ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Tunç bey açtığım hemen her konunun altında imzanız var ayrıca forum genelinede çok büyük katkınızın olduğu tartışılmaz bir gerçek, bu yüzden size teşekkür etmek istiyorum.Yosun sorununa gelirsek, kum üzerindeki tüm ilaç ve yosun tabakasını çektim ve çınar bitkisinin yosunlu yapraklarını budadım. Yanlız çok sık yapıda gelişmiş olan rotalaların aralarında ve her ne kadar rengi biraz solmuşta olsa cam ve kum arasında mavi yeşil hala biraz mevcut.Bu yüzden eritro tedavisine bir süre daha devam etmeyi düşünüyordum fakat tavsiyelerinizden sonra, bu kadar az yosun için eritroyla tankı kirletmenin gereksiz olacağını düşündüm ve hidrojen peroksit (oksijenli su oluyor sanırım) uygulamasıyla geriye kalanlarıda temizlemeye karar verdim.Geriye kalanların çoğu bitkilerde olduğu için direk püskürtmenin bitkilere bir zararı dokunabilirmi ve bu uygulamada nelere dikkat edilmeli? Teşekkürler...
[QUOTE=yasmut]Eritromisin çok zor erir. Bir süre su değişimi yapmasanızda olur. 1 gün fazladan. Yalnız bu yüntem sadece mavi yeşil yosun içindir diğer yosunlara herhangi bir etkisi olmaz. [/QUOTE]
Mavi yeşil olduğuna çok eminim umarım yanılmıyorumdur.Fakat dikkatimi çeken ilaç yanlızca yosunların üzerini kapladı.Yosun olmayan bölgelerde bir tane dahi ilaç parçası yok.Normal şartlarda forumda yazılanlara göre dün %30 su değişimi ve bu günde bir okadar belki dahda fazla su değişimi yapıp tekrar aynı dozda ilaçlamaktı.Ben dün su değişimi yapmadım ve bugün su değişimi yapıp ilaçlamayı düşünüyorum bu uygulama doğru olurmu? Ayrıca ilaç illa zemine çökmelimi yani illa parçalarmı olmalı?Mesela dövüp toz halinde suda karıştırıp akvaryum suyuna dökünce daha az parçaçık dibe çöküyo bu şekilde uygulasak olmazmı.
İlacı bu linkte yazılanlara göre uyguladım http://www.akvaryum.com/Forum/mavi-yesil_yosun_ne_bela_bir_yosunmus_k304257.asp?PN=2
Tanka eritromisin uyguladım, kumun üzerinde beyaz toz tabakası şeklinde ilaç parçacıkları duruyo.Yanlız yosunlara tutunmuş bu parçacıklar, kumun yosunsuz yerlerinde ilaç parçaları yok bu normalmi?Bu gün üçüncü gün ve forumda anlatılanlara göre %30 su değişimi yapmam gerekiyo, peki su değişimi yaparken kumun üzerindeki bu ilaç tabakasınıda vakumlamalımıyım?
Bu konuda pek bilgi sahibi yok sanırım yinede teşekkürler arkadaşlar.
Peki bu kumun üzerinde beyaz toz şeklindeki ilaç tabakası geçmeyecekmi?B u gün tedavide ikinci gün ve hala ilaç parçacıkları duruyor kumun üzerinde.
Bu gün eritromisin tedavisine başladım 3 adet tableti suda eritip tanka yaydım tabi dış filtre kapalıydı.Parçacıklar tamamen dipbe çöktükten sonra tekrar çalıştırdım filtreyi ilk gözlemlerim çok hızlı oldu malesef ottolarımdan birtanesi sanırım öldü dipte yan yatmış.Tedaviye sonuna kadar devam etmeyi düşünüyorum gelişmeleri yazarım.
Teşekkürler Tunç bey bugün kazım ( kazım_öcaldı ) beyden gelen bitkilerle birlikte pazartesiden itibaren söylediğiniz şekilde başlıyorum gübrelemeye hayırlısı bakılım.
[QUOTE=yasmut]Öncelikle tablodaki hedef değerler yanlış bunu bir kenara bırakalım. Tamammen teorik olarak bazı dozlar öneriyim.
profitodan dan haftada 3 defa 70 ml kullanmanız iyi olur dahadafazla olabilir hatta. bunu deneyerek bitki gelişimine bakarak bulacaksınız. gübrenin üstündeyazan yetersiz dozdur minimum dozlamadır.
ferrodan haftada 3 defa 35 ml yetecektir.
nitrodan 20 ml haftada 3defa
fosfo dan 20 ml 3 defa haftada
potasyumdan ilk kullanımda 250ml kullanacaksınız. sonra her %50 haftalık su değişiminden sonra 120 ml kullanmanız kafi.
dediğim gibi bu dozlar çok iyi olacak diye birşey yok testtinizde yok tahmini rakamlar bunlar artık denyerek tam dozu bulacaksınız.
