ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zafers
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Haziran 2007 16:24
Son Ziyaret:
10 Ağustos 2007 06:11
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
zafer şahin
Doğum Tarihi:
16 Ağustos 1971
Yaş:
53
İl:
Tekirdag
Meslek:
yönetim
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

zafer şahin
90*40*50 1e 1d siyah molly,1d gümüş molly,1e 1d kılıçkuyruk,1e 3d lepistes,3 bronz çöpçü,2 vatoz ve 12 yavru molly
selam ve dua ile...

SON 10 MESAJI

Koysam mı Koymasam mı
Tereddüt etmeden aynı tankta besleyin. Ben bu hobiye 15 gün önce başladım.3ncü gün molimin 12 adet yavrusu oldu,6ncı gün lepistesimin 6 adet yavrusu oldu. Tankımda 8 değişik bitki var,taşlar,kayalar vb.Yavrular; 2 siyah moli,1 gümüş moli,2 kılıçkuyruk,3 lepistes,3 çöpçü ve 2 vatuz arasında problemsiz olarak ilk günden beri yaşıyorlar. Benim dikkat ettiğim tek şey var;düzenli besleme. Hergün sabah 08.30 ile akşam 20:30 da balıklarımı besliyorum.Yemin tamamını süzgeçten geçirerek veriyorum.Böylelikle hem büyükler yorulmadan besleniyor,hem de yavrular parçalardan istifade ediyor.Çok şükür henüz kaybım yok ve bir haftayı tamamladım. Tek sorunum dişi gümüş moli diğer balıklara beslenme sırasında sürekli saldırıyor.Şimdilik sabrediyorum.
Akvaryum işini bırakıyorum.. :(
S.A.
Pes edenleri okuyunca epey şaşırdım.Şunun şurası bu hobiye başlayalı 15 gün oldu ve benim böyle bir şikayetim yok. Sıcaklar kadar soğuğa da tedbir alınması gerekiyor. Herşey öyle istenildiği gibi olmadığına göre...
Aslında biraz katkı sağlar diye düşündüğüm konu aydınlatmalarımızın su sıcaklığına olan etkisi. Ben bu dönemde minimum aydınlatma ile tankımın yakınında oluşan ısı kaynaklarını azaltarak çözüm bulmaya çalıştım ve derecem hiç 29,5 'u geçmedi.Bugün 28 civarında seyretti. Bitkilerimde ise herhangi bir sıkıntı görünmüyor. 12 moli ve 6 lepistes yavrusu durumdan memnun,büyükler ise birbiriyle didişmekle meşguller.
Odamın penceresi sürekli açık(gece-gündüz),aydınlatmam minimum düzeyde ve dış filitremin suyu şelale şeklinde cama çarparak akıyor!
Sanırım denemeye değer.
Yavru icin
Forumda da tavsiye edildiği gibi ben de Tunahan gibi yavruların doğal ortamda kalmasını tercih ettim. Benim molly yavruları lepisteslere göre daha büyük galiba ama ben de aynı şeyi yaşadım. Erkek ve dişi molly ile bir erkek kılıçkuyruğum yavrulara dokunmadılar. Yavrular salı gecesi oldu. Bugün tanka 1e 3d lepistes,3 çöpçü,2 vatoz,1d kılıçkuruk ve 1d gümüş molly daha ekledim ve onlar aynı şekilde yavruları rahatsız etmediler. Ancak bu arada ilginç gelen bir şey oldu,bugüne kadar tankın içinde ortalıkta rahatça gezen molly yavrularım bugünkü kalabalıktan sonra kendilerini biraz daha kuytuya attılar ve bitki aralarını tercih etmeye başladılar.
Moly yavrusu
Ben de şaşkınım aslında! Allah'ın(c.c.) hikmeti işte, nasıl oluyor da 10-15 tane yavru 3 cm lik molly tarafından doğuruluyor? Zaten molly toplam cüssesi doğurduğu balıklar kadar!!!
Bugün sabah balıkları kontrol ettiğimde mollymin anne olduğunu gördüm,tam sayamadım ama 10-15 arasında yavru mevcut ve yetişkinlerle araları iyi görünüyor. Üstelik tankımda bir adet de erkek kılıçkuyruk mevcut ve pek de saldırgan görünmüyor.
Canlı doğuranlarda karma üreme...
http://www.akvaryum.com/makale.asp?id=15&alt_kat=1490
yukarıdaki yazıyı okuduktan sonra böyle bir çaprazlama denemeyi düşündüm ancak sonuçlarını bilemediğimden varsa deneyenlerin tecrübesini paylaşmalarını istedim.
Göktuğ kardeşim,tür olarak molly lerin birbirini tercih edeceği muhakkak ancak bir tane de erkek kılıçkuyruğum var ve dişisi yok.Dişi velifera ve lepistesler onun için...
 
