ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
kemalekdal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
22 Kasım 2010 22:47
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Kemal EKDAL
Doğum Tarihi:
04 Eylül 1984
İl:
Ankara
Meslek:
Veteriner Hekim
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Kemal EKDAL
ANKARA
http://www.youtube.com/watch?v=IC5DpZ1Bw4s
ANKARA
http://www.youtube.com/watch?v=IC5DpZ1Bw4s
SON 10 MESAJI
Bu bitki anubias mı?
Kesinlikle deil. Hatta akvaryum bitkisi bile deil. Yarı sucul yani amfibik denen türlerden bir bitki. Tam adını bilmiyorum. İnşallah yaşatabilirsin.
Kesinlikle deil. Hatta akvaryum bitkisi bile deil. Yarı sucul yani amfibik denen türlerden bir bitki. Tam adını bilmiyorum. İnşallah yaşatabilirsin.
malawi - karides sıkıntımı ?
Kesinlikle yem olacaklardır
Kesinlikle yem olacaklardır
Çakıl ya da bitki kumu
Akvaryumundaki bitkiler uzak mesafelere sürgüt göndererek çoğalan bitkiler değiller. Bu nedenle akvaryumuna koyduğun çakıldan kaynaklanan bişey
Akvaryumundaki bitkiler uzak mesafelere sürgüt göndererek çoğalan bitkiler değiller. Bu nedenle akvaryumuna koyduğun çakıldan kaynaklanan bişey
Co2 Hakkında soru
Serkan bey başka bir noktaya da ben değinmek istiyorum. Balıklar hipoksi durumunda yani oksijen miktarının az geldiği durumlarda dibe çökmezler. Aksine yüzeye çıkıp O2 ile temasda bulunan suyu solungaçlarından geçirmeye çalışırlar.
Serkan bey başka bir noktaya da ben değinmek istiyorum. Balıklar hipoksi durumunda yani oksijen miktarının az geldiği durumlarda dibe çökmezler. Aksine yüzeye çıkıp O2 ile temasda bulunan suyu solungaçlarından geçirmeye çalışırlar.
Işıklar kapalıyken CO2ye gereksinim yok. Işık olmadan fotosentez olmaz. Bu nedenle CO2nizi boşuna harcamayın. Işıklar yandığında verseniz CO2yi yeterli olur.
İç filtre çalışıyorsa yüzey muakkak hareketleneceğinden gerekli O2 de suda olacaktır.
Sonuç olarak yüksek ihtimalle balıklarınız uyku moduna geçmişlerdi. Bence pek fazla üzülmeyin.
Discus Vs Isı
Abiyi beyi boşver. En güzeli Kemal. Aşırı ilgi konusunda kesinlikle haklısın. Ne kadar az üzerlerne düşersen balıklar ve akvaryumun durumu o kadar daha iyi oluyor. En basidi geçtiğimiz yıl bitkili lepistes akvaryumu kurmuştum. Sabah akşam durumlarını inceliyordum. Sürekli metilen mavisi, malaşit yeşili, praziquantel derken balıklar bir türlü kendilerine gelemediler. Onun dışında sürekli ısı artışları yüzünden bitkiler de gitmişti. Bu yıl akvaryumu kurdum 26 dereceye hazırladım ve 2 hafta çalıştırdım. Ayrı bir akvaryumda da pipo filtre ile 1 ay bergama lepisteslerini çeşme suyuna alıştırdım. İlk zamanlar beyaz benek oldu hallettim kendilerine geldiler. Akabinde büyük akvaryuma saldım. Bu gün yüzlerce lepistes var ancak yok bu hasta oldu yok bu bilmem noldu demiyorum. Hasta olma riski olan varsa hemen ayrı bir tanka koyup izliyorum duruma göre hareket ediyorum. Çok müdahale balıkları strese sokuyor. Dediğiniz gibi nitrat düzgün olsun su seviyeleri yeterli olsun balıklar mutlu mesut yaşarlar.
