Midye kabukları.
Deniz kenarından topladığım midye kabuğu,gohle(salyangoz evleri) ,yengeç bacakları vs. bunlardan akvaryuma aksesuar yapmayı düşünüyordum, fakat steril olması olması için tuzlu suyun içine bunları attığımda birkaç gün sonra iğrenç şekilde kokuştular. Bu kokuyu bunlardan nasıl giderebilirim,akvaryuma attığımda bir prolem oluştururmu?
saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Önümüz yaz.Yapılacak en güzel şey ilk başta güneş altında çok uzun bir süre kurutmak.Sonra ister tuzlu suda bekletin ister tatlı suda az biraz yıkayın;cilalı gibi olacaktır.Kurutmadan suda haftalarca bekletsenizde kokudan kurtulamazsınız.
Saygılar
Ömer Bey,
Zamanında temizlenmeyen deniz kabuklarının kokusunu çıkarmanız neredeyse imkansızdır. Zira ben iki tane bulmuştum büyük birisinin içi tamamen boştu, diğerinin içinde ise ölüsünün bir kısmı kalmış, tatilden gelirken önce arabamı kokuttu, balkona güneşin altına koydum nafile koku çıkmadı. Çamaşır suyunda beklettim, ne deterjanlar ne dabunlar harcadım kokuyu sadece biraz bastırabildim. Hala ıslatırsam iğrenç kokuyor. Bence eğer koku varsa hiç koymayın suyunuzu da bozar.
Arkadaşlar bu kabukları ben deniz den çıkarmadım,kıyıdaki kurumuş kabuklar bunlar. Hiçbirisinin içinde ne bir canlı nede bir parça pislik yok,çoğuda zaten kırık parçalar.Bunları topladığımda hiç bir koku sözkonusu değilken ıslandıklarında bu denli kokması beni şaşırttı doğrusu.
Ayrıca bunları suyu sertleştirmek içinde kullanacağım için vernik sürme taraftarı değilim. Başka bir yöntem bileniniz varmıdır?
saygılar.