ÖZELLİKLER

BİLGİLER
İMZA
112 litre 2 albino zebra, 2 mücevher çiklit.
SON 10 MESAJI
arkadaşım ben alamayacağını düşündüm ama kesin şart ve kurallar koyamıyorum akvaryum için. inşallah olur yavrular ama tamamı yaşamaz eminim. bende 70*40*40 akv var 2 çift balıkla yavru aldım. aslında bu işler biraz da şans. bir çok balıkla beraber yaşadığını gördüm. hatta ben mücevher çiklitle sarı prensesle papağanla ahliyle vatosla çöpçüyle yunusla limonla besledim bi sorun yok.
en geç 5 günde açıldığını biliyorum. benim akvaryumumda hep 3- 3.5 günde açıldı ama su şartları önemli demek ki. ayrıca da 5 gün oldu bunlar bozuldu atalım gibi bir gaflete düşmeyin. bozuk yumurtayla canlı yumurta çoook bariz ayrılır. balığın gözleri geliştiği için yumurta hafif siyaha döner ama bozulanlar bembeyaz olur.
arkadaşım akv boyutların yanındaki balık sayısı tirleri boyları. her şey önemli. diğer arkadaşlarada söylüyorum konu açarken yada soru sorarken olabilecek her türlü bilgiyi vermeye çalışın. senin 1000 litre tankın vardır ve 2 çift balığın ayırmana gerek yok. ama 50 litrelik tankın e 10 balığın da olabilir. lütfen duyarlı olalım bu konuda.
1-)arkadaşım dişilerin karnında kırmızılık vardır ve doğum yaklaştıkça bu kırmızılık artar. ayrıca erkeklerin kafalarından bir şişlik olabilir.
2-)çok fazla balık var ve %95 yavru alamayacaksın. aslında zebralar yavrularını çok iyi korur ama bu kadar kalabalıkta zor olacağını düşünmeden edemiyorum.
3-)aynı batın yavrularsa küçük olanlar dişidir. sen normal yemlemeni yap. extradan hiç bişi büyütmez. su koşulların havalandırman ve filitrasyonun iyi olsun günde 5-6 kez yemleme yap zaten max. düzeyde büyürler.
4-)diğer zebralar diye bir tür yok zaten bunlarda hastalık var yani ırsi bi durumdan dolayı beyazlar. nasıl bir arapla bir beyazın çocuğu oluyorsa bu durum da öyle. sadece yavruların bir kısmı anaya bir kısmı babaya çeker. yada hepsi anaya hepsi babaya gibi bir durum olabilir.ama sadece beyaz yani albino zebran olduğuna göre sadece beyaz yavruların olur.
arkadaşlar yavrular yumurtadan çıkalı 10 gün oldu hala aynılar. yavru kaybetmedim hiç. ana-babayı yumurta atma belirtileri gösterene kadar ayırmamayı düşünüyorum sonra belki ayırırım.
arkadaşlar akvaryumum 70*40*40 akvaryumda bir tane vatosla 1 çift albino zebrayla yaklaşık 150 tane 10 günlük yavru var. yavrular artık kendi başına gezziyor her yere dağıldılar. yavruları yada ana-babayı ayırayım mı. vatosu hiiiiiiç yaklaştırmıyorlar ondan bi korkum yok. yem olayını falan nasıl yapayım. lütfen birileri yardımcı olsun ama gerçekten bilenlerden yardım bekliyorum. deneyimli akvaryum.com cular lütfen yardım.
fatih bey şu an resim koyamayacağım ama akşama koyabilirim heralde.
ilginiz için teşekkürler. az önce yem attım ve 3-4 parça yem yedi hayret. bu sera boctopur yem olarak satılıyor değil mi? benim bulunduğum yer ufak. ben yemlere sera boctopur damlatıp versem olmaz mı?
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler:yüzgeç dipleri kanlı, solungacın arkasından bir et parçası fırlamış gibi, yem yemiyor, bir kenarda öylece duruyor.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 100
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:1 çift albino zebra bir vatos bir dişi mücevher. (hasta olan erkek mücevher)
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık 27 derece
Filitrasyon: 600 litre şelale filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: 2 güne bir 1 damla vitamin
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
arkadaşlar daha önce 2 konu daha açtım ama hiç cevap yok. lütfen yardım edin. solungacın altındaki et parçası iyice büyüdü. artık rahatça görünüyor. balık 1 aydır böyle arada bir ölmeyecek kadar yem yiyor.
