ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ!!
SON 10 MESAJI
Tetra hava motoru 450 lt akvaryumdan yukarıya koymama rağmen verim 1 yıla kalmadan düştü sonunda mefta oldu. Sürekli ısındığı için içindeki piston görevi gören lastikler çürüyor
Akvryumda sürekli dış filtrelerin arıza vermesi ve su contalarının sürekli bozulmasından kaynaklı sonradan samp yaptım deneme yanılma yöntemleri ile saatte 5000 - 6000 lt ye kadar devir daim yapabilecek bir samp. [IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/58433/120320211724081.jpg[/IMG]
Akavryum ölcülerim 60 cm yükseklik 50 genişlik 150 uzunluk
Kullanılan malzemeler:
1 Adet 50 cm 125'' pimaş boru
1 Adet 125'' pimaş maşonu (boru eklemede kullanılan parça)
2 Adet 125'' pimaş tıpa
2 Adet 100 cm 50'' pimaş boru
2 Adet 25 cm 50'' pimaş boru
5 Adet 50'' pimaş dirsek
2 Adet 50'' pimaş tıpa
50 cm kadar esnek parmak kalınlığında hortum
Boruları bir birine sızdırmayacak şekilde silikonlu olarak montajlıyoruzki hava dahi sızmasın.
Suyu kendiliğinden akıttığımızda basınç eşitliğinden dolayı fazla hızlı akmamakta ve bundan dolayı motora su az gitmekte idi bununda çözümünü akvaryumun olması gereken en su seviyesine kapaktan bir hortum takarak su seviyesi yukarılarda kalıp sumpta su azaldığında su aşağıya dış sumptan su akarken hava çekmesi ve hava aldığı için hızlı akmamasından dolayı hava alımını sürekli dengede tutarak aynı basınçta sürekli su akışı sağlamak.
Ben 3 yıl kadar kullandım ve 2 motor bir süre içinde 15 -30 gün arası sürede sırasıyla bozuldular. Sessiz güzel filtre ama motor arızası başka bir tandıkdada duydum sıfır almış hiç kullanmadan bozulmuş
Aquel Filreyi forumda ilk kullanan kullanıclardan birisiyim ve fzk700 vardı bende gayette memnundum ayda bir hortumlarını temizlersem debi sorunu yaşamadığım sürece. Memnundum dedim çünkü gecen ay arada bir 2 motordan birisi çalışmamaya başladı aralıklı olarak kendisini durdurmaya başladı bir süre sonra iki motor birden durmaya başladı motor pervanelerini filan herşeyi temizledim ama düzen tutmadı. Filtreyi temizlemek için söktüğümde ise motor sargı kısımlarımlarının normalden sıcak olduğunun farkına vardım. Ve 3 yılın sonunda motor hocanın kayığına bindi mecburen yenisini aldım. Bir başka forum kulanıcınısın benim numarama ulaşıp yaşadığı sorunsa 3 ay kadar önce sıfır aldığı filtreyi evine kurduğunda hiç çalışmamamış ve motorları sorunlu cıktığını düşünüyorum. Bundan dolayı Aquel alacaklar dikkat etsin. İyi yönleri yok değil var bunlar melesela 2 motor olduğu için iki farklı yerden su vermesi iki farklı yerden pislik çekebilmesi aşırı sessiz olması. ve motor su basma kafasının içerisindeki hortum aparatı sayesinde kendi havasını kendisi alması
Yarın sabah 08:00 dan 17:00 a kadar elektriklerin bölgemizde kesilecek olduğunu ilan edildi ve benim akvarymumumda 30-45 arası elektrik olmadığında balıklarım su yüeyine cıkma6ya başlıyorlar ama iş yerimde olduğu için akvaryumum ups cihazım var ama bu cihazım güvenlik cihazları vs. de aktif olduğu içöin en fazla 4 saat kadar dayanabilmekte bu süreyi extra akütakviyesiyle az daha artırırım ama hava motoru veya sış filtreyi kapatmam durumunda 6 saati bulacaktır sizce hava motorunumu kapatayım yoksa dış filreyimi (not dış filtrem tetra 2400 fiskeyiyesi takılı olduğu için suyu havalandırma özelliğine sahip hava motoru buna göre biraz daha yetersiz) ama hava motorunu aktif edersem elektirkler gelene kafdarsürekli çalışımına devam edecektir.
