ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
pandaVSpanda
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
01 Ocak 2012 12:36
Toplam Mesaj:
55 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mustafa Olgun EKŞİ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Aydin
Meslek:
Astronom
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
35Lt 3e+2d Guppy, 2 Cam Balığı (Boyasız).
SON 10 MESAJI
Echinodorus Grandifolus ?
Öncelikle cevap yazan herkese ve güzel fotoğraflar için Timur Bey'e çok teşekkür ederim. Benim kendi akvaryumumdaki bitkimin E.argentinensis olmadığını düşünüyorum. Bunun sebebi, 2 yeni yaprağının ilk gelenlerden daha uzun olmasına rağmen 15cm'yi kesinlikle geçmemesidir. Eski yaprakları ile arasında 3-4 cm'lik bir fark var. Ben bunu kullandığım sıvı gübre ve CO2'ye bağlıyorum. Sonuç olarak yaprakları ve genel bitki yapısı benzemesine ramen 2 haftada çıkan 2 yeni yaprak kesinlikle boylanmadı. Fakat E.argentinensis bitkisinin su dışına çıktığını ve böyle güzel çiçekler açtığını görmek çok güzel. Ayrıca bende bu bitkinin karman çorman kök yapısını görünce nasıl olupta ayrıldığını merak etmiştim, şimdi öğrenmiş oldum. Teşekkürler. Son olarak, belki de benim akvaryumumun şartları bitkinin gelişimini kısıtladığı için yanılıyor olma ihtimalimi gözardı etmiyorum. Bitkiyi satın aldığımda çok daha bodurdu, inşallah dediğiniz kadar boy atmaz.
Öncelikle cevap yazan herkese ve güzel fotoğraflar için Timur Bey'e çok teşekkür ederim. Benim kendi akvaryumumdaki bitkimin E.argentinensis olmadığını düşünüyorum. Bunun sebebi, 2 yeni yaprağının ilk gelenlerden daha uzun olmasına rağmen 15cm'yi kesinlikle geçmemesidir. Eski yaprakları ile arasında 3-4 cm'lik bir fark var. Ben bunu kullandığım sıvı gübre ve CO2'ye bağlıyorum. Sonuç olarak yaprakları ve genel bitki yapısı benzemesine ramen 2 haftada çıkan 2 yeni yaprak kesinlikle boylanmadı. Fakat E.argentinensis bitkisinin su dışına çıktığını ve böyle güzel çiçekler açtığını görmek çok güzel. Ayrıca bende bu bitkinin karman çorman kök yapısını görünce nasıl olupta ayrıldığını merak etmiştim, şimdi öğrenmiş oldum. Teşekkürler. Son olarak, belki de benim akvaryumumun şartları bitkinin gelişimini kısıtladığı için yanılıyor olma ihtimalimi gözardı etmiyorum. Bitkiyi satın aldığımda çok daha bodurdu, inşallah dediğiniz kadar boy atmaz.
Echinodorus Grandifolus ?
Yeni aldığım Echinodorus Grandifolus bitkisi hakkında yeterli sağlıklı bilgiye ulaşamadım. Bu konuda bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlardan ne öğrenebilirsem kardır. Özellikle genel yapısı, özellikleri, çiçek açar mı, mangrow kütüğüne mi sarılmalı yoksa kumdada sağlıklı gelişebilir mi, ışık ihtiyacı gibi sorulara cevap verebilecek arkadaşlar olursa sevinirim. Hem forumda hemde bitki tanıtım köşesinde adına rastlayamadım. Sanırım pek tercih edilmiyor. İnşallah bunun kötü bir anlamı yoktur.
Yeni aldığım Echinodorus Grandifolus bitkisi hakkında yeterli sağlıklı bilgiye ulaşamadım. Bu konuda bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlardan ne öğrenebilirsem kardır. Özellikle genel yapısı, özellikleri, çiçek açar mı, mangrow kütüğüne mi sarılmalı yoksa kumdada sağlıklı gelişebilir mi, ışık ihtiyacı gibi sorulara cevap verebilecek arkadaşlar olursa sevinirim. Hem forumda hemde bitki tanıtım köşesinde adına rastlayamadım. Sanırım pek tercih edilmiyor. İnşallah bunun kötü bir anlamı yoktur.
