ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
auratus_1
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ağustos 2009 13:01
Son Ziyaret:
12 Ağustos 2014 07:48
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kenan Yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Karides(Kaplan,sakura,kiraz)
Onur Dinar

SON 5 MESAJI

Gevur Mountain (II.Nano I.Iwagumi)
Cüce vatozdan 30 adet ekleyebilirsiniz ancak Pangasius tan 1 adet dahi olmamalıdır.Bu balık neredeyse kördür,görme yetisi çok azdır.Çarpmadan rahat gezeceği uzun akvaryum şarttır.Şu an işkence altındalar.Ayrıca 1 metreye gelebilen bir balıktır.
çikletlere solucan
Solucanın boyutları önemli değil,az bir su birikintisinde  bir süre bekletin,metabolizmadaki kumları dışarı atacaklardır.Sonra doğrayıp servis edin. Tebessüm
İç filtre süngeri?
Küçük delikli sünger alında yeterli olmaz,filtrenin şeklini bilmiyorum iç dizayna göre süngere tekstil elyafı sarmak en iyi çözümdür.Çok iyi sonuç alırsınız,ince partikülleride alır gider.Tabi filtrenin debiside önemlidir!
Yunus Yavrularına Tavuk Ciğeri
Tavuk ciğeri hakkında bilgim yok denemedimde,yağsız tavuk göğsünü buzlukta dondurup bıçakla 1 mm kalınlığında kesip,çeşme suyunda az bir darbeyle yıkayıp yağını iyice çıkardıktan sonra,yem ölçülerinde parçalayıp çiğ olarak haftada bir yunuslarıma veririm inanılmaz severler ve yağlanma vs. bir kötü yanını görmedim.Ciğer sakatat sınıfına girer faydası olsada zararıda olur.Canlı yem olarak uğraş gerektiren,un kurdu,meyve kurdu,gridinal kurt ve beyaz kurt gibi kültürlerden elde edilen kurtlar verilebilir ama uğraş isterler.En basiti tamamen temiz dere kenarlarındaki kumlarda fazlaca solucan olur,iki gün suda bekletirseniz içlerindeki kumu boşaltırlar sonra doğrayıp verebilirsiniz!
Filitre karmaşası
[QUOTE=OLODesign]Herkese merhaba,
öncelikle söylemeliyim ki foruma henüz kaydolmuş bir üyeyim, ayrıca gayet güzel bir forum oluşturulmuş bunda emeği geçen herkesi tebrik etmeliyim. Şimdi gelmek istiyorum ki esas konuma. Ben, yıllar evvel bu hobiyle amatör olarak ve babamın da yardımı ile uğraşmış biriyim. Tabi ne kadar uğraştığımda tartışılacak bir konu o zamanlar ki yaşım itibari ile. Son bir haftadır şeytanın dürtmesi ile tekrardan daha derinlemesine bu işe bulaşmaya karar verdim. Tuzlu su akvaryumları benim oldum olası ilgimi çeker bu yüzden böyle bir akvaryuma sahip olmak istiyorum ancak, eski hatırladığım deneyimlerime dayanarak tuzlu su akvaryumları, tatlı su akvaryumlarına oranla çok daha zahmetli bir iş (tabi hafızam gereği yanılıyor da olabilirim). Bende şöyle bir karar aldım, öncelikli olarak bir tatlı su akvaryumu yapıp deneyimler elde ettikten sonra tuzlu su akvaryumuna geçmek, ama isteğim bunu aynı tankta yapmak. Bir kaç gündür forumu kurcalıyorum ve bazı bilgilere ulaştım ancak bazı konularda da kafam karıştı. Tabi ki aç gözlülüğüm doğrultusunda büyükçe bir tanka karar verdim ki bu fikrim sabit. Aklımda ki akvaryum ölçüleri 100x60x80 ki 80'i yükseklik olarak düşünüyorum. Bunun için yakınlarım da ki bolca akvaryum yapmış bir camcı ile görüşüp fiyat aldım ve bu ölçülerde 10mm cam kalınlığı olan bir tank için 350tl istedi. Bunun içine kapağı dahil değil ama rodajlı cam olacak ve akvaryum silikonu ile yapıştırılacak.Öncelikli sorum bu fiyat sizce nasıl yada daha uygun bir fiyat alabileceğim bir camcı yada akvaryum üreten birini tanıyormusunuz istanbul da. İkinci sorum ise filtrelerle ilgili. Okuduklarım doğrultusunda hepsinin kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Kimi arkadaş sump kullanın derken kimisi dış filtre kullan diyor, ancak gene araştırmalarım doğrultusunda sump filtrenin diğer filtrelere oranla daha zahmetli bir bakıma ihtiyacı var ki bu benim pek de yanaştığım bir nokta değil. Bu yüzden ATMAN marka AT-3337 modeli dış filtre kullanmaya karar verdim.Bununla ilgili sorum ise acaba doğru bir karar mı verdim? Sorularımı cevaplayan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim ve illaki gelecek günler de başka sorularım olacaktır ve onlara da büyük bir sabırla cevap vereceklerede saygılarımı iletiyorum. [/QUOTE]




Bence atmanı unutun.24 saat çalışan bir ekipmandır dış filtre,3337 30 watt tır,3338 35 wattır.Bana göre çok yüksek bir değer,bence biraz gücü düşük birşey araştırın(eheim,tetratec falan)Sonuçta atmanlarda 150 civarı gidiyor,ikinci el 90-110 arası eheim,tetratec satanlar var.Tetratec mutlaka bir gün su sızdırması yapacak ama kesin çözümü mevcut bu problemin.Örnek olarak tetratec ex 700 debi ölçümü bende 480 litre saatte çıktı.Bu yetmezse bir üzeri olabilir.Ex 700 ün gücü sadece 13 watt.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.