ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Merhabalar
Arkadaşlar yine aynı şekilde 7.günün sonunda tüm yavrularımı kaybettim. Nerede yanlış yaptığımı anlayamadım. Anlam veremiyorum, yavruların hepsini bir günde kaybediyorum. Temmuz ayında izinde olacağım için artık izin dönüşü tekrar deneyeceğiz.
Şu an halfmoon çiftimden tekrar yavru aldım. En son denemede 400 kadar yavru almıştım bir talihsizlik hepsini kaybettim. aradan tam 30 gün geçtikten sonra çiftleri tekrar attım. Ben kondisyon kazandırma adına pek bişey yapmıyorum sadece kaliteli kuru yemlerle günde 2-3 kez azar azar besleme yapıyorum. Bu çiftleşmede sanırım sadece tam emin olamamamkla beraber 70-80 kadar yavru alabildim. Sebebinin çiftlerin henüz bir ay önce çiftleşmiş olması ve bu arada canlı yemle kondisyon kazandırmamış olmamdı diye düşünüyorum. bu sefer yumurtaların 20-30 kadarında mantarlaşma da olduğunu varsayarsak 100 kadar yumurta olmuş. Şimdilik yavrular 5 günlük ve iyiler günde bir kere çok az sera mikron veriyorum. Su içinde dğişik mikroorganizmlar ürüyorlar zaten. Sanırım daha çok yavrular bunlarla besleniyorlar. Karınları hep şiş oluyor çünkü. Busefer yavru akvaaryumuna emniyet olarak bir pipo filtre ve bol miktarda pistia koydum. Nitrat artışını en azda tutmak için. Yavrular kendini kurtarırda bir aksilik olmazsa buradan paylaşımlaara devam edeceğim
[QUOTE=Furkanarslan]Öncelikle hayırlı olsun sorun olmazsa birşey soracağım Kereviti kaç tl'ye aldınız? Ben 2 aydır arıyorum hiçbir yerde bulamadım :([/QUOTE] üsküdarda cumhuriyet caddesi üzerinde sea-side aqua akvaryumda 2 adet kerevit mevcut. ilgilenirseniz.
Kılıçarslan Bey bilgilendirmeniz için teşekkürler. Daha önceki çiftimin yavrularında, yavrular bir aylık olana kadar ne dip çekimi ne de su değişimi ya da eklemesi yapmadım Yavrularda bir problem olmadı yanlız sayıları çok azdı .Taminim baba yavruların çoğunu yedi. Burada benim ilginç gördüğüm yavruların çok hızlı ölmesi oldu ben de su ısısı 8 derece birden düştüğü için buna bağladım. ve yavrular öldüğü için su bozuldu. Dip çekimi de kısmi su değişimide yaptım lakin geri kalan 15 20 yavruda eretesi giün öldüler. Nitratı ölçtüm 0 çıktı. Ölümlere anlam veremedim. Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Tecrübelerinizden faydalanmak adına bu seferde bu şekillde yaparım. Şu an aynı çifti tekrar çiftleştirdimç baba şu an yumurtaların başında muhtemelen yarın yavrular çıkmaya başlar. bu sefer farklı olarak üretim tankında bir adet ufak sünger filtre var. ve bol miktarda pistia koydum. ısı 28 derecede sabit. Bakalım bu sefer ne olacak hep beraber göreceğiz
Arkadaşlar evvelki gün üsküdarda olan elektrik kesintisinden dolayı 400 kadar halfmoon yavrumu maalesef kaybettim.28 derecede sabit olan su sıcaklığı bir iki saat içerisinde 20 derecelere kadar düşmüş. Çalıştığım için müdahele etme şansım olmadı. 7. gün fotoğraflarını çekiyim diye eve geldiğimde bir de baktım ki akvaryumda balıkların yarısı gitmiş. geri kalanlarda bir iki saat içinde gözümün önüde teker teker öldüler. Bir günde hepsi telef oldular. Moralim baya bi bozuldu. Sağlık olsun bu da bir ders olsun diyerek yeni crowntail çiftimle bir üretiim çalışmasına daha gireceğim. Halfmoon çiftimin biraz kondisyon kazanmasını bekliyorum. 15-20 güne kadar tekrar yavru almaya çalışacağım. Tecrübelerimden ders almaya devam ediyorum. Har defasına farklı problemlerle karşılaşıyorum. Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak.
