ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kemal70
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Şubat 2010 15:11
Son Ziyaret:
06 Mayıs 2016 20:18
Toplam Mesaj:
40 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kemal GÜLEÇ
Doğum Tarihi:
27 Ekim 1983
Yaş:
41
İl:
Karaman
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kemal GÜLEÇ

150x50x60 - F1 Moori İlangi

SON 10 MESAJI

Çiftleşirken Yumurta Alan Erkek?
Daha önce birçok tropheus türü besledim (Bemba,İkola,Duboisi,Kasakalawe,Blu point) dişi yumurtayı döker hemen dönüp ağzına alırdı sonra erkek, dişinin ağzındayken döllerdi. Dişi 3 gündür hala yumurtaları tutuyor bir sorun yok gibi. Sanırım bu şekilde de çiftleşebiliyorlar.
Çiftleşirken Yumurta Alan Erkek?
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=67O87ZiA9Gw[/VID]

İlk defa böyle bir olaya şahit oluyorum. 8nci saniyeden itibaren erkeğin ağzında 3 tane yumurta biriktirdiğini sonra çiftleşme esnasında bıraktığını görebilirsiniz. Ardından ikisini dişi alıyor üçüncüsünü tekrar erkek alıyor. Videoyu izleyip yorum yapabilir misiniz? 

Videoyu Hd yapınca daha net görebilirsiniz.
ikinci filtre gerekli mi?
Merhaba arkadaşlar.
150x60x50 akvaryumda 18d 4e İlangi besliyorum.
1. Fluval 405 (1 litre eheim subsrat pro, 1 litre sera sipurax, bioball,fluval seramik halka malzemeleri ile dolu.)
2. Aquanic ac1600 (dolphin c1600 ile aynı işlev olarak bunda ise biyolojik ve normal süngerler ile elyaf dolu)

Buradaki amacım fluvali biyolojik olarak kullanırken aquanici de mekanik filtrasyon olarak kullanmaktı. Böylelikle fluvali çok daha uzun aralıklarla temizleyecektim. İş pratikte düşündüğüm gibi olmadı sanırım. Çünkü ne zaman filtre temizleyecek olsam fluvalin dikine olan süngeri katran ile kaplı gibi bir hale gelirken aquanic temiz sayılabilecek halde oluyor. Fluvakin emişine sünger takmayı denedim belki de ben beceremedim ama debi çok düştü. Şimdi sizlere danışmak istediğim şey;
Acaba bu iki filtreyi kullanmam akvaryum için olumlu etki ediyor mu yoksa boşuna mı çalışıyor. Sadece fluval kendi başına yeter mi? Ya da nasıl bir yol izlemeliyim?
ilangi yellow üreme
[QUOTE=darkreign]İlangilerin 11 aylık yavru vereceklerini pek sanmıyorum. Duboisi yada bemba olsaydı belki. 
Bence 1.5 yaşından önce vermeleri büyük başarı olur. 

Kanaatimce dişi sayınız eksik. 2 erkeğe en azından 10 dişi iyi olurdu.

Selamlar
[/QUOTE]

Kesinlikle katılıyorum.. İkolalar Duboisiler vs. hem daha çok büyüyor hem de yaşını doldurmadan yavru verebiliyor. F1 Kasakalawelerim ve İlangilerim var. Daha önce beslemiş olduğum Duboisi, Bemba, İkola türlerinden çok çok daha özen göstererek bakmama rağmen, daha yavaş büyüyorlar buna bağlı olarakta daha geç yavru veriyorlar. Mesela benim 15 aylık ilangilerim şu an 8-9 cm arası hala bi damızlık gibi görünmüyorlar. Kasakalawelerim için de durum aynı. Bir ara yanık kaldıklarını düşünmüş ve konular açmıştım. Ama iyi su şartlarında ve 7-8 çeşit en kaliteli yemlerle beslenen balıkların hepsinin yanık kalması çok saçma geliyordu diğer taraftan.
15 aylık bir duboisi veya ikola için durum çok farklı olabilirdi. 
acaba dişilerim yanıkmı
8 aylık balıkların 6 cm ise ben kafamı hangi taşlara vurayım bilemedim. 
İlangilerim aşağı yukarı 15 aylık falan ve boyları 6-9 cm arasında. 12d-3e oranında ve dişinin birinden yavru aldım. Seninkilerin boyları normalde bence benimkiler yanık kaldı. 
Çağdaş ÖZDOĞAN2014-06-27 23:41:58
tropheus bemba ile Tropheus Black Kriza eş tutarmı
İkola ile tuttuğuna göre Black Kriza ile de tutacaktır. Zaten bütün bilgiler Duboisi hariç bütün türlerin çaprazlama olabileceği yönünde.
TANGANIKADA CİNSİYET NASIL AYIRD EDILIR
Boylanmalarına bakarak tahmin etme olayı türe göre değişir. Örnek verecek olursak İlangi türlerinde defalarca tecrübe ettim ve buna dayanarak söylüyorum; dişiler erkeklerden daha hızlı bi gelişim gösteriyor. Anüs vent kontrolü yapabilmeniz için balıkların en az bi kez tüpçük çıkarması, yavru alıp atmış olması gerekir ki kesin sonuç alabilesiniz. 
Tanganyika bilinçsizliği.
150x60x50 tankta 4 dişi 3 erkek ikola ile sayısını hatırlamayacağım kadar çok yavru aldım. Küçük takta hiç canlı beslemedim ama söz konusu oran ise,  Erkeklerden birini çıkararak 1 erkek 3 dişi ile çok güzel yavrular alıp kendi yavrularınızı büyütebilirsiniz. (Eğer damızlıklarınızın bantları çok güzel ise) Yok bantlar ortalama veya altındaysa bence de hiç uğraşmayıp direk yavru ile takas edin sonra zamanla tankıda büyütüp güzel bir koloni elde edebilirsiniz.
Baskın Erkeğim(!) Dişi Olabilir mi? *Yeni Resim Ek
Arkadaşlar, siteye uzun bi süre giremediğim için cevap yazamadım. Bahsi geçen balığım erkek çıktı. Cevaplarınız ve ilgiliz için teşekkürler.
Tropheus ikola ışık sorunu
Aynı sorunu ilangilerde bende yaşadım. Aç bıraktım olmadı, önce oda ışığını yakıp sonra akvaryumun ışıklarını yaktım yine olmadı. Bi ara hiç ışık yakamayacağımı düşünmeye başlamıştım. Timer ile hergün aynı vakitte açılıp kapanmasını sağladım ışıkların. Bu şekidle 2 hafta sürdü alışmaları. 2 Haftanın sonunda ilk ışık yandığı esnada bi saklanma eğilimleri oluyordu ama anlık birşeydi ,sonra normal hareketlerine devam ediyolardı. Şimdi ise iyice alıştılar ve ışıkla ilgili bi sorunum kalmadı. Çağdaş ÖZDOĞAN2014-05-12 13:39:51

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.