ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
antakin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
23 Ekim 2009 03:55
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
akın gökkaya
Doğum Tarihi:
27 Ocak 1976
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
www.antalyatango.com
SON 10 MESAJI
Salyangoz Seyreltme
Aman Ozcan bey neyapıyorsunuz ne makrakantası ,büyük küçük dinlemeden ince kabuklu yumuşak etli ne varsa siler süpürür makrakanta.Tanktan elmaları ayırıp makrakantalar temizledikten sonra koydunuz diyelim anında görüntü elmalarıda süpürürler hadi dielim elmaları çıkardınız sonra makrakantaları koydunuz temizlediler sonra elmaları koyacaksınız bunun için makrakantaları koyacaksınız 40 saat makrakantaları kütüklerden yada kayalardan çıkarabilirseniz çıkarırsınız farzedelim hemen çıkarttınız peki ne yapacaksınız onları sonra ???Bakın Ozcan bey madem böyle bir problem var makrakantalar gibi seri olmasada aynı görevi gören canlılar mevcut.Baştada dediğim gibi katil salyangozlar latince adı Anentome Helena bu salyangozlar elmalar dışındaki hertürlü salyangozu yok eder elmalar dememdeki sebeb elmalar ondan daha büyük olduğu için sizin anlayacağınız fındık büyüklüğündeki salyangozların hiçbir şansı yok ,bana kalırsa bu yolu izlemenizi şiddetle tavsiye ederim ilk sayfada ben aldığım yerin linkini vermiştim fiyat alın karşılaştırın sonra bu Anentome Helena (kati) lerden aclen edinin.Buda resmi : www.images.google.com/images?q=Anentome Helena&oe=utf-8&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=en&tab=wi
Aman Ozcan bey neyapıyorsunuz ne makrakantası ,büyük küçük dinlemeden ince kabuklu yumuşak etli ne varsa siler süpürür makrakanta.Tanktan elmaları ayırıp makrakantalar temizledikten sonra koydunuz diyelim anında görüntü elmalarıda süpürürler hadi dielim elmaları çıkardınız sonra makrakantaları koydunuz temizlediler sonra elmaları koyacaksınız bunun için makrakantaları koyacaksınız 40 saat makrakantaları kütüklerden yada kayalardan çıkarabilirseniz çıkarırsınız farzedelim hemen çıkarttınız peki ne yapacaksınız onları sonra ???Bakın Ozcan bey madem böyle bir problem var makrakantalar gibi seri olmasada aynı görevi gören canlılar mevcut.Baştada dediğim gibi katil salyangozlar latince adı Anentome Helena bu salyangozlar elmalar dışındaki hertürlü salyangozu yok eder elmalar dememdeki sebeb elmalar ondan daha büyük olduğu için sizin anlayacağınız fındık büyüklüğündeki salyangozların hiçbir şansı yok ,bana kalırsa bu yolu izlemenizi şiddetle tavsiye ederim ilk sayfada ben aldığım yerin linkini vermiştim fiyat alın karşılaştırın sonra bu Anentome Helena (kati) lerden aclen edinin.Buda resmi : www.images.google.com/images?q=Anentome Helena&oe=utf-8&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=en&tab=wi
Salyangoz Seyreltme
Ben tek birşey söyleyim size ;oda katil salyangoz koymanız yaklaşık 15-20 adet .Bildiğim güvenilir bir site var isterseniz girin bakın çok hesaplı da satışı .www.canlipetshop.com bence göz atın inanın o katiller büyük salyangoz harici ne varsa bütün salyangozları yok ediyor.
500 lt tankın içinde yaklaşık 80 adet mevcut ve ne zararlı salyangoz görüyorum nede çoğunu kum üstünde,çünkü genelde kumun altına girer avlanırlar hem üstelik dekoratiftirler aynı elma salyangozu gibi akvaryumda arada sırada dolaşır ve alglarda yuardımcı olurlar .
antakin 2009-10-02 22:22:52
Ben tek birşey söyleyim size ;oda katil salyangoz koymanız yaklaşık 15-20 adet .Bildiğim güvenilir bir site var isterseniz girin bakın çok hesaplı da satışı .www.canlipetshop.com bence göz atın inanın o katiller büyük salyangoz harici ne varsa bütün salyangozları yok ediyor.
500 lt tankın içinde yaklaşık 80 adet mevcut ve ne zararlı salyangoz görüyorum nede çoğunu kum üstünde,çünkü genelde kumun altına girer avlanırlar hem üstelik dekoratiftirler aynı elma salyangozu gibi akvaryumda arada sırada dolaşır ve alglarda yuardımcı olurlar .
