ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fishermen
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Temmuz 2009 00:13
Son Ziyaret:
07 Şubat 2010 16:24
Toplam Mesaj:
76 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
orhun köylü
Doğum Tarihi:
19 Ağustos 1992
Yaş:
32
İl:
Konya
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

orhun köylü

SON 10 MESAJI

minik havuzum
Havuza ava giderken yem yapacağım balıkardan koydum.av öncesi yemlik canlı balık bulmak zor oluyordu bari yapmışken işime yarasın dedim yemlik balıklar koydum.
dereden yakaladığım balıklar...
[QUOTE=hasanhy][QUOTE=EFENDİ] Şimdi adını hatırlayamıyorum sanırım gambusya idi yabani lepistes.  Bu balığı besleyen arkadaşlarımız var. Eminim onlarda aynı şeyleri yaşamışlardır . Ama bana sorarsanız alışma sürecinden ötürü diptelerdir . [/QUOTE]
Gambusya bir çiçek türüdür .İsmi gambusya olamaz.[/QUOTE]
 
Bu linke bakın o zaman.Ona kallırsa gelincik diye çiçekte var,hayvanda.
dereden yakaladığım balıklar...
Melekte zaten sakin bir balık değilki.Gambusyaların yavrularını yem edersin meleklere demiş oluyum.Bide gambusya kim bilir hangi hastalıkları taşıyıcılık yapıyordur dikkatli ol.
Balığın Her Türlüsüne Varız.... yeni resimler 4 de
Yanlış anladınız beni.Polemik yaratmak istemedim.Hem illaki tuttğumuz balığı parçalamak hırpalamak gerekmiyorki.Balığa batan küçük bir iğne.Balığı tutunca kepçeyle sudan çıkarırsak dikkatli bir şekilde iğneyi çıkarırsak.Balığı yormayız.Benim derdim balığı yemek yememek te değil.Ben bu güne kadar oltalara  milyarlar harcadım.Yol parasını saymıyorum bile.Balık avlamaktaki zevk hiç bir şeyde yoktur.Ben kendi fikrimi söyledim sadece.Yine söylüyorum.Ben balık etini sevmem kadifede pek sağlıklı bir yenecek balık değil.Ben o hayvanı  tutmayı severim tuttuktan sonrada ağzı yaralandı salsam ölür gibi saçma bir düşünceyede kapılmam.Bilirimki o balık saldıktan sonra normal hayatına devam eder.Dahada çok büyür ve her saldığım balığın milyonlarca yumurta burakacağını bildiğim için daha çok mutlu olurum.Sizlerde biliyorsunuz kimileri var 100 lerce balık tutar balıklarda 100-200 gr anca gelir sonra bu balıkları yiyemez çöpe atarlar.Bunlara balıkları salmamalarının nedenini sorrsanız balık yaralandı ölücekti zaten. olur.Neden ölsün ki.Bizim bir yerimize balık tutarken kanca batınca ölüyormuyuz.birde bu balıkları dokunsak ölecek canlılar sanmayın.Ben bir kaç ay önce 1-1,5 kiloluk bir sazan tutmuştum.Buz dolabına koydum 1 gün sonra anneannem balıkları temizlerken tam pullarını temizlemeye başlamıştı balık hoplayıp zıplamaya başladı.1-2 gün sonra bile yaşıyorsa bu balık suyun dışındaki 1-2 dakikadan nolacak ki.
Neyse konuyu uzatmaya gerek yok.
Siz beni anlamaya çalışmıyorsunuz.Yok polemik miş.Yok balık yaralanmış hırpalanmış salınmazmış.Sanki size karşı tepki almışım gibi davanıp beni üzüyorsunuz.
Ben size kendi fikrimi söylüyorum suç işliyormuş muamelesi görüyorum.Bana ne ki.Nasıl biliyorsanız öyle yapın. 
Balığın Her Türlüsüne Varız.... yeni resimler 4 de
 Neyse önemli değil.Yiyecek olan yer.Bende zaten balığı yemeyi değil tutmayı severim.Tutulan balığı geri salmak bana göre daha zevkli oluyor.Balığı yeyip güzel bir tat,zevk almadıktan sonra o balığı öldürmek neye yarar.Sonraki avlarınıza rasgele.
 