Aslında problem şuradan kaynaklanıyor. Ülkemizde çok iyi forma sahip ,halfmoon bettaların bulunması çok zor. Kuyruk formları tam anlamıyla halfmoon karakteristiğini gösteren balık sayısı pek fazla değil. Bu sebeple veil tail ile halfmoon dişilerini birbirinden ayırtetmek pek mümkün değil. Fakat balıklarınız kesinlikle karakteristik halfmoon dişileri değiller. Veil Tail olmaları yüksek ihtimal. Tabi balığı tek bir fotoğraftan değerlendirmek pek sağlıklı değil.
Balıklarınız birbirlerine ilgli gözüküyorlar. yanlız dişinin tarafında hiç saklanacak yer yok .Ufak tefek dekorlarla dişiye saklanacak bir kaç yer yapın. Köpük yuva yeterli seviyeye ulaşmış gözüküyor. dişiyi salabilirsiniz. Ondan sonrası gözlemle çiftleşme olup olmadığına bakacaksınız. gerçekleşmi,şse dişiyi ayırın . Bu işlemleri yaparken yuvayı bozmamaya gayret edin.Bir de aradaki cam renkli ve desenli görünüyor. Normal bir cam daha iyi olurdu. 2. olarak tabana kum koymamalıydınız. Düşen yumurtaları toplarken erkek zorlanacaktır. Bazı yumurtaları gözden kaçırabilir veya kumun arasına girerek heba olabilirler.Kum erkeğe 2-3 kat fazla efor sarfettirecek.
Sanırım bir yanlış anlaşılma var en üstteki balık veiltail erkek yani bir halfmoon dişisi değil. Tarık bey alltaki iki dişide vücut ve kuyruk yapısı olarak veiltail dişisine benziyor.Veil tail dişilerde kuyruk fazla açılmıyor ve ağızdan sırt yüzgecine kadar olan sırt bölümü daha uzun görünüyor. Alt yüzgeç kuyruk ve sırt yüzgeci küçük ve vücudun arka bölümünde toplandığı için böyle bir görünüm oluşuyor. halfmoonlarda yüzgeçler daha iri ve vücutta daha orantılı bir görünüm var. Erkekler kadar belirgin bir açı olmasada 180 dereceye yakın kuyruk açıklığı oluyor. Yanlız bu bilgiler kural değil kendi gözlemlerimdir. Aşağıya kendi balıklarımdan bir kaçının resmini koyuyorum. Üç dişinin bulunduğu resim üstten alta doğru veiltail, crown tail ve halfmoondur. Üstteki resimde halfmoon dişilerimden birine ait.
Berkan Bey Turgay beyinde dediği gibi bazen erkek agresifleşebiliyor önemli olan dişiye saklanacak kendini gizleyecek yer olması. Hazır olan dişi erkekten kaçıp saklansa bile( hatta ufak darbeler alıp yüzgeçlerinde yırtılmalar olabiliyor) saklandığı yerden ara ara çıkıp erekğe kendini gösteriyor yanına yuvaya doğru gidiyor. İlk çiftimde erkek çok yumuşaktı dişiyi hiç kovalamadı dişi ilgisiz gibi görünmesine rağmen 2. gün bir baktım yuva yumurta dolu. Hatta erkek okadar yumuşaktı ki erkek düşen yumurtaları yuvaya taşırken dişi de bir güzel düşenleri afiyetle mideye indiriyordu çiftleri ayırdım. İkinci çiftimde erkek baştan beri çok agresifti dişiyi yuvaya çekiyor kur yapıyor fakat karşılık alamayınca kovalıyordu. Ertesi gün işten geldiğimde dişi baya hırpalanmıştı. Ama sonuçta saklanacak yeri olduğu için çok zor durumlarda saklanabiliyordu. Bu sebeple çifte şans verdim neredeyse 5 gün bekledim erkek daha da agresiflleşmişti. Dişiyi artık yuvanın yanına hiç sokmuyordu. Hadi bigün daha kalsın derken bi baktım yavrular oraya buraya uçuşuyorlar. Dün serbest yüzüşe geçtiklerini düşünürsek muhtemelen onlarda 2. gün çiftleşmişler. Erkeğin biraz agresif olması, yuvayı koruması daha fazla yavru kurtatmama sebep oldu. Hatta öyle sanıyorum ki bir tek yavru bile yenmemişti. Çünkü dişi köşesinden dışarı sadece hava almak için çıkabiliyordu. Şu an sanırım200-300 arası yavru var baba yavrularla başa çıkamadığı için ayırdım artık. Benim çiftleştime tankım 40 cmlik uzunlukta 15cm su doludur. bu geniş alanda 3-5 mağara bitki koyarsanız dişi çok hasar göremez Çünkü baba yuvayı kolay kolay bırakmıyor. bir iki küçük ısırıktan sonra derhal yuvanın başına dönüyor.
