ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Güneş 17 ve 362
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
22 Saat 37 Dakika önce
Toplam Mesaj:
13 [6.50 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
13 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Saygin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Çanakkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Saygin

SON 10 MESAJI

Tanımlayamadığım Bir Problem Var
[QUOTE=Ali0zmen]Bugün sabah akvaryumda hiçbişey yokken akşam eve geldiğimde bir balığımın etrafının pamuk gibi beyaz beyaz sarılmış ölü halde buldum bi anlam veremedim ve yaklaşık bi saattir balıklarım yüzeyde daire çizip duruyorlar ve balıklar anlamsız bir şekilde zayıfladı[/QUOT] resim atmadan bir şey söylemekte pek faydali olmayacak resimleri lütfen
Hailea Rp 600 Filtresini Kullanan Var Mı ?
[QUOTE=Güneş 17 ve 362] Güzel bi fire ye benziyor Zaten Hailea iyi bir marka ürünleri diğer China is fark atar. Petshop satan bi bayide görselde bakmak lazım yada Internet alış veris sitelerinde yorumları okuyun.[/QUOTE] bende bu markanın bt 400 bt 700 modeli ile ilgileniyorum 400 modeli cok güçlü kullananlar yorum yapmış 1 metre akvaryumda kulllanacagim kararsız kaldım
Hailea Rp 600 Filtresini Kullanan Var Mı ?
[QUOTE=Canbudakkkk]Merhabalar, hailea RP 600 filtresini kullanan var mı acaba ? Deneyimlerini ve sesi hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim.[/QUOTE] Güzel bi fire ye benziyor Zaten Hailea iyi bir marka ürünleri diğer China is fark atar. Petshop satan bi bayide görselde bakmak lazım yada Internet alış veris sitelerinde yorumları okuyun.
İthal Akvaryum Filtresi
[QUOTE=ahmetfiratozkaya]Filitre haznesi duruyor içine sünger vs koyup düşük akıntı yapacak bir kafa motoru bağlayıp sistem çalışmaz mı?

Sistem böyle çalışacak o yüzden bu linki atıyorum. https://www.sahibinden.com/listing/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-balik-nano-akvaryum-tertemiz-1216505515/detail[/QUOTE][QUOTE=ahmetfiratozkaya]Filitre haznesi duruyor içine sünger vs koyup düşük akıntı yapacak bir kafa motoru bağlayıp sistem çalışmaz mı?

Sistem böyle çalışacak o yüzden bu linki atıyorum. 9https://www.sahibinden.com/9listing/hayvanlar-alemi-a6ksesuarlar-balik-nano-akvaryum-tertemiz-1216505515/detail[/QUOTE] venusaqua s-688 tepe motoru aldim aynı işi görüyor fakat 1000 l/h debi orjinal motorun neredeyse 3 katı kisacasi uyum sağlamadi aşırı güçlü geldi [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/254526/210120252341421.jpg[/IMG]
İthal Akvaryum Filtresi
[QUOTE=Ateskus] Öncelikle merhaba, herkese iyi hobiler 46-26-40 ölçülerinde Ax-xes g338 ithal akvaryumum var, almadan önce kendi orijinal filtre sistemini atmışlar. İç filtre görüntüsü hoşuma gitmiyor bu akvaryuma uygun nasıl bir şey yapabilirim acaba? [/QUOTE] Merhaba bende bi üst modeli var marka quik sanırım g 338 modeli benimde orjinal tepe motorum bozuldu iç filtre ile Devam ettim tepe filtre sistemi malesef iptal. Benim orjinal motorun debisi 342 l/h dı 350 l/,h debili iç filtre işimi gordu
Oranda Yem Yemiyor.
[QUOTE=goko58]Merhaba herkese iyi akşamlar. 3 Gün önce 60lt civarı olan akvaryumum (bakteri kültürü oturmuş) bir adet oranda japon sahiplendim. akvaryumun suyu neredeyse 3 aylık. 2 adet çöpçü ve 1 adet vatoz 3 aya yakındır tankta hala yaşamaktalar. Bu balıklarla beraber yaklaşık 3 ay civarı da 2 erkek 6 dişi lepistes beslemiştim ve sürekli yavru aldığım ve yavrular ve anne babalar gayet iyi durumda oldukları için her hangi bir su sorunu olduğunu düşünmüyorum. filtrasyonu pipo filtre ile sağlıyorum. ısıtıcı yok ama su sıcaklığı 23 derece civarında seyrediyor. konuya gelecek olursak ;

Balığım geldiğinden beri hiç yem yemedi. (yediyse de ben göremedim)

Balığımın dışkısı beyaz renkte. şeffaf değil ama beyaz renk. ben yem yemediği için olduğunu düşünüyorum. çünkü balığı sahiplenmeden önce ortalama 30-40 dakika kadar akvaryumcuda izledim ve inceledim. dışkı rengi normaldi.

Bir de beni görünce kesinlikle arkasını dönüp bir yerde donup kalıyor. Alışma sürecinden dolayı olduğunu düşünüyorum. Bu arada balığım gayet hareketli sürekli yüzüyor hiç durduğunu görmedim.