Balık nakli nasıl yapılır?
Kendim, 5 gün önce Ankara'dan gelirken 1 damızlık erkek ve 1 damızlık altı dişi cüce vatozu 10 saatlik otobüs yolculuğu ile sağlam bir şekilde getirmeyi başardım. Balıklar, akvaryumcuların kullandığı PVC poşetteydiler. Fakat yolculuktan önce 24 saat yem vermedim ve hem 1. gün hem de yolculuk günü toplam 2 kere çeyrek oksijen hapı kullandım. Herşey sona erip balıklarımı yeni yuvalarına aktardığımda sanki hiç yolculuk yapmamış gibiydiler. Erkek hemen bir mağarayı sahiplendi, dişi ise çoktan camlardaki yosunları yemeye koyulmuştu. Yalnız, yolculuk sırasında çok dikkatli davrandığımı, ışık ve ısı almayacak şekilde neredeyse tüm yolculuğu kucağımda yaptıklarını söyleyebilirim(kendimce bir yöntemle poşeti dış ortamdan yalıtmıştım). Sonuçta bulunduğum yerde temin edemediğim bir tür ve benim için çok değerliler. Unutmadan otobüs yolculuklarında balıklarınızı asla üst el bagajına koymayın hem fazla sarsılır hem de gece yolculuklarında muazzam bir ısı farkı olur. Pencere kenarında ise, koltuğun hemen altında kalorifer olduğundan yine sorun yaratabilir, hatırlatmak istedim. Bu faydalı tartışmayı açan ve katkı sağlayan herkese teşekkür eder, kayıpsız balıklar yetiştirmenizi dilerim.
Kendim, 5 gün önce Ankara'dan gelirken 1 damızlık erkek ve 1 damızlık altı dişi cüce vatozu 10 saatlik otobüs yolculuğu ile sağlam bir şekilde getirmeyi başardım. Balıklar, akvaryumcuların kullandığı PVC poşetteydiler. Fakat yolculuktan önce 24 saat yem vermedim ve hem 1. gün hem de yolculuk günü toplam 2 kere çeyrek oksijen hapı kullandım. Herşey sona erip balıklarımı yeni yuvalarına aktardığımda sanki hiç yolculuk yapmamış gibiydiler. Erkek hemen bir mağarayı sahiplendi, dişi ise çoktan camlardaki yosunları yemeye koyulmuştu. Yalnız, yolculuk sırasında çok dikkatli davrandığımı, ışık ve ısı almayacak şekilde neredeyse tüm yolculuğu kucağımda yaptıklarını söyleyebilirim(kendimce bir yöntemle poşeti dış ortamdan yalıtmıştım). Sonuçta bulunduğum yerde temin edemediğim bir tür ve benim için çok değerliler. Unutmadan otobüs yolculuklarında balıklarınızı asla üst el bagajına koymayın hem fazla sarsılır hem de gece yolculuklarında muazzam bir ısı farkı olur. Pencere kenarında ise, koltuğun hemen altında kalorifer olduğundan yine sorun yaratabilir, hatırlatmak istedim. Bu faydalı tartışmayı açan ve katkı sağlayan herkese teşekkür eder, kayıpsız balıklar yetiştirmenizi dilerim.
