ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
umuterkayacan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
27 Ekim 2024 19:40
Toplam Mesaj:
66 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1
BİLGİLER
Ad Soyad:
umut erkayacan
Doğum Tarihi:
10 Haziran 1984
İl:
Istanbul
Meslek:
ogrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
umut erkayacan
SON 10 MESAJI
Tropheus Duboisi Maswa F16
Herkese çok teşekkürler,keratalar büyümeye devam ediyor bir kaç tanesinde sarı bantlar ortaya çıkmaya başladı.
Herkese çok teşekkürler,keratalar büyümeye devam ediyor bir kaç tanesinde sarı bantlar ortaya çıkmaya başladı.
Tropheus Duboisi Maswa F16
Fotoğraf:
Mayıs
Haziran
Temmuz
Ağustos
Boyut (cm):110*55*55
Kapasite (litre)300 litre(yaklaşık)
Canlılar:
16 adet Tropheus Duboisi Maswa
2 adet red rubin(eski balıklarımın yavruları)
8-9 kök anubias
Malzemeler:
Atman 3338 dış filtre
Eheim 300 watt ısıtıcı
Minjiang T5 Armatür
35 kg mercan kumu
Akvaryum Bakımı:
Her hafta %25 su değişimi ve cam temizliği
Kullanılan Yemler
JBL spiruluna flakes
NLS Grow formula,
Tropical Kelp Algea
JBL Novo Malawi
Dainichi Veggie Deluxe
Tropcal Super Spirutabin
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
2 yıl aradan sonra hobime tropheusla devam etmeye karar verdim ve tür arayışıma başladım.Tropheus deneyimim olmadığı için bakımı daha kolay olan duboisileri tercih ettim.Forumdaki araştırmalarım sonucu hem balıkların kalitesi hem de yakınlığı nedeniyle bursada bir arkadaştan 16 adet duboisi maswayı temin ettim bu arada koca akvaryum babamın eski balıklarının yavrularından 2 adet red rubine ev sahipliği yapıyordu.Bursadan eve döndüğümde saat 1i gösteriyordu hemen balıkları bir kovaya alıp suya alıştırdım ve yaklaşık 3 gibi akvaryuma saldım ve ben de yorgunluktan sızdım.
Akvaryumu kurduğumda Mayıs ayının başıydı gerek fotoğraf makinemin kalitesizliği gerek vakit bulamayışımdan dolayı tanıtımı bu güne kadar erteledim.Bu 3 aylık süre zarfında tropheusların gerçekten çok daha farklı ve eğlenceli balıklar olduğunu öğrendim.Koloni halinde gezip yeme ise piranha gibi saldırmaları çok hoşuma gitti gerçekten seyir zevki yüksek olan bir tür.Amacım ise yavrudan alıp yetiştirip yavrularını görmek.
Dekor,tavsiye ve eleştirilerinize her zaman açığım.
Herkese sağlıklı balıklar ve iyi pazarlar
umuterkayacan 2012-08-12 14:30:28
Fotoğraf:
Mayıs
Haziran
Temmuz
Ağustos
Boyut (cm):110*55*55
Kapasite (litre)300 litre(yaklaşık)
Canlılar:
16 adet Tropheus Duboisi Maswa
2 adet red rubin(eski balıklarımın yavruları)
8-9 kök anubias
Malzemeler:
Atman 3338 dış filtre
Eheim 300 watt ısıtıcı
Minjiang T5 Armatür
35 kg mercan kumu
Akvaryum Bakımı:
Her hafta %25 su değişimi ve cam temizliği
Kullanılan Yemler
JBL spiruluna flakes
NLS Grow formula,
Tropical Kelp Algea
JBL Novo Malawi
Dainichi Veggie Deluxe
Tropcal Super Spirutabin
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
2 yıl aradan sonra hobime tropheusla devam etmeye karar verdim ve tür arayışıma başladım.Tropheus deneyimim olmadığı için bakımı daha kolay olan duboisileri tercih ettim.Forumdaki araştırmalarım sonucu hem balıkların kalitesi hem de yakınlığı nedeniyle bursada bir arkadaştan 16 adet duboisi maswayı temin ettim bu arada koca akvaryum babamın eski balıklarının yavrularından 2 adet red rubine ev sahipliği yapıyordu.Bursadan eve döndüğümde saat 1i gösteriyordu hemen balıkları bir kovaya alıp suya alıştırdım ve yaklaşık 3 gibi akvaryuma saldım ve ben de yorgunluktan sızdım.
