ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KÇetintaş
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
168
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ağustos 2007 22:27
Son Ziyaret:
23 Kasım 2024 23:23
Toplam Mesaj:
123 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kadir ÇETİNTAŞ
Doğum Tarihi:
07 Eylül 1965
Yaş:
59
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

İrem Akvaryum - Artemia
Adres güncellemesi; İrem Akvaryum uzun bir süredir Hasan Bey in kendi dükkanında hizmet vermeye devam ediyor. Ve halen daha taze çıkartılmış artemi her zaman var.
Adres. İREM AKVARYUM
Çağdaş sokak 93/ D
Aydınlıkevler / Ankara
Tel: (312) 4176593
Google haritalardan da ulaşabilir, yol tarifi alabilirsiniz.
https://maps.app.goo.gl/Vov8LN1gRMDkXjkBA
Akvaryum Bulanıklık Sendromu
Şu anki durum amonyak patlaması değil, bakteri patlaması gibi duruyor. Amonyak olsaydı balıklar yüzeye yakın yüzer ve nefes almaya çalışırlardı. Çünkü amonyak solungaçları yakar. Eğer öyle bir durum olursa acil olarak sıfır su da olsa balıkları başka bir suya hiç vakit kaybetmeden almak gerekir.
Ama sizin balıklarınız rahat görünüyor. O yüzden amonyak değil, ama yeni kurduğunuz ve bakteri eklediğiniçin bakteriler aşırı üremiş. Bunun bir zararı yoktur fakat iki üç gün yemleme yapmayın, suyla oynamayın. Su değiştirirseniz olay tekrarlanır. Filtrenin oturmasını bekleyin.
İrem Akvaryum Ankara
[QUOTE=drugs]İrem akvaryum aydınlık evlerde Hasan abinin dükkanı karapürçekteki ayrı bi yer..[/QUOTE]

Doğru İrem Akvaryum Hasan Sözen arkadaşımızın yeri, Aydınlıkevlerde.

Web adresi: [URL]iremakvaryum.com[/URL]

Tel: 0(312) 417 65 73
Adres: Çağdaş Sokağı No:93/ D Aydınlıkevler / Ankara

google maps adresi

[URL]https://goo.gl/maps/Zfhk3euZPe6GRtbg9[/URL]



E-jet 3388 Dış Filtre Hakkında.
Giriş borusuna benziyor, basit bir parça, belki japon japıştırıcı veya benzerleri ile yapıştırılabilir. Yedek parça konusu oldukça sıkıntılı bir konu ülkemizde. Tamir etme şansınız varsa önce o yolu deneyin. Kolay gelsin.
KOSGEB Destekleri ve Akvaryumculuk
[QUOTE=sibelkan]

Kurs şartmış '' KOSGEB Girişimcilik Eğitimi kursu'' bu kurslara katılmak gerekiyormuş. KOSGEB'den öğrendim.[/QUOTE][QUOTE=sibelkan]

Evet kosgeb için kurs olmadan olmuyor. Ancak zaten üretim için kosgeb in desteği yok. Diğer bakanlıkların ( tarım orman bak. ) destek için şartları nelerdir onları araştırmak lazım.
KOSGEB Destekleri ve Akvaryumculuk
[QUOTE=sibelkan]Bende 2018 yılında KOSGEB Girişimcilik Eğitimlerine katılıp KOSGEB'in 50.000 tl hibe 100.000 tl olan faizsiz kredi deseğinden yararlanmak istiyorum.Amacım kendime ait havuzlarda yayın balığı yetiştiriciliği yapmak.Bu konu hakkında nereden ve nasıl başlamam gerekiyor bilgisi olan var mı ?[/QUOTE]

Kosgeb sanayii, imalat ve ticareti destekliyor. Mesela satış veya paketleme dükkanı/tesisi açabilirsiniz ama üretimi desteklemiyor maalesef. Üretim için tarım ve hayvancılık bakanlığı desteklerinden bahsediyorlar. Ama var mıdır, şartlar nedir bilmiyorum, araştırmak lazım.

Kosgeb destekleri mevzuat ve bir çok başka bilgi için


[URL]http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/1231/girisimcilik-destek-programi[/URL]
[EDIT]KÇetintaş,2018-03-17 19:23:00[/EDIT]
Suyun Havalanması Hakkında Soru
Akvaryumlarda ve aslen tüm sularda suya oksijenin alınmasının en kolay yolu su ile havanın temasıdır. Su yüzeyindeki dalgalanma su yüzeyinin arttırılması gibi düşünün. Aslen su içine verilen hava kabarcıklarının da esas işlevi suyun yüzeyinin hareketlendirilmesidir. Yoksa aşağıdan yukarıya giderken suya vereceği oksijen sembolik kalır.

Şimdi sizin durumunuzda eğer ki su yüzeyinin dalgalanmadan dahi alacağı oksijen ve yanı sıra bitkilerinizin fotosentez sırasında çıkartacakları oksijen kabarcıkları ( olduğunu var sayarsak !) tankınızdaki balıklarınıza yetiyorsa sorun olmaz elbette. Bu elbette balık adetinize, cinslerine, tankın boyutuna göre değişir. Kimi türler labirentli olup zaten su içindeki erimiş oksijene çok gerek duymazlarken, k,m, türler az hareketli olup az oksijen tüketirken, kimi türler yüzeyde yüzüp oksijeni gerektiğinde en fazla olduyğu yerden, yani yüzeyden alıp idare ederlerken kimi türlerse sudaki oksijen miktarı yetmediğinde size bunu sürekli su yüzeyine yakın yüzerek ve hatta suyu yüzeyden ağızlarına alıp solungaçtan geçirerek solumaya çalışırken belli ederler.