Sadece Betam için.Yeni fotolar sy.2'de
Gerçekten güzel bir fikir ve uygulama olmuş. Benim çok hoşuma gitti. Yalnız daha küçük bir kütük kullansanız sanki daha güzel olmuş olurdu. Ayrıca ilerleyen günlerde ışık yüzünden yosunlanan camlar görselliği bozmaya başlayacak. Bu nedenle çalışkan bir cüce vatoz yavrusu da alternatif olabilir. Karar sizin. Saz benzeri daha ince yapraklı bir bitki vardı ileride onu da düşünebilirsiniz. Adını hatırlayabilirsem yazacağım, ama yoğun ışık ve CO2 ister yoksa zayıf kalıyor. Eğer yapabilirseniz bu yakışıklıya ileride bir dişi bulun ve yavrulatın, sonra eşe dosta dağıtırsınız. Yemleriniz arasında steril blood worm göremedim, halbuki bettalar bayılır, hem de pul yemden daha sağlıklı. Tekrar tebrikler!
Gerçekten güzel bir fikir ve uygulama olmuş. Benim çok hoşuma gitti. Yalnız daha küçük bir kütük kullansanız sanki daha güzel olmuş olurdu. Ayrıca ilerleyen günlerde ışık yüzünden yosunlanan camlar görselliği bozmaya başlayacak. Bu nedenle çalışkan bir cüce vatoz yavrusu da alternatif olabilir. Karar sizin. Saz benzeri daha ince yapraklı bir bitki vardı ileride onu da düşünebilirsiniz. Adını hatırlayabilirsem yazacağım, ama yoğun ışık ve CO2 ister yoksa zayıf kalıyor. Eğer yapabilirseniz bu yakışıklıya ileride bir dişi bulun ve yavrulatın, sonra eşe dosta dağıtırsınız. Yemleriniz arasında steril blood worm göremedim, halbuki bettalar bayılır, hem de pul yemden daha sağlıklı. Tekrar tebrikler!
Yeni Aldığım Beta
Bettaların durgun olduğu pekte gerçeği yansıtmıyor bence, çünkü sağlıklı ve keyfi yerinde bir betta zamanını akvaryumu araştırarak ve köpük yuva yaparak geçirir, hatta bulunduğu odayı bile devamlı gözetim altında tutar. Vatoz durgun bir balıktır diyebiliriz ama...
Bu arada akvaryumda ısıtıcınız var mı? Eğer yoksa mutlaka almalısınız yoksa önümüz kış ve sorun olabilir. Ayrıca kalorifere çok yakın duran bir akvaryumda kontrolsüz sıcaklık artışı olabilir. Akvaryumun arka camına siyah bir fon kağıdı koyduktan sonra strafor(ince bir köpük tabaka da olabilir) kaplarsanız çok faydasını görürsünüz gibime geliyor.
Yem olarak Tetranın Betta yemini alabilirsiniz. Hem kapalı kutuda hemde içinde karışık menü var. Balığınızın çok beyeneceğine eminim. Yaklaşık 3-4 ay gider.
Aldığınız betta gerçektende iyi bir seçim. Biraz ilgiden sonra kendini toparlayıp sizi hipnoz edeceğine eminim. Kuyruk yüzgeçi çok alımlı. İnşallah sizinle daha uzun zaman sağlıkla yaşar.
Bettaların durgun olduğu pekte gerçeği yansıtmıyor bence, çünkü sağlıklı ve keyfi yerinde bir betta zamanını akvaryumu araştırarak ve köpük yuva yaparak geçirir, hatta bulunduğu odayı bile devamlı gözetim altında tutar. Vatoz durgun bir balıktır diyebiliriz ama...
Bu arada akvaryumda ısıtıcınız var mı? Eğer yoksa mutlaka almalısınız yoksa önümüz kış ve sorun olabilir. Ayrıca kalorifere çok yakın duran bir akvaryumda kontrolsüz sıcaklık artışı olabilir. Akvaryumun arka camına siyah bir fon kağıdı koyduktan sonra strafor(ince bir köpük tabaka da olabilir) kaplarsanız çok faydasını görürsünüz gibime geliyor.
Yem olarak Tetranın Betta yemini alabilirsiniz. Hem kapalı kutuda hemde içinde karışık menü var. Balığınızın çok beyeneceğine eminim. Yaklaşık 3-4 ay gider.
