ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
100 x 60 x 35 Bitkili Canlı Doğuran
SON 10 MESAJI
Hakan bey,
Harika bir akvaryum olmuş tebrik ederim.
Dün akşam şırıngayla yumurtaları çektim, elimdeki yavruluğa koyum ve tankın bir kenarına monteledim. İçinede bir kaç damla dezenfektan damlattım umurım mantarlaşmayı önlerim.
Aklıma bir fikir geldi büyük boy bir enjektürün kafasını keserek yumurtalara parmak değirmeden camdan vakumlasam acaba kurtarabilirmiyim daha sonra yavruluğa alabilirim.
Çok teşekkürler eve gider gitmez deneyeceğim umarım başarırım. Ama daha önce bir tanesini jilet yardımı ile almaya çalıştım fakat patlamıştı. Parmakla dokunmak daha mantıklı geldi.
Teşekkürler ama bende yenmedinden korkuyorum sizce nasıl bir önlem almam lazım ?
Merhaba arkadaşlar akvaryumumun çeşitli yerlerinde yaklaşık 60 ad. kadar yumurta farkettim ama hangi balığa ait oldukları konusunda hiç bir fikrim yok. Bundan 1 ay öncede aynı durum vardı ama pek önemsemedim birkaç gün sonra kayboldular muhtemelen diğer balıklara yem oldular. Sizden ricam bu yumurtalara bişey yapmam gerekiyormu ve hangi balığa ait tecrübelerinizden bana yardımcı olmanız. Şimdiden çok teşekkürler. Akvaryumumda şuan karma canlı doğuran ve tetra türleri mevcut. 1 ad. vatoz 3 ad çöpçü 2 penguen tetra 2 ad ışıklı ( kırmızı göz ) tetra 8 ad zebra var.
Akvaryumun ortasını şeffaf renkte bir cam ile bölünüz. Plastik cam koymayın. Çünkü plastik su içinde bulanık gözüküyor ve balıklar birbirlerini fark edemiyor. Ayrıca dişi için ayrı bir akvaryum daha hazırlayın. Doğumdan sonra dişiyi hazırladığınız akvaryuma koymanız gerekmektedir.
Üretim için kullanacağınız Betanızı üretimden en az 2 hafta önce kaliteli ya da canlı yemlerle beslemeniz önerilir. Çünkü yavru doğumu kaliteli ve dirençli olmaktadır. Ayrıca balık doğumdan sonra çabuk direnç kaybına uğramaz. Dişi ve erkek Betalar pastelimsi renklerde olmalıdır. Böylece daha güzel görünümlü yavrular elde edersiniz.
Akvaryumu ikiye böldüğünüzden itibaren dişi ve erkek Betalar birbirlerini görürler. Bunun sonucunda birbirlerine kur yapmaya başlarlar. Zaten ikisi de tam üreme safhasına geldiği zaman erkek Beta suyun üstüne köpük yuva çalışmasına başlar. Bu köpük yuva benim gözlemlerim sonucunda 1 – 1,5 cm arasında olmaktadır. Suyun yüzeyi adeta minik baloncuklarla dolmaktadır ve çok hoş bir görüntüsü de vardır.
Erkek Beta suyun yüzeyini tamamen köpük yuva ile bitirdiği zaman akvaryumu böldüğünüz canım yanına gelir ve hareket etmeden dişiyi izler. Tabi ki bu olaylar 1 hafta içersinde olmaktadır. Erkek Betaların bazıları 1 gün de köpük yuvayı bitirirken bazıları ise 3-4 gün arasında köpük yuvalarını bitirirler. 1 haftadan sonra dişi ve erkek betalar genellikle çiftleşme isteğinde bulunurlar. Zaten hareketlerinden belli de olmaktadır. Bu durumda dikkat edilmesi gereken en büyük olay, kesinlikle köpük yuvayı bozmadan ortadaki bölme camı kaldırmaktır. Eğer köpük yuvayı bozarsanız erkek Beta bir anlık olayla dişiyi hemen öldürür. Çünkü erkek Betanın o an için üreme konsantrasyonu kaybolmaktadır.
Orta bölme camını kaldırdığınız zaman erkek Beta hemen dişinin yanına gidip, dişiyi belinden kavrayıp yılan gibi sarmaktadır. Bu sarma sonucunda dişiden yumurtalar dökülmektedir. Eğer balık ilk defa yumurtluyorsa 25 veya daha az sayıda yumurta dökebilir. Ancak her doğumdan sonra bu yumurta sayıları fazlalaşır.
Dişi betanın yumurta dökme işi bittikten sonra dişiyi daha önce hazırladığınız temiz bir akvaryuma alınız ve dişiye canlı yem, kaliteli yemler gibi çeşitli yemlerle tekrar eskisi gibi güç kazanmasını sağlayın. Çünkü doğumdan sonra dirençsiz kalma sorunları ortaya çıkıyor. Bu olay gayet normal bir şeydir.