SON MESAJLAR
- El Emeği Muratakdag, 22:13
Akvaryum Tanıtımı - L333 Beşiktaşlı Balık Haku, 22:07
Kedi Balıkları Tanıtımı - Kuru Bambu Kullanımı Ve Hazırlama Nasıl Olmalı giyotyn, 21:55
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Küçük Karides Dunyasi Muratakdag, 21:52
Akvaryum Tanıtımı - Filtre Debisi giyotyn, 21:50
Filtreleme Seçenekleri - Albino Endler Dedesi Oldum :) Aguamentist, 21:44
Nadir Tür Gördüm - Betta BabySoul, 21:33
Yeni Üye Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Haku, 21:30
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Solungaçta Beyaz Noktalar bendeniztayfun, 21:23
Sazansıgiller - Artemia giyotyn, 21:16
Canlı Doğuranlar - Bu Guramilerin Cinsi Nedir? Hamite07, 21:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Elma Salyangozu Renk Sorunu Eren042, 21:07
Omurgasızlar - Ista 96gr Setin Limon Tuzu Sitrik Asit Dönüşümü armaganb, 21:03
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Bitkili Akvaryumda Nematod 20 Litre ŞahanT., 20:56
Bitki Akvaryumları Genel - Dry Start Parvula Denemem vahitender, 20:53
Akvaryum Tanıtımı - Difüzör Yerleşimi Nasıl Olmalı ? srnozcn, 20:40
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Bu Bitkinin Türü Nedir? MCY4, 20:36
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 350 Litre Beta Akvaryum GhostKoi, 20:16
Yeni Üye Forumu - 35cm Küp Akvaryum Tavsiyeler Mirza Adar, 20:10
Bitki Akvaryumları Genel - Blody Mary Karides Yavrusu ŞahanT., 19:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dış Filtre Rüzgar.57, 19:23
Filtreleme Seçenekleri - Bu Yavrucağa Ne Yapmalıyım:( aliefecilciler, 19:23
Labirentliler - Vuslat Hamite07, 18:55
Akvaryum Tanıtımı - İlk En Güzel Tecrübem :-) Güntaç aytaç, 18:11
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Işıklandırma Dexter85321, 18:07
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yıllar Sonra Yeniden Bitkili Akvaryum mmemati, 16:45
Akvaryum Tanıtımı - Delta Tail Betta (the Taci) Mirza Adar, 16:45
Labirentliler Tanıtımı - Akvaryuma Balık Ekleme xellence07, 16:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ne Yapmalıyım?! Hamite07, 16:33
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangozum Öldümü Acil Berkayv, 16:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Arka Köşe İç Sump Orhan76, 15:54
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Betta Balık Hastalık Teşhisi Taha Yanık, 15:38
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum Kurulumu Cem Altay, 14:03
Bitki Akvaryumları Genel - Glowfish Ve Akvaryumum Yiğit solak, 13:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yarasa Melek writer, 12:55
Fiyat Forumu - Bugün Bu Şekilde Bir Ölüm İle Karşılaştım Muhammedbedri, 12:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Caridina Akvaryumu reprise, 12:20
Akvaryum Tanıtımı - Neon Tetra Gövde İçindeki Beyazlık Hasan usta, 12:02
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balığıma Ne Kadar Yem Atmalıyım? MasterChief, 11:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepisteslerim Ölüyor :( MasterChief, 11:14
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangozu Çöpçü Baligi Yumurtasini Yer Mi ? Muhammedcay, 11:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hasta Ciklet Orhan76, 10:56
Yeni Üye Forumu - Transgenetik İle Hobiye Tekrar Dönüş Orhan76, 09:57
Akvaryum Tanıtımı - Alt Sump Problemleri Ve Temizleme Güçlüğü Hk.bilgi omerali06, 09:04