Salyangoz Sorunu
Akara'da bilmiyorum ama şöyle birşey belirtmemde bir sakınca yok diye düşünüyorum .Ben bütün akvaryum ekipmanlarımı (co2 ,kum vs ) bitki ve canlılarımı canlipetshop.com dan almıştım hem hesaplı hemde güvenilir kişiler sadece bir öneri .Ankara'da varmıdır kaça veriyorlar bilmiyorum ama şu bir gerçekki akvaryum kurnazları bu canlıları farketmiş ve 1-2 tl ye aldığınız ürünleri hatta fazlalık diye bile verenler olmuştu biraralar şuanda değerleri anlaşıldı sanırım çünkü Antalya'da bir toptancı da görmüştüm ve "bunlar nekadar " diye bir soru yönelttiğimde 8 tl dediler ve şoke olmuştum. Şayet Ankara'da bulursanız fiyatlarına çok dikkat edin 10 tane almanız yeterli olacaktır .
Akara'da bilmiyorum ama şöyle birşey belirtmemde bir sakınca yok diye düşünüyorum .Ben bütün akvaryum ekipmanlarımı (co2 ,kum vs ) bitki ve canlılarımı canlipetshop.com dan almıştım hem hesaplı hemde güvenilir kişiler sadece bir öneri .Ankara'da varmıdır kaça veriyorlar bilmiyorum ama şu bir gerçekki akvaryum kurnazları bu canlıları farketmiş ve 1-2 tl ye aldığınız ürünleri hatta fazlalık diye bile verenler olmuştu biraralar şuanda değerleri anlaşıldı sanırım çünkü Antalya'da bir toptancı da görmüştüm ve "bunlar nekadar " diye bir soru yönelttiğimde 8 tl dediler ve şoke olmuştum. Şayet Ankara'da bulursanız fiyatlarına çok dikkat edin 10 tane almanız yeterli olacaktır .
Salyangoz Sorunu
Merhabalar Fatma hanım,arkadaşların da dediği gibi katil salyangozlar bu işte 1 numaralı canlılar .Göz önünde fazla durmazlar gerçi göz önünde oldukları zamanda çok güzel bir görüntü sağlıyorlar ,hele bide zararlı salyangozları yedikleri an görünürse ozamanda tam discovery channal gibi oluyor ,şaka bir yana katil salyangozlar çok hızlı üreyen canlılar bukadar hızlı üredikleri halde gözünüze gözüken en fazla 3-5 tane ,mesela mevcut bulunan akvaryumum 500 lt tahmin olarak 70- yada 80 adet katil salyangoz bulunmakta buna rağmen gözle görünen katil sayısı 5-7 arası çünkü ,genelde bitki diplerinde varsa kütük ,kaya gibi dekorların içlerinde yada kum altında bulunurlar ve çoğu zaman avlarını yüzeyde yakalayıp kumun içine doğru sokmaya çalışırlar ve sonra avlarını yerler bu sebebden dolayı akvaryumunuzda fazla bir görüntü kirliliği olmaz ,en azından zaralı salyangozlar gibi kalabalık gözükmezler ve akvarumunuzda yaşam dengesini oldukça iyi sağlarlar. Saygılar.
Unutmadan bir dip not belirtim : Katil salyangozlar arasında elma ve çizgili salyangoz dışındaki diğer salyongoz türlerini koymayın derim ,elma yada çizgili salyangoz koysanız bile fındık büyüklüğünden biraz büyük olmasında yarar var çünkü katiller kendinden küçük bütün salyangoz türlerini yok ederler ,sadece kabukları kalır hemde paranıza yazık olur .Yaşadım baya bir canım sıkılmıştı ,okuyan arkadaşlarımızda yaşamasın diye belirtmek istedim.
Görsel olarak :http://images.google.com.tr/images?q=Anentome%20Helena&oe=utf-8&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=tr&tab=wi
antakin 2009-09-28 16:28:57
Merhabalar Fatma hanım,arkadaşların da dediği gibi katil salyangozlar bu işte 1 numaralı canlılar .Göz önünde fazla durmazlar gerçi göz önünde oldukları zamanda çok güzel bir görüntü sağlıyorlar ,hele bide zararlı salyangozları yedikleri an görünürse ozamanda tam discovery channal gibi oluyor ,şaka bir yana katil salyangozlar çok hızlı üreyen canlılar bukadar hızlı üredikleri halde gözünüze gözüken en fazla 3-5 tane ,mesela mevcut bulunan akvaryumum 500 lt tahmin olarak 70- yada 80 adet katil salyangoz bulunmakta buna rağmen gözle görünen katil sayısı 5-7 arası çünkü ,genelde bitki diplerinde varsa kütük ,kaya gibi dekorların içlerinde yada kum altında bulunurlar ve çoğu zaman avlarını yüzeyde yakalayıp kumun içine doğru sokmaya çalışırlar ve sonra avlarını yerler bu sebebden dolayı akvaryumunuzda fazla bir görüntü kirliliği olmaz ,en azından zaralı salyangozlar gibi kalabalık gözükmezler ve akvarumunuzda yaşam dengesini oldukça iyi sağlarlar. Saygılar.
