ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Oscarr392
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
23 Saat 45 Dakika önce
Toplam Mesaj:
13 [1.63 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
13 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ata Dalkıran
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ata

SON 10 MESAJI

200 Litre Akvaryuma İç Filtre Önerisi
200 litreik bir akvaryumum ve sunsun 603b dış filtrem var. henüz akvaryumu kurmadım. bu dış filtreyi birkaç ay sonra değiştireceğim yanına iç filtre önerir misiniz?
200 Litreye Tür Önerisi
Başka tavsiyeleriniz var mı?[:)]
200 Litreye Tür Önerisi
[QUOTE=Brkayrl]Ben tetraciyim dostum kolay gelsin [/QUOTE]
tetrayı çok sevmem[:((]
başka önerileriniz var mı?
200 Litreye Tür Önerisi
100x40x50 bir akvaryumum var. daha suyunu bile doldurmadım. anlayacağınız üzere daha bol vaktim var. içinde 1 tane yavru oscar besleyip, 20 cmye ulaştıktan sonra daha büyük akvaryuma geçirmeyi düşünüyorum. ama daha türe karar veremedim. sizce ne tür beslemeliyim? sürü,tek eşli,büyük,küçük vs çok farketmez önerilere açığım.[:)]
Yavru Oscar İçin Kum Önerisi
Bende aynı soruyu soruyorum. Konuyu takip edeceğim[:)]
Yavru Astronota Hangi Yem Verilmeli?
[QUOTE=ali]Tek tür yem tavsiye etmiyorum demiştim. İktisatlı olsun diye tek yem düşünüyorsanız mantıksız olur. Balık gramaj olarak aynı miktarda yem yiyecek sonuçta. Tek çeşit yemden daha sık satın almanız gerekecek ve maliyeti aynı olacak orta ve uzun vadede. İyi hobiler[/QUOTE]
Kusura bakmayın, kendimi yanlış ifade etmişim. Canlı yem olarak ne önerirsiniz demek istedim yani
[QUOTE=ali]Hepsini almanız şart değil. Dilediğiniz şekilde 3-5 farklı yemden oluşan bir menü oluşturabilirsiniz. Ama en az bir tane cichlid spirulina gibi otçul yem de olsun menüde.

Oscar için canlı yem işi biraz karışık. Artemia vs yavruyken bile dişinin kovuğuna sığmaz oscarın. İri unkurdu düşünülebilir ama o da abartılarsa yağlanma yapar balıkta. Besin değerleri biraz düşük olsa da bulabilirseniz iri gammaruslar da olabilir. Dondurulmuş karides ya da tavuk ciğeri de düşünülebilir ama bunlar da (özellikle ciğer) suyu çok bozar.[/QUOTE]
Yani birini tavsiye edicek olsanız neyi ederdiniz?
[QUOTE=ali]Oscar etçil bir tür malum. Etçil balıklar için tavsiye edilen yemlerin çoğu olur. Tabi araya yüksek proteinli bitkisel yemler de eklemek faydalı olacaktır. Ancak tek yeme alıştırmayın; öyle yaparsanız başka yemleri kolay kolay kabul etmez.

Örnek bir menü oluşturacak olursak 4-5 cm oscar için;
-TROPİCAL CİCHLİD & AROWANA
-TROPİCAL RED PARROT
-TROPİCAL KRİLL CHİPS
-TROPİCAL RED&GREEN
-TROPİCAL CİCHLİD CHİPS
-TROPİCAL CİCHLİD SPİRULİNA
-TROPİCAL FLOWERHORN
yemlerinin orta boy (medium) granül yemlerinden 50'şer, 100'er gram alabilirsiniz. Balıklar büyüdükçe Large, X-Large vs daha büyük granüllere geçersiniz.

Tropical markası şart değil, örnek olsun diye yazdım. Sera, Tetra, Jbl gibi markalardan da gidebilirsiniz. Balığınız kabul ederse daha hesaplı olan yerli AHM, Artaqua gibi markaların benzer yemlerini de deneyebilirsiniz.[/QUOTE]
teşekkürler bu yemlerin hepsini almalı mıyım? birde canlı yem olarak ne vermeliyim?
Yeni Akvaryum
[QUOTE=SemaNur2912]1200/1500 lt arası diye biliyorum tam ölçemedik. Dış motorum, iç motorum, pipo var zemini kumla döşedik. 4 gün önce bakteri yükledik ve su düzenleyici sıktık. Ondan sonra tüm balıklarımı kayıp etmeye başladım. Dün tamamen suyunu değiştirdik. İyi mi yaptık kötü mü yaptık bilmiyorum. Bu sefer bilinçli davranıp kayıp vermek istemiyorum. [/QUOTE]
su tamamen değiştirilmez. böyle urumlarda yüzde 80 civarı değiştirilr. 4 günde bakteri kültürünün oturması imkansız 2 hafta kadar balık eklemeden beklemeniz gerekiyordu. suyu da tamamen değiştirerek zaten olan bakterileri de öldürmüşsünüz.
1 ay içinde 200 litrlik bir akvaryuma yavru astronot alacağım. bu balığa hangi yemleri vermeliyim? isimleriyle birlikte söyler misiniz? balığı 5-7 cm iken alacağım.[EDIT]Oscarr392,2025-02-04 17:18:33[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.