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Sump Türü Seçimi Hakkında omerali06, 08:59
Filtre ve Sump Yapımı - Alsancak Petshop Alışveriş Yapan Oldu Mu omerali06, 08:43
Yeni Üye Forumu - 300 Lt Akvaryum Kurulumu Orhan76, 08:32
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - 80lt Filtreleme Bütçe 3000tl Orhan76, 08:23
Filtreleme Seçenekleri - Walstad 56. Gün Akvaryum Tanıtımı Ve Son Durum berkeyazer, 03:46
Akvaryum Tanıtımı - İç Filtre De Bioball Kullanılır Mı Emreözamisos, 02:55
Filtreleme Seçenekleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 22:09
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 22:09
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 22:09
- Bakımı Kolay Bitkiler Hobiciden TheCoffin 22:00
- Ribbon Kanlı Hbwhite Lepistes TheCoffin 22:00
- Çeşitli Sump Malzemeleri - Su Tamamlama Şamandıras Nuada 21:52
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 21:45
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:45
- Sarı Ateş Neon Karides Takas Olur Ardaaa.. 21:20
- Neon Tetra, Tül Transgenetik Koksal Gurkan 21:05
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 21:05
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 21:03
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 21:03
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 21:03
- Marina Pilli Dip Süpürgesi /ithal Akvaryum... egemenc 20:44
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 20:37
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 20:15
- Iceman Ciklet Ariyorum.. ALTEMUR 20:15
- Ultra Clear Akvaryum,panda Ribbon Lepistes yamansengonca 20:13
- Led Armatür , Nano Armatür BywenzeL 20:09
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 19:55
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 19:55
- Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 19:55
- Karides, Salyangoz, Bitki ŞahanT. 19:32
- Cüce Vatoz 3-6 Cm Arası mertank 19:28
- Fluval E300 Dijital Isıtıcı BabySoul 19:17
- Eheim Experience 350 Dış Filtre BabySoul 19:17
- Akvaryum Kumu (katışıksız Midye Kırığı Kum) dream07 19:16
- Caridina Serratirostris ( Ninja Karides) dream07 19:16
- Co2 Atomizer Dış Filtreye Takılan dream07 19:16
- Kribensis Çift (düzenli Yavru Veriyor) dream07 19:16
- Saz Bitkisi selfish 18:52
- Tül Kuyruk Serpae Tetra - Pacu Pirana Murat T. 18:35
- Orange Boessamani Rainbow Murat T. 18:35
- Mangrov Tohumu/fidesi heydu 18:31
- Otocinclus Arıyorum heydu 18:31
- Komple Set heydu 18:31
- Sajica Ve Ellioti Cichlid Yavru Ve Gençdamızlıklar -RBG- 17:58
- Channa Limbata - Cüce Yılanbaş -RBG- 17:58
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 17:54
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 17:54
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 17:28
- Gold Poso (tavşan) Ve Siyah Tül Kuyruk Vatos yildiray71 17:23
- Akvaryum Malzemeleri kdrackgz 16:33
- Afrika Cichlidleri devito 16:33
- Co2 Tüp 2,67 Lt - Difüzör - Ph Checker - Regülatör TugayÇınar 16:08
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 15:32
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 15:32
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Çift-dişiler Shinouzen 15:22
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 15:14
KULLANICILAR
- 184 Online Kullanıcı, 100 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.