Unutmadan bir dip not belirtim : Katil salyangozlar arasında elma ve çizgili salyangoz dışındaki diğer salyongoz türlerini koymayın derim ,elma yada çizgili salyangoz koysanız bile fındık büyüklüğünden biraz büyük olmasında yarar var çünkü katiller kendinden küçük bütün salyangoz türlerini yok ederler ,sadece kabukları kalır hemde paranıza yazık olur .Yaşadım baya bir canım sıkılmıştı ,okuyan arkadaşlarımızda yaşamasın diye belirtmek istedim.
Görsel olarak :http://images.google.com.tr/images?q=Anentome%20Helena&oe=utf-8&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=tr&tab=wi
80 cm yükseklik için aydınlatma ne olmal
[QUOTE=zaferisgoren] Waaay Antalya'da bitkili akvaryum artıyor sevindim :))
Forum toplantılarına da gitmez oldum pek bitkici yok diye.
Ben de 1 senedir bitkili var bir ara tanışalım. Benim tankı da incelersiniz.
Birbirimizi aydınlatırız.
Bu arada 80 çokmuş. Ben 65ten rahatsızım.
[/QUOTE]
Çok memnun olurum zafer bey ben istanbul'dan antalya'ya geleli 10 ay oluyor henüz pek tanıdığım yok heleki akvaryum camiasında nerdeyse hiç yok sadece akvaryum hanındaki kurnaz satıcılar dışında :) bitkili akvaryum da daha henüz çaylak sayılırım ,engin tecrübelerinizi bir an önce paylaşmaktan mutluluk duyarım ben şuanda istanbuldayım 2 hafta sonra geliyorum tekrar istanbula imalum bayram ziyareti ve özlem olayı ve en önemlisi burda antalyada bulamadıklarımı almayada gelmiş oldum 2 hafta sonra görüşmek ümidiyle hoşça kalın.
antakin 2009-09-15 04:04:35
[QUOTE=zaferisgoren] Waaay Antalya'da bitkili akvaryum artıyor sevindim :))
Forum toplantılarına da gitmez oldum pek bitkici yok diye.
Ben de 1 senedir bitkili var bir ara tanışalım. Benim tankı da incelersiniz.
Birbirimizi aydınlatırız.
Bu arada 80 çokmuş. Ben 65ten rahatsızım.
[/QUOTE]
Çok memnun olurum zafer bey ben istanbul'dan antalya'ya geleli 10 ay oluyor henüz pek tanıdığım yok heleki akvaryum camiasında nerdeyse hiç yok sadece akvaryum hanındaki kurnaz satıcılar dışında :) bitkili akvaryum da daha henüz çaylak sayılırım ,engin tecrübelerinizi bir an önce paylaşmaktan mutluluk duyarım ben şuanda istanbuldayım 2 hafta sonra geliyorum tekrar istanbula imalum bayram ziyareti ve özlem olayı ve en önemlisi burda antalyada bulamadıklarımı almayada gelmiş oldum 2 hafta sonra görüşmek ümidiyle hoşça kalın.
[QUOTE=CEMAL]Co2 tüpüm full olarak geliyor demıssınız ama bnde bakdım ancak sıtede co2 goremedım.ozel sipariş etti iseniz fiyat olarak ne kadar a mal oluo. [/QUOTE]
slm cemal bey 2 gün once reklam gibi olmasin diye yazmak istemedim ama madem sordunuz söyleyim , www.canlipetshop.com dan ehaym 2215 ve atman dış motor,UV filtresi(sentizatör),bitkileri , elma ve katil salyangozları,kütükleri,çeşit renklerde olan karidesleri ve son olarak 2 gün öncede co2 tüp ve takımı geldi co2 nin maliyeti 250 tl tuttu ben kendim belki 20-30 daha düsük toplayabilirdim fakat antalyada boyle bir imkanim yok vede canlipetshop.com daki arkadaş baya güvenimi aldığı için ona bıraktım açıkçası ,saolsun kaliteli mal göndermiş.Şuanda bütün bitkilerim çok güzel bir şekilde fotosentez yapmakta bütün istediğim buydu ve inanılmaz bir keyif alıyorum saolsun bana akvaryum kapağına bağlı ışık tesisatı da ayarlamış beni mobilya derdinden kurtardı umarım yardımcı olabilmişşimdir cemal bey.