Aldığınız betta gerçektende iyi bir seçim. Biraz ilgiden sonra kendini toparlayıp sizi hipnoz edeceğine eminim. Kuyruk yüzgeçi çok alımlı. İnşallah sizinle daha uzun zaman sağlıkla yaşar.
Platy Eş Seçimi
Evet; yeni almış olduğum kırmızı erkek platiyi 1 haftalık bir bekleme süresinden sonra 30 litrelik tankıma almıştım, fakat en fazla 1 gün sabredebildim. Çünkü akvaryum kaos ortamına sürüklendi. 2 platy erkeğide kendi renklerindeki dişileri sahipleniyorlardı ve kavgaya dişilerde karışıyordu. Baktım olacak gibi değil ben de kendi renginden başkasına bakmayan eski erkeği 20 litreliğe aldım ve şu anda herşey normale döndü. Gerçi şu anda yeni yerinden küsküs bana bakıyor ama yapacak birşey yok. 30 litreye 2 erkek fazla geliyor. Üstelik bol bitki olmasına rağmen. Şimdi, 30 litrelik yeni yuvasındaki kırmızı erkek platy daha çok kendi renginden dişiyle ilgilenmesine rağmen mavi ve siyah dişilere de vakit ayırıyor. Böylece sorun çözülmüş oldu.
Evet; yeni almış olduğum kırmızı erkek platiyi 1 haftalık bir bekleme süresinden sonra 30 litrelik tankıma almıştım, fakat en fazla 1 gün sabredebildim. Çünkü akvaryum kaos ortamına sürüklendi. 2 platy erkeğide kendi renklerindeki dişileri sahipleniyorlardı ve kavgaya dişilerde karışıyordu. Baktım olacak gibi değil ben de kendi renginden başkasına bakmayan eski erkeği 20 litreliğe aldım ve şu anda herşey normale döndü. Gerçi şu anda yeni yerinden küsküs bana bakıyor ama yapacak birşey yok. 30 litreye 2 erkek fazla geliyor. Üstelik bol bitki olmasına rağmen. Şimdi, 30 litrelik yeni yuvasındaki kırmızı erkek platy daha çok kendi renginden dişiyle ilgilenmesine rağmen mavi ve siyah dişilere de vakit ayırıyor. Böylece sorun çözülmüş oldu.
Betta İçin Vatoz veya Çöpçü
11 litrelik akvaryumda 1e VT betta ve 1 cüce vatoz yavrusu bakıyorum. Filtre kullanmıyorum. Sadece 3 günde bir akvaryum suyunun 1/3ünü değiştiriyorum ve arada bir dip çekimi yapıyorum. Her su değişiminde aqua safe ya da mydilab betta relax kullanıyorum. Yemlemeye dikkat ediyorum. Hiçbir sorun yaşamadım. Vatoz için de hava motorumdan çoklayıcı ve vana kullanarak bağlantı yaptım. Şimdi kısık olarak açık ve yeterli oluyor. Isıtıcım var ve kesinlikle olmalı. Şu an için 24 derecede sabit. Tabanda bordo 0.3-1.00 cm aralığında kum var. Bitki olarak su mercimeği ve yeni eklediğim Nomaphila stricta var. Bence sizde kendi düzeninizi kurarsanız hiçbir sorun olmayacaktır. Benim tercihim cüce vatoz ama zevk sizin zevkiniz. Ben betta yanına pek salyangoz yakıştıramıyorum. Ama meraklısına başka gelir tabii.
