ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kopruluonur
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
29 Ocak 2009 23:10
Son Ziyaret:
1 dakika önce
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
3

BİLGİLER

Ad Soyad:
onur koprulu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

onur

SON 10 MESAJI

Karides Akvaryumunda Camdaki Beyaz Noktalar
Karides akvaryumlarında bu gibi birçok garip canlı oluşuyor. Ben çözüm olarak yavru molly balıgı eklemeyi buldum. Molly yavrusu büyüdüğünde çıkarıp tekrar yerine yavru balık ekliyorum. Bu yöntemle karides nüfusu da çoğalabiliyor, göze hoş gelmeyen garip canlılar da kimyasal kullanmadan yok oluyor.
Cüce Vatozlar Kendi Yavrularını Yerler Mi?
Öncelikle 80 cm bir akvaryum için canlı yükünüz fazla. Akvaryum ebatına oranla fazla sayıda bakılan damızlık boy vatozlar, özellikle yemleme saatlerinde suyun parametrelerinde ciddi değişiklikler yaşanmasına neden oluyor. En hassas dönemlerinde olan yavru vatozlar için sudaki bu ani değişiklikler ciddi ölümlerle sonuçlanabiliyor. Damızlıkların canlı yavru yediğini hiç deneyimlemedim ama herhangi bir nedenle ölmüş olan yavruları yiyebilirler. Daha sağlıklı bir üretim için akvaryumunuzda 2 d 1 e vatoz beslemenizi tavsiye ederim.
Bitkide Ve Camda Farklı Yosunlar
Bu sorunlar daha çok aydınlatma sürenizle ilgili. Günlük aydınlatma sürenizi azaltmanızı tavsiye ederim. Aydınlatma süreniz azaldıkça bu tip sorunların da azaldığını gözlemleyeceksiniz.
Bitkili Akvaryum İçin Kum Önerisi
Alttan üste doğru sıralarsak ; lav kırığı + jbl aquabasis plus + jbl manado şeklinde kaliteli bir taban oluşturabilirsiniz.
Molly Balığımın Cinsiyeti Ne?
[QUOTE=Beta_balik]Dediğiniz gibi de olabilir ama moliler yüzeyde gezinen balıkladır. Belki o yüzden de olabilir. Ama filtreyi arka cama su fışkırtacak gibi konumlandırmanızda fayda var.[/QUOTE]

Lepisteslerin yukarıda yüzme eğilimi vardır ama moliler pek yüzeyde yüzmezler. Akvaryumun su değerlerinde bi problem var. Tüm balıklar yüzeyde duruyor ve nedeni büyük olasılık havasızlık. Çözümü için yukarıda yazmışlar. Su yüzeyinde iyi bir hareket olması lazım.

Ek olarak suda bulanıklık da var, nitrat patlaması da yaşanmış olabilir.
Lepistesim Hasta Mı?
Yavruları ilk gördüğünüzde dişileri incelerseniz doğum yapan dişinin karnındaki şişlik kalmamış, incelmiş bir formda olur. Yeni doğan yavruların akvaryumunuzda saklanabileceği alanlar olmaz ise büyük balıklara yem olabildikleri için hiç doğum olmadı diye de düsünebilirsiniz. Lepistesler ayda bir yavrulayabiliyorlar. Dolayısıyla bol bitkilendirilmiş bir akvaryumda her ay yavru balıklarla karşılaşmanız mümkündür.
Lepistesim Hasta Mı?
Balığınız hamile bir dişi, yakın zamanda doğum yapabilir gibi görünüyor. Karın çevresindeki koyulaşmaya bakarak hamileliğinin son evrelerine geçtiğini söyleyebilirim.
ilk akvaryum denemem
kılıçkuyruk gördüm sanırım onu hemen geri vermelisin.kılıçkuyruk lepisteslerin kuyruğunu yemeye meraklıdır. erkek lepistesinin ölüm nedeni o olabilir. resmlerde kuyrukta kopukluk gözüküyor.
otomatik yemlik var mı?
Teşekkürler yardımların için. murad2009-02-14 21:34:43
otomatik yemlik var mı?

Sıkışma vb. sorunlarla karşılaşmam değil mi? Ayrıca teşekkürler.

murad2009-02-14 21:32:59

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.