ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Küçük akvaryumcu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
7 Saat 21 Dakika önce
Toplam Mesaj:
14 [2.80 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
13 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can culhac
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ben bu akvaryum işini çok sevdim

SON 10 MESAJI

Dere Yatağından Ağaç Parçası
Evet kaynattığınız suya kaya tuzu veya karbonat koyarsanız çok iyi etki ederler diye düşünüyorum en sevdiğim 2 temizleyicidir
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/254838/290120251155311.jpg[/IMG]
Bende de bu var deniz kenarı bir yerden satın alınmış ama acaba salınım yapar mı diye düşünüyorum iç yapısı şüpheli geldi çok pürüzsüz
15 Lt Akvarum Balık Önerisi
Balık değil ama salyangoz koyabilirsiniz
Onun dışında bir liste buldum beta ile koyabileceğiniz bazı balıklar hakkında ama bu balıklar ile ilgili bilgim olmadığından hacim yeter mi emin değilim
Çöpçü Balığı
Siyah Tetra
Lyalius
Barbuslar
Plati
Moli
Rasbora
Ancak bunların erkek olmaması daha uygun olur
[QUOTE=Küçük akvaryumcu]Çok riskli olur diye düşünüyorum özellikle doğadan alınan parçalarda parazit olma ihtimali vardır ama zaten 8 yıllık demişsiniz zarar verme olasılığı düşük yine de internette güzelce araştırmakta fayda var[/QUOTE]
Şimdi farkettim çok çelişkili bir yazı olmuş hem riskli hemde ihtimal düşük yazmışım😆
Muhtemelen zararlı birşey kalmamıştır ama riskli yani dereden çıkmış birşeyde olan parazitler de çok kötü parazitlerdir o dil yiyen parazitler de genelde doğadan toplanan bitkilerden çıkar yani düşük risk ama ölümcül risk
Japon Balıklarım Hakkında Sorunlarım Ve Sorularım
[QUOTE=Tataaa]
iç filtreyle birlikte seranınkini alıcam

Henüz bitki beslemeden once taş koymayı düşündüm [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253390/030120251819441.jpg[/IMG]
Bunları plajda buldum japon balığı akvaryumuna olur mu? Nasıl temizlemeliyim?[/QUOTE]
Karbonat veya kaya tuzu ile temizlerseniz kullanmanızda bir sakınca olmaz ama bol suda yıkayın

[QUOTE=Txnwm]Benim uzun süredir yem yemiyen bir Japonum vardı ve yemini değiştirdikten sonra aşırı şekilde yemeye başladı ve karnı şişti ne yapmalıyım [/QUOTE]
1-2 gün yem vermeyin sonra da haşlanmış bezelyeyi kabuğunu soyup verin yem miktarını da azaltın
Japon Balığı Kabızlık Sorunu
Tabiki de yem çeşidini arttırmanız çok iyi olur yeni yem alana kadar bezelye ıspanak kullanabilirsiniz ayrıca yemininize sarımsak suyu döküp öyle verirseniz hem geçici süreliğine çeşitliliği arttırırsınız hem de pek çok hastalığa karşı önlem alırsınız hem de 2 haftada 1 gün yem vermezseniz böyle durumlar olmaz
Çok riskli olur diye düşünüyorum özellikle doğadan alınan parçalarda parazit olma ihtimali vardır ama zaten 8 yıllık demişsiniz zarar verme olasılığı düşük yine de internette güzelce araştırmakta fayda var
Japon Balığım Çok Az Dışkılıyor Ve Garip Davraıyor
Neyse eğer aynı sorunu yaşayan olursa diye yazayım, ben balığıma 2.5-3 günlük oruç yaptım sonra günde 2 öğünden 1 öğüne dönerek bezelye verdim sonraki gün sarımsaklı yem bir sonraki gün ise bemiks ampulu yeme karıştırıp verdim dün de bezelye verdim ekstradan suya da bemiks ampulden biraz damlattim, normalde öğlen hiç yemek vermem ama öğlen de yemek verdim bir gün sabah bir gün akşam yem vermiyorum sürekli değişim halinde balığım da şuan çok aktif hala dışkı sorunu var biraz ama bezelyelere ve az öğüne devam arada bir tek günlük oruçta yaptıracağım. İlaç kullanmaya hiç gerek yok bu yazdığım yemleri düzenli olarak vermek ve stresten uzak bir ortam yaratmak yeterli. Gelecekte şans bulduğum an şuan elimde bulunan akvaryumum 2 katı büyüğünü alacağım [EDIT]Küçük akvaryumcu,2025-02-02 14:06:45[/EDIT]
Şimdi balığın hastalığını bilen çözümünü bilen var mı
[QUOTE=ahmetfiratozkaya]Evet haklısınız ama gerçekler bu şekilde maalesef. Yanında türdeş bir arkadaşı olsa hareketli olur ama hacim yetersiz. [/QUOTE]
Küçük bir arkadaşı daha var ama hem bütçe az hem de daha büyük bir akvaryumu koyacak yerim yok umarım daha sonra imkan bulup büyük bir akvaryuma geçiririm bu akvaryuma da küçük balıklar alırım sonuçta fanustan buralara yükseldi balığım gerisi de gelecektir umarım
Bettam var zaten onu da 5-6 litrelik bir akvaryumda besliyorum japonu da bırakamam kendilerine çok bağlıyor yavrucaklar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.