[QUOTE=CEMAL]Co2 tüpüm full olarak geliyor demıssınız ama bnde bakdım ancak sıtede co2 goremedım.ozel sipariş etti iseniz fiyat olarak ne kadar a mal oluo. [/QUOTE]
slm cemal bey 2 gün once reklam gibi olmasin diye yazmak istemedim ama madem sordunuz söyleyim , www.canlipetshop.com dan ehaym 2215 ve atman dış motor,UV filtresi(sentizatör),bitkileri , elma ve katil salyangozları,kütükleri,çeşit renklerde olan karidesleri ve son olarak 2 gün öncede co2 tüp ve takımı geldi co2 nin maliyeti 250 tl tuttu ben kendim belki 20-30 daha düsük toplayabilirdim fakat antalyada boyle bir imkanim yok vede canlipetshop.com daki arkadaş baya güvenimi aldığı için ona bıraktım açıkçası ,saolsun kaliteli mal göndermiş.Şuanda bütün bitkilerim çok güzel bir şekilde fotosentez yapmakta bütün istediğim buydu ve inanılmaz bir keyif alıyorum saolsun bana akvaryum kapağına bağlı ışık tesisatı da ayarlamış beni mobilya derdinden kurtardı umarım yardımcı olabilmişşimdir cemal bey.
Cok teşekkür ederim cevaplarınız için .Kendim ufak bir matematik yapıp ufak tefek lambalar ekleyip birşeyler yaptıum bugün:( keşke daha önceden yazmış olsaydınızda ben dediklerinizi yapmış olsaydım :( neyse artık kısmet diyelim yinede çok çok teşekkür ederim sizlere cevap verdiğiniz için .Buarada takmış olduğum ışıklandırma şöyle sizce nasıl?
4 adet 36 w philips grolux
1 adet 39 w philips t5
2 adet 56 w philips t5
toplam 295w yapıor nerdeyse 300 w sizce yeterlimidir?
saolsun yarında calipetshop.com danda co2 tüpüm full olarak geliyor çok heyecanlıyım açıkçası ,kurtuluorum bu jebo 192-a dan.
Cok teşekkür ederim cevaplarınız için .Kendim ufak bir matematik yapıp ufak tefek lambalar ekleyip birşeyler yaptıum bugün:( keşke daha önceden yazmış olsaydınızda ben dediklerinizi yapmış olsaydım :( neyse artık kısmet diyelim yinede çok çok teşekkür ederim sizlere cevap verdiğiniz için .Buarada takmış olduğum ışıklandırma şöyle sizce nasıl?
4 adet 36 w philips grolux
1 adet 39 w philips t5
2 adet 56 w philips t5
toplam 295w yapıor nerdeyse 300 w sizce yeterlimidir?
saolsun yarında calipetshop.com danda co2 tüpüm full olarak geliyor çok heyecanlıyım açıkçası ,kurtuluorum bu jebo 192-a dan.
