ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sinanyas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
45
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ekim 2008 17:38
Son Ziyaret:
06 Mart 2023 13:20
Toplam Mesaj:
68 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış Yücel
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barış Yücel

SON 10 MESAJI

Melek Balıklarım Çok Halsiz Ve Yem Yemiyor
Samet arkadaşım şurup değil tablet!!! Keşke sorsaydınız önceden.
Melek Balıklarım Çok Halsiz Ve Yem Yemiyor
Merhaba, uzun yıllar melek balığı besledim. Genelde çok dayanıklı balıklar olduğunu söyleyebilirim. Bu yıllar içinde defalarca karşılaştığım sorun sizin balıklarınızda gördüğünüz sorun oldu. Genelde bu durumun iç parazitten kaynaklandığı söylenir. Yem yememe, saklanma gibi belirtileri görülür. Bu durum melek balıkları bir şekilde stress altına girdiklerinde olur. Örneğin, su değerlerindeki ani değişim, ya da başka balıkların üzerlerinde baskı kurması gibi. Bu gibi etkenler iç parazit sorununda tetikleyici oluyorlar. Gerçekten sorun tabii iç parazitse, bunu bilemiyorum. Siz bitkiler için CO2 kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla. CO2 miktarındaki dengesizlik ve buna bağlı olarak PH dengesizliği buna yol açmış olabilir.
Ben bu durumlarda balıklarımı Flagyl isimli eczaneden alabileceğiniz bir ilaçla hep tedavi ettim. Bu ilacı eritip yemlerine emdirerek balıklara vermeye çalışın. Yemi ağızlarına alıp çıkardıklarında fayda sağlayabilir. Tek bir tableti eritip direk suya katabilirsiniz. Ben bitkili akvaryumda böyle uyguladım bir zararını görmedim. Ben genelde suya tablet ekleyip bir gün bekliyordum. Sonra %20-25 su değişimi yapıp. Yeniden ekliyordum. Bu şekilde bir süre sonra balıklar normale dönüyorlar. Bu süre balıkların kondisyonlarına bağlı. Normalde güçlü balıklarsa toparlanıyorlar 1 hafta içinde. Bu durumdaki balıkları fazla rahatsız etmemek gerekiyor bence. Evet, yem yemiyorlar üzücü, özellikle kuru yem. Canlı yeme daha fazla ilgi gösterebiliyorlar bu durumdayken, deneyebilirsiniz.
Meleğim Gebe Mi?
Fotoğraftan seçebildiğim kadarıyla meleğiniz dişiden çok erkeğe benziyor geldi bana.
Hacmin Küçükçüler
Hangi hacimde bakarsak bakalım balıklara yine de eziyet ediyoruz, çünkü doğal ortamları büyük bir tanktan çok daha büyük anlayışı bana pek mantıklı gelmiyor. Doğal ortamında örneğin Malawi gölünde yaşayan bir ciklet sonuçta bütün gölü yaşama alanı olarak kullanmıyor ki. Türlerine göre gölün farklı bölgelerinde belirli alanlar içinde yaşıyorlar. Bir mercan kayalığının etrafında ömrünü geçiren okyanus balıkları var. Elbette tanklar doğal ortamlarına göre küçük kalabilirler ama amacımız mümkün olduğunca baktığımız balıkların doğal ortamlarını taklit etmek değil mi?
Barış Yücel
Bitkilerde Erime
İlginç normalda ilk ekimde cryptolar da görülür. Sonra yeni yapraklar çıkar. Cüce vatoz olduğunu sanmıyorum. Pek çok bitkili akvaryumda cüce vatoz vardır. Ben de 10 a yakın var.
Her Sabah Aynı Sorun
Japonlar yüzünden oluyordur. Bitkiler kuma tutunana dek çevrelerini o resimde görülen çakıl taşlarıyla doldurun. Bu şekilde japonlar bitkilerin yakınında kumu eşeleyemezler.
Melek Tür Önerisi Karma Akvaryum
Son gönderinizi görmeden yorum yazdım. Melekleriniz şu an küçük, ilerde büyür ve aralarından eş çıkarsa bir önceki yazdıklarım yine doğru olur.
Melek Tür Önerisi Karma Akvaryum
Merhaba, meleklerin yavrulamasından korkmayın. Böyle karma bir akvaryumda meleklerin yumurtlasalar bile yavruları eğer gerçekten çok çok büyük bir tesadüf olmadıkça göremeyeceksiniz. Eğer melekler çift olursa bu yumurtlama dönemlerinde diğer balıklara saldırgan bir tutum içinde olacaklardır.
Japon Balığı
Merhaba, japon balıklarınıza haşlanmış bezelye vermeniz doğru bir uygulamadır, devam edin. Brokoli vereni daha önce duymadım. Sevmedilerse bir daha vermeyin. Haşlanmış ıspanak deneyebilirsiniz. Bunun dışında arada dondurulmuş canlı yem verebilirsiniz. Kaliteli kuru yemler. Japon balıklarınızı hafta da bir gün hiç yem vermeyerek diyet yaptırabilirsiniz. Japon balıklarındaki en sık karşılaşılan sorunlardan biri kabızlıktır. Bu şekilde bir yemleme bunu önler ve sağlıklı büyümelerini sağlar.
Anubias'ımda Sorun Ne?
Tahminim fazla ışık yönünde. Çok ışık almayan bir yere koyarak deneyebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 21 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.