mermerden akvaryum olurmu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
3.sayfada var resimleri ayrıca teşekkür ederim arkadaşlar .Saygılar.
Yurdum insanının bi yansımasıda doğal olarak burada.
Mermer kristal yapıda olması nedeniyle suya salınım yapması en zor olan maddelerden biridir.Eğer üstü kaplıysa yaptığı salınım dikkate alınmayacak kadardır.
Isı iletim kısmına gelirsek Mermerin 2.78 W/mK iken
Çift kat düz camın ki 2.8 W/ mK dır
Kaynak:
http://www.maden.org.tr/resimler/ekler/156d4836ea87dd7_ek.pdf
http://www.regal.com.tr/tr_cifcam.asp
Mermerin insana soğuk geldiği sadece bi yanılsamadır.
Hangi mermer mermerin özellikleri neler? Muğlada okuduğum sürece tüm mermerlerin aynı olmadığını oradaki fabrikalardan öğrendim. Tezgah, cam altı ve yerde kullanılan mermerlerden mi bahsediyoruz? İçersindeki madenler neler? Damarlar hangi yönde ve ne özellik içeriyor?
Her mermer aynı değil, madem maden.org.tr yi araştırıyorsunuz biraz daha bu yönde araştırmanızı öneririm. Örneğin muğla mermeri farklı elementlerden ve oluşumlarla oluşurken marmara mermeri daha farklıdır, kaldıki muğlada da binbir çeşit özellikte mermer çıkarılıyor. Yere bastığınızda buz gibi soğuk gelmeyen mermerlerde var ancak bunlar akvaryum yapmaya uygun olmayan geniş damarlar içeren mermerler genellikle.
Hangi mermer mermerin özellikleri neler? Muğlada okuduğum sürece tüm mermerlerin aynı olmadığını oradaki fabrikalardan öğrendim. Tezgah, cam altı ve yerde kullanılan mermerlerden mi bahsediyoruz? İçersindeki madenler neler? Damarlar hangi yönde ve ne özellik içeriyor?
Her mermer aynı değil, madem maden.org.tr yi araştırıyorsunuz biraz daha bu yönde araştırmanızı öneririm. Örneğin muğla mermeri farklı elementlerden ve oluşumlarla oluşurken marmara mermeri daha farklıdır, kaldıki muğlada da binbir çeşit özellikte mermer çıkarılıyor. Yere bastığınızda buz gibi soğuk gelmeyen mermerlerde var ancak bunlar akvaryum yapmaya uygun olmayan geniş damarlar içeren mermerler genellikle.
[/QUOTE]Cihan Bey gene aynı şeyi söylüyorsunuz.
Yere bastığınızda buz gibi soğuk gelmeyen mermerlerde var.
Ortam sıcaklığı neyse mermerin sıcaklığıda odur.Mermer değil halı olsa onun sıcaklığıda ancak ortam sıcaklığı kadardır.
Konumuz mermer bilimi değil.Bilip bilmeden herkezin bi yorum yapması yorumunuda kesin ifadelerle söylemesi.
Kaynak gösterdiğim yerde bi çok mermerle ilgili bilgi mevcut.Mermerle ilgili bişey araştırmama gerek yok.Hele bahsettiğiniz şeyler alakasız kere alakasız.