[/QUOTE]
Çok teşekkürler tunç bey peki bunları günlere bölersek nasıl bir sıralama yapmamız lazım ayrıca mesela haftada 3kere 70 ml derken toplamdamı yoksa her defasındamı 70 ml .Eğer öyleyse yazdıklarınız bana biraz fazla gibi geldi?
[QUOTE=necatigundogan]
Doz: 1 ml gübre, 50 litre suya akvaryum suyuna 0,1 ppm fosfat katar. Başlangıç kullanımı : Haftada 3 defa 50 litre suya 3-4 ml ile başlanabilir. Bitkilerin gelişimi doğrultusunda doz artrılmalıdır. Akvaryumlardaki Uygun fosfat düzeyi 0,3- 0,7 ppm arasıdır.
Sizin gübre bilgisi;
PO4: 10ml si 500litre suya 0,1 ppm PO4 katar
Bu durumda aynı oranda po4 içerdiklerinden aynı başlangıç kullanımını kullanabilirsiniz. NO3 için ise başlangıç dozunun yarısını kullanmalısınız gibi görünüyor. Bunlar tahmini kullanım miktarlarıdır. Bitki yoğunluğunuz, ışık, co2 desteğiniz bunların miktarlarını değiştirirebilir.
343 litre tankım 6ml haftada 3 kere dozlasam olurmu???
Birde bunu günlere bölebilirsek eğer konuyla ilgili tüm sorularıma cevap bulmuş olucam.Not tutup aynı şekilde devam edicem.Atıyorum pazartesi profito Salı ferro çarşamba fosfo ve son olarak su değişimi gibi bir düzen kurabilirsek eğer çok güzel olucak yardımlarınızı bekliyorum..Saygılar...
Aşşağıdaki tabloya göre hesaplamaya çalışıyorum ama işin içinden çıkamadım yardımlarınızı bekliyorum.
(+ veya -) 5ppm sapma ile CO2 seviyesinin 20-30ppm aralığında olması yeterlidir.
(+ veya -) 1ppm civarında NO3 oldukça makuldur.
(+ veya -) 2ppm K+ oldukça makuldur.
(+ veya -) 0.2ppm PO4 oldukça makuldur (?)
(+ veya -) 0.1ppm Fe oldukça makuldur (?)
CO2 hedefi 25-35ppm
NO3 hedef 5-30ppm
K+ hedef 10-30ppm
PO4 hedef 1.0-3.0 ppm
Fe 0.2-0.5ppm veya daha yüksek (?)
GH hedefi 3 derece ~ 50ppm veya daha yüksek
Gübrelerim:
1.)Profito 10ml her 100 litreye(bu tamam)
2.)Ferro 10ml her 100 litreye (bu doz 0.50 ppm Fe katıyo)
3.)Nitro(NO3) 10ml 500 litreye 2.0 ppm katıyo
4.)Fosfo(PO4) 10ml 500 litreye 0,1 ppm katıyo
5.)Kalium-Potassium(K) 10ml 100 litreye 4ppm katıyo
Tankım:343 litre
Buda ürünlerin linki dozajlar burada daha sağlıklı yazıyo sanırım: http://www.easylife.nl/english/freshwater_aquarium_products/index.html
[QUOTE=necatigundogan]Bölebilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam seachem'in sitesinde günlük kullanım ve dozlama miktarları var. Seachemin dozaj tablosunu referans alabilirsiniz. Miktarı ayarlamak için de kendi ürünleriniz ile seachemin ürünlerinin akvaryuma kattığı ppm değerlerini oranlayarak bulabilirsiniz.
Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım olucak çünkü şişelerin üzerinde yanlız haftalık kullanım için dozaj verilmiş günlük kullanım yok ve ben genelde ne yazarsa onu uygularım yazanın dışına çıkmaya pek cesaret edemem.İşte tam bu noktada sizler devreye giriyorsunuz özellikle Tunç bey benim gübrelerimi günlük dozajlara bölebilirse çok mutlu olurum.Sonuçta Tunç bey hem mesleki hemde hobi anlamında oldukça ileride ve buna istinaden inanıyorumki en doğru dozajlamayı hesaplayacaktır.
