beta balığı besliyorum. İçinde altı çeşit kolay bitki ve ısıtıcı var. Ayrıca beta balığımda amonyak yanığından şüphe ediyorum ama sadece şüphe, gözlem yapmaya devam edeceğim. Bu bilgileri göz önünde bulundurarak daha iyi cevaplayabilirsiniz umarım sevgili dostlarım.
Acil Durum! Betam Hasta Mı?!
Pekala efendim çok teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.