ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Slm arkadaşlar 150x65hx50 ebatlarındaki 487 lt tropheus akvaryumuna uygun ıstıcı,dış ve iç motor gibi ekipmanların aylık elektrik tutarı tahminen kaç liradır.İkinci sorum yaşadığım ev sobalı, bu akvaryumu soba yanmayan soğuk odaya kursam ısıtıcı akvaryumu uygun sıcaklığa getirirmi? Bu sıcaklığı sabit tutmada bir sorun yaşarmıyım?Yaşadığım yer soğuk karasal iklimdir.Kışın akvaryumun cevresini strafor ve benzeri uygun şeylerle kapatmayıda düşünüyorum yardımlarınızı bekliyorum.
Akvaryumu büyütüp yunus beslemeye başlayacağım ama zaman alacak.
Fakat yunusa geçmem için sarı prensese biraz daha doymam gerekecek.ank uygun akvaryumu nereden bulurum 500 lt kadar.
Arka fonun aynı benim fondan çok hoş bende 2 tane arka fon var tercih yapmakta zorlanıyorum karar veremedim. 2,3 gün önce bende ekledim benim fotoğraflarımada bak ben fonu ters yapıştırdım bilerek senin gibi düz yaptığımda sanki olmamış gibiydi.
Fotoğraf:
Kapasite (litre):170 lt
Canlılar:2 erkek, 12 dişi sarı prenses.4 yunus.(yunuslar bir hafta önce
geldi en kısa zamanda çıkartacağım)
Malzemeler:İç filtre,hava motoru,Isıtıcı
Akvaryum Bakımı:Her pazar 3/1 su değişimi ve dip çekimi
Kullanılan Yemler:İ
Sera flora
Sera granured
Tetra pro vegatable -phyll
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:İki haftada bir kaya tuzu.
Slm arkadaşlar malawi dünyasıyla tanışalı 2 yıl oldu.malawiyle tanışmama vesile olan siz akvaryum ailesine teşekkürü borç bilirim.Ben yavru alabilmek için tam 1.5 yıl uğraştım dile kolay defalarca balık alıp değiştirdim.Her zamanki sorun dişi diye aldığım balık erkek çıkıyor veya ital balık çıkıyor ne yaptıysam doğru koloniyi bulup yavru alamadım 1.5 yıl maddi manevi çok üzücü günler yaşadım.Tam hobiden soğdum diyordumki yavru balık alıp onu büyütme fikrine vardım.24 tane 2 aylık sp aldım,şimdi 12-13 aylıklar ve 100 cıvarında yavrularım oldu.Sıkıntılarım bitti 1.5 yılın sonunda yavrularımı görmek kadar güzel bişey olamaz.Balıklarım büyüdükce cinsiyetine göre büyüklüğüne göre azalttım bir kaçtane daha azaltacağım.Yunuslara gelince 1 hafta önce aldım yeniler yani 170 lt akvaryumda yunusu strese sokmaya hakkım olmadığını düşünüyorum, bunun bilincindeyim en kısa zamanda çıkartacağım.Şimdi dekora gelelim başta fotoğraf çekme özürlüsüyüm kusura bakmayın.Tüm eleştirilerinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum.2 tane arka fon yükledim hangisini kullanmalıyım sizce yorumlarınızı bekliyorum.
Slm arkadaşlar sarı prenseslerde büyüme uygun şartlar sağlanınca kaç aya Kadar sürer.Ben sarı prensesleri 3,4 aylıkken aldım şimdi 10-11 aylıklar ve dişilerimin tamamından yavru aldım.maksimum boya ulaştılarmı, yoksa 11. aydan sonrada büyümeleri ilerlermi? Bazıları ilk yavruyu aldığın boydan başka büyümezlerdiyorlar doğrumu? splerimin boyu 7cm saygılar.
Arkadaşlar lütfen konuyu iyi okuyup anlayın acil. 7 adet sarı prensesimin ağızları dolu.Balıklarımın hangi gün yumurta tuttuklarını bilmiyorum 13 günü doldurmuş hağmile balıklarımı nasıl ayırt edebilirim?Benim balıklarımın boyutları küçük olduğu için yavruyu ağzına az alıyor ve az yavru olduğu için 21. güne gelse bile yavrular anne ağzında göremiyorum yani yavruların keselerinden çıkıp çıkmadığını gözlemleyemiyorum.Bunun haricinde 13-21 gündür hağmile balıkları nasıl ayırt edecem.Yardımlarınızı bekliyorum.
Ağzına yumurta alan sarı prensesim 26 gündür yavrularını bırakmadı. İlk yavru aldığı içinde kusturmadım. Balığı ayırdığım akvaryum 70 lt fakat tam ortadan camla ayırdım. Diğer yarısında başka ağzı dolu sp var. Sizce ne yapmalıyım, yardımınızı acil bekliyorum.