Erkek beta dipteki yumurtaları ağzı ile toplayıp, daha önce kurduğu köpük yuvaların içine teker teker koyar. Kesinlikle yavrularını yemez. Bu olay iç güdüsü tarafından gerçekleştirmektedir. Erkek Beta yavrularıyla birlikte ilk 3-4 gün kalabilir ama daha sonra erkek Betayı da yavruların yanından ayırmanız gerekmektedir. Belli bir zamandan sonra erkek Beta da yavrularına saldırıp onları yiyecektir.
Yavruları ilk 1-2 hafta yumurta sarısı ile besleyebilirsiniz. Ancak çok fazla vermeyin. balıkların durumuna göre hesaplayarak verin( sayısı ve boyutunu hesaplayarak). Daha sonra akvaryumculardan rahatlıkla bulabileceğiniz toz yavru yemi ve beta yavrularının bakımı için özel yemlerden alınız. Kaliteli- sağlam bir marka olmasına dikkat ediniz. Suyun çok çabuk kirlenmemesine özen gösterin. Kesinlikle filtre kullanmayın. Eğer yavrular kış mevsiminde üredilerse ısıtıcı kullanın. Eğer yazın üredilerse( haziran-temmuz-ağustos) ısıtıcıyı sabit 18 dereceye ayarlamanız yeterli olcaktır. Yavrular doğru şekilde bakldıkları takdirde bir ay gibi kısa sürede rengarenk görünüm kazanacaklardır. Ancak ileriki zamanlarda gelişimlerinden itibaren tekrar renk değişimine uğrayacaklar ve artık gerçek renk görünümlerini kazanacaklardır. Yavru akvaryumlarında en önemli husus bol bitkili olmasına dikkat edin. Çünkü hem oksijen sağlar, hem yavruların saklanma gereksinimlerini karşılar ve hem de suyu temiz tutup çabuk kirlenmesini önler... umarım bu bilgiler işinize yarar.. Sağlıklı yavrular
[QUOTE=lewent81]Açıkçası ben de sizin gibi yeniyim Enez Bey, ve akvaryumumu sizin gibi tv nin yanına koydum ve şimdi böyle bir soru benim de aklımı kurcalıyor.
Evet, acaba tv nin balıklar üzerinde çok fala etkisi olur mu ? Yoksa tv ye bakan tarafı da folyo ile mi kaplasak ? Ben pek istemem gerçi ama..
[/QUOTE]
SON MESAJLAR
- Akvaryumum Bulanık Mı? vahitender, 21:48
Yeni Üye Forumu - Sunsun 603b 2600tlye Hala Alinirmi BywenzeL, 21:44
Fiyat Forumu - Lepistes Yavrusu Hepsinden Farklı ? AlperKrks, 21:34
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryumumdaki Bu Arkadaşlar Adi Salyangoz Mu ? Gokalpp, 21:31
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bu Balığın Problemi Nedir ? Taha Yanık, 21:15
Hastalıklar ve İlaçlar - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek Azizdurdenn, 21:08
Canlı Doğuranlar - Cüce Amerikan Dünyası ArifhbsAquatics, 20:27
Güney Amerikan Cichlidleri - Filtre Yeterli Mi ytugcek, 19:39
Filtreleme Seçenekleri - Yazım Kurallarına Neden Uymuyorsunuz GhostKoi, 19:26
Forum ve Site Hakkında - Bu coral Blue Ne İşe Yarar? KaanE, 19:22
Aydınlatma - Japon Balığı Bitkisel Yem Kaannn455, 19:12
Sazansıgiller - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 18:12
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Betta Kuyruğunda Sorun Mu Var? Taha Yanık, 17:52
Labirentliler - 4 Yıldır Bazı Cüce Acara Türleri Niçin Yok? KartalŞafak, 17:46
Güney Amerikan Cichlidleri - 35x35x35 Bitkili Tank Balık Adeti Kaç Olmalı KaanE, 17:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Neon Tetra Yem Yemiyor Tulpar99, 17:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Garip Yara Tulpar99, 16:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Midaslarim Yavrulamiyor Srhtylcn, 16:43
Yeni Üye Forumu - Bitkili Tetra Tankı Göksel D, 16:24
Yeni Üye Forumu - Yati Kökü Batmıyor yedili, 15:58
Yeni Üye Forumu - Salyangoz Türü scorpion26, 15:57
Yeni Üye Forumu - Önemli Karidesler Beyaz Beyaz Oldu Vorticella AlperKrks, 15:06
Yeni Üye Forumu - Bu Balıklar Akvaryumuma Uygun Mu MustafaŞ, 13:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kasımda Aşk Başkadır HarunYILDIRIM, 13:48
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum Test Kitleri Ve Tavsiye İsteği umitkabak, 12:34
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Kılkurdu Mu Planarya Mı? Aayy, 12:29
Yeni Üye Forumu - Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu? İskorpit, 12:17
Güney Amerikan Cichlidleri - Yeni Aldığım Bitki Bir Hafta Olmadan Eridi? KaanE, 12:16
Bitki Türleri ve Bakımı - İç Pipo Haricinde, Filtre Malzemesi Koymak KaanE, 11:52