arkadaşlar sistemin çalışmayacağını söyleyen arkadaşlar yanılmışlar. sistem gayet sağlıklı çalışır ve çalışmaktadır da. adı üstünde owerflow box yapmış arkadaş. suyun sadece fazlası taşar daha fazlası taşamayacaktır. akvaryumun üstünde ve kutunun üstünde aynı hava basıncı var bu yüzdende ikisindeki su seviyesi aradaki hortum olduğu sürece eşit kalacatır. akvaryumdan gelen boruyu her zaman suyun içinde tutarsak, owerflow dan aşağıya inen borunun üst seviyesi neredeyse akvaryumdaki ve ower daki su o seviyede kalacaktır. elektrik kesilsede korkmayun. hatta kolayca evdeki malzemelerle denemek için malzeme listesi vereyim.
1- pet şişe
2-hortum
hortumla suyun akışını başlatıp hortumun bir ucunu pet şişeye bir ucunu akvaryuma sokun. buraya kadarı aynı dip çekimi yapar gibi. sonra pet şişe dolmadan pet şişeyi yukarıya kaldırın ve pet şişenin içindeki suyla akvaryumdaki suyun çizgisini eşitleyin. su akışı duracaktır.
size garanti veriyorum bu sistemi yapın kesinlikle çalışacaktır. size garanti veriyorum. fakat çalışmazsa buraya yaptığınız sistemin resmini koyn ben size düzeltilecek yerleri söyleyeyim. hiç bir malzeme eklemeden çalışacaktır.
SON MESAJLAR
- Japon Balığında Kuyruk Kanlanması Ve Ters Dönme ahmetfiratozkaya, 11:10
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım ahmetfiratozkaya, 11:05
Güney Amerikan Cichlidleri - Fanustaki Pire Midir? Carcharodon, 10:49
Yeni Üye Forumu - Azot Olan Gübrenin Yükselttiği Nitrat Nitrat Mıdır bendeniztayfun, 10:35
Akvaryum Bilimi - Banggai Cardinalfish Uriel, 10:05
Deniz Canlıları ve Akvaryumları Tanıtımı - Akvaryum Taban Camında Kırık! Ahmedis, 10:03
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Mbbr Moving Bad K1 K2 Media Baran Koç, 09:46
Filtreleme Seçenekleri - Evde In-vitro Bitki Uretimi AtlasPoyraz, 09:00
Bitki Türleri ve Bakımı - Diy Co2 Difüzör Ve Mayalı Sistem Destek melih547, 04:46
Işık CO2 ve Ekipmanlar - İlk Akvaryumumu Kurdum. 80x26x25 KaanE, 02:07
Yeni Üye Forumu - 40x30x20h Betta Akvaryumu Eminator, 01:54
Akvaryum Tanıtımı - Ramirezi Hakkında Her Şey BLGHN, 01:51
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Balıklarım Sağlıklı mı? osmang, 01:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Tetra Balımın Gözleri Neden Yok KaanE, 01:43
Yeni Üye Forumu - Japon Balıkları Mantar Hk. KaanE, 01:40
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Camındaki Sorun omer09, 01:32
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Bulanıklık KaanE, 01:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dry Start Method Montecarlo Neden Kahverengileşti omer09, 01:12
Bitki Akvaryumları Genel - Akıntı Ve Oksijen Besiktas3838, 00:36
Sazansıgiller - 42 Litre Akvaryum Sızıntı kgnerdd, 00:33
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Bitki Yetiştiremiyorum Muzolas123, 00:30
Yeni Üye Forumu - Çaydan Topladigim Bitki Muzolas123, 00:16
Bitki Türleri ve Bakımı - Çöpçü Balığı Sitareee, 00:03
Yeni Üye Forumu - Su Pirelerim Çökmek Üzere koraykbl, 23:54
Diğer Tatlı Su Canlıları - Japon Balığı Karnında Siyah Leke karakemal, 23:48
Yeni Üye Forumu - Genetik Tetram Ölüyor Mu asrinyigit, 23:41
Amerikan Tetraları - Yunus Balığı Siyahlama Frkn, 23:39
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Teleskop Balığım Yere Çöküyor Haraket Etmiyor Mustafa_#₺( ef, 23:35
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Bu Canlılar Nedir Tolga ozmn, 22:51
Omurgasızlar - Tanganyika Kabukçulları ve Diğerleri Sercan Ç., 22:11
Tanganyika Cichlidleri - Pengasus Köpek Balığım Beyaz Benek Mi Oldu Tataaa4325, 21:39
Yeni Üye Forumu - Yeni Tanka Geçiş Mertkaandoruk, 21:39
Akvaryum Tanıtımı - Sıvı Gübre Konusunda Destek İstiyorum Suat42, 21:38
Taban ve Gübreleme - Axolotl Akvaryumu Ve Yemi ardaagnaday, 21:16
Yeni Üye Forumu - 🐠 Güncel — Balığım Hamile Mi? Ne Zaman Doğurur? EmreTRk, 20:55
