ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
holysafra
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
07 Şubat 2010 04:10
Toplam Mesaj:
29 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Kemalettin Akpınar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Kemal Akpınar
Cahilin cahilliğini kanıtlamak kolaydır fakat ona itiraf ettirmek güçtür . Hz. Ali
Cahilin cahilliğini kanıtlamak kolaydır fakat ona itiraf ettirmek güçtür . Hz. Ali
SON 10 MESAJI
Kaplumbağamı Doğaya Salsam...
Deniz Özen' e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ancak bu kadar iyi ifade edilebilirdi .
holysafra 2009-07-11 19:58:25
Deniz Özen' e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ancak bu kadar iyi ifade edilebilirdi .
Uyutturmak insanlara canice geliyor , evet evet uyutturmak zehirli iğne ile öldürmektir sakın yanlış anlaşılmasın KATLETMEKTİR , yıllarca yaşayacak bir hayvanın yaşam hakkının elinden alınmasıdır .
Ancak bu hayvan doğaya salınırsa binbir zahmetle hayatta kalmaya çalışacak , alışkın olmadığı bir ortamda günden güne bitkin düşüp ölüme yavaş yavaş yaklaşacak , en iyi ihtimalle bir sansarın beynini ve içorganlarını yemesini bekleyecek ya da salındığı yerde yaşamayı başaracak ve yerel türlere meydan okuyacak onların geleceğini karartacak .
Sizce hangi ÖLÜM şekli daha İNSAFLI ya da daha İNSANCIL .
Yıllar önce ABD de köpeklerin uyutulmasına şiddetle karşı çıkılıyordu ancak taki parklarda köpekler tarafından parçalanmış çocuklar bulunana dek ...
Uyutturmak kısmını anlayamayanlara , aylarca yorgun ve aç olan bir hayvanın kışın gelmesiyle yavaş yavaş donarak ölümünü de anlatabilirim .
Saygılar .
Kaplumbağalar Oyun Oynar Mı?
Kaan Bey siz 5 dakikalık aralıklarla toplam 10 saatlik çekim de yapabilirsiniz . Ancak karşımda gördüğüm henüz kaplumbağa alalı birkaç ay olmuş biri gibi duruyor . Yani siz .
Bence onları gösteremiyorsunuz çünkü henüz bebekler , bakımsızlar , kötü durumdalar . Başka bir açıklaması olamaz .
İyi günler .
Siz hayvanlarınıza güveniyorsanız 10 saatlik video koyarsınız bizde izleriz. Öncesinde söylemiş olduğum gibi görüntü istiyoruz .
Siz hayvanlarınıza güveniyorsanız 10 saatlik video koyarsınız bizde izleriz. Öncesinde söylemiş olduğum gibi görüntü istiyoruz .
Temel ilke az laf çok iş . Kaçak cümlelerden oldukça sıkıldık . Bir zahmet hayvanları görelim . Lütfen .
murad 2009-06-18 17:09:08
Neden kesin olmayan konularda bu kadar sabit yazılar yazılıyor anlayabilmiş değilim .
Her iki tarafta fikirlerini söyler orda konu kapanır , neden laf dalaşı yapılıyor . Ispatlanmak istenen ne ? Konu mu yoksa kimin daha iyi çevirmen -tartışmacı olduğu mu ?
Ben taraflara şu ricada bulunuyorum . Hayvanlarınıza ve besleme yönteminize güveniyorsanız yakından çekilmiş çeşitli fotoları koyun . Videolarını çekin . O görüntüler bize hangi besleme yöntemi hayvana ne şekilde etki ettiğini hal dili ile izah eder.
Artık salt yorumlara dayalı yazılar değil hayvanlarınızı görelim .
Kücük kaplusum buyugun kafasını ısırdı
Son kez yazıyorum,daha cevap yazmayacağım ; google denen bir arama motoru var . Anahtar sözcükleri yazacaksınız ve çıkacak . Bi zahmet bu kadar meşakkate katlanınız .
Hepinize iyi günler .
Murat bey argo ve jargon dillerin zenginliğidir , hakarete varmadığı sürece ben bir mahsur görmüyorum .