kemalekdal 2009-02-23 11:10:12
Abiyi beyi boşver. En güzeli Kemal. Aşırı ilgi konusunda kesinlikle haklısın. Ne kadar az üzerlerne düşersen balıklar ve akvaryumun durumu o kadar daha iyi oluyor. En basidi geçtiğimiz yıl bitkili lepistes akvaryumu kurmuştum. Sabah akşam durumlarını inceliyordum. Sürekli metilen mavisi, malaşit yeşili, praziquantel derken balıklar bir türlü kendilerine gelemediler. Onun dışında sürekli ısı artışları yüzünden bitkiler de gitmişti. Bu yıl akvaryumu kurdum 26 dereceye hazırladım ve 2 hafta çalıştırdım. Ayrı bir akvaryumda da pipo filtre ile 1 ay bergama lepisteslerini çeşme suyuna alıştırdım. İlk zamanlar beyaz benek oldu hallettim kendilerine geldiler. Akabinde büyük akvaryuma saldım. Bu gün yüzlerce lepistes var ancak yok bu hasta oldu yok bu bilmem noldu demiyorum. Hasta olma riski olan varsa hemen ayrı bir tanka koyup izliyorum duruma göre hareket ediyorum. Çok müdahale balıkları strese sokuyor. Dediğiniz gibi nitrat düzgün olsun su seviyeleri yeterli olsun balıklar mutlu mesut yaşarlar.
Isı benim için biraz daha farklı. Akvaryum Kıbrıs'da kurulacak. Biliyorsunuz yılın 10 ayı Kıbrıs'da sıcaktır. O nedenle bizler evlere kalorifer kurmayız. Isı tamamen o 2 aylık dönemde düşündürüyor açıkcası beni. Diğer aylarda soğutma ile uğraşacam yüksek ihtimalle ki o da günde 100 ltnin üzerinde su değişimi olacağından çok problem olmayacak. Şelale şeklinde fanlı bir sistem işimi görür. Oda sıcaklıkları genelde 28 derece civarında seyredeceğinden yılın çoğu zamanı 26-28 derece arasında su ısısı gidip gelecek. Düşündükce aklıma daha çok şey geliyor ve içim daha rahatlıyor:)
Gelelim sizin proje işine. Bunu duymam çok iyi oldu. Ben mümkünse ÖM. den mesajınızı bekliyorum:)
Yardımlarınız için çok ama çok teşekkürler. Sizle bunları paylaşmak çok iyi oldu
Elma Salyangozu hakkında yanlış bilinen
Elmalar dışkı yer arkadaşlar. Her ne kadar yem yemeyi tercih etseler de dışkıyı da yerler.
Elmalar dışkı yer arkadaşlar. Her ne kadar yem yemeyi tercih etseler de dışkıyı da yerler.
Discus Vs Isı
Ercan bey Çok ama çok teşekkür ediyorum. Verdiğiniz bilgiler benim için çok açıklayıcı oldu.
Ercan bey Çok ama çok teşekkür ediyorum. Verdiğiniz bilgiler benim için çok açıklayıcı oldu.
Balık alırken kesinlikle F0 alma şansım yok. Malesef uzak doğudan gelen balıklardan almak zorundayım.
Bir noktayı daha açıklığa kavuşturmak isterim. Kuracağım akvaryum 5 tondan daha fazla olacağı için ısı en büyük problemim olacak. İlk yazımda da yazdığım gibi balıkları SAĞLIKLI ve MUTLU yaşatmak için bu başlığı açtım. Projeye 1 yıl sonra başlayacam ancak bu günden gerekli bilgilere sahip olmam gerek ki hatalı bir başlangıç yapmıyayım.