Canlı Doğuranlar - 230 Lt De Kac Adet Melek? tsp7, 20:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Piresi üretiminde farklı bir hikaye mrbaracuda28, 20:43
Omurgasızlar - Apistogramma Cacatuoides Triple Red German Bred AtlasPoyraz, 20:30
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryuma Oksijen Hk. KaanE, 20:13
Yeni Üye Forumu - Akvaryumuma Öneriler AmatorBetaci, 19:27
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Balıkları User0607, 18:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumdaki Katil Salyangozları Öldürme eren12345, 16:24
Hastalıklar ve İlaçlar - Midye Akvaryumda Çiftleşebilirmi? koraykbl, 15:37
Omurgasızlar - Tarım İçin Geri Dönüşümlü 12 İbc Tanklı Akvaryum ahmetferit01, 15:23
Yeni Üye Forumu - Balığım Hamile Olma İhtimali Tayyareci, 15:18
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryuma Yeni Dikilen Bitkilerin Yaprakları! rcd1, 14:33
Bitki Akvaryumları Genel - Low Tech Akvaryuma Bitki Önerisi efeunald, 13:55
Bitkili Akvaryum Canlıları - Japon Balıklarım Ara Sıra Su Üstüne Çıkıyor DorukGuppy, 13:16
Yeni Üye Forumu - Beta Hastalandı ahmetfiratozkaya, 13:12
Hastalıklar ve İlaçlar - Frankenstad Taban İle High Tech Kurulum Denemesi HoLdeX, 12:25
Taban ve Gübreleme
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Sera Flora Nature FULL RED MEHMET 11:10
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 11:10
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 11:10
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 11:10
- Apistogramma Sp. D 10 ( İki Erkek) Laetacara 11:04
- Ankara Yukseltepe Ramshorn Salyangoz Ucretsiz. nurettindincer 10:30
- Grindal Kurt Kültürü sefailgaz 10:21
- Rio Nanay Melekler 6-7 Cm sefailgaz 10:21
- Mangrow Üstü Anubias, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:43
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 09:43
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi nikon_ 09:43
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 09:43
- Eheim Universal 1262 - Eheim Reeflex 350 Hiko 09:21
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 09:21
- Malzeme propecia 08:58
- Fluval 107 207 307 propecia 08:58
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 08:42
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 08:07
- Akvaryum 1 Metre Redrainbow 05:10
- Canlı Doğuranlar Redrainbow 05:10
- Sarı Prenses Redrainbow 05:10
- F1 Black Camerun Ve F1 Chaitika Goldlar DiscusTurk 03:30
- Marlieri A Kalite Çiftler DiscusTurk 03:30
- Koi Tricolor Melekler Tekin35 02:48
- Ücretsiz Çok Sayıda Ramshorn Salyangoz COBRA 02:38
- Çizgili Elma Salyangozu COBRA 02:38
- L144 Siyah Tül Yavru 1,5 Cm. inspector 02:03
- Smart 300w Kullanılmamış Akvaryum Isıtıcı EmreTRk 01:42
- Lifetech 835 Dış Filitre 1000l/h EmreTRk 01:42
- Sesiflora Montecarlo Güncel Stoklar Çeşitli Bitki ozelturlepistes 01:25
- Cüce Vatoz Yavrular gürkanbey 00:22
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:19
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:19
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:19
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:19
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:19
- Satılık Afro Jalo Reef Yavrular thercan 00:19
- Eş Kribensiz Haci dağ 00:14
- Panda Lepistes Haci dağ 00:14
- Kongo Tetra fetih6806 00:07
- Orando, Ranchu EKAR 23:55
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 23:55
- 30x30x30 Extra Clear Akvaryum cyhn84 23:05
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 23:00
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 23:00
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 22:53
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 22:53
- Damızlık 1 Erkek 1 Dişi Cüce Vatoz Ankaragucu 22:34
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 22:02
- Hepsini Vereceğim KSK lee 21:51
KULLANICILAR
- 92 Online Kullanıcı, 50 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.