bitkili akvaryumda UV Sterilizer
Arkadaşlar Biraz geç ooldu ama :) uv strelizatör hakkında baya bir forum sayfası okudum kimisi ii ,kimisi kötü diyor ben şunu çok merak ediyorum açıkçası iyi diyenler genelde UV strelizatöre sahip olan kişiler denemiş kişiler ,kötülüyenlerde acaba bu aleti kullanan oldumu ,kullanıp balıklarıınızmı öldü yada bitkilerinizmi çürüdü yada nebileyim tankınızmı patladı .Üşenmeden bütün yazılarınızı tek tek okudum kimi zaman güldüm kimi zaman şaşırdım ,aynı sorular ve aynı cevaplar sürekli dolaşıyor her metindde bu çok dikkatimi çekti .Şimdi size şöyle bir açıklık getireyim 500 lt.bir tankım var 2 *39 w t5 philips, 1 adet 36w t5 philips ,4 adet t8 philips grolux ,ehaym 2215 ve atman dış motor var ve her ikisine çıkış hortumlarında bağlı olan 18 w lık 2 adet atman UV strelizatörüm mevcut ,henüz daha tüpe sahip olmadığımdan dolayı jebonun 198-a olarak co2 kullanıyorum şimdi bu uv ler nonstop çalışıor tankdaki canlılarım yaklaşık 50 adet katil salyangoz çeşitli elma (çizgili) 10 ,200-300 dere karidesleri tetra grubu 20 cüce vatos 10 çöpçü 10 sae ve en önemlisi de bitkilerim mevcut şimdi bu UV yi yaklaşık olarak 4 aydır kullanıyorum elektirik kesilmeleri dışında sürekli çalımaktadır ve buugüne kadar gerek balıklarımdan ,salyangozlardan ve gerekse bitkileirmden nice eşim dostuma hediye verdim birgünden birgüne birisde bana verdiin canlı öldü diye birşey söylemedi burdan da şunu belirtmek isterimki uv strelizatör olan bir tanktan çıkan canlı dier başka bir tankta yaşamaz diye bir şey yok , domuz gibide yaşıyorlar.Arkadaşlar şaka bir yana herşey okuyarak öğrenilir tamam kabulum ama bazı şeylerde okuyarak uygulanmaya bırakılmalıdır bununda adı deneyim oluyor.Unutmayalımki doktorluğun ilk zamanlarında kaç kişi kobay oldu ama o kobaylar sayesinde sağlıklı yaşıyoruz yoksa hepimiz veba olmuştuk .Bazı arkadaşlar dışardan kimyasal yada bir etken yapılmama taraftarıyım demiş ,ama akvaryumunuzun lambaları dışardan olan bir etken değilmi yada tankınızı hazırladığınızda kimisi suyu dengelemek için içine mavi sıvı enjekte eder bu bir kimyasal etki değilmi ,yada co2 ,yada herhangi bir balık ilacı vs.vs .Arkadaşlar emin olun bir zararı olsaydı burda 4 aylık nonstop kullanan biri olarak derdimki aman deyim sakın almayın alanlarda ödediği parayı yolda gderken düşürdüm desin ama uv kullanmasın derdim .Son olarak şu cümleyi kullanarak noktalamak istiyorum bir kimyasal içeren bir makineden yada ışıktan söz ediyoruz balıklar yada diğer canlılar ölebilir diye ,arkadaşlar asıl doğadaki canlılar ölüyor küresel felaket gibi uunsurlar var uv yerine birazda oralara doğru yönlensek çok daha faydalı olur düşüncesindeyim yoksa evlerimizdeki irili ufaklı o güzel tanklarımıza yarın bir gün canlı koymak için ne hayeller kuracağız kimbilir.
Yazıyı okuyan yada kaale almayan herkese çok teşekkür ediyorum , kimseye karşı yanlış uslupta yazmadığımı düşünüyorum ,ufak latifelerle konuyu netleştirmek istedim sadece herkese mutlu günler ve tanklarda yosunsuz günler diliyorum ,sağlıcakla kalın.
antakin 2009-09-08 02:41:16
Arkadaşlar Biraz geç ooldu ama :) uv strelizatör hakkında baya bir forum sayfası okudum kimisi ii ,kimisi kötü diyor ben şunu çok merak ediyorum açıkçası iyi diyenler genelde UV strelizatöre sahip olan kişiler denemiş kişiler ,kötülüyenlerde acaba bu aleti kullanan oldumu ,kullanıp balıklarıınızmı öldü yada bitkilerinizmi çürüdü yada nebileyim tankınızmı patladı .Üşenmeden bütün yazılarınızı tek tek okudum kimi zaman güldüm kimi zaman şaşırdım ,aynı sorular ve aynı cevaplar sürekli dolaşıyor her metindde bu çok dikkatimi çekti .