Yeni Üye Forumu - Transgenetik Tetrama Ne Oldu bendeniztayfun, 10:56
Yeni Üye Forumu - Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 hounddog, 10:06
Akvaryum Tanıtımı - Japon Balığı Hastalık Bilgi ahmetfiratozkaya, 09:56
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumda Ne Bakılır Orhan76, 09:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30cm Küp Betta Akvaryumu Orhan76, 09:12
Akvaryum Tanıtımı - 30* Nano Kurulum Süreci Orhan76, 09:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum Orhan76, 08:57
Akvaryum Tanıtımı - 100*40*50h Bitkili Akvaryum İçin Tavsiyeler vahitender, 08:45
Bitki Türleri ve Bakımı - El Emeği Muhammedcay, 07:59
Akvaryum Tanıtımı - Karidesler Ve Katil Salyangozlar Aguamentist, 07:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığım Halsiz Ve Kambur bendeniztayfun, 06:49
Yeni Üye Forumu - Bu Kurt Türü Nedir? bendeniztayfun, 06:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Dış Parazit Hızlı Cevap bendeniztayfun, 06:13
Yeni Üye Forumu - Kırmızı Tetrazon Hastalık Hobilenyum, 01:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Nano Karides Akvaryumum ! whoisshery, 22:55
Akvaryum Tanıtımı - Arkada Siyahliķ ytugcek, 21:59
Hastalıklar ve İlaçlar - High Tech Yeni Kurulum Sorular paxal, 21:43
Bitki Akvaryumları Genel - Astronot Ciklet Cinsiyet Mami1907, 20:54
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Dipde Duran Erkek Lepistes Ehtiyar, 20:49
Canlı Doğuranlar - Lepistes Hastalık ErenAslan, 20:25
Hastalıklar ve İlaçlar - Camda Küçük Canlılar ÇaĞRı, 19:57
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Arkadan Sumplı 4 Katlı Set Ve Malzemeler Burak PEKDEMİR 21:46
- Malawi Erkekler,protomelas Steveni Taiwan,fryeri Burak PEKDEMİR 21:46
- Dennerle Akvaryum Furcifer 21:39
- Ista Regülatör Furcifer 21:39
- 2.67 Tüp Furcifer 21:39
- Difüzör ,damla Sayacı Furcifer 21:39
- Minare Salyangozu Adet 5 Tl. Takaslı ARMONYS 21:33
- 0,5 Mm Silis Kum 20 Kg. 550 Tl. Takaslı ARMONYS 21:33
- Malawi Çiklet Redrainbow 21:31
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 21:08
- Eş Kribensiz Haci dağ 20:47
- Tetra 300w Isıtıcı - Xinyou Hava Taşlı Pipo Filtre diaslayt 20:36
- Karides, Vatoz, Salyangoz, Kerevit Yemi LewShrimps 20:33
- Adwa Ad 31 Ec/tds Ölçer LewShrimps 20:33
- Black Flame Wood cagdas_0606 20:21
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 20:21
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 20:18
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 20:13
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 20:13
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 20:13
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 20:13
- Bakımı Kolay Bitkiler Hobiciden TheCoffin 20:01
- Hbwhite Lepistes TheCoffin 20:01
- Led Driver 36-48w ilh4n 19:59
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 19:59
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 19:59
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 19:43
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 19:43
- Saz Bitkisi selfish 19:35
- Sarı Ateş Neon Karides Ardaaa.. 19:31
- Electric Blue Acara Çift Ardaaa.. 19:31
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 19:28
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 19:17
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 19:17
- Estetik Kökler - İç Ve Dış Filtre Vasfi 18:36
- 6000tl - Hazır Kurulu Tank Vasfi 18:36
- Resun Aco 001 18 Wat Hava Motoru Sıfır ALP85 18:25
- Komple Set heydu 17:39
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 17:38
- Fahaka Puffer etotek 17:28
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 16:56
- Siyah Cüce Vatoz Yavru Cucevatozcu 16:56
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 16:56
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 16:39
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 16:39
- Altın Kafa Melekler Tekin35 16:37
- Vitasand Kırmızı Bitki Kumu Demir İçerikli sirhill 16:29
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 16:26
KULLANICILAR
- 147 Online Kullanıcı, 80 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.