ÖZELLİKLER
![](/Forum/avatars/62125.jpg)
Kullanıcı Adı:
Mr.SCADA
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
13 Ekim 2019 21:31
Toplam Mesaj:
139 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Nihat ACAR
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Otomasyon ve kontrol Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Nihat ACAR
SON 10 MESAJI
Bitkikolik
Hiç değilse senin bitkilerin gelmiş. Benimkilerini göndermedikleri gibi geri ödeme de olmadı (1 ay sonra 1 yıl olacak).
Bu arada canlibitki ve bitkikolik aynı kişiye ait. Canlibitkiyi herhalde bilirsiniz. Yine aynı şikayetlerden dolayı bu forumda meşhur olmuş site.
Akvaryum hobisini sırf bu kişilerin tutumu yüzünden bıraktım...
Hiç değilse senin bitkilerin gelmiş. Benimkilerini göndermedikleri gibi geri ödeme de olmadı (1 ay sonra 1 yıl olacak).
Bu arada canlibitki ve bitkikolik aynı kişiye ait. Canlibitkiyi herhalde bilirsiniz. Yine aynı şikayetlerden dolayı bu forumda meşhur olmuş site.
Akvaryum hobisini sırf bu kişilerin tutumu yüzünden bıraktım...
Seyyar Yandan Sump'da Soru ?
[QUOTE=frontosa hayko]
Sistemin değişik bir şeklini daha önceden 2 akvaryumda uyguladım. Herhangi bir sorun yaşamadım.
- Motor akvaryumun içinde olacak.
- Su, şelale filtre gibi bir kısımdan akvaryuma dökülecek.
Tek yapmanız gerek yukarıdakileri uygulamak.
[QUOTE=frontosa hayko]
Taygun bey, ben bu boru sisteminden vazgeçsem aynı bu fotoğrafdak sistemi yan kısıma uygulasam bir sorun olmaz demi ??
[/QUOTE]Sistemin değişik bir şeklini daha önceden 2 akvaryumda uyguladım. Herhangi bir sorun yaşamadım.
- Motor akvaryumun içinde olacak.
- Su, şelale filtre gibi bir kısımdan akvaryuma dökülecek.
Tek yapmanız gerek yukarıdakileri uygulamak.
Bukalemun viraryumu yapacam önerileriniz?
Ahşap işlerine eliniz yatkınsa 5 tarafı ahşap, ön tarafı tel olan geniş alanlı bir vivarium yapabilirsiniz. Tamamı camdan olan vivariumlar, bukalemunlar için tavsiye edilmez. Sebebi de yeterli hava akışı sağlanmadığı için, bir süre sonra bukalemunun boğulmasıdır (sadece bukalemun için geçerli bir şey de değil).
Bukalemunlar tırmanmayı seven canlılardır. Bunun için yüksekliği fazla bir vivarium tasarlamalısınız. İçine bolca dal, biraz yeşillik olması için yapay bitkiler, belki alta görüntü olması açısından ufak bir akvaryum ve şelale yaparsanız oldukça güzel bir vivarium olabilir.
Canlı yem olarak un kurdu, üretilmesi oldukça kolay bir tür. Ancak morio kurdu hem daha iyi bir besin kaynağıdır, hem de böcek formuna soktuktan sonra evde beslemek isteyebileceğiniz çok güzel hayvanlardır.
Şunu da unutmamak gerekir ki, canlı yemler kurt formunda iken tırmanamaz, toprak vb yerlere saklanırlar. Yukarıda anlattığım gibi bir vivarium yaparsanız bukalemununuz aç kalır. Bunun için size böcek formundaki canlılar gereklidir. Çok ses çıkartmayan çeşitli ateş böcekleri ve çekirge türleri daha uygun olur.
Un kurdunu çeşitli taban malzemelerinde (mısır unu yada mısır unu+kepek karışımı gibi) bakabilir ve böcek formuna getirebilirsiniz. Morio kurdunu ise ben sadece toprakta böcek formuna sokabilmiştim.
Bu tür canlılarda ne büyük sorun canlı yem emin etmek. Benim aldığım yer kapanınca ben tarantulamı satmak zorunda kalmıştım. Onun için canlı yem temin edebileceğiniz yerleri çok iyi araştırmanızı tavsiye derim. Aksi taktirde sonrası çok can sıkıcı oluyor.