[QUOTE=yasmut]Bir sürü daha iyi alternatif varken bunları kullanmanıza gerek yok bence. Fena bir marka değildir ben kendi gübrelerimde kıyasladığımda çok iyi bulmadım açıkçası. Ama bunları ucuza ve kolay buluyorsanız bu nedenle tercih ediyorsanız işinizi görecektir.
[/QUOTE]
Üstad elimdeki bu ürünlere göre bir kullanım şeması çıkartabilirmiyiz haftaya nasıl bölücez bunların kullanımını.Ben hepsini aynı anda üzerlerindeki yazan doza göre haftada bir kere yanlız demir
gübresini(Ferro) haftada 2 kere veriyorum ve hafta sonunda %50 su değişimi yapıyorum.Şuan test kitim olmadığı için nitrat ve fosfat testi yapamıyorum fakat.NO3 ve PO4 gübrelerinin üzerinde yazan dozaj şu şekilde:
NO3: 10ml si 500litre suya 2,0 ppm No3 katar
PO4: 10ml si 500litre suya 0,1 ppm PO4 katar
Ben 343 litre tanka her ikisindende 20 şer ml ekledim
Ayrıca kum üzerinde bitki köklerine yakın yerlerde yeşil alg var 15 watt uv de kullanıyorum
ve burdan bir tecrübemi paylaşmak istiyorum Yyosun problemi için microbe-lift algawey5.4 kullandım 1.bitkilere zarar verdi 2.bakterileri öldürdü dengeyi bozdu suyun ölü bakteriler yüzünden sis bulutu haline gelmesine sebep oldu 3.tabiki döngünün bozulması sebebiyle bir çok balık telef oldu.
Halbuki ürünü aldığım sitede tüm bu yazdıklarımın tersi yazıyordu bitki,balık ve döngüye zarar vermez şeklide.
[QUOTE=necatigundogan]@Köksay bey,
Teşekkürler necati bey zaten söylediğiniz şekilde yapıyorum fakat benim dikkatimi çeken birçok arkadaşın makro ve micro besinleri veririken bunları günlere bölmeleri.Yanlış hatırlamıyorsam birer gün arayala veriyolardı yani ben bu uyguladığım şekilde uygulamaya devam edebiliryim.O arkadaşların yaptığı şekilde yapsam ne kazanır yapmasam ne kaybederim?
SON MESAJLAR
- Hangi Yemi Kullanmalıyım? Aguamentist, 08:22
Malzemeler ve Yemler Forumu - Aktif Karbon Filtre Dışı Kullanılabilir Mi ? mitii, 08:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balığı İle Transgenetik Tetra Yaşar Mı Emreözamisos, 06:40
Yeni Üye Forumu - Elyaf Emreözamisos, 06:38
Yosun - Yukarı Çıkan Axolotl m3lixr, 03:25
Yeni Üye Forumu - 30 Litre Akvaryum [lepistes] Larvaklm, 02:27
Yeni Üye Forumu - Bu Akvaryuma Melek Yada Discus Gider Mi? Larvaklm, 02:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60x30x30 Tür Önerisi NobleThoth, 01:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dere Kumu Mu Hagen Kum Mu? (lowtech) Leof, 01:03
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Fotosentez Mi Gözlemliyorum? Leof, 01:01
Bitki Akvaryumları Genel - Walstad Karides Ölümleri Leof, 00:58
Omurgasızlar - Difüzörden Sorunu Babakızakvarist, 00:35
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Baliklar Asagi Bakıyor Ardasa, 00:26
Yeni Üye Forumu - 29x29x35 Nano Bitkili Tankım Laterthanbefore, 00:17
Yeni Üye Forumu - Nano Karides Tankı Laterthanbefore, 00:06
Akvaryum Tanıtımı - Termometre Sorunu GkhaNLioN, 23:51
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Poso Rabbit Snail Hakkında Rafayel, 23:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Şelale Filtre Seçimi Ardasa, 23:29
Filtreleme Seçenekleri - Şelale Filtrem Yeterli Mi Ardasa, 23:27
Filtreleme Seçenekleri - 40x33x30 Karides Tankım Theguardian, 23:16
Akvaryum Tanıtımı - Japon Akvaryumu Başkanceto, 23:14
Sazansıgiller - Armatür Yapıyorum Ehtiyar, 22:57
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Soğuk Yerde Akvaryum Mehmet kiraz, 22:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Eurostar Hbl Ses Sorunu neomeo, 21:45
Yeni Üye Forumu - Kafa Motoru Arızası neomeo, 21:42
Yeni Üye Forumu - Filtre Cama Zarar Verir Mi? neomeo, 21:33
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Sizce Sağlam Mı ? Lovelepistes, 21:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepisteslerin Doğurmaması Hk. musab, 20:42
Canlı Doğuranlar - Hobiye Yeni Başladım Tavsiyelerinizi Bekliyorum Tortuga4, 20:05
Yeni Üye Forumu - 30 Litre Akvaryum Balık Önerisi Tulpar99, 19:41
Yeni Üye Forumu - 180x60x60 Karma Güney Amerika Frkn, 19:31
Akvaryum Tanıtımı - Japon Balığı Gözündeki Buğu Buziak, 19:26
Hastalıklar ve İlaçlar - African Pipefish İlk Deneyimlerim Filtresiz, 19:09