Uzakdoğudan gelen balıklar tümümüzün de bildiği gibi problemli oluyor. 30-32 derece gibi ısılar ile ancak yaşatabiliyorsunuz. Yapacağım akvaryumda ısı ile oynama şansım pek yok. zaten direk balıkları da onun içerisine salamam ve salmam da zaten. Bağışıklık sistemleri oturana kadar 300- 500 ltlik bir tankta cama cam şeklinde sürekli su değişimleri ile bakılacaklar. Akabinde ana akvaryuma salınacaklar.
Neyse herkese teşekkürler.
Discus Vs Isı
Merhaba arkadaşlar. Okuduğum makalelerde discus için ısılar belirtiliyor ancak ben biraz da sizlerin tecrübelerini merak ediyorum. Aranızda 25 derecede discus besleyen varmı? Bitkili tanklarda discusları kaç derecede besliyorsunuz? Yeni alınan bir discus 31 derecede beslemeye başlanıp 1 yıl içerisinde kademeli olarak 26 dereceye düşürülse ne olur? Kusura bakmayın 20den fazla balık ile başlayacağım için öncelikle iyi seviyede bilgi toplamam lazım. Minimum kaç derecede SAĞLILI ve MUTLU olarak balıkları yaşatabilirim? Bunun için bilgilerinize sığınıyorum. Şimdiden çok teşekkürler. Saygılarımla.
Merhaba arkadaşlar. Okuduğum makalelerde discus için ısılar belirtiliyor ancak ben biraz da sizlerin tecrübelerini merak ediyorum. Aranızda 25 derecede discus besleyen varmı? Bitkili tanklarda discusları kaç derecede besliyorsunuz? Yeni alınan bir discus 31 derecede beslemeye başlanıp 1 yıl içerisinde kademeli olarak 26 dereceye düşürülse ne olur? Kusura bakmayın 20den fazla balık ile başlayacağım için öncelikle iyi seviyede bilgi toplamam lazım. Minimum kaç derecede SAĞLILI ve MUTLU olarak balıkları yaşatabilirim? Bunun için bilgilerinize sığınıyorum. Şimdiden çok teşekkürler. Saygılarımla.
UV Filtre Sterilizer
[QUOTE=gece mavisi]
[QUOTE=gece mavisi]
bu konuda hemfikirim, zira uv lambalı dış ve iç filitreler de mevcut da onları düşünerek filitre içinde mi olmalı demiştim.
Ancak benim öğrenmek istediğim 60 cm lik Philips marka 18 watt flo uv ler var. Bunu kapağa monte ederek akvaryuma üstten yanmasını denersek bir sorun yada fayda olur mu? Uv sterilizierler biraz fiyat bakımından tuzlu. Basitçe üstten flo uv yaksak aynı etkiyi elde etmiş olur muyuz?
Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim, saygılar.
[/QUOTE]
Söylediğiniz flo ları oda benzeri alanları sterilize etmek için biz kullanıyoruz. Uv ışınları hücreler üzerinde zararlı etkiler oluşturmaktadır. Akvaryum üzerine monte edeceğiniz flo sudaki bakteri virus mantar ve yosun gibi tüm canlılara zarar vereceği gibi akvaryumunuzdaki tüm balık ve bitkilerinize de zarar verecektir. Sanırım yeterince açıklayıcı olmuştur.
Başka bir arkadaşın dediği faydalı bakterilere gelince evet suda serbest gezen yararlı bakteriler malesef ışın tarafından yok edilecekler ancak aslen bakteriler suda serbest olarak gezmemekte. Filtre, cam ve kum üzerinde kolonileşmiş olarak yaşamaktadırlar. Bu sebepten yararlı bakteri kolonilerine uv filtrelerle zarar verilecek diye düşünmeyiniz.
Herkese sağlıklı balıklar güzel akvaryumlar.
Saygılarımla.
Mayalı CO2 problemi
İlginiz için çok teşekkürler arkadaşlar. Checkvalf de kaçak varmış. Sorunu hallettim.