Canlı doğuranlarda karma üreme...
Forumda bu konuda canlı doğuranların tümünün birbiriyle eş olabileceği ancak kendi türünün tercih edilmesi hususu öneriliyor.
Merak ettiğim husus bu öneriye rağmen, Erkek kılıçkuyruk ve erkek siyah molly bulunan bir tanka dişi siyah molly'nin yanına; 1d gümüş molly,2d lepistes ve 1d velifera koysam nasıl olur? Bu tür bir çaprazlama deneyen var mı? Varsa sonucu nedir? Elde edilen türler konusunda deneyimleriniz nelerdir?
Erkek kılıçkuyruğuma ne oluyor?
Dün sabahtan sonra bu sabah siyah molly'nin anne olduğunu gördüm.
Tam sayamadım ama 10-12 kadar yavru vardı ve gayet sakin bir şekilde tankın içinde yüzüyorlardı. Balıkları çarşamba günü aldığımı düşünürsek ortama uyum sağladıklarını söyleyebiliriz sanırım. Bir kaybım oldu ama belli ki bir hikmeti varmış.
Erkek kılıçkuyruğuma ne oluyor?
Sabah sabah canım sıkıldı.
Erkeğin durumunu merak ederken sabah eve geldiğimde dişiyi ölü buldum.Nedenini bilmiyorum,üstelik yavrulamaya hazırlanıyordu!
Diğerleri şu an sağlıklı görünüyor.
İlk günümde ilk kayıp.................
 
Canlı Doğuranlar Su Üzerindeki Tabakayı Yer (Mi?)

Selamlar;

Yeni başlayan birisi olarak balıklarımı almadan önce bu yazıyı okuduğumu belirtmek isterim. Pazar gününden çarşamba günü saat 17.00 ye kadar bitki ekleyerek dinlendirdiğim tankımın su yüzeyinde yağ tabakası gibi görünen bir tabaka oluştu. Akşam ilk balıklarımı 1e 1d kılıçkuyruk ve 1e 1d siyah moli yi tanka bıraktıktan sonra molilerin su yüzeyindeki tabakayı neredeyse emdiğini gözlemledim. Başlangıçtaki tabaka 2 saat sonra neredeyse kalmamıştı diyebilirim.
Tankım 90*40*50 ve bir dış filitre(1000 lt/h) ile bir adet iç filitre ile desteklenmiş durumda. İç filitre sürekli çalışmıyor, günde 10-15 dk. kadar çalıştırıyorum. Su sıcaklığı 27 C de sabit kalmış durumda.
Saygılarımla
Erkek kılıçkuyruğuma ne oluyor?
Bugün forumdaki acemilik sürem bitti ama balıklardaki daha yeni başladı. Pazar gününden beri bitkilerle desteklediğim tankıma bugün iki adet siyah moli ve iki adet kılıçkuyruk aldım. Erkek kılıçkuyruğun üst solungacının orta kısmından sanki yenmiş gibi parçalanmış olduğunu gördüm ya da normalde öyleyse ben yenmiş sandım. İlginç olan tarafı forumda okuduğum o erkek kılıçkuyruk hareketliliği ve saldırganlığı yok. Hatta ilk yemleme esnasında izlediğim kadarıyla siyah moliler beslenmelerini tamamladı ama kılıçkuyruklarda tabiri caizse tık yoktu! Her iki cinsi de aldığım tankların ısısı 27 C idi benim tankın sıcaklığı da aynı.
Erkekteki bu durgunluk acaba ilk gün stresi mi? Kenarda genelde tek başına kaldı ve ışıkları kapatınca hepsinden önce uykuya daldı!!!
Sabah durumuna bakacağım ama merak ettiğim için hemen yazayım dedim.
Saygılarımla

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.