Mini ecza dolabı
Bemix 2 vitamin aldım ve 1 Kapsülü kırarak biraz yeme yedirdim , kırarken elime bulaşan bu vitamin elimi sarı yapmıştı fakat önemsemedim tabi ki ama bugün farkettim ki bu vitaminli yemleri akvaryuma atınca akvaryum da ki su da sararma başladı ...
sorumun cevabını öğrendim hiçbir sorun olmaz ve 1 hafta içinde su eski rengine dönermiş , kapsülü direk kırıp akvaryuma dökenler bile varmş .. tşk .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba,
Size Ezcanelerden ve medikalcilerden edinilebilecek bazı ilaçların tanıtımlarını yapmaya çalışacağım. Bunlardan en çok isimleri duyulan şüphesiz Flagyl, Bemiks ve Bactrim Forte ilaçları. Mini ecza dolabında bu ilaçlardan durmasında büyük fayda vardır.
Topluca çekilmiş resimleri ise aşaşıda. Resimde ayrıca PH ölçer çubuklarıda göreceksiniz, 100 adet Alman Merck marka, hepsinin fiyatlarını aşağıda belirtiyorum.
Flagy 500 Mg : 3.45 YTL
Bactrim Forte 800/160 Mg : 12.20 YTL
Bemiks 2 Ml-5 Ampul : 3.41 YTL ( Şırınga ile iyi olur )
MERCK PH Indikator 100 adet : 12 YTL
Kısaca ne işe yararıyorlar bakacak olursak ;
Flagy :İç parazit hastalıklarında (Gram negatif anaerob, gram pozitif anaerob basiller), 50 lt suya 1 tablet kullanılıyor.
Bactrim Forte : Doku enfeksiyonu bakteriyel hastalıklarda, 50 lt suya yarım tablet.
Bemiks : Aylık vitamin desteği, her ay yemlere resimde görülen bir şırınga vasıtasıyla emdirilerek veriliyor. 5 adet ampulden biri kırılarak ?şırıngaya alınarak uzun zaman bu şırıngadan kullanılabilir.
PH ölçer ise içinden 100 adet tek kullanımlık çubuklar çıkıyor, 0-14 arasında ph ölçebiliyorsunuz, aynı markanın GH ve KH'y da var. ara değerler yok ancak iki rengin arasında ise tahmini bir değer bulabiliyorsunuz örneğin 7.5 gibi...
Sizinde kullandığınız bu tip ilaçlar varsa buradan yayımlarsak bir referans listesi oluşturmuş oluruz.
Not : Yukardaki bilgiler %100 kanıtlanmış değildir.
Kolay gelsin.
[/QUOTE]Her balık için geçerli mi.
Beğenenler: [T]120552,blackmarried[/T]
Teşekkür Edenler: [T]120552,blackmarried[/T]
Beğenenler: [T]132585,adnanyilik[/T]
+1: [T]120552,blackmarried[/T]
Beğenenler: [T]72854,mesutok[/T]
Uzun bir aradan sonra sizi görmekte güzel.
Beğenenler: [T]72854,mesutok[/T]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/184409/310120180956381.jpg[/IMG]