ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
Kendine Saygısı Olanın
Doğayada Saygısı Vardır ....
SON 10 MESAJI
Altuğ Bey, aslında bu konuya cevap verecek kişiler frontosa yetiştiren ve yavru alan akvaristler olmalıdır. Geçmişte kısa süreli bir deneyimim olmuşidi ancak tankımın kapasitesinin yetersiz olmasından dolayı sevdiğim bir arkadaşıma vermişidim frontosaları. Sizin yapmanız gereken baskın frontosayı tanktan bir süreliğine ayırmanızdır. Ayrıca kısır oolduğunu düşündüğünüz bu baskın erkeği başka dişilerle ayrı bir tanka koyarak hareketlerini inceleyin muhtemelen sizin tankınızdaki dişiler ile uyum sağlayamadığından çiftleşememiştir. Normal şartlarda üretimde 1 erkeğe 4-5 dişi şeklinde kombinasyonlar uygulanır. Bu uygulamanın amacı uygun çiftlerin eşleşmelerini sağlamaktır. Sizin tankınızda ise 1 erkeğe 2 dişi düşecek bir kombinasyon bulunmakta buda diger erkeği rahatsız etmiş olabilir. Benim tavsiyem baskın erkeği ve diğer 3 dişiyi şu anki tankınızda bırakarak çift tutmuş olan dişi ve erkeği başka bir tanka alarak bu çiftin huzurlu bir şekilde tehlikeden uzak çiftleşmelerini sağlamamızdır. ..Bu şekilde baskın erkeğin hareketlerini ana tankta inceleyebilirsiniz. Eğer yetişkin dişi bulma şansınız var ise onuda tanka ekleyerek baskın erkeğin durumunu kontrol edin kısır olduğundan değilde eş seçemediğinden agrasif leşmiş olabilir. Kolay gelsin. .
çim şeklinde dediğiniz de birtür moss sanırım ülkemizde yaygın olarak bulunan monosolenium tenerumdan bahsediyorsunuz. oldukça güzel bir bitkidir. biryere tutturmak için sineklik benzeri bir malzeme kullanmanız gerekir. sazlar sıkıntı vermez midye kırığında rahatlıkla yetişebilir. tabanda irili ufaklı kum kullanılmasının sebebi bitki köklerinin daha hızlı yayılmasını sağlamaktır. lav kırığı içerdiği maden tuzları sayesinde birkinizi besler ince siyah quarz kum ise arada kalan boşlukları doldurur. farklı ebatlarda konulan kum karışımı markası modeli ne olursa olsun bitkinin kük yapısının sağlamlığını arttırır. bu arada kumların da çok çeşitli özellikleri vardır, mercan kırığı yada mercan tozu suyu sertleştirir bir çok bitki yumuşak su şartlarına uygundur bu nedenle suyu sertleştirecek kumları pek tercih etmeyin
Erol bey öncelikle forumun bitkili akvaryumlar bölümünde forum üyelerinin deneyimleri ve bitki tanklarındaki seçimlerini inceleyebilirsiniz ancak benim şahsi deneyimlerim diğer akvaristlerle aynı olsada tercihim maliyetli minimum olan kum seçimleridir. bunu nedeni yaklaşık 7 yıldır bitki akvaryumları ile ilgileniyorum ve hertürlü markayı her türlü kum tipini denedim. ucuzuda pahalısıda sizin tankınıza gösterdiğiniz ilgi ile doğru orantılıdır.
Burak bey öncelikle tebrik ediyorum iyi bir girişim. bir çok akvaristin akvaryumlarını koyacak yeri olmadığından veya evli olan akvaristlerin genellikle eşlerinin dırdırından dolayı bu tarz çalışmaları hayranlıkla izlediğini çok iyi biliyorum. bu konuda değerlendirdiğiniz balkon fikri çok hoş olmuş. umarın yeni taşınacağınız evde daha iyi bir ortam yaratırsınız. bu arada yapılan eleştirilerin bir çoğuna katılıyorum ancak eleştirildiğiniz konuların sebebini açıkladınız ve açıklarkende biraz agrasif oldunuz. bu forum işleri böyledir kavga gürültü bi şekilde gider yaklaşık 10 seneye yakın bir süredir çok çeşitli forumlarda yazdım, sayısını tam hatırlamıyorum ama sanırım 10 senelik sürede 8e yakın forum kurdum zaman yetersizliğinden devrettim. bu nedenle hem sizi çok iyi anlıyorum hemde eleştirenleri. unutulmaması garakan forumlar bilgi paylaşım platformlarıdır ve karşılıklı herkesin sakin olması gerekir. :) lafı çok uzattım biliyorum :) yeni evinize taşındığınızda pektabi yeni hobihanenize taşındığınızda benden size en önemli tavsiye elektrik sistemiz ile ilgili olacak. elektrik sisteminizi tavandan yere inecek şekilde kablo kanalı kullanmadan yere 50-60 santim kalacak şekilde yapmanızdır. bunun bedeni olası su baskınında çok tehlikeli olabilir. kablo kanalı kullanmamanızın sebebi ise zamanla ortamdaki nem ve sıcaklıktan dolayı çeşitli haşaratlar ortamı barınak olarak kullanmaya başlayabilir. özellikle kablo kanalları rutubetli ortamlarda çok iyi sığınaklar oluşturur. kabloları yan duvarların tavanla birleştiği yerlere klipsli çivilerle döşeyerek setlerinizin uygun yerlerine gelecek şekilde duvara sabitleyin. ışıklandırma için tercihinizi bilmiyorum ama t5 veya benzeri ışık kaynakları kullanacaksanız balastları duvarda gözle görülür ve çocukların erişemeyeceği ve sudan etkilenmeyecekleri yerlere sabitleyin bu arada mutlaka elektrik tesisatına ilgili amperlerde otomatik sigorta ekleyin.