Murat bey argo ve jargon dillerin zenginliğidir , hakarete varmadığı sürece ben bir mahsur görmüyorum .
Sizlere de tavsiye ederim çünkü haddinden fazla ciddiyet samimiyetsizliğe sebep oluyor kanısındayım .
Lütfen bu mesaja kimse cevap yazmasın , bir de edebiyat münazarası yaşamak istemiyorum .
holysafra 2009-04-29 16:02:14
Özgür bey şimdi ben buraya 300 küsür sayfalık tezi koyacağım, ve içindeki pek çok kelime terimsel sonra Özgür bey ikna olacak ya da tezime karşıda tamamen yorumsal bir şeyler yazacak .
Bence zahmet etmeme bile değmez .
Şu an yazıyorsam , sadece geyik olsun diye yazıyorum ... Kesinlikle sizle laf yarıştırdığımı sanmayın .
Ayrıca ben söyleyeceğimi söyledim bu mesajımdan sonra DOĞRU DÜRÜST soru soracaksanız , sorun cevaplayayım . Ancak öyle kıldan tüyden yumaktan saçma -sapan , abuk -sabuk şeyler sormamanızı tavsiye ederim çünkü cevap vermeyeceğim .
Gerçekten merak ettiğiniz konular varsa sorunuz .
Tezim içinde üniversitenin sitesinde var , bi zahmet arayıp bulur , okursunuz .
Burdan aşağısı Sevda hanım için ;
Sevda hanım ben gerekli cevabı fazla fazla verdim . Size söylediğim zaten bu eğer kaplumbağa yem için saldırıyorsa yanlış besliyorsunuz .
Öyle petshoptan bir kaplumbağa alıp 3-5 ay besleyip , bir kaç yazı okuyup sonra kalkıp forumları dolduruyorsunuz (genel olarak şahsi algılamayın ) sonra 150 cm de saldırmışmış ...
Her kaplumbağa alan üstat kesilince daha çok kaplumbağa çorbası olur akvaryumlarınız .
Benden size bir abi nasihatı hep araştırın , 40 kez okuyun bir kez yazın . Bari başkalarına sebep olmayın .
Gerçekten ciddi sorunuz olursa ,aynı şeyleri saçmalamamak koşulu ile yardımcı olurum .
NOT: Argo kullandım okuyucuların affına sığınıyorum , başka kelimeler söylemek istediklerimi ve mevcut durumu kaldırmıyor .
Sevda hanım ben yukarda yazdım zaten ne yapmanız gerektiğini neden aynı soruyu tekrarlıyorsunuz .
holysafra 2009-04-29 15:46:08
Sevda hanım ben yukarda yazdım zaten ne yapmanız gerektiğini neden aynı soruyu tekrarlıyorsunuz .
Ayrıca hayvanlar ve insanlar birbirine o kadar benziyor ki sadece biz fazla BENCİL olduğumuz için fark etmiyoruz .
Biz insanlar apartmanda yaşıyoruz oysa bu doğamıza aykırı hepimizin geniş ormanlık alanlarda köy hayatı sürmemiz gerekirdi.
İnsanlar savaşmıyor mu ? Birbirini öldür müyor mu ? Ben TR de özür dileyen insan görmedim desem yeridir .
Kaplumbağanın görevi demişsiniz ? Ne görevleri varmış ?
Ben sizin için tekrarlıyorum : Ben ayırmayın demedim , sadece eğer birbirini öldürüyorlarsa burda KATİL BAKICIDIR dedim .
Tamam o zaman ben amirlerime söylerim Sevda hanıma araştırmalarımız mantıklı gelmedi , yeni baştan tüm verileri inceler size haber veririz .
En azından karşımda boş birinin olmaması sevindirici ...
holysafra 2009-04-29 15:22:39
En azından karşımda boş birinin olmaması sevindirici ...
İlk soruya cevap : Öncelikle ergenlik dönemini aşmış bir dişi alacaksınız , 5 yaşında olacak bu yaştaki bir dişi kesinlikle yavrulara zarar vermiyor . Sonra yanına yavruları veya 1-2 yaşındaki kaplumbağaları yerleştireceksiniz.