 Saygılar..
Balığın Her Türlüsüne Varız.... yeni resimler 4 de
[QUOTE=dides] [QUOTE=fishermen]Sazanlar iyimiş.Ama kadifeleri salsaydınız keşke.Eti hiç sağlıklı olmayan bir balıktır.[/QUOTE]



Kadife balığı

Vikipedi, özgür ansiklopedi



Kadife balığı (Tinca tinca), Yeşil sazan olarak da bilinir, sazangiller (Cyprinidae) familyasından fazla haraket etmeyen yavaş akan suların dıp kısımlarında yaşayan bir balık türü.

Bütün Avrupa'da ve Asya'nın orta derece iklimli kesimlerinde bulunur. Türkiye'nin kuzeyinde, yani batı ve doğu karadeniz bölgelerinin tatlı sularında,iç anadoludaki baraj ve göllerde,özellikle eskişehir çatıören barajında bol miktarda bulunmaktadır.

Kadife balığının doğal rengi yeşil-zeytin rengidir, ama insanlarca yetiştirilmiş olan altın renkli türü "altın kadife balığı" sadece suni göllerde bulunur. Dış özelliklerinden en çok dikkati çeken kalın kuyruğudur. Kalın derisi bir sürü çok küçük pullar ve salya ile kaplıdır. Görünüşünden ve ele çok yumuşak geldiğinden dolayı türkçede "Kadife" diye adlandırılmıştır. Ağzını aynı diğer sazangiller gibi dışarıya doğru uzatabilir ve dudaklarından iki kısa bıyık sarkar.

Kadife balıkları ortalama 20 ila 30 santim büyüklüğünde olurlar. En büyük rastlanmış ve kanıtlanmış ölcüleri 70 santim uzunluk ve 10 kilo ağırlıktır.

Kadife balıkları kısa bir süre için oksijen kıtlığı içinde yaşayabilirler. Zaten sadece bu kabiliyetlerinden dolayı onları çok küçük göllerde bile bulmak mümkündür.

Çiftleşip yumurtlama zamanları nisan ile haziran arasıdır. O zaman 300.000 yapışkan yumurtalarını su bitkileri üzerine bırakırlar.

Suyun içindeki mikroskopik hayvanlardan beslenirler (Plankton), ama bazen sülük ya da yosun'da yerler.

Kadife balığı kusulan ve hatta akrabası olan sazandan da lezzetlidir.


[/QUOTE]
 
 
Lezzetli olabilir.Ama her lezzetli olan şey sağlıklı değildir.Kadifeler çok pis bir beslenme ye sahiptir.Parazitler,kurtlar,böceklerle beslenen bir hayvan.İnsanlara tenya gibi bir çok parazit bulaştırabilirler.
Balığın Her Türlüsüne Varız.... yeni resimler 4 de
Sazanlar iyimiş.Ama kadifeleri salsaydınız keşke.Eti hiç sağlıklı olmayan bir balıktır.
dereden yakaladığım balıklar...
Akvaryumcu sallamış.Lepistesin yanına koyun bi ne hale gelicek lepistes.Kılıçlarla çiftleştiğine garanti veririm ama
Bu nasıl olabilir?
Yapar abi.Sen hava taşına bağlasan daha iyi verim alırsın iç filtre hızlı akan suyla veriyor co2.O co2 suda dururmu hiç.Normalden fazla hava çıkıyorsa mayayı biraz fazla kaçırmışındır.Co2 olan bir akvaryumda iç filtre çok saçma açıkçası.Bitki akvaryumlarında pipo filtre kullanmak en iyisidir.Co2 yi ise enjektör yada hava taşı ile vermelisiniz.
minik havuzum
Yaklaşık 200 litre.Zaten can sıkıntısından yaptığım bişey.İleride daha büyüğünü yaparım.Deneyim olmuş oldu.Ortasına fıskiye yerleştirmeyi düşünüyorum.Havalar soğuyunca kullanmam.Havalar güzelken terasta oturup izlemek için yaptım

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.