Şimdi size şöyle bir açıklık getireyim 500 lt.bir tankım var 2 *39 w t5 philips, 1 adet 36w t5 philips ,4 adet t8 philips grolux ,ehaym 2215 ve atman dış motor var ve her ikisine çıkış hortumlarında bağlı olan 18 w lık 2 adet atman UV strelizatörüm mevcut ,henüz daha tüpe sahip olmadığımdan dolayı jebonun 198-a olarak co2 kullanıyorum şimdi bu uv ler nonstop çalışıor tankdaki canlılarım yaklaşık 50 adet katil salyangoz çeşitli elma (çizgili) 10 ,200-300 dere karidesleri tetra grubu 20 cüce vatos 10 çöpçü 10 sae ve en önemlisi de bitkilerim mevcut şimdi bu UV yi yaklaşık olarak 4 aydır kullanıyorum elektirik kesilmeleri dışında sürekli çalımaktadır ve buugüne kadar gerek balıklarımdan ,salyangozlardan ve gerekse bitkileirmden nice eşim dostuma hediye verdim birgünden birgüne birisde bana verdiin canlı öldü diye birşey söylemedi burdan da şunu belirtmek isterimki uv strelizatör olan bir tanktan çıkan canlı dier başka bir tankta yaşamaz diye bir şey yok , domuz gibide yaşıyorlar.Arkadaşlar şaka bir yana herşey okuyarak öğrenilir tamam kabulum ama bazı şeylerde okuyarak uygulanmaya bırakılmalıdır bununda adı deneyim oluyor.Unutmayalımki doktorluğun ilk zamanlarında kaç kişi kobay oldu ama o kobaylar sayesinde sağlıklı yaşıyoruz yoksa hepimiz veba olmuştuk .Bazı arkadaşlar dışardan kimyasal yada bir etken yapılmama taraftarıyım demiş ,ama akvaryumunuzun lambaları dışardan olan bir etken değilmi yada tankınızı hazırladığınızda kimisi suyu dengelemek için içine mavi sıvı enjekte eder bu bir kimyasal etki değilmi ,yada co2 ,yada herhangi bir balık ilacı vs.vs .Arkadaşlar emin olun bir zararı olsaydı burda 4 aylık nonstop kullanan biri olarak derdimki aman deyim sakın almayın alanlarda ödediği parayı yolda gderken düşürdüm desin ama uv kullanmasın derdim .Son olarak şu cümleyi kullanarak noktalamak istiyorum bir kimyasal içeren bir makineden yada ışıktan söz ediyoruz balıklar yada diğer canlılar ölebilir diye ,arkadaşlar asıl doğadaki canlılar ölüyor küresel felaket gibi uunsurlar var uv yerine birazda oralara doğru yönlensek çok daha faydalı olur düşüncesindeyim yoksa evlerimizdeki irili ufaklı o güzel tanklarımıza yarın bir gün canlı koymak için ne hayeller kuracağız kimbilir.
Yazıyı okuyan yada kaale almayan herkese çok teşekkür ediyorum , kimseye karşı yanlış uslupta yazmadığımı düşünüyorum ,ufak latifelerle konuyu netleştirmek istedim sadece herkese mutlu günler ve tanklarda yosunsuz günler diliyorum ,sağlıcakla kalın.
hangi karidesleri besliyoruz.
Karidesler güzel canlılar çok yararlılar çok seviyorum Ayrıca salyangozda tabiki.
antakin 2009-09-08 00:50:34
Karidesler güzel canlılar çok yararlılar çok seviyorum Ayrıca salyangozda tabiki.
Delirten bulanıklık
Fazla yemleme ,dip çekimi eksikliği ve aşırı ölüm varsa akvaryumda büyük bir ihtimalle bir amonyak zehirlenmesi de yaşıyor olabilirsiniz cemal bey , Şayet uv strelizatörü varsa hiç düşünmeden çalıştırmanızı tavsiye edebilirim ,şayet yoksa yakın akvaryumcu arkadaşlar dan 2 günlüğüne ödünç almanızı tavsiye ederim şayet 50 balık öldüyse su bulanıklığı değil olay ,suyun dengesi bozulmuştur (fikrim amonyak zehirlenmesi) ya bu methodu izleyin yada broklyn_bjk arkadaşımızın dediği gibi komple boşaltıp güzelce dezenfekte edin dezenfekte sonunda ,tankınızı tekrar doldurun ve 1.5 hafta dinlendirin dış yada iç motoru açık tutun.İçinde bulunan butun canlıları (kaldıysa) bitkileri hava olmak suretiyle yıkayıp küçük bir fanusa koyun ,balıklarada revir akvaryumunda ilaçlayıp gözlemleyin 1.5 hafta sonra akvaryumunuzu tekrar faaliyete sokmanızı şiddetle öneririm.antakin 2009-09-08 00:27:59
Fazla yemleme ,dip çekimi eksikliği ve aşırı ölüm varsa akvaryumda büyük bir ihtimalle bir amonyak zehirlenmesi de yaşıyor olabilirsiniz cemal bey , Şayet uv strelizatörü varsa hiç düşünmeden çalıştırmanızı tavsiye edebilirim ,şayet yoksa yakın akvaryumcu arkadaşlar dan 2 günlüğüne ödünç almanızı tavsiye ederim şayet 50 balık öldüyse su bulanıklığı değil olay ,suyun dengesi bozulmuştur (fikrim amonyak zehirlenmesi) ya bu methodu izleyin yada broklyn_bjk arkadaşımızın dediği gibi komple boşaltıp güzelce dezenfekte edin dezenfekte sonunda ,tankınızı tekrar doldurun ve 1.5 hafta dinlendirin dış yada iç motoru açık tutun.İçinde bulunan butun canlıları (kaldıysa) bitkileri hava olmak suretiyle yıkayıp küçük bir fanusa koyun ,balıklarada revir akvaryumunda ilaçlayıp gözlemleyin 1.5 hafta sonra akvaryumunuzu tekrar faaliyete sokmanızı şiddetle öneririm.