11 litrelik akvaryumda 1e VT betta ve 1 cüce vatoz yavrusu bakıyorum. Filtre kullanmıyorum. Sadece 3 günde bir akvaryum suyunun 1/3ünü değiştiriyorum ve arada bir dip çekimi yapıyorum. Her su değişiminde aqua safe ya da mydilab betta relax kullanıyorum. Yemlemeye dikkat ediyorum. Hiçbir sorun yaşamadım. Vatoz için de hava motorumdan çoklayıcı ve vana kullanarak bağlantı yaptım. Şimdi kısık olarak açık ve yeterli oluyor. Isıtıcım var ve kesinlikle olmalı. Şu an için 24 derecede sabit. Tabanda bordo 0.3-1.00 cm aralığında kum var. Bitki olarak su mercimeği ve yeni eklediğim Nomaphila stricta var. Bence sizde kendi düzeninizi kurarsanız hiçbir sorun olmayacaktır. Benim tercihim cüce vatoz ama zevk sizin zevkiniz. Ben betta yanına pek salyangoz yakıştıramıyorum. Ama meraklısına başka gelir tabii.
Pullarda sedef + Deniz minaresi nereden çıktı!
Şimdi okudum Ümit Bey ve gerçekten üzüldüm. Hani bazı insanların gözünü para hırsı bürüyünce piranha yanına japon balığı bile verir herhalde. Neyseki akvaryum.com var da "babalar gibi satan" akvaryumcuların sayısı bir elin parmaklarını geçemiyor. O dükkanın ismini ve adresini de verinki başka arkadaşların başı yanmasın. Gerçekten şanssızlık olmuş. Evet, karantina tankı için de düşünülebilir. Fakat hemen bir masraf yapmayacağınıza göre kalan balıkları geri verip bir betta almak en iyisi bence. Daha sonra 30 litrenin üzerinde bir tank aldığınızda bir planlama yaparsınız elbet. Lapisteslerin yaşayabileceğini sanmam, neonlarda ölür, siz sadece 1 vatoz 1de çöpçünüz kalacak şekilde balıkları akvaryumcuya verin. (en azından). Moralinizi de bozmayın, daha sonra akvaryumlarınız size herşeyi unutturacaktır. Bu virüs(akvaryum sevgisi) domuz gribinden de beterdir, aşısı olmaz. Darısı çocuklarınızın başına.
Şimdi okudum Ümit Bey ve gerçekten üzüldüm. Hani bazı insanların gözünü para hırsı bürüyünce piranha yanına japon balığı bile verir herhalde. Neyseki akvaryum.com var da "babalar gibi satan" akvaryumcuların sayısı bir elin parmaklarını geçemiyor. O dükkanın ismini ve adresini de verinki başka arkadaşların başı yanmasın. Gerçekten şanssızlık olmuş. Evet, karantina tankı için de düşünülebilir. Fakat hemen bir masraf yapmayacağınıza göre kalan balıkları geri verip bir betta almak en iyisi bence. Daha sonra 30 litrenin üzerinde bir tank aldığınızda bir planlama yaparsınız elbet. Lapisteslerin yaşayabileceğini sanmam, neonlarda ölür, siz sadece 1 vatoz 1de çöpçünüz kalacak şekilde balıkları akvaryumcuya verin. (en azından). Moralinizi de bozmayın, daha sonra akvaryumlarınız size herşeyi unutturacaktır. Bu virüs(akvaryum sevgisi) domuz gribinden de beterdir, aşısı olmaz. Darısı çocuklarınızın başına.
Pullarda sedef + Deniz minaresi nereden çıktı!