Geçmiş sayfadaki kargo geçikmesi teleskop akvaryumun çalıştığı Mng kargoda cok fazla olmaktadır. Benimde başıma cok geldi bunun için 45 dk 1 saat telefon görüşmem sonucunda düzelttirebildim. En basidi benim iş yerim Ankara konya yolu üzerinde ve kime sorarsa sorsun bu kişi kim diye gösteriler iş yerimi burasını bulamamış öyle demiş ve perşembe sipariş ettiğim bir ürünü çarşamba günü getireceklerini söylediker. Yani mng kargo vurdum duymaz firmalardan birisi bu konu ve müşterileri siparişden sonra mng ile muhattap olması ve tartışması gerekiyor ürünn zamanında gelmesi için bunun yerine 2 kargo firması seceneği olmalı ve isteyen istediği firmadan almalı bir çok firmada bu seçenek hatta 4c firma ile çalışıyor hangisinden gelmesini istiyor isen onunla gönderim yapılıyor. Ayrıca benimde kargo yüzünden geciken ürünlerimde ben bazen yeri geliyor tek bir ürün için bile karimi mozot parasına vererek dediğim sattte müşterime ulaşması için özel aracımla getirmek zorunda kalıyorum 150 gidiş 150 km geliş yolu olmak üzere 300 km giderek.
[QUOTE=urukhrai]Benim bu firmayla ilgim yok, daha önce de hiç alışveriş etmedim.
[QUOTE=Teleskop Akv.]
Sayın İbrahim Kınalı (byvatan)
Coktandır akvaryum.com u takip etmiyordum bir bakayım dedim cevapladığım konularda teleskopun konusu en üstteyimiş bir hukuki olay filan cıkmış yorumlarda görünce 29- 30 sayfadan itibaren okudum teleskoptan baya bir alış verişim oldu. Diğer firmalardanda oldu. Ama burada gördüğüm Esra hanımın biraz sert şekilde yorumcuyu tehtit değil belki ama göz korkutması şekilde cevaplaması beni üzdü. Bende esnafım benimde müşterilerimin fiyat konusunda veya arızalı ürün konusunda şikayetleri geliyor. Ama müşteriye dediğimiz ürünü üreten benim babamın oğlu değil ben ürünü sattım banane dedim ürün arızalı idea ediyorsan abi ver ürünü o ürün fabrikaya veya inceleme birimine göndereyim eğer ihtiyac duyuyorsan da seni idare edecek kullanılmış bir ürün vereym o zamana kadar idare et diyorum. Arızası fabrika tarafından gerimi cevrilmiş müşteri buna itiraz mı ediyor konu ile ilgili açıklamayı yaparım neden kabul etmediği konusunda o sırada zaten müşteri kendisi şikayet edecem filan der nereye şikayet edeceğini ben söylerim ona tüketici hakem heyetine yönlendiririm. Gecen yıl beni de fab. şikayet edeceğim dedi birisi hatta mahkemeye vereceğim dedi ver sorun yok dedim. Yaram yok çünkü gocunacağım. Aa her şikayette bulunana veya sende bu pahalı sende bu yokmuş senin verdiğin şu arızalandı diyeni mahkemeye versem her halde her gün bir davam olurdu. Bu konuda tutumu gercekten beğenmedim teleskopun .
SON MESAJLAR
- Akvaryum Koku Ve Yem Yememe Aquaristtr, 12:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mayalı Co2 Vanadan Gaz Kaçırıyor Hidro Dinamik, 12:47
Akvaryum Tanıtımı - Japon Akvaryumu ShowaSanshoku, 12:45
Sazansıgiller - Dış Filitre hasanaticiii, 12:43
Yeni Üye Forumu - Fotosentez Mi Gözlemliyorum? KaanE, 12:38
Bitki Akvaryumları Genel - Demir Oksit Midir? Zararlı Mıdır? KaanE, 12:34
Akvaryum Bilimi - Walstad Karides Ölümleri musteynn, 12:23
Omurgasızlar - Bu Ağaçların Türü Nedir? KaanE, 12:17
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Şelale Filtrenin Altında Takılıyorlar KaanE, 12:07
Akvaryum Bilimi - Armatür Yapıyorum Eminator, 12:00
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Alternanthera Reineckii Yaprak Sorunu Keremeker, 11:47
Yeni Üye Forumu - Hangi Yemi Kullanmalıyım? SaRCoPhiLiuS, 11:37
Malzemeler ve Yemler Forumu - Poso Rabbit Snail Hakkında SaRCoPhiLiuS, 11:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dere Kumu Mu Hagen Kum Mu? (lowtech) SaRCoPhiLiuS, 11:32
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Filtre Cama Zarar Verir Mi? Fukushuu, 11:10
Filtreleme Seçenekleri - Neon Tetralarım Dolaşmıyor Orhan76, 11:01
Yeni Üye Forumu - Difüzörden Sorunu Aguamentist, 10:56
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Betta Kuyruğunda Sorun Mu Var? MasterChief, 10:40
Labirentliler - 60x30x30 Tür Önerisi mmemati, 10:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Yemi Ve Balık Aguamentist, 09:45
Yeni Üye Forumu - Anubias Ölüyor, Nasıl Canlandırabilirim mutlubaba, 09:39
Bitki Akvaryumları Genel - Plastik Akvaryum Kapağı Yapan Varmı? Aguamentist, 09:38
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Silis Kumda Bitki Aguamentist, 09:37
Bitki Akvaryumları Genel - Bitkili Akvaryum Yapımı Aguamentist, 09:27
Yeni Üye Forumu - 30 Litre Akvaryum Balık Önerisi Aguamentist, 09:22
Yeni Üye Forumu - Lepisteslerin Doğurmaması Hk. Aguamentist, 09:18