Sorun ne olabilir hangi yolu izlemeliyim? Balık tanka alışma sürecinde diyip kendi haline mi bırakmalıyım yoksa bir müdahelede bulunmam gerekir mi?
[/QUOTE][QUOTE=goko58]Merhaba herkese iyi akşamlar. 3 Gün önce 60lt civarı olan akvaryumum (bakteri kültürü oturmuş) bir adet oranda japon sahiplendim. akvaryumun suyu neredeyse 3 aylık. 2 adet çöpçü ve 1 adet vatoz 3 aya yakındır tankta hala yaşamaktalar. Bu balıklarla beraber yaklaşık 3 ay civarı da 2 erkek 6 dişi lepistes beslemiştim ve sürekli yavru aldığım ve yavrular ve anne babalar gayet iyi durumda oldukları için her hangi bir su sorunu olduğunu düşünmüyorum. filtrasyonu pipo filtre ile sağlıyorum. ısıtıcı yok ama su sıcaklığı 23 derece civarında seyrediyor. konuya gelecek olursak ;

Balığım geldiğinden beri hiç yem yemedi. (yediyse de ben göremedim)

Balığımın dışkısı beyaz renkte. şeffaf değil ama beyaz renk. ben yem yemediği için olduğunu düşünüyorum. çünkü balığı sahiplenmeden önce ortalama 30-40 dakika kadar akvaryumcuda izledim ve inceledim. dışkı rengi normaldi.

Bir de beni görünce kesinlikle arkasını dönüp bir yerde donup kalıyor. Alışma sürecinden dolayı olduğunu düşünüyorum. Bu arada balığım gayet hareketli sürekli yüzüyor hiç durduğunu görmedim.

Sorun ne olabilir hangi yolu izlemeliyim? Balık tanka alışma sürecinde diyip kendi haline mi bırakmalıyım yoksa bir müdahelede bulunmam gerekir mi?
[/QUOTE] yeni bir yaşam alanı alışana kadar bir süre böyle olur normal. Kimi de aldığin gün Yem yemeye başlıyor merak etmeyin illaki yiyecek siz üzerine fazla dusmeyin. Kolay gelsin .bu arada balıklara bitkisel ağırlikli yemlerden verin. Az yemleme ve haftada 1 gün Yem vermeyin diyet yapmaya ihtiyaç olan bi irk goldfish ler midesi olmayan balık türü
[EDIT]Güneş 17 ve 362,2025-01-21 18:35:16[/EDIT]
Akvaryum Ic Filtre
[:)))][QUOTE=neomeo]
Oradaki mantık alttaki bölümlerde olan sünger ve seramik gibi medyalardan düşük debide su geçişi ile biyolojik temizlik için bakteri kültürü oluşturmak. Doğal olarak filtre motoruna en yakın olan sünger daha çok su çekip daha çok pislik toplayacak. the
Alt katlar bakteri tutacak.[/QUOTE] Anladım ilginize teşekkür ederim 2. Kısımda karbonu elyaf sarip veya sungerin ortasi yuvarlak delikli boşluk birakilmis sanırım filtre materyal koyulsun diye evet güzel bi özellikli olmuş bu şekilde kullanabilirim.[:iyi:][EDIT]Güneş 17 ve 362,2025-01-21 18:22:00[/EDIT]
Akvaryum Ic Filtre
[QUOTE=Güneş 17 ve 362]Küçük debili filtreler de filtre haznesi küçük sünger de minnacik hesaplamalarda uyum sağlıyan ama verim alinmiyor malesef büyük debili filtrelerde akvaryum da fazla su sirkülasyonu kuvvetli oluyor ne yapacam sasirdim [/QUOTE][QUOTE=Güneş 17 ve 362]Küçük debili filtreler de filtre haznesi küçük sünger de minnacik hesaplamalarda uyum sağlıyan ama verim alinmiyor malesef büyük debili filtrelerde akvaryum da fazla su sirkülasyonu kuvvetli oluyor ne yapacam sasirdim [/QUOTE] Neden iç filtrede yukarı daki sünger doluyor 2. Kısımda çok az bi pislik toplaniyor örneğin 2 haznesi olan modellerde resmen uzun bi görüntü hiç bi işe yaradıgi yok o zaman uzun filtre haznesi olanları kullanmaya gerek dahi yok hem fiyat olarak daha pahalılar.[EDIT]Güneş 17 ve 362,2025-01-21 12:50:08[/EDIT]
Su Derecesi
Sudaki sıcaklık seviyesi arttikca oksijen bakimindan zayiflar mı? Şu an 19 derece sıcaklık var.
100 Litre Civarına Filtre Önerisi :(
[QUOTE=Canbudakkkk]Merhabalar,

İthal akvaryumumda tepe filtre kullanıyordum. Fakat sürekli tıkanıyor ve akvaryum dışına su atiyor. Akvaryumun üst kapağı arkadan kırık olduğu için filtre taşında direkt arkaya atıyor. Yerim olmadığı için dış filtre alamıyorum yer yaratmama da pek imkanım yok. Akvaryum kapağı olduğu için de şelale filtre sanırım olmuyor. Bu nedenlerden dolayı iç filtre almak daha mantıklı oluyor sanırım. Toplamda 16 balık var. 9 tane vatoz 7 tane Lepistes. İç filtrelerde biyolojik filtrasyon olmaz diyorlar fakat nasıl bir yol bulacağımı şaşırdım. Başka bir fikri olan var mı acaba ? Ya da biyolojik filtrasyon da sağlayan iç filtre var mıdır ? [/QUOTE] O olmaz bu olmazlara takilmayin filtre varsa tmm. gerisi fazla ince araştırmaya gerek.yok. bioball olan modellrre bakın ama sünger haznesi ve süngeri büyük olması avantaj olur [EDIT]Güneş 17 ve 362,2025-01-21 10:17:51[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.