Ümit Bey, 12 balık 9 litrelik akvaryumda mı? Ölçüleri yanlış yazdınız herhalde!!! Size tavsiyem en az 35-40 litrelik bir akvaryuma geçmeniz. Yoksa hepsi ölür. Forumda canlı doğuranlar ve akvaryum bakımı hakkındaki konuları okumak için bol bol zaman ayırmanızı öneririm. Şimdilik belkide en doğrusu aldığınız balıkların hepsini akvaryumcuya geri vermeniz. Salyangoz ise aldığınız bitkiyle falan gelmiş olabilir fakat inanın öncelikli sorun o değil. Eğer yeni akvaryum şasınız yoksa şimdilik 1 tane betta alın derim. Elbette onun içinde betta forumunda biraz zaman geçirmeniz şart. Ayrıca eğer tüm akvaryum satınalmanızı aynı akvaryumcudan yaptıysanız onada yuh olsun, bir daha da oradan alışveriş yapmayın!pandaVSpanda 2009-11-02 23:52:53
Ümit Bey, 12 balık 9 litrelik akvaryumda mı? Ölçüleri yanlış yazdınız herhalde!!! Size tavsiyem en az 35-40 litrelik bir akvaryuma geçmeniz. Yoksa hepsi ölür. Forumda canlı doğuranlar ve akvaryum bakımı hakkındaki konuları okumak için bol bol zaman ayırmanızı öneririm. Şimdilik belkide en doğrusu aldığınız balıkların hepsini akvaryumcuya geri vermeniz. Salyangoz ise aldığınız bitkiyle falan gelmiş olabilir fakat inanın öncelikli sorun o değil. Eğer yeni akvaryum şasınız yoksa şimdilik 1 tane betta alın derim. Elbette onun içinde betta forumunda biraz zaman geçirmeniz şart. Ayrıca eğer tüm akvaryum satınalmanızı aynı akvaryumcudan yaptıysanız onada yuh olsun, bir daha da oradan alışveriş yapmayın!
Platy Eş Seçimi
30 litrelik bitkili tankımda 1e + 4d platy bakıyorum. 3 dişiyi yavrudan büyüttüm (başka bir anneden) ve neredeyse bir yaşındalar.
Merak ettiğim konu şu: Erkek platy sadece akvaryumcudan gelen dişiyle ilgileniyor ama neden sadece onunla? Çünkü inanın bana yavrudan büyüttüğüm ve çok iyi baktığım o üç kızkardeş gerçekten çok sağlıklı ve alımlı. Merak ediyorum çünkü bitkilerimin arasında dolaşan daha çok torun görmek istiyorum ve benim saf erkek platinin ilgilendiği dişi bir seferde en fazla 10-15 tane yavru yapıyor ki bu sayıyı geçtiğini diğer anaçları düşündüğümde hiç görmedim.
Bizim oğlan bunun nesini bu kadar seviyor anlamadım. Sırf bu yüzden geçenlerde 20 litrelik tankıma 1 tane kırmızı erkek platy aldım ve şimdilik form tutuyor. Eğer bizim oğlan fikrini değiştirmezse akvaryumunu değiştirecek. Kendisine yardımı dokunabilecek arkadaşlar varsa önerilerini bekliyorum.pandaVSpanda 2009-11-01 13:43:09
30 litrelik bitkili tankımda 1e + 4d platy bakıyorum. 3 dişiyi yavrudan büyüttüm (başka bir anneden) ve neredeyse bir yaşındalar.
Merak ettiğim konu şu: Erkek platy sadece akvaryumcudan gelen dişiyle ilgileniyor ama neden sadece onunla? Çünkü inanın bana yavrudan büyüttüğüm ve çok iyi baktığım o üç kızkardeş gerçekten çok sağlıklı ve alımlı. Merak ediyorum çünkü bitkilerimin arasında dolaşan daha çok torun görmek istiyorum ve benim saf erkek platinin ilgilendiği dişi bir seferde en fazla 10-15 tane yavru yapıyor ki bu sayıyı geçtiğini diğer anaçları düşündüğümde hiç görmedim.
Bizim oğlan bunun nesini bu kadar seviyor anlamadım. Sırf bu yüzden geçenlerde 20 litrelik tankıma 1 tane kırmızı erkek platy aldım ve şimdilik form tutuyor. Eğer bizim oğlan fikrini değiştirmezse akvaryumunu değiştirecek. Kendisine yardımı dokunabilecek arkadaşlar varsa önerilerini bekliyorum.