3 adet ağzına yumurta almış sarı prensesim var.Hepside ilk yumurta tutuşu ben hepsinide kusturmak istiyorum.İlk yumurta alışında kesinlikle kusturmamak tavsiye ediliyor. İlk yumurta aldığında kusturulmasının ilerde mutlaka zararı oluyormuki,bana tavsiyeleriniz nedir.
Slm arkadaşlar konuyu biraz uzatacağım kusura bakmayın.14,15 aydır sarı prenses besliyorum. Tek hayalim herkes gibi yavru alabilmekti defalarca balık alıp verdim bir türlü cinsiyetlerini ayarlayamıyordum en son çağre yavru sp alıp onları damızlık hağle getirmek oldu. 2 ay önce akvaryumumun kapastesinden fazla balık aldım 160 lt akvaryuma 23 adet 4, cm cıvarında yavru balık aldım. Şimdilik yavru almak aklımın ucundan geçmiyordu ama 6 gün önce baktımki ağzına yavru almış onu başka 70 lt akvaryuma ayırdım bugün baktığımda bir başka sp de hamile ben şimdi ne yapmalıyım 2 hamile balığıda aynı akvaryumamı koyayım yoksa birini 5lt lik pet yavruluğamı koyayım.İlk yavru tutmaları olduğu için kusturamıyorumda zaten kustursam sorun olmayacak yardımlarınızı bekliyorum.
Tebrikler güzel bir karma olmuş.Arka fon balıkların ışık gibi parlatmış.Ayrıca yanlış anlama çekmeyin akvaryumunuz 200 lt değil burdan gördüğüm kadarıyla.Bu tür akvaryumlar metreyle ölçmeyle hesaplanamıyor, 5lt 10 lt bir şiseyle ölçtüyseniz 200 lt doğrudur.
SON MESAJLAR
- Taş, Kaya Tanımı. KaanE, 18:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Betta Balığımın Üstündekiler Ne? bendeniztayfun, 18:48
Canlı Doğuranlar - Pipo Filtre Önerisi bendeniztayfun, 18:39
Filtreleme Seçenekleri - Seachem Matrix Zemine Koyulabilir Mi ? HOPPALA, 18:39
Filtreleme Seçenekleri - Karideslerle Tecrübesi Olan Arkadaşlar Var Mı? ÇaĞRı, 18:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Molim Tahmini Ne Zaman Doğurur burakbyrs, 18:28
Canlı Doğuranlar - Monte Carlo Ve Rotala Hra Ceyhuncelal, 18:00
Yeni Üye Forumu - Yeni 56 Litrelik Nano Deniz Akvaryumu TuRKeR, 17:59
Deniz Akvaryumları Genel - Akvaryum Bitkileri Güneşe Döner Mi TuRKeR, 17:52
Bitki Akvaryumları Genel - Bitki Kararı Muhammedbedri, 17:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cüce Amerikan Dünyası Fatih96, 17:21
Güney Amerikan Cichlidleri - Aqua Led Mi Orion Led Mi? 1Balikci, 17:10
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 17:00
Akvaryum Tanıtımı - Eheim 300w Isıtıcı Lovelepistes, 16:34
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Akvaryuma Mini Taş Yapıştırma MasterChiefHakan, 16:33
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistesler Ve Yavrular İçin Kurduğum Akvaryum burakbyrs, 16:26
Canlı Doğuranlar - 380 Lt Oranda Akvaryumu Icın Dıs Fıltre Önerisi neomeo, 16:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığımın Rengi Değişti Beytullahylldz, 16:00
Yeni Üye Forumu - Cam Kazıyıcı Set SaRCoPhiLiuS, 15:58
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Kurt!gibi Bir Şey alaladee, 15:27
Akvaryum Dünyasından Haberler - Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu? KartalŞafak, 15:24
Güney Amerikan Cichlidleri - Akvaryum Test Kiti scorpion26, 14:24
Malzemeler ve Yemler Forumu - Kılıçkuruk Hamile Mi Muhammedbedri, 14:16
Yeni Üye Forumu - Endler Koleksiyonum Köroglu.88, 14:01
Canlı Doğuranlar - 96 L Akvaryum Tasarımı Serdariekrem, 13:52
Akvaryum Tanıtımı - Betta Akvaryumum İçin Görüş Almalıyım bendeniztayfun, 13:40
Yeni Üye Forumu - Manado Toprakta Renk Değişimi TuRKeR, 13:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Mayalı Sistem Co2 İşe Yarıyormu? ercane, 13:27
Yeni Üye Forumu - Bambu Muhammedcay, 12:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Akvaryumum İçin Önerileriniz Nedir Muhammedbedri, 12:38
Yeni Üye Forumu - Frontosalarımda Görme Sorunu ttmantt, 11:25
Hastalıklar ve İlaçlar - Vallisneria Spiralis (saz) Ve Saksı SaRCoPhiLiuS, 11:09
Bitki Akvaryumları Genel - 2 Frontoza Erkegım Birbirini Kovalıyor Orhan76, 10:20
Yeni Üye Forumu - Sobo Sf-550f Dis Filtre Cerceveli Akvaryuma Olurmu neomeo, 10:16
Filtreleme Seçenekleri - Lepistes Renk Değişimi Aguamentist, 10:05