Mr.SCADA 2010-07-03 09:48:23
Ahşap işlerine eliniz yatkınsa 5 tarafı ahşap, ön tarafı tel olan geniş alanlı bir vivarium yapabilirsiniz. Tamamı camdan olan vivariumlar, bukalemunlar için tavsiye edilmez. Sebebi de yeterli hava akışı sağlanmadığı için, bir süre sonra bukalemunun boğulmasıdır (sadece bukalemun için geçerli bir şey de değil).
Bukalemunlar tırmanmayı seven canlılardır. Bunun için yüksekliği fazla bir vivarium tasarlamalısınız. İçine bolca dal, biraz yeşillik olması için yapay bitkiler, belki alta görüntü olması açısından ufak bir akvaryum ve şelale yaparsanız oldukça güzel bir vivarium olabilir.
Canlı yem olarak un kurdu, üretilmesi oldukça kolay bir tür. Ancak morio kurdu hem daha iyi bir besin kaynağıdır, hem de böcek formuna soktuktan sonra evde beslemek isteyebileceğiniz çok güzel hayvanlardır.
Şunu da unutmamak gerekir ki, canlı yemler kurt formunda iken tırmanamaz, toprak vb yerlere saklanırlar. Yukarıda anlattığım gibi bir vivarium yaparsanız bukalemununuz aç kalır. Bunun için size böcek formundaki canlılar gereklidir. Çok ses çıkartmayan çeşitli ateş böcekleri ve çekirge türleri daha uygun olur.
Un kurdunu çeşitli taban malzemelerinde (mısır unu yada mısır unu+kepek karışımı gibi) bakabilir ve böcek formuna getirebilirsiniz. Morio kurdunu ise ben sadece toprakta böcek formuna sokabilmiştim.
Bu tür canlılarda ne büyük sorun canlı yem emin etmek. Benim aldığım yer kapanınca ben tarantulamı satmak zorunda kalmıştım. Onun için canlı yem temin edebileceğiniz yerleri çok iyi araştırmanızı tavsiye derim. Aksi taktirde sonrası çok can sıkıcı oluyor.
ana tankıma üst sump yapmak istiyorum
Üst sump için en güzel malzeme, ufak plastik çekmeceler. Hem kule tipi oldukça kullanışlı ve görevini mükemmel yapan bir sumpınız olur, hem temizliği oldukça kolaydır hem de görüntüsü kötüdür
Üst sump için en güzel malzeme, ufak plastik çekmeceler. Hem kule tipi oldukça kullanışlı ve görevini mükemmel yapan bir sumpınız olur, hem temizliği oldukça kolaydır hem de görüntüsü kötüdür
![Big%20smile](smileys4/smiley4.gif)
Lazerle Akvaryum
Camın kırılması, üzerinde mikro düzeyde çatlaklar olduğu ve bu çatlaklara yüksek bir basıncın (sonucu esneme) etki etmesiyle olur. Yani esneyen camın kırılma olasılığı daha yüksektir. Akvaryum yapımında (yüksek hacimli tanklarda bile) en iyi yöntem lazer denilen yöntemdir.
Burada önemli olan yapan kişidir. İşinin ehliyse 2-3 yıl değil ömürlük bir akvaryumunuz olur. Ancak sürülen maddenin bütün yüzeye tam sürülmemesi gibi durumda zayıf noktalar oluşur, belki açık noktalar bile kalabilir. Bu açık noktaların etrafında sürülen maddeden akmışsa, silikon bu yüzeyleri tutmayacağından kapatılamaz da. Bu noktalardan su sızıntıları olacaktr.
Kısacası camcınıza güveniyorsanız kesinlikle lazer...
Camın kırılması, üzerinde mikro düzeyde çatlaklar olduğu ve bu çatlaklara yüksek bir basıncın (sonucu esneme) etki etmesiyle olur. Yani esneyen camın kırılma olasılığı daha yüksektir. Akvaryum yapımında (yüksek hacimli tanklarda bile) en iyi yöntem lazer denilen yöntemdir.