Akvaryumu kurduğumda Mayıs ayının başıydı gerek fotoğraf makinemin kalitesizliği gerek vakit bulamayışımdan dolayı tanıtımı bu güne kadar erteledim.Bu 3 aylık süre zarfında tropheusların gerçekten çok daha farklı ve eğlenceli balıklar olduğunu öğrendim.Koloni halinde gezip yeme ise piranha gibi saldırmaları çok hoşuma gitti gerçekten seyir zevki yüksek olan bir tür.Amacım ise yavrudan alıp yetiştirip yavrularını görmek.
Dekor,tavsiye ve eleştirilerinize her zaman açığım.
Herkese sağlıklı balıklar ve iyi pazarlar
BLUE ZAİRE MOBA *** BÜYÜK DEĞİŞİM BİTTİ***YENİ VİDEO Sayfa 7
Volkan Bey,gerçekten mükemmel ölçüler,mümemmel balıklar ve mükemmel bir tank.Ben askere gitmeden önce frontosa besliyordum balıklarımı çok üzülerek satmak zorunda kalmıştım ama sizin videoları izleyince tekrar mı frontosaya başlasam diye düşünmeye başladım.Size nacizhane birkaç tavsiyem olacak:
Eğer mobaların o kendine has mor renklerinin ortaya daha da çok çıkmasını istiyorsanız arka fonu siyah ile değiştirin,
Akvaryuma bikaç tür daha ekleseniz canlılık ve hareketlilik gelir,ben 1 sene boyunca frontosalarımın yanında leleupi ve calvus besledim ve leleupilerden yavru aldım ve çok ilginçtir hiçbir frontosam dönüp de leleupilerin yavrularına bakmadı ve rahatsız etmedi 5 ay boyunca ana tankta yavrular bayaa bir büyümüştü,10 adet calvus 10-12 leleupi atsanız bence seyir zevki daha da artacaktır.
Son olarak yemlerde kaz ciğeri yazmışsınız bence onu listenizden çıkarın balıkların sindirim sistemi bozulabilir,ev yapımı karides yemi yaparsanız afiyetle yiyeceklerdir.
Sağlıklı ve balık dolu günler dilerim
Volkan Bey,gerçekten mükemmel ölçüler,mümemmel balıklar ve mükemmel bir tank.Ben askere gitmeden önce frontosa besliyordum balıklarımı çok üzülerek satmak zorunda kalmıştım ama sizin videoları izleyince tekrar mı frontosaya başlasam diye düşünmeye başladım.Size nacizhane birkaç tavsiyem olacak:
Eğer mobaların o kendine has mor renklerinin ortaya daha da çok çıkmasını istiyorsanız arka fonu siyah ile değiştirin,
Akvaryuma bikaç tür daha ekleseniz canlılık ve hareketlilik gelir,ben 1 sene boyunca frontosalarımın yanında leleupi ve calvus besledim ve leleupilerden yavru aldım ve çok ilginçtir hiçbir frontosam dönüp de leleupilerin yavrularına bakmadı ve rahatsız etmedi 5 ay boyunca ana tankta yavrular bayaa bir büyümüştü,10 adet calvus 10-12 leleupi atsanız bence seyir zevki daha da artacaktır.
Son olarak yemlerde kaz ciğeri yazmışsınız bence onu listenizden çıkarın balıkların sindirim sistemi bozulabilir,ev yapımı karides yemi yaparsanız afiyetle yiyeceklerdir.
Sağlıklı ve balık dolu günler dilerim
Duboisi Maswa Büyüyorlar:)Yeni foto ve video sy 2
Hakan Bey duboisileriniz hayırlı olsun,akvaryumunuz çok güzel kaya seçiminden kumun rengine ve balıklarına kadar benimkine çok benziyor.Kayaları sanırım denizden topladınız ben de yaklaşık 50 kg kadar üşenmeyip assosdan toplamıştım.Duboisilerimi eklediğimde yaklaşık 30-40 kg arası kaya 2 öbek halinde köşelere yerleştirdim ve 2 -3 gün sonra kayaların altında (duboisilerin yavru olması nedeniyle günde 4 kez yemlemekteyim) aşırı derecede pislik biriktiğini farkettim ve hem dip çekimi rahat olsun diye hem de akvaryumun hacmi azalmasın diye 2 -3 adet seçtiğim en büyük kayaları akvaryumda bırakıp diğerlerini çıkardım.Şimdi duboisilerimi daha fazla seyredebiliyorum kayalara saklanmıyorlar.