İlginiz için çok teşekkürler arkadaşlar. Checkvalf de kaçak varmış. Sorunu hallettim.
SON MESAJLAR
- Veliferalar Hakkında Detaylı Bir Yazı bendeniztayfun, 09:16
Canlı Doğuranlar - Betta Mı? Lepistes Mi? bendeniztayfun, 09:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Severum Çift Birbirleri Anlaşmıyor bendeniztayfun, 09:11
Yeni Üye Forumu - Co2 Mayalı Sistem Yosun Yapar Mı bendeniztayfun, 07:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Balıklar Akvaryumuma Uygun Mu GhostKoi, 01:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kasımda Aşk Başkadır Mt_aquascaping, 00:15
Akvaryum Tanıtımı - Karideslerle Tecrübesi Olan Arkadaşlar Var Mı? AlperKrks, 00:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Aynı Anda Ölduler ytugcek, 23:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Acil Durum Bu Beyaz Benek Mi Ehtiyar, 23:05
Hastalıklar ve İlaçlar - Çöpçü Balığım Çok Bitkin Ve Hareketsiz. Sadullah016, 22:17
Yeni Üye Forumu - Vatoz Ve Japon Balığı Bakımı Taha Yanık, 22:15
Yeni Üye Forumu - Su Marulu Hk. Mirza Adar, 21:49
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Hobi Lapistes Egoli37, 21:22
Yeni Üye Forumu - Atremianın Akvaryum Suyunun Tds Ye Etkisi Hamite07, 20:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Midaslarim Yavrulamiyor valarmorghulis12, 20:19
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum Bulanık Mı? Nurşah, 19:37
Yeni Üye Forumu - Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu? Koksal Gurkan, 19:35
Güney Amerikan Cichlidleri - Bunlar Ne? Kharoon, 18:45
Bitki Akvaryumları Genel - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 17:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yeni Balığımın Hareketsizlik Problemi Göksel D, 17:10
Yeni Üye Forumu - 60 X 50 X 50 Akvaryum Hakkında.. Aguamentist, 16:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Trop. Yavru Bakımı BJK-123, 16:42
Tropheus - Brichardi Ujiji Yavruları Ve Akvaryum koc006, 16:09
Tropheus - Yeni Başlayan Akvaryumu Taha Yanık, 16:01
Yeni Üye Forumu - Konuyla İlgili Bilgisi Olan ? Yunuss058, 15:58
Yeni Üye Forumu - Kayalık Habitat BJK-123, 15:53
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Amerikan Dünyası sfcscannow, 15:35
Güney Amerikan Cichlidleri - Tropheus İçin Aydınlatma Ve Dekor BJK-123, 15:15
Tropheus - Nematod'un En İyi Çözümü Nedir? smetdman, 14:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Kökleri Topraklı Bitkiler Sorun Olur Mu? Aguamentist, 14:00
Bitki Akvaryumları Genel - Filitre Önerisi YOTHAN, 13:53
Yeni Üye Forumu - Fil Kulak Lepistesler Hakkında. Aguamentist, 13:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Balığın Problemi Nedir ? Ehtiyar, 13:20
Hastalıklar ve İlaçlar - Blody Mary Karides Yanina Baska Hangi Karides Ekle Aguamentist, 13:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 35x35x35 Bitkili Tank Balık Adeti Kaç Olmalı KaanE, 12:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dere çakılında çöpçü olur mu? scorpion26, 12:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığın Türü Hakkında Bilgi Verebilir Misiniz? |BuRaK|, 11:32
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bitkili Akvaryumum nurtensultan, 10:38
Akvaryum Tanıtımı - Sunsun 603b 2600tlye Hala Alinirmi Aguamentist, 10:38
Fiyat Forumu - Betta Kuyruğunda Sorun Mu Var? Conix, 09:57
Labirentliler - Karidesler Ve Katil Salyangozlar Muratakdag, 09:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sarı Prenses Akvaryumu Orhan76, 09:43
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Japon Balıklarının Kavgası Muhammedcay, 09:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu coral Blue Ne İşe Yarar? darkaura, 09:21