Burada önemli olan yapan kişidir. İşinin ehliyse 2-3 yıl değil ömürlük bir akvaryumunuz olur. Ancak sürülen maddenin bütün yüzeye tam sürülmemesi gibi durumda zayıf noktalar oluşur, belki açık noktalar bile kalabilir. Bu açık noktaların etrafında sürülen maddeden akmışsa, silikon bu yüzeyleri tutmayacağından kapatılamaz da. Bu noktalardan su sızıntıları olacaktr.
Kısacası camcınıza güveniyorsanız kesinlikle lazer...
akvaryum bu şekilde olurmu?
Orta genişlik ile taban farkı, ayrıca yüksekliğin 80 cm olması yüzünden taban camınızın çok çok kalın olması gerekir. Her ne kadar alt açılara mermer koysanız da, o basınç altında silikonlar atacaktır. Bir de dekor olayı var tabi ki. Açılı tabana nasıl bir dekor koymayı düşünüyorsunuz?
Bence bildiğimiz yöntemlerden şaşmayıp, dekoratifliği/farklılığı akvaryumun dekoruyla sağlamamız daha güvenli olur.
Orta genişlik ile taban farkı, ayrıca yüksekliğin 80 cm olması yüzünden taban camınızın çok çok kalın olması gerekir. Her ne kadar alt açılara mermer koysanız da, o basınç altında silikonlar atacaktır. Bir de dekor olayı var tabi ki. Açılı tabana nasıl bir dekor koymayı düşünüyorsunuz?
Bence bildiğimiz yöntemlerden şaşmayıp, dekoratifliği/farklılığı akvaryumun dekoruyla sağlamamız daha güvenli olur.
Pirana beslemek istiyorum.
Farklı hayvan beslemek istiyorsanız, elinizdeki akvaryumu ikiye bölün ve iki farklı tarantula besleyin. O boyutlardaki bir akvaryuma balı koymak bile BENCE hata... Üstelik tarantulalarınız, bukalemun ya da piranalardan daha çok ilgi odağı olur :)
Farklı hayvan beslemek istiyorsanız, elinizdeki akvaryumu ikiye bölün ve iki farklı tarantula besleyin. O boyutlardaki bir akvaryuma balı koymak bile BENCE hata... Üstelik tarantulalarınız, bukalemun ya da piranalardan daha çok ilgi odağı olur :)
Büyük bir sorunum var
Suyunuz klorluysa dinlendirirseniz geçer. Ancak suyunuz dediğiniz gibi kireçli (sert su) ise dinlendirmek hiç bir fayda sağlamaz. Tek çareniz bir filtre sistemi almak.
Suyunuz klorluysa dinlendirirseniz geçer. Ancak suyunuz dediğiniz gibi kireçli (sert su) ise dinlendirmek hiç bir fayda sağlamaz. Tek çareniz bir filtre sistemi almak.
Astronotumu ne yapıcam ben ?
25cmlik balığımı bile 3 günden fazla aç bırakamıyorum. Hemen halsizleşiyor. Yavru balık 7 gün dayanamaz. Kesinlikle bir otomatik yemleme makinası alın. Motor, filtre zaten normalde de sürekli çalışması gereken elemanlar.
25cmlik balığımı bile 3 günden fazla aç bırakamıyorum. Hemen halsizleşiyor. Yavru balık 7 gün dayanamaz. Kesinlikle bir otomatik yemleme makinası alın. Motor, filtre zaten normalde de sürekli çalışması gereken elemanlar.