Bu arada bizim duboisiler kardeş bursadan beraber getirmiştim ama bana teşekkürü unutmuşsunuz
Şaka bir yana sağlıklı balıklar ve ufaklıkları büyütmede hepimize bol sabır.
Hakan Bey duboisileriniz hayırlı olsun,akvaryumunuz çok güzel kaya seçiminden kumun rengine ve balıklarına kadar benimkine çok benziyor.Kayaları sanırım denizden topladınız ben de yaklaşık 50 kg kadar üşenmeyip assosdan toplamıştım.Duboisilerimi eklediğimde yaklaşık 30-40 kg arası kaya 2 öbek halinde köşelere yerleştirdim ve 2 -3 gün sonra kayaların altında (duboisilerin yavru olması nedeniyle günde 4 kez yemlemekteyim) aşırı derecede pislik biriktiğini farkettim ve hem dip çekimi rahat olsun diye hem de akvaryumun hacmi azalmasın diye 2 -3 adet seçtiğim en büyük kayaları akvaryumda bırakıp diğerlerini çıkardım.Şimdi duboisilerimi daha fazla seyredebiliyorum kayalara saklanmıyorlar.
Bu arada bizim duboisiler kardeş bursadan beraber getirmiştim ama bana teşekkürü unutmuşsunuz
Şaka bir yana sağlıklı balıklar ve ufaklıkları büyütmede hepimize bol sabır.
Mbuna ve Tropheus
Lütfi,ben mbunalarım ile cryptocryne balansea bakıyorum.Şu an için bitkilerin yüzüne bile bakmadılar ama ben balıkları akvaryuma atmadan bitkileri dikmiştim.Tam olarak nerede okuduğumu hatırlamıyorum eğer bitkileri, balıkları atmadan akvaryuma koyarsanız balıklar zarar vermiyormuş,ben de bunu uyguladım.Kum olarak midye kırığı kullanıyorum,gayet memnunum bitkim her hafta 2 yaprak veriyor.Sana tavsiyem eğer mercan kumu kullanıcaksan bitkileri toprak sakslara ek,saksının içine normal bitki toprağı(1-2 cm kadar),üzerine 3-4 cm midye kırığı koy, kaya dekorunun arkasına gizle ve saksının üzerini de çakıl taşları ile kapla ki balıklar kumu kazıp kökleri çıkarmasınlar.Bitki olarak cryptocoryne 'yi tavsiye ederim,hem fazla ışık istemez hem de az bir bakımla gayet iyi büyüyorlar,sert suyu sevdikleri için de cichlidler için ideal.
Lütfi,ben mbunalarım ile cryptocryne balansea bakıyorum.Şu an için bitkilerin yüzüne bile bakmadılar ama ben balıkları akvaryuma atmadan bitkileri dikmiştim.Tam olarak nerede okuduğumu hatırlamıyorum eğer bitkileri, balıkları atmadan akvaryuma koyarsanız balıklar zarar vermiyormuş,ben de bunu uyguladım.Kum olarak midye kırığı kullanıyorum,gayet memnunum bitkim her hafta 2 yaprak veriyor.Sana tavsiyem eğer mercan kumu kullanıcaksan bitkileri toprak sakslara ek,saksının içine normal bitki toprağı(1-2 cm kadar),üzerine 3-4 cm midye kırığı koy, kaya dekorunun arkasına gizle ve saksının üzerini de çakıl taşları ile kapla ki balıklar kumu kazıp kökleri çıkarmasınlar.Bitki olarak cryptocoryne 'yi tavsiye ederim,hem fazla ışık istemez hem de az bir bakımla gayet iyi büyüyorlar,sert suyu sevdikleri için de cichlidler için ideal.