SON MESAJLAR
- Bugün Bu Şekilde Bir Ölüm İle Karşılaştım bendeniztayfun, 12:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Vuslat ArifhbsAquatics, 12:28
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum Kurulumu bendeniztayfun, 12:26
Bitki Akvaryumları Genel - Caridina Akvaryumu reprise, 12:20
Akvaryum Tanıtımı - İlk En Güzel Tecrübem :-) Güntaç aytaç, 12:19
Akvaryum Tanıtımı - Yarasa Melek giyotyn, 12:09
Fiyat Forumu - Neon Tetra Gövde İçindeki Beyazlık Hasan usta, 12:02
Hastalıklar ve İlaçlar - Arka Köşe İç Sump Orhan76, 11:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Japon Balığıma Ne Kadar Yem Atmalıyım? MasterChief, 11:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepisteslerim Ölüyor :( MasterChief, 11:14
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangozu Çöpçü Baligi Yumurtasini Yer Mi ? Muhammedcay, 11:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hasta Ciklet Orhan76, 10:56
Yeni Üye Forumu - Transgenetik İle Hobiye Tekrar Dönüş Orhan76, 09:57
Akvaryum Tanıtımı - Alt Sump Problemleri Ve Temizleme Güçlüğü Hk.bilgi omerali06, 09:04
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Artemia Muhammedcay, 08:59
Canlı Doğuranlar - Sump Türü Seçimi Hakkında omerali06, 08:59
Filtre ve Sump Yapımı - Elma Salyangozum Öldümü Acil omerali06, 08:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Alsancak Petshop Alışveriş Yapan Oldu Mu omerali06, 08:43
Yeni Üye Forumu - 300 Lt Akvaryum Kurulumu Orhan76, 08:32
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - 80lt Filtreleme Bütçe 3000tl Orhan76, 08:23
Filtreleme Seçenekleri - Betta Balık Hastalık Teşhisi FrontBack, 08:19
Yeni Üye Forumu - Walstad 56. Gün Akvaryum Tanıtımı Ve Son Durum berkeyazer, 03:46
Akvaryum Tanıtımı - İç Filtre De Bioball Kullanılır Mı Emreözamisos, 02:55
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumumda Hangi Ürünleri Kullanmalıyım Emreözamisos, 02:53
Yeni Üye Forumu - Üçgen Kuyruklu Yavru BabySoul, 02:13
Hastalıklar ve İlaçlar - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Ebubekir ATAR, 02:11
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Bitki Adaptasyonu? Sena Karaman, 01:48
Bitki Türleri ve Bakımı - Eloeda Vs Filtre baranerd, 00:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 180x60x60 Karma Güney Amerika HarunYILDIRIM, 00:36
Akvaryum Tanıtımı - Betanin Kuyruk Erimesi Daha Fazla Artiyo sadece soru, 00:14
Labirentliler - Bettamın Türü Ne Taha Yanık, 23:28
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangozu Renk Sorunu Eren042, 23:14
Omurgasızlar - Bettamın Türü Ne? Neothauma, 22:58
Yeni Üye Forumu - Ne Yapmalıyım?! Zangoose, 22:53
Yeni Üye Forumu - Vatoz Balığımın Yüzgeci erenerturk, 22:45
Kedi Balıkları Forumu - Yengecimin Ortam Sıcaklığı İle İlgili Sorum Var BabySoul, 22:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Acele Edin Ölümler Başladı Muhammedbedri, 22:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Kurulum Ve Sarı Su Sorunu berkay10, 20:36
Bitki Akvaryumları Genel - Aquael Multikani Filter Dış Filtre 800 Litre Rüzgar.57, 20:10
Filtreleme Seçenekleri - Akıllı Priz Kullanan Var Mı? Bir Şey Sorucam BabySoul, 20:08
Aydınlatma - Balığımın Dışkısı MustafaŞ, 20:04
Hastalıklar ve İlaçlar - Canlı Önerisi bendeniztayfun, 19:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kuru Bambu Kullanımı Ve Hazırlama Nasıl Olmalı KaanE, 19:41
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Doğal Kurulumlarım UrasArt, 19:38
Bitki Akvaryumları Genel - Ramirezi İlkerSHN, 19:37
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - 200 Lt Akvaryum Dış Filtre Vlademirol, 19:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Tetra Akvaryumu GkhaNLioN, 19:16
Amerikan Tetraları Tanıtımı - Lepistes Akvaryuma Hangi Filtre MasterChief, 18:45
Yeni Üye Forumu - 350 Litre Beta Akvaryum ktoG, 17:56