SON MESAJLAR
- Motorlu Pipo Naku, 02:47
Yeni Üye Forumu - Yerli / Yabancı Marka ArifhbsAquatics, 02:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 15 Litrede Danio İle Betta Dostluğu Japon & Beta, 02:11
Akvaryum Tanıtımı - Cupcup Akvaryum ArifhbsAquatics, 02:09
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Akvaryumda Solucan Benzeri Kurtlar Burakt122, 02:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığı Agresifliği Ehtiyar, 01:52
Yeni Üye Forumu - 100x65x60h Paludaryum Foae, 01:17
Akvaryum Tanıtımı - 30 Litre Akvaryum 14 Transgetik Tetra Taha Yanık, 00:59
Yeni Üye Forumu - Altın Akvaryum NightWist, 00:57
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Kılıçkuyruk Yavruları cetincanokemen, 00:40
Yeni Üye Forumu - İyice Küçüldük (minimal Deneyim) NightWist, 00:37
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Sehpa Önerisi NightWist, 00:33
Yeni Üye Forumu - Beta Balığı İçin Yem Önerisi NightWist, 00:32
Labirentliler - Balık Türleri Taha Yanık, 00:28
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum Semosum08, 00:23
Akvaryum Tanıtımı - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Semosum08, 00:06
Yeni Üye Forumu - Betamın Türü Nedir ? NightWist, 23:57
Labirentliler - Aquariumscience.org Ne Kadar Güvenilir? KaanE, 23:36
Akvaryum Bilimi - Duboıs Maswa Yemleme Programı uzunth, 23:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Purigen'e Tonla Para Vermeye Son ! KaanE, 23:32
Filtreleme Seçenekleri - Uzun Aradan Sonra Ufak Geri Dönüş oguzozt, 23:12
Akvaryum Tanıtımı - Anubias Yapraklarinda Yirtilma Vs Deforme orkunatalay, 22:39
Bitki Türleri ve Bakımı - Astronot Balıklarım Zeminde Durgun cetincanokemen, 22:38
Yeni Üye Forumu - Akvaryumuma Öneri Erdogannp, 22:31
Akvaryum Tanıtımı - Channa Bakımı Halil12345, 19:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkilerim Sararıyor ArjenB, 18:38
Bitki Türleri ve Bakımı - Zebra Danio Balığı Ne Yer Bettacifaho, 18:23
Yeni Üye Forumu - Beta Salyangoza Vuruyor Taha Yanık, 17:33
Labirentliler - Green Terror neomeo, 17:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Isıtıcı Mı Bozuk Yoksa Isıtmaya Gücü Mü Yetmiyor ? neomeo, 17:09
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Beta Yere Düştü Scofieldsw, 17:07
Yeni Üye Forumu - Erkek Yunusun Yumurta Yemesi Sabridilara, 16:50
Yeni Üye Forumu - Beta Balığına Ne Oldu Ali1234567, 16:50
Yeni Üye Forumu - Bitkilerin Köklerden Çürümesi Yece, 16:24
Bitki Akvaryumları Genel - Apistogramma Nijsseni Tankım bendeniztayfun, 16:21
Akvaryum Tanıtımı - Ana Tankta Yavrular Yeme Ulaşma Problemi hokia386, 15:40
Canlı Doğuranlar - Beta Akvaryumu MustafaŞ, 15:22
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryuma Hangi Filtre Uygun İsmail_194606946, 15:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mavi Karideslerim Üremiyor musavavo, 14:59
Omurgasızlar - Akvaryum 30 35 C Ye Ciksa Nolur? ArjenB, 14:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ne Yapmam Gerek ? Erensrens, 14:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Japon & Beta, 14:03
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Yunus Yavruları İç Parazit Mi Olmuş ozgur_22, 13:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Acaba Bu Taşları Akvaryumda Kullanabilir Miyim serhevde, 13:37
Yeni Üye Forumu - Sakal Yosununa Son! M.levent, 13:35
Yosun - Beta Balığım Yem Yemiyor İstekli Değil BeyzPl, 12:06
Yeni Üye Forumu - Lise Son Sınıfım Pasif Gelir İçin Bir Kaç Akvaryum TuRKeR, 11:55
Yeni Üye Forumu - 6 Litre Bitkili Akvaryumda Co2 Nasıl Karşılanır İnci Kefali, 11:48
Yeni Üye Forumu - Hardscape Tamam TayfunSylkn, 11:22
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Yeni Tank Kurulum-bitki-kök Tavsiyesi akinerayy, 11:08
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 02:07
- Bitki Çeşitleri emreemin 02:00
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 02:00