AC-Tank 1 Frontoza Akvaryumu ( Yeni fotoğraflar )
Cem Bey balıklarınız çok güzel ve sağlıklı,tankınız da çok güzel ama birkaç küçük değişiklikle daha güzel olabilir.Öncelikle yapay bitkileri çıkarırsanız daha doğal bir ortam yakalayabilirsiniz.Amacınız yavru almaksa dekorasyona el atmanız lazım bu hacimdeki bir tankta baskın erkek daha az baskın olana rahat vermeyecektir,bence dişi erkek ayrımı yapıp baskın erkekle sadece dişileri tankta bırakın.Frontosalar kendi türlerine karşı çok agresif olabilirler,ben bir sabah kalktığımda bir balığımı akvaryum dışında buldum zamanında yetiştiğim için balığı kurtarabilmiştim,erkek dişi oranını hallettikten sonra mağaralarınızı düzenleyin.Küpleriniz gördüğüm kadarıyla erkek olanlar için küçük, mağara erkeğin sırt yüzgecinin düşmeyeceği kadar geniş olmalı,dişiler için de ayrı mağaralar hazırlamalısınız.Menüye de haftada 1-2 kez karidesi katmanızı öneririm.Bir de haftalık yüzde 20 dip çekimini ihmal etmeyin.Yanlış hatırlamıyorsam siz haftada 20 litre su değişimi yapıyorsunuz ki bu çok az bir miktar.
Cem Bey balıklarınız çok güzel ve sağlıklı,tankınız da çok güzel ama birkaç küçük değişiklikle daha güzel olabilir.Öncelikle yapay bitkileri çıkarırsanız daha doğal bir ortam yakalayabilirsiniz.Amacınız yavru almaksa dekorasyona el atmanız lazım bu hacimdeki bir tankta baskın erkek daha az baskın olana rahat vermeyecektir,bence dişi erkek ayrımı yapıp baskın erkekle sadece dişileri tankta bırakın.Frontosalar kendi türlerine karşı çok agresif olabilirler,ben bir sabah kalktığımda bir balığımı akvaryum dışında buldum zamanında yetiştiğim için balığı kurtarabilmiştim,erkek dişi oranını hallettikten sonra mağaralarınızı düzenleyin.Küpleriniz gördüğüm kadarıyla erkek olanlar için küçük, mağara erkeğin sırt yüzgecinin düşmeyeceği kadar geniş olmalı,dişiler için de ayrı mağaralar hazırlamalısınız.Menüye de haftada 1-2 kez karidesi katmanızı öneririm.Bir de haftalık yüzde 20 dip çekimini ihmal etmeyin.Yanlış hatırlamıyorsam siz haftada 20 litre su değişimi yapıyorsunuz ki bu çok az bir miktar.
Evimdeki Hobihane Sona erdi. :((
Tetratec 1200 tek başına yetersiz kalacaktır.Ben 500 litrelik tankımda atman 3338 kullanıyordum,su yeterince berrak değildi yanına eheim 2217 ekledim şimdi çok memnunum.Size tavsiyem hiç olmazsa tetratecin yanına bir atman 3338 eklemeniz, ne kadar fazla filtrasyon o kadar sağlıklı balıklar.
Tetratec 1200 tek başına yetersiz kalacaktır.Ben 500 litrelik tankımda atman 3338 kullanıyordum,su yeterince berrak değildi yanına eheim 2217 ekledim şimdi çok memnunum.Size tavsiyem hiç olmazsa tetratecin yanına bir atman 3338 eklemeniz, ne kadar fazla filtrasyon o kadar sağlıklı balıklar.
Kayıp Prenses çocuk dizisinde balık vahşeti
Öncelikle akvaryum.com un bir sivil toplum örgütü gibi çalışarak bu saçma sapan diziye haddini bildirmesiyle sonsuz gurur duydum.Umut Bey i de çabalarından dolayı ayakta alkışlıyorum.Asıl etki ve en önemli problem ise bu programı izleyen çocukların psikolojisinin bozulmasıdır.Spiderman i izleyip etkilenerek pencereden atlayan çocuların sayısı televizyonun veya sinemanın çocuklar üzerindeki etkisini göstermektedir.O programdan sonra eminim ki birçok cocuk evindeki balığı alıp klozete atmıştır.Arkadaşlar bu insanların özür dilemesi ile geri adım atmayalım bu yeterli değil,ne yaptıklarının ve ne yayınladıklarının farkında olsunlar artık.İki tane özür maili atmak 10 dakikalarını almamıştır kanımca.Çocuklara akvaryum sevgisini aşılamak amacıyla dizinin yayınlandığı saatte National Geographic in Lake Tanganyika belgeselini türkçe dublajlı olarak(okuma bilmeyecek kadar küçük yaştaki çocukların da anlaması için) yayınlasınlar.Televizyonun ne kadar önemli bir silah olduğunun farkına varsınlar,çocukların ve yetişkin insanların beyinlerini uyuşturmayı bıraksınlar.Akvaryum.com olarak biz Türk toplumunun uyuşturulmamış ve duyarlı kesmi olarak elimizden ne geliyorsa yapalım.Ben tek başıma ne yaparım gibi söylemleri bırakalım çünkü o televizyonu biz izliyoruz dolayısıyla güç tamamen bizde bunu asla unutmayalım.Rtükten ceza alıp belgesel yayınlayana kadar vazgeçmeyelim.