SON MESAJLAR
- Alternanthera Reineckii Yaprak Sorunu AETHM, 01:19
Yeni Üye Forumu - Siyanobakteri AETHM, 01:15
Yosun - Kuhli Almak İstiyorum kadir_7, 01:02
Yeni Üye Forumu - Yeni Hobi Lapistes xellence07, 00:54
Yeni Üye Forumu - Japon İle Mücevher Ciklet Takası Doğru Mu Sizce xellence07, 00:48
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Yapımı musteynn, 00:20
Yeni Üye Forumu - Danio Zebra, Neon Tetra, Furcatus, Galaxy Rasbora berkeyazer, 00:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon MuratCan81, 23:54
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kurulum Yaparken Su Düzenleyici Ve Bakteri Kültürü Mderhan, 23:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ramirezi Ardasa, 23:20
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Led Seçimi Ardasa, 22:43
Aydınlatma - Termometre Sorunu Ahmetaydin16, 22:32
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Betta Kuyruğunda Sorun Mu Var? Taha Yanık, 22:27
Labirentliler - Yazım Kurallarına Neden Uymuyorsunuz GhostKoi, 22:16
Forum ve Site Hakkında - Walstad Karides Ölümleri musteynn, 22:16
Omurgasızlar - Walstad Akvaryumunda Hangi Canlılar Bakılır Utku_kerem, 22:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Moli Balığım Doğuracakmı? End lapistes, 22:03
Canlı Doğuranlar - Baliklar Asagi Bakıyor Ardasa, 22:01
Yeni Üye Forumu - Sarı Prenses Cinsiyet Ayrımı draff10, 21:43
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Yeni Bir Başlangıç Aguamentist, 21:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hemianthus Cuba Hagen De Yetişirmi Hüdai, 19:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Armatür Yapıyorum Azizdurdenn, 19:20
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Ne Yavrusu Moli, Kılıçkuyruk, Tetra, Zebra, Çöpçü ytugcek, 19:19
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Melek Yavruları Artemia Verme Zamanı Hamite07, 19:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığı Gözündeki Buğu Buziak, 18:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Poso Rabbit Snail Hakkında Aguamentist, 18:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30 Litre Akvaryum Balık Önerisi xellence07, 17:59
Yeni Üye Forumu - Astronot Balığıma Hangi Yemi Vermeliyim xellence07, 17:55
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Koku Ve Yem Yememe mutlubaba, 17:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Filtre Cama Zarar Verir Mi? neomeo, 17:07
Filtreleme Seçenekleri - Isıtıcı Sorunu. Odayı Isıtsam Olur Mu? Orhan76, 16:32
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Üretim Betta scorpion26, 15:19
Yeni Üye Forumu - Şelale Filtrenin Altında Takılıyorlar bendeniztayfun, 14:37
Akvaryum Bilimi - Dış Filitre Hüdai, 14:36
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Destekleyici Tepe Filtre Yapımı zzet, 14:34
Filtre ve Sump Yapımı - Salyangoz Türü Ne Olabilir ? Dexter85321, 14:32
Omurgasızlar - Shallow Desktop Darkwater 41lt Lepistes KaanE, 14:01
Akvaryum Tanıtımı - Demir Oksit Midir? Zararlı Mıdır? Orhan76, 13:57
Akvaryum Bilimi - Mayalı Co2 Vanadan Gaz Kaçırıyor Hidro Dinamik, 12:47
Akvaryum Tanıtımı - Japon Akvaryumu ShowaSanshoku, 12:45
Sazansıgiller - Fotosentez Mi Gözlemliyorum? KaanE, 12:38
Bitki Akvaryumları Genel - Bu Ağaçların Türü Nedir? KaanE, 12:17
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Hangi Yemi Kullanmalıyım? SaRCoPhiLiuS, 11:37
Malzemeler ve Yemler Forumu - Dere Kumu Mu Hagen Kum Mu? (lowtech) SaRCoPhiLiuS, 11:32
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Neon Tetralarım Dolaşmıyor Orhan76, 11:01
Yeni Üye Forumu - Difüzörden Sorunu Aguamentist, 10:56
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 60x30x30 Tür Önerisi mmemati, 10:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Yemi Ve Balık Aguamentist, 09:45