Ayrıca çoğu üretici dişi ve bebekleri bir arada tutar , erkekleri ayrı besler ve sadece çifleşme döneminde bir araya getirir . Ben bunu onaylamıyorum çünkü böyle durumlarda erkek gerçekten aşırı derecede saldırgan oluyor .
Oysa beraber bakıldığında erkek ALFA dişiye asla kafa tutamıyor ve sadece kur hareketleri ile yetiniyor .
Bunun da çıkmazları var ; eğer birden çok erkek varsa muhakkak mücadele ederler ve baskın erkek diğerlerini dişilerden uzak tutmak ister ancak ALFA dişi bu saldırgan erkeği uzaklaştırır .
Siz bu tür durumlara şahit olduğunuzda bakıcı olarak bu erkeği uzaklaştırmalsınız ve çifleşme dönemi sonunda tekrar gruba dahil olabilir . Gerçekten bazı erkekler aşırı agresif olabiliyor .
ALFA dişi asla bir başka kaplumbağanın sürüsündeki bir bebeğe veya dişiye zarar vermesine tahammül edemez ancak gözü korkan erkek de bir iki uyarı ısırığından sonra asla agresif tavırlar sergileyemez .
(İstisnaları muhakkak vardır , bunlar genel eğilimler. Özellikle çifleşme mevsiminde hayvanları strese sokmayın . Mesela gün boyu yanan kurualan lambaları onları çılgına çevirmek için yeterlidir . )
2. yazınız ; bence gençliğin verdiği bir savunma mekanızması .Ayrıca içgüdü kanun değildir , bir teoridir . Evrimcilerin uzantısıdır . Oysa ben ve yaradılış ekolü savunucuları SALT İÇGÜDÜ diye birşeyi kabul etmiyoruz . Mesela insan içinde herşeyi bilir fakat hatırlatılmalı diye FELSEFİ GÖRÜŞ de var fakat aksi de var. Biz hayvanların da tıpkı insanlar gibi gen aktarımı yanında edinilmiş bilgi aktarımı olduğunu savunuyoruz . Bize en büyük yardımcı yine hayvan psikolojisi mesela şempazeler gün geçtikçe daha kullanışlı mızraklar yapıyor (doğada). Oysa yavrular yanlarından alındıklarında bu süreç hiç yokmuş gibi davranıyorlar .(Eğer iç güdüsel olsaydı onlarda doğuştan dedeleri gibi olurdu ancak olmuyor)
Son paragraf toplumu biz oluşturuyoruz ve evet bu konuda bilgi sahibi olmadığınıza eminim . Sizin yorumlarınızı gerçek sanan insanları hataya sevk edeceğiniz için yeterli donanım ve bilgiye sahip olmadığınız konularda yorum yapmak TEHLİKELİ ve YANLIŞTIR .
Özgür bey siz sanırım beni yanlış anladınız . İfade ettiğim bebek kaplumbağaların beraber olması değil .
Özgür bey siz sanırım beni yanlış anladınız . İfade ettiğim bebek kaplumbağaların beraber olması değil .
BEBEKLİK DÖNEMİNDEN ERGENLİĞE VE SONRASI DÖNEMLERDE ADULT
(YETİŞKİN) KAPLUMBAĞALARLA YAŞAMALARI ki böylelikle onlar ergen olunca YETİŞKİNLER onları frenleyebilsin.
Mesela kendinizi düşünün 13-16 yaş aralığı aileniz olmasaydı ( ya da aileye bağlılığınız ve saygınız ve kurallara uymama durumunda uyarılmanız) ; bugün hangi koşullarda olurdunuz ?
Evet RUHSAL BOZUKLUKLAR demişsiniz , bırakında hakkında DOKTORA TEZİ verdiğim bir konuda bilgiye sahip olayım (DÜŞÜNCE SİZİNKİLER ; BENİMKİLER YILLARA DAYALI ARAŞTIRMALAR ve BİLİMSEL VERİLER )
Bu arada FELSEFE dersi de vereyim ; DÜŞÜNCE yanlış diye yorumlanamaz !!! Yanlış olan tutumlar ve davranışlardır mesela HAKKINDA SADECE KULAKTAN DOLMA BİLGİLERE SAHİP OLDUĞUNUZ BİR KONUDA YORUM YAPMAK GİBİ .