Yani bu biraz sizin tank ve balık kriterlerine bağlıdır. Ama yanı sıra suya birde karbondioksit veriyorsanız o zaman sıkıntı daha çabuk ortaya çıkacaktır. Bence yüzey hareketini kesmeyin, eğer bitkilerinizin eğilmesinden şikayetçiyseniz, aşağıdan yukarıya hareket verip suyu kabartacak şekilde minik kafa motorlarından edinebilirsiniz. O da güzel yüzey hareketi yapar.

Ayrıca su içinde ve yüzeyinde hareket olmaması bitki tankları için de çok iyi değildir. Hem su içinde ölü bölgeler oluşmasına ve nitratın dipte aşırı yoğunlaşmasına ve hemde yosunların en sevdiği şey olan hareketsiz ortama davetiye çıkartır. [:cool:]

Kolay gelsin, keyifli hobiler. [:)]
Discus Olurmu
[QUOTE=anil0700]

Anladim bu surecte su degisimi felan yapmicam anladigim kadariyla ayrica hava filitresi takmam gerekiyormu birde aklima geldi aydinlatma icin ne secmeliyim [/QUOTE]

Su değişimi yapmaya gerek yok çünkü zaten suyunuz henüz temiz ve bakterisi oturmaya başlamadı henüz, imkanınız varsa bilindik markalardan bir bakteri kültürü ile suya bakteri aşılaması yapabilirsiniz. Veya alacağınız yeri tespit etti iseniz, oraya gidip size bir miktar balıkların durduğu akvaryumun filtre elyafından ( kirli elyaf ) vermesini rica edin, ve bunu akvaryumunuzun içinde yıkayın, suyunuz önce bulanacak ama iki gün sonra da cam gibi olacaktır. Buda bir bakteri aşılama metodudur. Ama bunu sakın başka bir akvaryumcudan, başka bir arkadaştan v.s yapmayın. Balık alacağınız yerden ve müstakbel balıklarınızın durduğu akvaryumdan yapmalısınız.

Dış filtre su yüzeyini yeteri kadar dalgalandırıyorsa veya dış filtre borusu suya yeteri kadar hareket veriyorsa gerekmeyebilir ama ekstradan takarsanız da iyi olur. Çünkü diskuslar sıcak suda beslenirler ve sıcak sular oksijei tutmak konusunda edn zor sulardır. Yani ne kadar hava verilirse o kadar iyidir. Ancak tabii ki balıkları akvaryumun içinde dört döndürecek şekilde de değil.

Aydınlatma konusu da şöyle; diskus çok fazla ışık seven bir balık değildir. Tek bir floresan ampül yeter de artar bile hatta bunu da her zaman yakmanız gerekmez akşamları yem vermeden bir yarım saat önce yakarsanız yeterli olacaktır. Ve gün içerisinde de oda ışık alıyorsa bu onlara yeter, ama karanlıksa tek bir lamba yakabilirsiniz. Ufak bir konu gece zifiri karanlıkta bırakmayın. Küçük bir led ışığı olursa çok iyi olur. Çünkü diskus zifiri karanlıkta full uyur ama uyanması zaman aladığı için en ufak seste harekette , ışıkta korkarak ani hareketler zıplamalar, tank yüzeyine çarpmalar, tanktan atlamalar yapar, hiç olmadı stress e girer. O yüzden az bir ışık bulundurulursa derin uykuya geçmez ve uyanması da hareketleri de kontrollü olur. Merak etmeyin doğada da ya bir ay ışığı ay olmadığında da yıldızlar ışık kaynağı oluyor, dolayısı ile zifiri karanlık zamanlar çok az oluyor, o yüzden hiç uyumazsa sıkıntı olmaz mı diye de düşünmeyin.

Keyifli hobiler.

Discus Olurmu

[QUOTE=anil0700]

...Peki bu ilk kurulumda ne yapmam gerekiyor baliklari koymadan dis filitre iki gundur calisiyor isitici 29 derecede calisiyor discus icin en iyi ortami hazirlamam icin neler yapmam gerekiyor [/QUOTE]

Sabır.. diskus almadan önce sabır almanız gerekiyor... :) En az bir hafta daha filtreniz çalışsın siz de bu arada alacağınız balıkları bulun ve acele etmeyin alacağınız yerle temasta olun.... ve çok küçük balık almamaya, ithal balık almamaya dikkat edin.... bu arada da makale okumaya çalışın.
Kaplamada Kullanılan Malzeme
Hayırlısı olsun, ama zaten ilk seferde her şey yolunda gidecek diye bir şey yok! Daha çook yumurtlarlar, larvalar çıkar sırtlarlar felan filan. Daha çok iş var vede denemeler olacaktır yani. O yüzden çokda stress yapmayın bırakın yapacaklarsa yapsınlar. Ve belkide tüm hazırlıksızlığınıza rahmen herşey ummadığınız kadar kendiliğinden olur amaan bu muymuş dersiniz sonra. :) Bol şanslar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 21 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.