Yeni Üye Forumu - Anubias Ölüyor, Nasıl Canlandırabilirim mutlubaba, 09:39
Bitki Akvaryumları Genel - Plastik Akvaryum Kapağı Yapan Varmı? Aguamentist, 09:38
Akvaryum ve Kapak Yapımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Rotala Orange Juice - Adresten Teslim Istanbul emirhansarac 02:15
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 01:45
- Co2 Tüp 2,67 Lt - Difüzör - Ph Checker - Regülatör TugayÇınar 01:20
- Resun Aco 001 18 Wat Hava Motoru Sıfır ALP85 01:10
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 00:09
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:00
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:00
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:00
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:00
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:00
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 23:54
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 23:54
- Co2 Tüp 5 Litre Baracuda80 22:55
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 22:44
- Albino Full Red Big Dorsal Lepistesler FULL RED MEHMET 22:44
- Salt Lake Artemia Konserve FULL RED MEHMET 22:44
- Red Severyum makav 22:40
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 22:12
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:12
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:12
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:12
- Malawi Erkekler,protomelas Steveni Taiwan,fryeri Burak PEKDEMİR 22:05
- Yavru L333 Ve L201 fahrettin 22:00
- Leptosoma Kitumba Yavrular koyu 21:59
- Arkadan Sumplı 4 Katlı Set Ve Malzemeler Burak PEKDEMİR 21:38
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 21:30
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 21:30
- Dennerle Akvaryum Furcifer 21:26
- Ista Regülatör Furcifer 21:26
- 2.67 Tüp Furcifer 21:26
- Difüzör ,damla Sayacı Furcifer 21:26
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 21:19
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 20:57
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 20:33
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:33
- Black Flame Wood cagdas_0606 20:17
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 20:04
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 20:04
- Moss Teli 3x3 / 5x5 Ve 10x10 Cm turkiSHrimp 19:56
- Anubias Nana - - Buche Wavy turkiSHrimp 19:56
- Kızılağaç Kozalağı turkiSHrimp 19:56
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 19:46
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 19:46
- Harika Formda Moss Türleri. smithiseek 19:25
- Tetra Crusta Menü / Karides Yemi smithiseek 19:25
- Afrika Cichlidleri devito 19:00
- Leptosoma Kitumba Firefighter 18:58
- Albino Nigripinnis Firefighter 18:58
- High Tech Bitkili Akvaryum hakanmidilic 18:51
- Nano Led Armatür BywenzeL 18:51
KULLANICILAR
- 143 Online Kullanıcı, 78 Üye
Online Kullanıcılar
Azizdurdenn,
Budmo,
kadir_7,
musteynn,
Blackheath,
twinsoul,
lazy46,
kaganbozkurt,
MiSoSiKiaN,
umutuyar,
Fırat pınar,
Sütçü,
darkaura,
draff10,
kanarya27,
Ayberk1634,
MuratCan81,
EyupAsik3452,
112bjk,
Oquanus,
Topal34,
KafKasap,
armoni06,
Bgoodies,
puffity,
mustafaysldmr,
vagus,
farabix13,
ARMONYS,
hashüs,
aucar,
-RBG-,
Cloudbuster,
erhansavan,
beary,
kdrackgz,
SilverSharK35,
Theguardian,
HOPPALA,
Srdr.Betta,
onur_0606,
zeyyk,
Bettasevdalisi,
PlusTURK,
KaanE,
Kerems06,
aykome,
Ardasa,
ilh4n,
cckk,
efkango,
Sıkılantosbaa,
Laetacara,
berkeyazer,
Mderhan,
mitii,
ertentaner,
Gwynbleidd,
Fırat murat,
asplant,
scrap,
poladeruc,
omerkykn,
beyazesekliprens,
HarunYILDIRIM,
Ebubekir ATAR,
vedat79,
yamansengonca,
emreemin,
ozizim,
nurtensultan,
Scorpionadnan,
Ardaaa..,
darkLightning0,
ahmetfiratozkaya,
R0h1rr1m,
Koblenz,
karabey97,
Ehtiyar,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.