Gençlerin bu heyecanına ve ilgisine bayılıyorum.
(SAYGILAR!)
SON MESAJLAR
- Acil Durum Bu Beyaz Benek Mi Nurşah, 14:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Makrakantam Sürekli Saklanıyor ahmetfiratozkaya, 14:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Silikonunda Kabarcıklar Kazmakul12, 14:35
Yeni Üye Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin İskorpit, 13:42
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Plastik Akvaryum Kapağı Yapan Varmı? alperonal, 12:24
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Güne Yavru Karides Sürprizi Tcanis, 12:23
Bitki Akvaryumları Genel - Walstad Metodu (ternapi) ahmetfiratozkaya, 12:13
Bitki Akvaryumları Genel - Bu Balıklar Akvaryumuma Uygun Mu MustafaŞ, 12:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İstanbul Anadolu Yakası Co2 Dolumu,fiyat Bilgisi onur55, 10:39
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Betta Mı? Lepistes Mi? YOTHAN, 10:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Severum Çift Birbirleri Anlaşmıyor giyotyn, 10:06
Yeni Üye Forumu - Veliferalar Hakkında Detaylı Bir Yazı bendeniztayfun, 09:16
Canlı Doğuranlar - Co2 Mayalı Sistem Yosun Yapar Mı bendeniztayfun, 07:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kasımda Aşk Başkadır Mt_aquascaping, 00:15
Akvaryum Tanıtımı - Karideslerle Tecrübesi Olan Arkadaşlar Var Mı? AlperKrks, 00:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Aynı Anda Ölduler ytugcek, 23:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Çöpçü Balığım Çok Bitkin Ve Hareketsiz. Sadullah016, 22:17
Yeni Üye Forumu - Vatoz Ve Japon Balığı Bakımı Taha Yanık, 22:15
Yeni Üye Forumu - Su Marulu Hk. Mirza Adar, 21:49
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Hobi Lapistes Egoli37, 21:22
Yeni Üye Forumu - Atremianın Akvaryum Suyunun Tds Ye Etkisi Hamite07, 20:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Midaslarim Yavrulamiyor valarmorghulis12, 20:19
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum Bulanık Mı? Nurşah, 19:37
Yeni Üye Forumu - Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu? Koksal Gurkan, 19:35
Güney Amerikan Cichlidleri - Bunlar Ne? Kharoon, 18:45
Bitki Akvaryumları Genel - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 17:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yeni Balığımın Hareketsizlik Problemi Göksel D, 17:10
Yeni Üye Forumu - 60 X 50 X 50 Akvaryum Hakkında.. Aguamentist, 16:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Trop. Yavru Bakımı BJK-123, 16:42
Tropheus - Brichardi Ujiji Yavruları Ve Akvaryum koc006, 16:09
Tropheus - Yeni Başlayan Akvaryumu Taha Yanık, 16:01
Yeni Üye Forumu - Konuyla İlgili Bilgisi Olan ? Yunuss058, 15:58
Yeni Üye Forumu - Kayalık Habitat BJK-123, 15:53
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Amerikan Dünyası sfcscannow, 15:35
Güney Amerikan Cichlidleri - Tropheus İçin Aydınlatma Ve Dekor BJK-123, 15:15
Tropheus - Nematod'un En İyi Çözümü Nedir? smetdman, 14:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Kökleri Topraklı Bitkiler Sorun Olur Mu? Aguamentist, 14:00
Bitki Akvaryumları Genel - Filitre Önerisi YOTHAN, 13:53
Yeni Üye Forumu - Fil Kulak Lepistesler Hakkında. Aguamentist, 13:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Balığın Problemi Nedir ? Ehtiyar, 13:20
Hastalıklar ve İlaçlar - Blody Mary Karides Yanina Baska Hangi Karides Ekle Aguamentist, 13:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 35x35x35 Bitkili Tank Balık Adeti Kaç Olmalı KaanE, 12:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dere çakılında çöpçü olur mu? scorpion26, 12:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığın Türü Hakkında Bilgi Verebilir Misiniz? |BuRaK|, 11:32
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bitkili Akvaryumum nurtensultan, 10:38
Akvaryum Tanıtımı - Sunsun 603b 2600tlye Hala Alinirmi Aguamentist, 10:38