Öncelikle akvaryum.com un bir sivil toplum örgütü gibi çalışarak bu saçma sapan diziye haddini bildirmesiyle sonsuz gurur duydum.Umut Bey i de çabalarından dolayı ayakta alkışlıyorum.Asıl etki ve en önemli problem ise bu programı izleyen çocukların psikolojisinin bozulmasıdır.Spiderman i izleyip etkilenerek pencereden atlayan çocuların sayısı televizyonun veya sinemanın çocuklar üzerindeki etkisini göstermektedir.O programdan sonra eminim ki birçok cocuk evindeki balığı alıp klozete atmıştır.Arkadaşlar bu insanların özür dilemesi ile geri adım atmayalım bu yeterli değil,ne yaptıklarının ve ne yayınladıklarının farkında olsunlar artık.İki tane özür maili atmak 10 dakikalarını almamıştır kanımca.Çocuklara akvaryum sevgisini aşılamak amacıyla dizinin yayınlandığı saatte National Geographic in Lake Tanganyika belgeselini türkçe dublajlı olarak(okuma bilmeyecek kadar küçük yaştaki çocukların da anlaması için) yayınlasınlar.Televizyonun ne kadar önemli bir silah olduğunun farkına varsınlar,çocukların ve yetişkin insanların beyinlerini uyuşturmayı bıraksınlar.Akvaryum.com olarak biz Türk toplumunun uyuşturulmamış ve duyarlı kesmi olarak elimizden ne geliyorsa yapalım.Ben tek başıma ne yaparım gibi söylemleri bırakalım çünkü o televizyonu biz izliyoruz dolayısıyla güç tamamen bizde bunu asla unutmayalım.Rtükten ceza alıp belgesel yayınlayana kadar vazgeçmeyelim.
Muhteşem akvaryum _ yeni resimler
Cenk Bey,sarı prenses dışında türleriniz uyumlu yerinizde olsam sarı prensesleri cıkarırdım.Sağ ve sol köşeye dev sazlardan eklerdim,yuvarlak kayalarla dekore eder güzel bir ışıklandırmayla da görselliği yakalardım.Akvaryum boyutları harika,balık seçimi(sarı prensesler dışında) güzel iş sadece dekora kalmış.
Cenk Bey,sarı prenses dışında türleriniz uyumlu yerinizde olsam sarı prensesleri cıkarırdım.Sağ ve sol köşeye dev sazlardan eklerdim,yuvarlak kayalarla dekore eder güzel bir ışıklandırmayla da görselliği yakalardım.Akvaryum boyutları harika,balık seçimi(sarı prensesler dışında) güzel iş sadece dekora kalmış.
Kaya ve Dekor!
İzmirde metro stadyum durağının yakınında kaya satan yerler var,ordan bakabilirsin sana tavsiyem antalya falez kayalarından kullanma çok tortu tutuyor,yuvarlak hatlı olanlar hem cok tortu tutmaz hem de balıklarda yaralanmaya sebep olmaz.
İzmirde metro stadyum durağının yakınında kaya satan yerler var,ordan bakabilirsin sana tavsiyem antalya falez kayalarından kullanma çok tortu tutuyor,yuvarlak hatlı olanlar hem cok tortu tutmaz hem de balıklarda yaralanmaya sebep olmaz.