Yeni Üye Forumu - Chili Rasbora Tank Ruzgar001, 17:07
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 12:35
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 12:35
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı Woodwork Can TEK 12:09
- Stoklar Güncellendi Hobiciye Mdf Dolap Woodwork Can TEK 12:09
- Akvaryum Dolabı Bora Bey 12:05
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 11:59
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 11:59
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 11:59
- Sobo Tepe Filtre Firefighter 11:50
- Leptosoma Kitumba Firefighter 11:50
- 6 Adet Damizlik Altı 2e4d Ocellatus Gold abunil 11:42
- Christmas Moss Furkann 11:34
- Epey Miktarda Moss brkenginol 11:26
- Karides Yem Ve Mineral -ggarten-ebi Dama-dennerle lotnaquascaping 11:23
- Karides Mineralleri Ve Yemleri lotnaquascaping 11:23
- Genchem-no Planaria-planarya Ve Hydra'dan Kurtulun lotnaquascaping 11:23
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 10:56
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 10:56
- Moli Plati Gold Barbus CevdetSERBEST 10:56
- Larviva Kafalı Yunus Ciklet İçin Kafa Yemi Esakvarist 10:54
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 10:32
- Moscow Neon Blue (lepistes) birkayaydin 10:23
- Killifish Gardneri Damızlık Koloni... onuribrahim 10:21
- 2 Cm Kribensis Yavruları... onuribrahim 10:21
- Akvaryumlar- Malzemeler - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 10:18
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 10:18
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 10:18
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 10:07
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 10:07
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 10:07
- Albino Full Red Ve Filkulak Redtail, C. Sterbai nikon_ 10:07
- Red Tiger Lotus nikon_ 10:07
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:06
- Sera Flora Nature FULL RED MEHMET 09:56
- Albino Full Red Big Dorsal Lepistesler FULL RED MEHMET 09:56
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 09:35
- Tetra Tec 1200 Plus Dış Filtre idiopatik 09:00
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 08:59
- Java Moss Miller 08:45
- 100-40-50(55) Akvaryum Arıyorum Miller 08:45
- Bio Sünger Brdk64 08:10
- Lepistes Otu Najas Guadalupensis Brdk64 08:10
- Set Akvaryum Ve Malzeme propecia 08:04
- Akvaryum Malzemeleri ArifhbsAquatics 07:46
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 07:42
- Afrika Cichlidleri devito 07:15
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 06:37
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 06:37
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 05:38
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 05:38
KULLANICILAR
- 162 Online Kullanıcı, 88 Üye
Online Kullanıcılar
yavuzsezgin,
KÇetintaş,
enginsemsi,
kimyager16,
Corydoras.gram,
Zytrec,
cgdsdmr,
hunter,
tuzlanıl,
Kara Karga,
KaraDenizli34,
darkaura,
MiSoSiKiaN,
Nadirmbuna,
MasterChief,
Alberu,
ArifhbsAquatics,
barsbingul,
AC-72,
akvaryumodam,
Yasin034,
muzunman,
Utku_kerem,
Orhan76,
Oasis,
yamansengonca,
laryscrl,
Aplot,
Berkant,
Serdariekrem,
gokhankum,
Batuhan Tosun,
berkeyazer,
-RBG-,
mehmetsoydan,
sıtkı,
Mehmet emin,
İsmail YILDIRIM,
osmandbnl,
Laetacara,
atiryaki,
emirhana,
kn0w,
writer,
BirolKenar,
hakanbjk93,
Kimsesiz,
Golgeci,
FrontBack,
Angelguy,
Ebubekir ATAR,
Hobilenyum,
hasancn,
kdrackgz,
yns325,
KartalŞafak,
hpehlivan,
ktoG,
Flytheshrimp,
şansal,
mercedesclk,
abunil,
baudouin,
Brdk64,
betta.ist,
kaygsz50,
erdalakçay,
Burakt122,
vissxgof,
Behlultan,
dimbeleth,
Kaya0606,
kopruluonur,
Nyassa10,
ozgurko,
oktay42,
ahmetteke,
Predatorr,
Furkann,
İlksen Şahin,
Legionsgamer,
Neothauma,
Bayram Bayrak,
Srdr.Betta,
otlubaliklisu,
Volkan Sevimli,
EyupAsik3452,
brkenginol,
sefa_nco,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.