Mini ecza dolabı
information01.dezember 1999
Su düzenleyicisi ilaç mantar,cilt ve solungaç parazitlere karşı tatlı su akvaryumunda.
Kullanma Talimatı: Kullanmadan önce iyice çalkalayınız!
3 gün süreyle 20 litreye 20 damla veya 1ml ilk günde 1 çay kaşığı sera ectapur (ca.5 g) 25 litre suya ilave ediniz.Balık yumurtalarına mantarlaşmaya karşı önlem almak için haftada sadece 1 kez 20 litre akvaryum suyuna 0.5ml başka uygulama önerilmedi ise.
Mantarla bulaşan benekler, genellikle ilk etapta bakteri kaynaklıdır.(ikinci aşama enfeksiyonu mantardır.)Hastalığın sonraki günlerde de sürmesi durumunda tedavinin, sera bactopur direct ve sera mycopur (sadece yarım doz uygulayınız) ile yerine getirilmesi gerekir.
Mycopur 50ml,100ml ve 500 ml’lik şişelerde satılmaktadır.
Dikkat:100ml ve 500ml’lik şişelerde ,dozajı damla değil, ml hesabıyla uygulayınız.
Tedavi esnasında kömürle filtre yapmayınız, suyu cok iyi havalandırınız !
Tedavinin bitimindn sonra suyun kısmen değiştirilmesi ve/veya sera süper aktif filtre kömür ile filtrelemenizi öneririz.
Hastalıklara karşı direncin arttırılması için sera fishtamin ile vitamin kürü uygulanmalıdır.
Bileşimi:
100 ml sera mycopur
Akriflavin 210mg
Bakır (II) Sülfat 112,5mg
Bakır (II) Klorür 15mg
Distile Su k.m 100ml içerir.
Besin maddesi yapımında kullanılan hayvanlar için kullanılamaz.Tüm tatlı su akvaryumları içindir.Çocukların ve ev hayvanlarının ulaşamayacağı yerlerde bulundurunuz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Genelde yem yemeyen balıklar ve iç parazit tedavisinin desteklenmesi amacıyla kullanılabilir.Sıvıdır ve temel bileşeni sarımsaktır .
GarlicGuard, tatlısu ve deniz balıklarında iştah açılmasını, iç parazitlerin temizlenmesi ve balıklarınızın dirençini artırmak için kullanılmaktadır. GarlicGuard hızlı bir şekilde yem yemeyen balıklarınızın iştahlarını açmaktadır. Sarmısağın verdiği vitaminlerin dışında içinde vitamin C’de bulunmaktadır. Tatlısu ve deniz balık kullanımı için uygundur. Resif için güvenlidir.
Talimatlar: Kullanmadan önce çalkalayınız. Balıklarınızın yemlerini vermeden önce GarlicGuard ile karıştırınız. Beyaz benek ve iç parazitlerde en etkili şekilde kullanımı için Focus ve Metronidazole ile birlikte şu şekilde kullanılabilir. Her bir çay kaşığı dondurulmuş yem için Metronidazole’dan bir ölçek ve Focus’dan bir ölçek ekleyiniz. GarlicGuard ile tamamen ıslatınız. Tekrar dondurunuz ve günde bir veya iki kez 1 – 2 hafta boyunca balıklarınıza besleyiniz.
Çocuklardan uzak tutulması gerekir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu tuz bağışıklık sistemini desteklediği ve su parametrelerini düzenlediğinden hastalıklara karşı balıkları daha dirençli hale getirecektir.
Malawi ,Tanganyika ve Victoria göllerinin doğal minerallerini kapsayan bir tuzudur.
Kullanımı:
40lt ölçüsündeki bir akvaryuma Tangayika için 11g (pH 9.0-9.4) , Malawi için 5.5g (pH 7.8-8.4)ve Victoria için 3.6 g ilave edilmesi gerekiyor.Suda eritilerek ilave edilmesinde fayda var.En pratik olarak su degişimleri sırasında eksik tamamlanabilir.
Bileşimi:
Temel Element olarak ;magnezyum, kalsiyum, sodyum, potasyum
Eser Element olarak ; demir,aluminyum,iod içermektedir.Doğal ortamını oluşturan tuzdur.Nitrat,fosfat,arsenic,lithium yada cadmium gibi zararlı maddeler içermez.
Analizi ( 1 g için)
Calcium (min) 3.24 %
Calcium (max) 3.50 %
Magnesium (min) 11.83 %
Potassium (min) 10.08 %
Sodium (min) 3.53 %
Sodium (max) 3.75 %
Aluminum (min) 0.90 mg
Iodine (min) 0.02 mg
Iron (min) 0.20 mg
Sadece akvaryumda kullanılabilir.Çocuklardan uzak tutulmalıdır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
İnformation 01.Dezember 1999
Oodinium Velvet,kadife hastalığı;tek hücreli bitkisel kökenli balık parazitlerin neden olduğu bir hastalıktır.
Belirtileri:
Balık, nesnelere sürtünür, ama hastalık tam olarak ilerleyen safhalarda kendini gösterir.Balık ürerinde sarı-beyaz küçük benekler varken ilerleyen safhalarda una bulanmış gibi bir görüntü sergiler.Deri üzerinde kadifemsi bir tabaka vardır ve uzunlamasına bakıldığında net bir şekilde görülür.İleryen durumlarda deri parçaları dökülür ve gözler dumanlı bir tabaka ile kaplanır.Oldukça bulaşıcı olan bu hastalık hayvansaldan ziyade bitkisel yapısı ile farklı aktif bir madde ile mücadele gerektirir.