Yeni Üye Forumu - 200lt Powerled Yeterli Mi ? quatro, 19:06
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Beyaz Benekli Molinin Tedavisi Hakkında Laterthanbefore, 18:58
Hastalıklar ve İlaçlar - Silis Kumda Bitki Laterthanbefore, 18:52
Bitki Akvaryumları Genel - 2. El Dış Filtre Alınır Mı Aktasefe, 17:43
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum İlacını Ne Kadar Damlatmam Gerekiyor Berkayv, 17:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Kuyruğunda Sorun Mu Var? Taha Yanık, 15:49
Labirentliler - Akvaryuma Su Ekleme Ve Değişimde Arıtma Suyu darkaura, 15:29
Yeni Üye Forumu - Dış Filitre Gwynbleidd, 15:19
Yeni Üye Forumu - Plastik Akvaryum Kapağı Yapan Varmı? Muhammedcay, 14:14
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Bitki Tohumu Muhammedbedri, 13:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 40x40 Utricularia High Tech darkaura, 13:48
Akvaryum Tanıtımı - Yeşil Su Sorunu ÇaĞRı, 13:09
Yosun - Tür Tavsiyeleriniz SaRCoPhiLiuS, 12:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Yemi Ve Balık SaRCoPhiLiuS, 12:53
Yeni Üye Forumu - Molly Yavrularının Karnindaki Şişkinlik SaRCoPhiLiuS, 12:45
Canlı Doğuranlar - Dış Filtre Destekleyici Tepe Filtre Yapımı Yasin034, 11:36
Filtre ve Sump Yapımı - Bitkili Tankda Led Kullanımı darkaura, 11:22
Işık CO2 ve Ekipmanlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bio Sünger Brdk64 07:27
- Lepistes Otu Najas Guadalupensis Brdk64 07:27
- Katil Salyangozlar erosennin 07:16
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 02:37
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 02:37
- Bitki Çeşitleri emreemin 02:37
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 02:37
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 02:37
- Kalan Malzemeler lazy46 02:21
- Akvaryum Malzemeleri Eheim 2211-2213 Kabasakal22 02:05
- Mikro Kurt wallece 01:15
- Erkek L144 Vatoz Arıyorum wallece 01:15
- Arkadan Sumplı 4 Katlı Set Ve Malzemeler Burak PEKDEMİR 01:06
- Malawi Erkekler,protomelas Steveni Taiwan,fryeri Burak PEKDEMİR 01:06
- Led Driver 36-48w ilh4n 00:51
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 00:51
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 00:51
- Co2 Tüp 5 Litre Baracuda80 00:39
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 00:37
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 00:35
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 00:35
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 00:25
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 23:56
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 23:56
- Bursa İçi Ücretsiz Canlı Yem Kültürleri Rafayel 23:35
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 23:35
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 23:23
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 23:23
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 23:23
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 23:23
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 23:13
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 23:13
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 22:39
- Çok Uygun Fiyata Az Kullanılmış Dış Filtreler idiopatik 22:39
- Betta Çeşitleri Fade 22:28
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 22:24
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 22:24
- Saz Bitkisi selfish 21:58
- Damızlık Altı Macrostomalar sametyildiz 21:36
- Siyah Cüce Vatoz Yavru Cucevatozcu 21:25
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 21:25
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 21:25
- 80×30×30 Ön Cam Ekstra Clear Akvaryum H.polat 20:42
- Resun Ve Delsa Akvaryum vedat79 20:27
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 19:51
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 19:51
- L236 Super White Damızlık Ve Damızlık Altı ZeMaHŞeRi 19:45
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 19:30
- Kepçe - Moss Teli AquaPuella 19:30
- Red Check Endler Doğasa 18:48
KULLANICILAR
- 21 Online Kullanıcı, 12 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.