ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mkeser
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Temmuz 2010 10:02
Son Ziyaret:
12 Eylül 2011 20:54
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Keten
Doğum Tarihi:
28 Haziran 1979
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Keten

SON 10 MESAJI

Sp lere en iyi yemler
Onur yem işini çözmediysen, bir iki tavsiyem olacak.

1- Protein ağırlıklı yemi sabah versen iyi olur . Çünkü hazımı bitkisel yeme göre daha zordur, gece çoğunlukla hareketsiz olan balıklar için rahatsızlık verebilir. Bu nedenle bitkisel yem akşam verilmelidir.
2- Sera granu green fiyatı ve faydaları açısından bitkisel yemde ilk tercihimdir. Daha yüz çeviren balığım olmadı.
3- Ben arada bir protein ağırlıklı yemi es geçip bitkisele ağırlık veriyorum. Sanırım iç parazit sorunu ile bu nedenle karşılaşmadım henüz. Ayrıca arada bir bitkisel yeme bir, iki damla sarımsak suyu ( 8-10 diş sarımsağı ezerek tülbent vesaire vasıtası ile süzülüp elde edilen )   emdirip veriyorum, hem iç parazit koruması oluyor, hemde daha canlı kalmalarını sağlıyor.
4- Vakit ve ilgi ile orantılı olarak canlı yem hazırlama çalışmalarım oldu ama hem çok zahmetli hemde bir süre sonra sıkıntı vermeye başlıyor ( en azından bende ). Ayrıca canlı yemler  bazı sıkıntılarıda beraberinde getirebiliyor. Akvaryum suyunun çabuk kirlenmesi, balıklarda parazit oluşması vs..

Parazite çok değindim sanırım ama arkadaşımın başına gelenlerden sonra bu konuya dikkat etmeye başladım .Ve bu sorun özellikle yemleme alışkanlığı ve su değişimi ile oldukça yakından alakalı .

Sağlıklı balıklar.......

360 litrelik yeni tankım ve canlarım
Öncelikle hayırlı olsun Atakan kardeşim.
 
     Arkadaş gayet net açıklamış, bu arada ilk cevabında itici derken, seni değil, kendi yorumunun olumsuz olmasından bahsetmiş sen kırılma diye :)) yani senin konu açılışında bir sıkıntı yok.
    
     Balık sayısı ve dekor konusunu halledersen gayet güzel bir akvaryum çıkacak sanırım ortaya.
Eğer sorun yaşamamak istiyorsan besleyeceğin balık türünü belirlemen lazım mesela, 360 lt de ben olsam sarı prenses ve yunus kolonisi olarak değerlendirirdim. Mesela 2erkek ( 2e )  5 dişi (5d )  sarı prenses ve 1e, 3d yunus olacak şekilde olurdu benim seçimim. Belki sayı olarak sana çok az gelebilir ama inan bu balıklar tam olgun haline geldiğinde ne kadar doğru seçim yaptığını anlarsın.
zaten yavru almayıda hedefliyorsan en sağlıklı şekil bu olur.
 
    Dekora gelince; Arka fonu tek renk mavi yada okyanus yüzeyi temalı ferah bir resim seçersen iyi olur. Akvaryum içine koyduğun  mermer, pimaş vs. çıkarıp, keskin yüzeyi olmayan, ortalama 10 cm. çaplı veya daha büyük kaya parçaları ile akvaryumun bir kenarına yada karşılıklı olarak iki tepecik yap. Bu tepeciklerin altı balıkların rahatlıkla girip çıkabileceği mağara tarzı boşluk olsun. Tepeciklerin arasınıda boş bırak, sanki iki tepe arası vadi gibi olsun.İstersen vadi ortasına anubias türü dayanıklı bir bitkide yerleştirebilirsin ( tam vaha görüntüsü olur).
 
Sağlıklı balıklar..
 
 
 
 
Yeni Malawi Tankım

Akvaryumunuza eklemek istediğiniz balık sayısı aşırı olmasada arkadaşların belirttiği bazı sorunlar açısından balık sayısı azaltılabilir.  540 lt zaten az bir hacim değil. Yinede Ahli, Yunus ve Kadango yerine demasoni eklemenizi tavsiye ederim.