Erkan bey sarı prensesler oldukça sağlıklı görünüyor ama Aytaç beyinde dediği gibi tankınızın daha detaylı fotoğraflarını koyarsanız daha iyi olur.
[QUOTE=tiko_kj]
Yeni kuracağım paladaryuma discus semender ve kerevit eklemek istiyorum, sizce bu mümkün mü?
[/QUOTE]Mist Maker'ın kullanım alanları çok geniştir;
Hastanelerde soğuk buhar makinası olarak adlandırılan ve hastaların geçirdikleri ameliyatlardan sonra anestezinin etkisinden kurtulmasını sağlar.
Ciddi solunum yetmezliği bulunan kişi ve hastalarda kullanılır.
Aşağıdaki ürünün markası Plusmed'dir ve fiyatı yaklaşık 170 TL. civarındadır.
Yaşlı ve yeni doğan bebekler dahil olmak üzere solunum problemi olan hastalarda havayı nemlendirmek amaçlı kullanılır. (aşağıdaki resimde bulunan cihaz evlerde kullanılır ve Engin beyin dediği gibi fiyatı pahalı olabilir. Aslında çok çeşitli markalar mevcut ve fiyatları 35 TL. den başlayıp 175 TL. ye kadar çıkmaktadır. Eylül ayında bu ürnden yeni bebeği olan bir arkadaşıma tefalden almıştım. Fiyatı biraz tuzlu idi.)
Aşağıdaki ürünün markası Tri Star Soğuk Buhar makinası dır ve fiyatı yaklaşık 100 TL. dir.
Aşağıda resimleri bulunan cihazlar ise dekoratif ürünlerdir ve insanlar tarafından aslında yukarıda yazdığım teknik özellikler bilinmeden satın alınıp tamamen mekanlara güzel görünüm kazandırmak için kullanılır. fiyatları 30 TL. den başlayarak büyüklüğüne ve gösterişliliğine göre 150 TL. ye kadar çıkmaktadır.
Resimleri bu ürünlerin satıldığı veya tanıtıldığı sitelerden yönlendirdim. Link değişimi veya benzeri olaylardan dolayı kaldırılırsa linkleri yenileyeceğim.
Mist Maker' ın akvaryumlarda kullanımı tamamen güvenlidir özellikle birçok akvaryumcu tuzlu su tanklarında bu ürünü dekoratif bir şekilde kullanmaktadır. Aşağıda resimleri bulunan ürünün çeşitli versiyonları vardır ve genellikle üzerinde renkli ledler bulunmaktadır. Mist Maker 12 voltluk enerji ile çalışmaktadır ve kesinlikle su yalıtımlıdır. Bunun temel nedeni başlık kısmının tamamen suyun içinde olarak çalışmasıdır. Bu başlık genelde paslanmaz çelikten yapılır ancak zamanla kireçlenebilir. Başlık kısmını istediğiniz derinlikteki su dolu bir tanka koyabilirsiniz. Ancak ortalama 20-30 cm den sonra buhar çıkartma özelliğinde ciddi bir azalma görebilirsiniz, bu durumda suyun içinde özellikle tuzlu suda küçük hava kabarcıkları gözlenir. Benim tavsiyem eğer buhar elde etmek isterseniz başlık kısmı tamamen suyun içinde kalacak şekilde su seviyesi başlık kısmının üzerinden maksimum 5 ila 10 cm olmasıdır. Su içinde çok ince hava kabarcığı çıkartmak isretseniz elektrik kablosundaki ek yeri dışarıda kalacak şekilde istediğiniz derinliğe koyabilirsiniz.
Bu resimde gördüğünüz sağda kalan soket başlık kısmından çıkan ve ürünün elektrik kaynağına bağlandığı sokettir. Ortalama 70 ila 100 cm arasında olabilir. Resimin sol arkasında ise adaptör bulunmaktadır.