Fiyat Forumu - Betta Kuyruğunda Sorun Mu Var? Conix, 09:57
Labirentliler - Karidesler Ve Katil Salyangozlar Muratakdag, 09:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sarı Prenses Akvaryumu Orhan76, 09:43
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Japon Balıklarının Kavgası Muhammedcay, 09:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Sarı Ateş Neon Karides Ardaaa.. 14:45
- Electric Blue Acara Çift Ardaaa.. 14:45
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 14:41
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 14:34
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 14:34
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 14:22
- Resun Aco 001 18 Wat Hava Motoru Sıfır ALP85 13:42
- 2 Oscar - Bostancı OrdiBuko 13:25
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 13:16
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 13:16
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 13:16
- Malawi Erkekler AlisBaba 13:15
- Dış Filtreler AlisBaba 13:15
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 13:13
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 13:13
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 12:53
- Çok Uygun Fiyata Az Kullanılmış Dış Filtreler idiopatik 12:53
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 12:38
- Albino Full Red Big Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 12:38
- Salt Lake Artemia Konserve FULL RED MEHMET 12:38
- Altın Kafa Melekler Tekin35 12:29
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 12:05
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 12:00
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 12:00
- Su Piresi Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 12:00
- L144 Super Red Düz Dişi scorpion26 12:00
- Tanganyika Regani Cichlid Yavruları iakyol 11:58
- Eheim Classic 2260 Musluklu Sıfır Hiko 11:47
- Spotted Angelfish Hiko 11:47
- Black Venezuela Corydoras Hiko 11:47
- Co2 Tüp 2,67 Lt - Difüzör - Ph Checker - Regülatör TugayÇınar 11:32
- Cryptocoryne Wendtii Brown kerem1135 11:27
- İki Çift Laetacara Araguaiae... Laetacara 11:19
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 11:17
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 11:07
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 11:07
- Aksan Akvaryumlar (60x40x40) (60x30x40) kaganbozkurt 11:06
- Fahaka Puffer etotek 11:01
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:49
- Led Driver 36-48w ilh4n 10:14
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 10:14
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 10:14
- Katil Salyangozlar erosennin 10:07
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 09:47
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 09:47
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 09:47
- Corydoras Sterbai nikon_ 09:47
- Red Tiger Lotus nikon_ 09:47
KULLANICILAR
- 147 Online Kullanıcı, 80 Üye
Online Kullanıcılar
Balik76,
denizim20,
farabix13,
bendeniztayfun,
Akax,
Gastropoda,
Kazmakul12,
İskorpit,
pegasusa,
Bibliyorlar,
Muhammedbedri,
wallece,
Balikcidede,
M_usta,
Cengizbey1316,
darkLightning0,
efsane07,
blenny,
Berkant,
MiSoSiKiaN,
MasterChief,
club1520,
mlh06,
mightymurat,
Furcifer,
Öğretmen Ali,
the__legend,
aktugsedat,
Tugberk,
AmatorAkvryumcu,
MehmetSerkan,
HakanYeni,
KaanE,
ZET,
Muratakdag,
Ebubekir ATAR,
vagus,
kadir0606,
sedaterdem,
cekhslsls,
kadir_7,
serkan1903,
karabey97,
YOTHAN,
paxal,
OrdiBuko,
Liga,
şansal,
Erkan1661,
DenizUlucutsoy,
Brdk64,
A2626,
AlperKrks,
Eren88,
Vexpy,
poladeruc,
Mert Kayış,
Best Fish,
mgokturk,
Dexter85321,
sunnytek,
lojistisyen,
cihatkaraca,
Aquaristtr,
Mirza Adar,
Şahinöztürk,
Cucevatozcu,
Kayasdt,
ahmetfiratozkaya,
Lepistes..,
reano,
demian,
UrasArt,
DTxLorD,
Ardasa,
AlisBaba,
diaslayt,
darkaura,
Tcanis,
Hidro Dinamik,
Samoo,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.