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 02:00
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 02:00
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 02:00
- Akvaryuma Dair Hersey TNAK 01:33
- Polıt Kolonı Arıyorum TNAK 01:33
- Mobilyalı Tüm Set Zens 01:25
- Full Extra Clear 500l Sumplu Dolaplı Malzemelerle Zens 01:25
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 01:23
- Flo Armatür, Isıtıcı CanB 00:48
- Dophin Af012 Otomatik Yem Makinası CanB 00:48
- Bitki+ Red Tail Lepistes+melek+gurami+vatoz umutuyar 00:39
- 40*40*40 Full Clear Akvaryum Wolkan 00:30
- 80x30x30 Bölmeli Akvaryumlar Wolkan 00:30
- 120 Cm Power Led Armatür (42 Watt Royal Blue) blenny 23:58
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 23:58
- Malzeme propecia 23:23
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 23:18
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 23:18
- Melek , Karides , Salyangoz . gyunda 23:18
- Karışık Bitki Kumu Ve Red Tuxedo Koi Lepistes ozgurnez 23:05
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 22:59
- Sarı Ateş Neon Bloody Mary Mavi Melek Siyah Gül Ka betta.ist 22:59
- 1 Adet Yavruluk Ve Bitki Mos Yetiştirme Akvaryumu VsfAkn 22:30
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 22:30
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:30
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:30
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:30
- Hagen Kum - Dekor - Karides_vatoz Yuvası osmandbnl 22:19
- Cüce Vatoz Yavrular gürkanbey 22:10
- Elektrik Blue Acara Eş Tutmuş Damızlık Çift Oğuz.K 22:02
- Tilki Kuyruğu TheCoffin 22:00
- Hbwhite Lepistes TheCoffin 22:00
- Cam Silecekleri İki Model Birtek 21:51
- Regülatörlü Karbondioksit Tüpü (resimler Eklendi) burakbozcelik 21:19
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 21:10
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:10
- Cryptocoryne Wendtii Brown - Takas Olur kerem1135 20:49
- Eheim Professionel 4+ egedin 20:36
- Eheım 2211 Pervane Sıfır Bora Bey 20:13
- Yavruluk Sıfır vedat79 20:06
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 20:00
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 20:00
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 20:00
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 20:00
- L46 Zebra Pleco Çiftleri Dost34. 19:50
- Sulawesi Kardinal Karides Dost34. 19:50
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Tertemiz! JapoJupo 19:17
KULLANICILAR
- 202 Online Kullanıcı, 113 Üye
Online Kullanıcılar
uozgul,
vknyalcin,
Cendla,
Furkann,
barsbingul,
kucukyavuz,
ToprakGungordu,
Koksal Gurkan,
Erdem94,
MiSoSiKiaN,
Tuby,
Akifs,
K3r3m,
Polat30232,
ahmetlaylaylom,
Ebubekir ATAR,
Tranb,
BaldGuy,
sdurmaz1965,
hakankurtuldu,
DeVLeT,
Caninenss,
Mehmettyagcii,
oguzozt,
sıtkı,
darkaura,
SonOfWolf,
QutTuff,
SinaBezek,
drakv,
MaxKrone,
seapromise,
lNEONl,
KaanE,
AQUA,
Emirrztrk,
ÖzcanÖzkan,
🇹🇷Mufasa,
Aykutff,
mrrking,
Elips,
birol2003,
buraktanatar,
akinerayy,
Hobihanem48,
BilalM.,
HaydarGul,
Kaan59,
TuRKeR,
Shinouzen,
mmemati,
Sadik153,
tsp7,
Hakantttt,
FURKANALTIN,
EmperorAngelfish,
twinsoul,
egemenozbeyli,
Fatihaqua,
Ayberk1634,
bpamuk92,
haritaci,
ayberkdemir,
Görkem 123,
ozgurnez,
DorukGuppy,
bo1907,
Rafayel,
ngerekli,
Aquacoholic,
Ugur79,
Kekoca,
dynamac,
onur_0606,
EfeAkgun,
koyu,
reprise,
ThanatoZek,
ahmetfiratozkaya,
G_can,
betta.ist,
Serkn211,
muhammed1903,
Taha Yanık,
beary,
oktay42,
yusufflower,
Hidro Dinamik,
Süleyman 42,
Liga,
sefa_nco,
Vlademirol,
fahrettin,
EyupAsik3452,
idiopatik,
Sancar.Galip,
YunusYldz54,
Eymenito,
MCY4,
mipx71,
nurtensultan,
Emreyandk,
ArifhbsAquatics,
GÖKBÖRÜ🇹🇷,
recep4294,
Eroğlu,
Alaylı Akvarist,
EnginEmirErdogan,
Tortuga4,
cetincanokemen,
TayfunSylkn,
Yadigar06,
Sahinn,
D.IS.CUS,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.