Benim tercihim; 2 erkek ve 8 dişi demasoni ve aynı oranda sarı prenses ailesi olurdu. Hem yavru alması kolay ( en azından sp için ) hemde bu iki tür birlikte çok tatlı görünüyor .Bu arada demasoni otcul sp ise hem otcul hem etcil besleniyor . Bende sorun olmadı ama uyarmak istedim.
 
Akvaryumun dizaynı ise gayet şık olmuş. Alt kısım kapaklımı ve dolaplımı  yoksa kapalımı olacak anlayamadım ama kapaklı  olursa  boş alanlar bir hayli işinizi görür.
 
Dekorasyon içinse biyotop çalışmalarını gözden geçirebilirsiniz. Doğal bir görüntü hem balıklar hemde sizin açınızdan rahatlatıcı olacaktır. Aydınlatma için eğer ilerde bitkide eklemeyi düşünüyorsanız bitkili akvaryumlar için özel fluorescent lambalardan tercih edebilirsiniz.
 
Sağlıklı balıklar...
150 lt lik malawi akvaryumu
Arkadaşın da  dediği gibi, 1erkek ve 4-5 dişili iki gurup olarak besleyebilirsiniz.
150lt malawi yeni resimler

Bayram süresince İstanbul dışında olacağımdan akvaryuma otomatik yem makinesi (  35 TL ) ve aydınlatma için dijital saatli priz ( 18TL ) aldım. Bu kadar işe yarayacağını bilsem daha önce alırdım :))

Bana neredeyse iş kalmadı. Üstelik yem miktarı ve zamanlaması ile aydınlatma düzene girdi, imkanı olan arkadaşlara tavsiye ederim.
 
Şimdiden hayırlı bayramlar arkadaşlar..
150lt malawi yeni resimler
Kumla ilgili tavsiye gelmeyince, bende değiştirme kararı aldım. Bu gün eziyetli geçicek,  bitince inşallah  istediğim gibi olur. Resimleride yarına koyarım inşallah bakalım nasıl olacak?

Dekoru değiştirince, eski resimleri silip, yenilerini ekledim. Konuda haliyle değişti. Sanırım bir süre değişiklik yapmıyacağım, balıkların başı döndü :))

ender malawi türleri
Balıklarıda askere götür . Nizamiye biyotop Yaparsın kardeşim.
Şaka, şaka, gayet sağlıklı balıkların var, tebrik ederim.
Hayırlı tezkereler.
Buda benim akvaryumum
Arkadaşlar zaten gerekli tavsiyeleri yapmış.
 
Akvaryumda arka fon ve iç düzenlemeleri yaptıktan sonra tek türdüde düşünebilirsiniz. Sarı prenses gurubu bu akvaryuma çok yakışır. Siyah arka fonda güzel görüntüler çıkabilir ortaya.
 
Sağlıklı balıklar.
180 lt Malawi.

Arka fonu tek renk yapın, siyah tavsiye ederim.

Balıklarıda 5sp  ( 1e 4dişi )  5 Ahli ( 1e 4 dişi )  olarak bırakın. Bence daha sağlıklı olur. 
 
Kayalarıda iki kenara doğru yoğunlaştıra bilirsiniz.
 
 
Sağlıklı balıklar.
mkeser2010-08-28 13:05:42
Sarı Prenses akvaryumum
Tamer bey,
 
Akvaryumunuz gayet şirin. Belliki ihmalde etmiyorsunuz.Bu konuda tebrik ederim.
 
Bende 150lt ( 95x37x42 cm  ) akvaryumumda sp ve sarı prenses besliyorum. Arkadaşlar sarı prenses için değil ama yunus için en az 300 lt olmalı diyorlar. Sanırım doğruda söylüyorlar çünkü sp lerim çok canlı ve sağlıklı büyürken yunuslar sürekli stres halindeler ve renkleri koyulaşıyor. Tabiki imkanlarımız dahilinde bu hobiyle uğraşıyoruz. Bu nedenle bu şirin tankı bitkili ve  canlı doğurana çevirmenizi tavsiye edebilirim.
  
Bu tankta Sarı prenses besliyeceğim diyorsanız, yapacak birşey yok.O zaman en azından yunusu çıkarın ve iki erkek sarı prensesle show akvaryumu olarak kullanın.
 
Hayırlı Ramazanlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 29 Online Kullanıcı, 16 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.