SON MESAJLAR
- Astronot Balığıma Hangi Yemi Vermeliyim xellence07, 17:55
Yeni Üye Forumu - Japon İle Mücevher Ciklet Takası Doğru Mu Sizce xellence07, 17:50
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Yapımı ktoG, 17:47
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Koku Ve Yem Yememe mutlubaba, 17:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Kuyruğunda Sorun Mu Var? Conix, 17:12
Labirentliler - Filtre Cama Zarar Verir Mi? neomeo, 17:07
Filtreleme Seçenekleri - Siyanobakteri Cagatayyeldar, 16:59
Yosun - Armatür Yapıyorum Muhammedcay, 16:58
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Poso Rabbit Snail Hakkında mmemati, 16:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Isıtıcı Sorunu. Odayı Isıtsam Olur Mu? Orhan76, 16:32
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Sarı Prenses Cinsiyet Ayrımı draff10, 16:14
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Üretim Betta scorpion26, 15:19
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Gözündeki Buğu MasterChief, 14:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Şelale Filtrenin Altında Takılıyorlar bendeniztayfun, 14:37
Akvaryum Bilimi - Dış Filitre Hüdai, 14:36
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Destekleyici Tepe Filtre Yapımı zzet, 14:34
Filtre ve Sump Yapımı - Salyangoz Türü Ne Olabilir ? Dexter85321, 14:32
Omurgasızlar - Shallow Desktop Darkwater 41lt Lepistes KaanE, 14:01
Akvaryum Tanıtımı - Demir Oksit Midir? Zararlı Mıdır? Orhan76, 13:57
Akvaryum Bilimi - Walstad Karides Ölümleri darkaura, 13:44
Omurgasızlar - Mayalı Co2 Vanadan Gaz Kaçırıyor Hidro Dinamik, 12:47
Akvaryum Tanıtımı - Japon Akvaryumu ShowaSanshoku, 12:45
Sazansıgiller - Fotosentez Mi Gözlemliyorum? KaanE, 12:38
Bitki Akvaryumları Genel - Bu Ağaçların Türü Nedir? KaanE, 12:17
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Alternanthera Reineckii Yaprak Sorunu Keremeker, 11:47
Yeni Üye Forumu - Hangi Yemi Kullanmalıyım? SaRCoPhiLiuS, 11:37
Malzemeler ve Yemler Forumu - Dere Kumu Mu Hagen Kum Mu? (lowtech) SaRCoPhiLiuS, 11:32
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Neon Tetralarım Dolaşmıyor Orhan76, 11:01
Yeni Üye Forumu - Difüzörden Sorunu Aguamentist, 10:56
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 60x30x30 Tür Önerisi mmemati, 10:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Yemi Ve Balık Aguamentist, 09:45
Yeni Üye Forumu - Anubias Ölüyor, Nasıl Canlandırabilirim mutlubaba, 09:39
Bitki Akvaryumları Genel - Plastik Akvaryum Kapağı Yapan Varmı? Aguamentist, 09:38
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Silis Kumda Bitki Aguamentist, 09:37
Bitki Akvaryumları Genel - 30 Litre Akvaryum Balık Önerisi Aguamentist, 09:22
Yeni Üye Forumu - Lepisteslerin Doğurmaması Hk. Aguamentist, 09:18
Canlı Doğuranlar - Soğuk Yerde Akvaryum Aguamentist, 09:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Baliklar Asagi Bakıyor Mertkaandoruk, 09:11
Yeni Üye Forumu - Aktif Karbon Filtre Dışı Kullanılabilir Mi ? Orhan76, 09:08
Hastalıklar ve İlaçlar - 30 Litre Akvaryum [lepistes] Orhan76, 08:30
Yeni Üye Forumu - Yukarı Çıkan Axolotl Aguamentist, 08:24
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı İle Transgenetik Tetra Yaşar Mı Emreözamisos, 06:40
Yeni Üye Forumu - Elyaf Emreözamisos, 06:38
Yosun - Bu Akvaryuma Melek Yada Discus Gider Mi? Larvaklm, 02:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 29x29x35 Nano Bitkili Tankım Laterthanbefore, 00:17
Yeni Üye Forumu - Nano Karides Tankı Laterthanbefore, 00:06
Akvaryum Tanıtımı - Termometre Sorunu GkhaNLioN, 23:51
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Şelale Filtre Seçimi Ardasa, 23:29
Filtreleme Seçenekleri - Şelale Filtrem Yeterli Mi Ardasa, 23:27
Filtreleme Seçenekleri - 40x33x30 Karides Tankım Theguardian, 23:16
