Meşe yaprağı faydaları ve kullanım şekli
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Paylaşımın için teşekkürler Onur.Ülkemizde çokça bulunan ağaçların yapraklarını kullanabilecek olmamız bulunabilirlik ve maliyet açısından sevindirici.Catappa yaprağının 5 ile 7 gün civarında değiştirilmesinin önerilme sebebi işlevini bu süre içinde tamamlıyor olmasıydı sanırım.Yerli ağaçların yapraklarını tanktan çıkarmasakta onlarında işlevini tamamladıkları süre nedir, tecrübe edebilme imkanın oldumu ?
Kesin olarak bir süre veremiyorum ama dut gibi yumuşak yapraklar daha kolay bozunurken,meşe gibi sert yapraklar daha geç bozunuyor.onların da su içinde salma işlemini tamamlaması aynı güne dnek geliyordur diye düşünüyorum.Ortalama 1 haftadır.
Çok teşekkürler Onur.
Saygılarımla.
Yapraklar kendiliğinden dökülüyor ve kahverengiyse elbette işe yarar.
Konuyla direk olarak alakası olmasa da bir şey daha eklemek istiyorum.Özellikle echinodorus türü bitkilerin yeni yaprakları açıldıkça eski yapraklarının çürüdüğünü bitkili akvaryum sahipleri bilir.Yine bu yapraklar da belirli miktarlarda tanen türevleri içeriyor.Hobide yaygın olarak çürüyen yaprağı koparmalıyım kanısı var ama yapraklar çürüdüğünde azotun çoğunu N2O olarak salıyor.Bu da ısı kapasitesi yüksek ve sudan çok kolay uzaklaşabilen bir gaz.Echinodorus bitkileri olanlar bunların çürüyen yapraklarını çıkarmazlarsa hem tanen elde etmiş olurlar hem de bakterilerin yaşam alanını genişletmiş olurlar.
Beğenenler: [T]151258,AhmedVural[/T][T]222028,akemal[/T]