Canlı Doğuranlar - Soğuk Yerde Akvaryum Aguamentist, 09:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Baliklar Asagi Bakıyor Mertkaandoruk, 09:11
Yeni Üye Forumu - Aktif Karbon Filtre Dışı Kullanılabilir Mi ? Orhan76, 09:08
Hastalıklar ve İlaçlar - 30 Litre Akvaryum [lepistes] Orhan76, 08:30
Yeni Üye Forumu - Yukarı Çıkan Axolotl Aguamentist, 08:24
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı İle Transgenetik Tetra Yaşar Mı Emreözamisos, 06:40
Yeni Üye Forumu - Elyaf Emreözamisos, 06:38
Yosun - Bu Akvaryuma Melek Yada Discus Gider Mi? Larvaklm, 02:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 29x29x35 Nano Bitkili Tankım Laterthanbefore, 00:17
Yeni Üye Forumu - Nano Karides Tankı Laterthanbefore, 00:06
Akvaryum Tanıtımı - Termometre Sorunu GkhaNLioN, 23:51
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Şelale Filtre Seçimi Ardasa, 23:29
Filtreleme Seçenekleri - Şelale Filtrem Yeterli Mi Ardasa, 23:27
Filtreleme Seçenekleri - 40x33x30 Karides Tankım Theguardian, 23:16
Akvaryum Tanıtımı - Eurostar Hbl Ses Sorunu neomeo, 21:45
Yeni Üye Forumu - Kafa Motoru Arızası neomeo, 21:42
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Sizce Sağlam Mı ? Lovelepistes, 21:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hobiye Yeni Başladım Tavsiyelerinizi Bekliyorum Tortuga4, 20:05
Yeni Üye Forumu - 180x60x60 Karma Güney Amerika Frkn, 19:31
Akvaryum Tanıtımı - Japon Balığı Gözündeki Buğu Buziak, 19:26
Hastalıklar ve İlaçlar - African Pipefish İlk Deneyimlerim Filtresiz, 19:09
Yeni Üye Forumu - 200lt Powerled Yeterli Mi ? quatro, 19:06
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Beyaz Benekli Molinin Tedavisi Hakkında Laterthanbefore, 18:58
Hastalıklar ve İlaçlar - 2. El Dış Filtre Alınır Mı Aktasefe, 17:43
Filtreleme Seçenekleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 12:49
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 12:49
- Melek , Karides , Salyangoz . gyunda 12:49
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 12:47
- Cüce Vatoz 3-6 Cm Arası mertank 12:46
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 12:27
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:27
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 12:27
- Sajica Yavruları (güncel Video) Furkann 12:17
- Christmas Moss Furkann 12:17
- Öğrenciye Ücretsiz Elma Salyangozu mesagac 12:17
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 12:09
- Takasa Açık Kafa Motorları Ve Dalgıç Motorlar emreulan 11:53
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 11:42
- Apistogramma Türleri, Panda Ribbon Lepistes yamansengonca 11:25
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 11:25
- Sajica Ve Ellioti Cichlid Yavru Ve Gençdamızlıklar -RBG- 11:11
- Channa Limbata - Cüce Yılanbaş -RBG- 11:11
- Adwa Tds Metre Ve Ph Metre ootkn 10:55
- Profıl Akvaryum Altlıgı Masa ootkn 10:55
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 10:26
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 10:26
- Camberellus Diminitus Cüce Kerevit Balikcidede 10:26
- İki Çift Laetacara Araguaiae... Laetacara 10:20
- Siyah Calvus (black Kameron) mercedesclk 10:15
- Cryptocoryne W. Brown Large Saksı ballantines 10:14
- Anubias Çeşitleri (broad Leaf, Nana , Petite) ballantines 10:14
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 10:04
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 10:04
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 10:03
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 09:56
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 09:56
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 09:56
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:40
- Tetra 300w Isıtıcı - Xinyou Hava Taşlı Pipo Filtre diaslayt 09:40
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 09:20
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 09:10
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 09:10
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 09:10
- Corydoras Sterbai nikon_ 09:10
- Red Tiger Lotus nikon_ 09:10
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 08:39
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 08:39
- Bio Sünger Brdk64 07:27
- Lepistes Otu Najas Guadalupensis Brdk64 07:27
- Katil Salyangozlar erosennin 07:16
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 02:37
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 02:37
KULLANICILAR
- 136 Online Kullanıcı, 74 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.