Sevgili akvaristler öncelikle eski tarihli bir mesaja cevap yazdığım için sizlerden gerçekten özür diliyorum. Sis makinası ile ilgili olarak Emre beyin sorusuna ve bu konu ile ilgilenen tüm akvaristlere bir fikir verebileceğim kanısındayım.
Sis makinası olarak adlandırılan cihazın bir diğer ismide soğuk buhar makinasıdır. ( en azından bir çok akvaryumcu bu şekilde adlandırır. Bunun nedeni Engin beyin resmini koyduğu başlık kısmının su dolu bir kabın içine konarak suyu soğuk buhara çevirmesidir. ) Bu cihazın orjinal ismi MİST MARKER' dır. ( Mist = duman, sis, buğu, buğulandırmak Marker = işaretleyen, işaretleyici ) Cihazın isminin bilinmemesi veya tam Türkçe karşılığının olmaması nedeni ile bir çok değerli akvarist bu cihazı forumlarda yada magazalarda (akvaryumcular, alışveriş merkezleri, 1 milyoncu olarak adlandırılan genellikle Çin malı ürünlerin satıldığı mağazalarda ve internette ) bulamamışlardır. Bu cihazdan çeşitli projelerde yaklaşık 4 adet kullandım.
Ürünün teknik özellikleri : (cihazın kullanım kitapcığından alınmıştır.)
-İyonlu Soğuk buhar motoru,ortamdaki havayı nemlendirir ve negatif iyon yayarak temizler.
-İnsan kulağının duyamayacağı (ultrasound)yüksek frekanslı titreşimler üreterek,soğuk suyu buharlaştırır.
-Soğuk buharın yayılması,sağlık üzerinde faydalı etkiler yaratarak ortamdaki doğru nem oranını sağlar.
-Su damlalarının havaya geçişinin iyonlaştırıcı etkisi vardır; negatif iyonlar,havadaki kirlilik yaratan partiküllere saldırarak,yere düşürür ve böylece sigara dumanını,polenleri ve tozları azaltır.
-Tıbbi çalışmalar,negatif iyonların hem stres önleme fonksiyonları hem de solunum cihazlarına direkt etkileriyle,insanların fiziksel ve psikolojik sağlığı üzerinde pozitif etkisi olduğunu göstermiştir.
-Çeşitli koku esansları ile bir kaç damla ile bulunduğu ortamı yaydığı koku ile nasıl nemledirdiğini ıspatlar.
-Özellikle klimalı ortamlarda ortamı kurutmayarak nemlendirir.
SON MESAJLAR
- Balığımın Dışkısı giyotyn, 18:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Yengecimin Ortam Sıcaklığı İle İlgili Sorum Var Efeggh, 18:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Akvaryuma Hangi Filtre MasterChief, 18:45
Yeni Üye Forumu - Betanin Kuyruk Erimesi Daha Fazla Artiyo sadece soru, 18:36
Labirentliler - 300 Lt Akvaryum Kurulumu MehmetKaan, 18:05
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Canlı Önerisi CrownBetta, 18:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulum Ve Sarı Su Sorunu berkay10, 17:57
Bitki Akvaryumları Genel - 350 Litre Beta Akvaryum ktoG, 17:56
Yeni Üye Forumu - Ramirezi CrownBetta, 17:44
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Chili Rasbora Tank Ruzgar001, 17:07
Akvaryum Tanıtımı - Elma Salyangoz cagrisw, 17:06
Yeni Üye Forumu - İlk En Güzel Tecrübem :-) Güntaç aytaç, 16:57
Akvaryum Tanıtımı - Acele Edin Ölümler Başladı BabySoul, 16:56
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Larvaklm, 16:53
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Kuru Bambu Kullanımı Ve Hazırlama Nasıl Olmalı MasterChief, 16:42
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Eloeda Vs Filtre Haku, 16:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200 Lt Akvaryum Dış Filtre sefamolsun, 16:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 4a Konsept Tanıtım Orhan76, 16:18
Akvaryum Tanıtımı - Bugün Bu Şekilde Bir Ölüm İle Karşılaştım Muhammedbedri, 15:35
Hastalıklar ve İlaçlar - 45x35x40 Apistogramma Hongsloi Şahinöztürk, 14:39
Akvaryum Tanıtımı - Balığımın Dışkısı İnce Ve Uzun Neden Olabilir? Ehtiyar, 14:33
Sazansıgiller - Albino Full Platiniumlarda Artemia Etkisi Hidro Dinamik, 14:24
Canlı Doğuranlar - Alsancak Petshop Alışveriş Yapan Oldu Mu GkhaNLioN, 13:34
Yeni Üye Forumu - Safkan Velifera MertSoyumert, 13:17
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Akvaryumda Sinek Sorunu Devam Ediyor omerali06, 13:13
Bitki Akvaryumları Genel - Ankara Lepistes Satan Yerler SaRCoPhiLiuS, 12:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kök Üzeri Bitki Tavsiyesi SaRCoPhiLiuS, 11:40
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Betta Akıntı Sorunu SaRCoPhiLiuS, 11:38
Yeni Üye Forumu - Ne Yapmalıyım?! Hamite07, 08:02
Yeni Üye Forumu - Akvaryumdaki Balıklarım Hk. bendeniztayfun, 07:59