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Altın Kafa Melekler Tekin35 17:40
- Estetik Kökler - İç Ve Dış Filtre Vasfi 17:26
- 6000tl - Hazır Kurulu Tank Vasfi 17:26
- 4 Kilo Lav Kırığı İri Taneli Hediyedir EyupAsik3452 17:26
- Kiraz Karides EyupAsik3452 17:26
- Kafa Motoru- Hindistan Cevizi Torfu Narval 17:22
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 17:19
- Red Check Endler Doğasa 17:18
- Elektrik Blue Ramirazi Doğasa 17:18
- 50×50×50 Extraclear Akvaryum Doğasa 17:18
- Karides Yem Ve Mineral -ggarten-ebi Dama-dennerle lotnaquascaping 16:52
- Karides Mineralleri Ve Yemleri lotnaquascaping 16:52
- Genchem-no Planaria-planarya Ve Hydra'dan Kurtulun lotnaquascaping 16:52
- Kiraz Karides serserimayin88 16:24
- Moscow Dark Blue Genç Lepistesler serserimayin88 16:24
- Akvaryumu Boşaltıyorum Son 4 Adet Frontoza ferhattt 16:04
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 15:48
- Siyah Cüce Vatoz Yavru Cucevatozcu 15:48
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 15:48
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 15:40
- Armatür, Şelale Filtre, Otomatik Yemleme barsbingul 15:40
- Apistogramma Macmasteri - Blue Rim Beta Çifti barsbingul 15:40
- Karideslerinize Yuva :) utkuk 15:38
- 🍁🌼🍁🌺100 Adet Farklı Tür Bitki 🍁🌼🍁🌺 hasancn 14:58
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 14:53
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 14:53
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 14:53
- 40 Kg Ben Silis Kum HayatımızBalık 14:42
- Sump Motoru& Dalga Motoru& Kumlar HayatımızBalık 14:42
- Eheim Classic 2260 Musluklu Sıfır Hiko 14:36
- Spotted Angelfish Hiko 14:36
- Black Venezuela Corydoras Hiko 14:36
- Bitki Çeşitleri emreemin 13:40
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 13:40
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 13:40
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 13:40
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 13:40
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 13:38
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:10
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 13:10
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 13:10
- Lepistes Özel Türler (stok Listesi Eklenmiştir) serkancilek 13:10
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 13:09
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 13:09
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 13:09
- Malzeme propecia 13:06
- Set Akvaryum propecia 13:06
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 12:49
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 12:49
- Melek , Karides , Salyangoz . gyunda 12:49
KULLANICILAR
- 162 Online Kullanıcı, 89 Üye
Online Kullanıcılar
Öğretmen Ali,
Kamber Karaaslan,
Conix,
Koksal Gurkan,
darkaura,
Ramboy,
B.GEYİK,
thc tinctures,
BaldGuy,
scorpion26,
ozgurtpcogl,
Kara Karga,
Muhammedcay,
DenizUlucutsoy,
cpu1803,
R0h1rr1m,
Yece,
ciways,
Rafayel,
Balik76,
serdar1987,
neomeo,
Gursoyhasan,
ugural06,
MiSoSiKiaN,
Melih23,
mitii,
mmemati,
Merteroglu1,
Alberu,
farabix13,
Dexter85321,
Cloudbuster,
Cagatayyeldar,
tuzlanıl,
Ehtiyar,
wiantona,
joko29,
Ankaragucu,
osmandbnl,
Ankk,
Caninenss,
Yasin034,
ArifhbsAquatics,
kopruluonur,
Muhammet2727,
Hidro Dinamik,
Hüdai,
merdyen,
onurtopal,
bendeniztayfun,
EyupAsik3452,
metsi,
guven06,
şansal,
bluesbant,
Zytrec,
Oasis,
Carcharodon,
Serdariekrem,
mayhan5545,
ShineStar,
İlayy,
mehmethakan,
Ali Selim Kadan,
Hsrt,
giyotyn,
Serkan0101,
iwagumi,
Umut Katipoğlu,
cckk,
Sezenoglu,
sonosmanli55,
RamboRamirezi,
deriinmavi,
BAHADIR_71,
Emreözamisos,
muzunman,
Ancher,
Göksel D,
ZET,
lotnaquascaping,
chimeric,
Ahmetaydin16,
Selcen&Ergün,
barsbingul,
emreabay6,
koraysoylu,
Krasnyy,
sfcscannow,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.