Aydınlatma - Moli Balığım Doğuracakmı? End lapistes, 07:57
Canlı Doğuranlar - 4 Yıldır Bazı Cüce Acara Türleri Niçin Yok? Laetacara, 06:46
Güney Amerikan Cichlidleri - Bucephalandra İle Alakalı Yardım Lütfen emreabay6, 00:57
Bitki Akvaryumları Genel - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek MasterChief, 23:53
Canlı Doğuranlar - H100 Mü H200 Mü Taha Yanık, 23:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Aldığım Bitki Bir Hafta Olmadan Eridi? Busra1753, 23:12
Bitki Türleri ve Bakımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 09:47
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 09:47
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 09:47
- Corydoras Sterbai nikon_ 09:47
- Red Tiger Lotus nikon_ 09:47
- Moscow Neon Blue (lepistes) birkayaydin 09:35
- Speciosus Ve Caudopunctatus erdo_bg 09:35
- Dişi L144 5 Cm mgokturk 09:25
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 08:59
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 08:59
- Afrika Cichlidleri devito 07:57
- Black Ramirezi Ve Poso Rabbit Salyangoz devito 07:57
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 07:32
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 07:32
- Melek , Karides , Salyangoz . gyunda 07:32
- Aquario Neo Soil Aktif Toprak 18 Kg dark blue 05:20
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:18
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:18
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:18
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:18
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:18
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 01:11
- Kalan Malzemeler lazy46 00:50
- Nano Led Armatür BywenzeL 00:36
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 00:33
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 00:33
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 00:33
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 00:33
- Sajica Yavruları (güncel Video) Furkann 00:03
- Christmas Moss Furkann 00:03
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 23:47
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 23:47
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 23:12
- Kepçe - Moss Teli AquaPuella 23:12
- Dolaplı Akvaryum 8387gms 22:55
- Dennerle Akvaryum Furcifer 22:13
- Ista Regülatör Furcifer 22:13
- 2.67 Tüp Furcifer 22:13
- Difüzör ,damla Sayacı Furcifer 22:13
- Çeşitli Sump Malzemeleri - Su Tamamlama Şamandıras Nuada 21:49
- 2 Litre Co2 Karbondioksit Tüp Serdariekrem 21:42
- 2 Adet Erkek Tam Damızlık Gökkuşağı Serdariekrem 21:42
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 20:38
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 20:38
- Saz Bitkisi selfish 20:28
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 19:36
- Rotala Orange Juice - Adresten Teslim Istanbul emirhansarac 19:01
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 19:01
- Co2 Regülatör Set egedin 18:45
- Karideslerinize Yuva :) utkuk 18:42
KULLANICILAR
- 86 Online Kullanıcı, 47 Üye
Online Kullanıcılar
Azizdurdenn,
YOTHAN,
yavuzsezgin,
cyrelman,
MiSoSiKiaN,
BburakK,
vahitender,
darkLightning0,
grendel1984,
MehmetSerkan,
Metinmert Yiğit,
bendeniztayfun,
BJK-123,
aydnaydn,
selahattinfidan,
sedaterdem,
artgy,
Bibliyorlar,
KaanE,
vagus,
Rafayel,
metehan0106,
serkan1903,
AmatorAkvryumcu,
Alikevicius43,
muzunman,
Hidro Dinamik,
ZET,
Kaan59,
umutuyar,
Furcifer,
dark blue,
Lepistes..,
murat efe,
Osmanosman06,
Fırat pınar,
HüseyinUysal,
rayed,
Kara Karga,
demian,
HarunYILDIRIM,
wallece,
FURKANALTIN,
Dextran,
hasanhr,
Nurşah,
blokurlu,
kdrackgz,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.