Yeni Üye Forumu - Kurutulmuş Artemia Hakkında MasterChief, 05:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Sürtünmesi Hobilenyum, 02:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Teleskop Balığım Neyi Var HOPPALA, 02:50
Yeni Üye Forumu - Pearl White Sand Kum Aldım Bulanık xellence07, 00:28
Malzemeler ve Yemler Forumu - Işık A2626, 23:24
Yeni Üye Forumu - Betta Splendens Ebubekir ATAR, 22:45
Akvaryum Tanıtımı - Crystalpro Cıklet Mıneral emiryilmazz, 22:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balıkları Bakımı Trakyalı2259, 22:38
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Cacatuoides (kakadu) giyotyn, 22:07
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Mirza Adar, 21:50
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Kribensis Gökdeniz Kale, 21:27
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri Tanıtımı - Walstad İlk Denemem BETA.4, 21:15
Akvaryum Bilimi - Adı Salyangoz Azizdurdenn, 21:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Işık Omerclk, 21:08
Canlı Doğuranlar - 60x40x40 Akvaryum İçin Dış Filtre Tavsiyesi Kturan06, 21:03
Yeni Üye Forumu - Lepistesle Hep Yukarıda Yüzüyor Nedeni Nedir? XAli, 20:24
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurduğum Akvaryum Hobilenyum, 19:58
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Buhar Kapağı Fikri? Hidro Dinamik, 19:53
Akvaryum ve Kapak Yapımı - L333 Beşiktaşlı Balık Kara Karga, 19:11
Kedi Balıkları Tanıtımı - Meraklı Komşular Kara Karga, 19:05
Discus Tanıtımları
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 18:29
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 18:29
- Albino Metal Snaceskin Yellow Lace Gençler Başak u 18:22
- Bursa İçi Ücretsiz Paramesyum Kültürü Rafayel 18:20
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 18:20
- Bitki Çeşitleri emreemin 18:18
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 18:18
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 18:18
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 18:18
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 18:18
- 80*50*60h Mobilyalı Aydınlatmalı Akvaryum gorkemortakci 18:08
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 17:52
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 17:52
- Ücretsiz & Takas Minare, Ramsh Salyangozu Arıyorum Batuhan Tosun 17:41
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 17:06
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 17:06
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 16:55
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 16:55
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 16:52
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 16:33
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 16:33
- Moli Plati Gold Barbus CevdetSERBEST 16:33
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 16:33
- Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 16:33
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 16:32
- Erkek Electrick Blue Araca (eba) Takas (canlı Doğr kadirik 16:11
- Leptosoma Kitumba Yavrular koyu 16:07
- Akvaryumu Boşaltıyorum Son 5 Adet Frontoza ferhattt 16:05
- Eheim, Tetra, Haqos Kaliteli Malzemeler muratdeg 16:02
- Fluval E300 Dijital Isıtıcı BabySoul 16:00
- Eheim Experience 350 Dış Filtre BabySoul 16:00
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 15:48
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 15:32
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 15:32
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 15:32
- Sajica Ve Ellioti Cichlid Yavru Ve Gençdamızlıklar -RBG- 15:24
- Channa Limbata - Cüce Yılanbaş -RBG- 15:24
- Estetik Kökler - İç Ve Dış Filtre Vasfi 15:04
- Hazır Kurulu Tank Vasfi 15:04
- Tül Kuyruk Serpae Tetra - Pacu Pirana Murat T. 15:00
- Orange Boessamani Rainbow Murat T. 15:00
- Satılık 80 Cm İthal Jınlong Re5830 Akvaryum Ankara Kibele 14:51
- Dere Kumu Lazim Ankara Kibele 14:51
- Adetli Termostatlı Isıtıcılar, Mini İç Filtreler, Kibele 14:51
- 4 Cm Neolamprologus Leleupi DenizUlucutsoy 14:24
- Cyprichromis Sp. 'leptosoma Kitumba 2 Cm Yavru DenizUlucutsoy 14:24
- Altolamprologus Compressiceps Kagunga DenizUlucutsoy 14:24
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 14:13
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 14:13
- Co2 Regülatör Set egedin 13:55
KULLANICILAR
- 154 Online Kullanıcı, 84 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.