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Lepistes Akvaryumum Tortuga4, 09:57
Akvaryum Tanıtımı - Biyolojik Filtre neomeo, 09:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Böcek Malikanesi Busra1753, 08:30
Akvaryum Tanıtımı - Su Küfü Ve Alg Biyofilmleri - Beyaz Pamuklanmalar bendeniztayfun, 06:33
Makaleler ve Tercümeler - 4 Aydır Geçmeyen Su Bulanıklığı. ballantines, 06:19
Yeni Üye Forumu - Lepistes Akvaryumum Tortuga4, 01:30
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Bitki Önerisi KaanE, 01:28
Yeni Üye Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin bendeniztayfun, 23:39
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Balığımın Yanağında Çok Büyük Bir Şişlik Var Ömer t, 23:27
Hastalıklar ve İlaçlar - 90 Litre Tank Dış Filtre Tavsiyesi (2024)* koray ulusoy, 23:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kütüğümdekiler Nedir ? Mirza Adar, 23:03
Yeni Üye Forumu - Japon Balıkları İçin Hangi Renk Işık Kullanmalıyım Taha Yanık, 23:00
Sazansıgiller - 11cm Senegal Bişiri-12cm Erkek Anaç Portakal Cikle xellence07, 22:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dişi Frontozam Neden Böyle Oldu Berke.., 22:15
Yeni Üye Forumu - Baliklar Asagi Bakıyor Mertkaandoruk, 22:08
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Karideslerinize Yuva :) utkuk 18:28
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 18:20
- Saz Bitkisi selfish 18:19
- 60cm İthal Bombeli Köşeli Akvaryum Boyu Marka Aquarist101 18:07
- Komple Set heydu 17:51
- Leptosoma Kitumba Firefighter 17:50
- Albino Nigripinnis Firefighter 17:50
- Eheim Compact 600 Ve 300 Kafa Motor- Ada 6'lı Co2 Ramboy 17:47
- Eheim Ecco Pro 300 Ve Chrome Pipe Aporetti 17:41
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 17:38
- Kepçe - Moss Teli AquaPuella 17:38
- Sakura Karides Mavi Karides Katil Salyangoz Rocky Volkan 17:21
- Anubias Bucelandra Rocky Volkan 17:21
- Akvaryum Malzemesi Rocky Volkan 17:21
- Apistogramma Agassizii Double Red yamansengonca 16:56
- Cryptocoryne W. Brown Large Saksı ballantines 16:42
- Anubias Çeşitleri (broad Leaf, Nana , Petite) ballantines 16:42
- Amazon Kılıcı teksel 16:42
- Eheim Isıtıcılar,sobo Armatür,sump Ve Dalga Motoru Burak PEKDEMİR 16:35
- Malawi Erkekler,protomelas Steveni Taiwan,fryeri Burak PEKDEMİR 16:35
- Eheim, Tetra, Haqos Kaliteli Malzemeler muratdeg 16:24
- Black Flame Wood cagdas_0606 16:20
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 16:20
- Fahaka Puffer etotek 16:09
- Co2 Regülatör Set egedin 16:00
- Lepistes Özel Türler (stok Listesi Eklenmiştir) serkancilek 15:39
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 15:32
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 15:32
- Camberellus Diminitus Cüce Kerevit Balikcidede 15:32
- 100x50x50h Cm Cama Cam Akvaryum Balikcidede 15:32
- 2 Litre Co2 Karbondioksit Tüp Serdariekrem 14:51
- 2 Adet Erkek Tam Damızlık Gökkuşağı Serdariekrem 14:51
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 14:35
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 14:35
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 14:35
- Leptosoma Kitumba Yavrular koyu 14:03
- Akvaryumu Boşaltıyorum Son 4 Adet Frontoza ferhattt 14:03
- Siyah Calvus (black Kameron) mercedesclk 13:36
- Bitki Çeşitleri emreemin 12:52
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 12:52
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 12:52
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 12:52
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 12:52
- Adwa Tds Metre Ve Ph Metre ootkn 12:49
- Profıl Akvaryum Altlıgı Masa ootkn 12:49
- Altın Kafa Melekler Tekin35 12:41
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 12:20
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 12:14
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 12:14
- Aquael 30lt Ve 70lt Akvaryum + Sunsun Dış Filtre Iebowski 11:51
KULLANICILAR
- 173 Online Kullanıcı, 94 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.