Su düzenleyicisi ilaç Oodinium pillulare ve O.ocellatum hastalığına karşı tatlı su ve deniz su akvaryumunda.
Kullanma Talimatı:
1.gün:20 litreye 20 damla veya 1ml
2.gün:Önce bakır değeri sera bakır-test ile kontrol ediniz.Optimal konsantrasyonuna , ki bu değer litre başına 0.3mg’dır.ulaşılmadığı taktirde dozu tayin ediniz.
3.gün:Başka öneri olmadığı taktirde 2.gündeki yöntemi uygulayın.
Sera oodinopur 50ml ve 500 ml’lik şişelerde satılmaktadır.
Dikkat:500 ml’lik şişelerde, dozaj damla değil, ml hesabıyla uygulayınız.
Sera oodinopur, bir çok kedibalığı türü ile benzer dip balıkları için uygun değildir.Normal koşullarda oodinium kapmayan bu balıkların, tedavi öncesinde ayrı bir akvaryuma alınması ya da tedavinin bir karantina akvaryumunda yapılması gerekir.Tüm tatlı sular için uygundur.
Sera oodinopur, deniz akvaryumlarındaki yosun ve organizmalara uygun olmayabilir.Bu nedenle tedavinin bir karantina akvaryumunda yapılmasını öneririz.Tedavi sırasında kömürle filtreleme yapmayınız! Deniz akvaryumlarında protein süzücü (skimmer) veya ozonizatör gibi cihazları kapatınız.
Tedavinin bitiminden sonra suyun kısmen değiştirilmesi ve/veya sera süper aktif filtre kömür ile filtrelenizi öneririz.Hastalıklara karşı direncin arttırılması için , sera fishtamin ile vitamin kürü uygulanmalıdır.
Bileşimi:
100ml sera oodinopur
Bakır (II) Sülfat 1,02g
Bakır (II) Klorür 21,9mg
Distile Su k.m 100ml içerir.
Besin maddesi yapımında kullanılan hayvanlar için kullanılamaz.Tüm tatlı su akvaryumları içindir.Çocukların ve ev hayvanlarının ulaşamayacağı yerlerde bulundurunuz.Son kullanım tarihinden sonra kullanılmaz!Kullanım süresi boyunca başka firmaların ilaçlarını kullanmayınız.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tetranında ve değişik markalarından benzer test kitleri vardır.İçimde 20 adet test çubuğu mevcut.Her test çubuğu bize 5 parametre değeri hakkında bilgi verir.pH,KH,gH,nitrit ve nitrat olmak üzere akvaryumdaki su değerlerimizden hangi aralıklarda olduğunu bize gösterir.
Kutu üzerinde şekilden görüldüğü gibi test yapılıp ,sudan çıkarıldıktan 60 saniye sonra skala üzeride değişen renkler kutu üzerindeki skala renkleri ile karşılaştırılarak değerler belirlenir.Bana göre doktorlarda ki steteskopun, tatlı su akvaryumlarında karşılığıdır.Özellikle genel bir hastalıkta veya şüpheye düştüğümüzde bize yol göstericidir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Her kaplanmış tabletinde
Metronidazol 500mg
Farmakolojik özellikleri:
Flagy, trikomonasid,ambisid ve duyarlı anaerob bakterilere karşı, bakterisid etkileri olan sentetik bir ilaçtır.
Antinakteriyel etki alanı içersinde aşağıdaki mikroorganizmalar bulunur.
-Gram negatif anaerob basiller :Bacteroides ve Fusobacterium grubu
-Gram pozitif anaerob basiller : Clostridium grubu ve duyarlı Eubacterium suşları
-Gram pozitif anaerob koklar : Peptococcus ve Peptostreptococcus grubu
Plazma yarınlanam ömrü 8-10 saatir.
Kullanımı:
Bagırsak flagellateri (iç parazit) tedavisinde 50lt ye bir tablet eritilerek ilave edilir.3 Günlük tedavi sonrası %50 su değiştirilir ve gerekirse tedaviye devam edilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Genel:
Muadili olan diğer bir ürünse Sera Aquatandır.Sera Nitrivec ile beraber bu kimyasallar su düzenleyicidir.Özellikle akvaryumun ilk kurulum aşamasında veya hastalık sonrası ilaçla yapılmış ve kömürle filtrelenmiş tankta kullanılmalıdır.
Kullanım:
İyice çalkalandıktan sonra 50 litre için 10 ml (bir kapak) eklenmedir.
Musluk suyunu balıklar için güvenli akvaryum suyuna çeviren su düzenleyicidir.
Kirletici etkenleri uzaklaştırır. Oldukça yüksek etkili ve dayanıklıdır, ağır metalleri uzun süre bağlayıcıdır.
Kloru tamamen nötralize eder.
Suya, nötralize edici aktif maddeleri ilave eder.
İçerdiği çeşitli kolloidlerle, mukoz membranını korur.
Magnezyum ve anti-stres faktör olan B1 vitaminini içerir.
Balık nakliyelerinde stresi yok eder.
Damızlıkların kondisyonlarını geliştirir ve bitki gelişimine yardımcı olur.
Balık, tedavi için karantinaya alındığında mukoza ve deri iyileşmesini hızlandırır.
AquaSafe ile kombine edilecek ideal ürün, Tetra Aqua Easy Balance' dir. Bu ürün, su içerisinde zamanla eksilen mineralleri tekrar suya kazandırarak, suyun mineral dengesini korur ve böylece periyodik su değişimlerinin süresini uzatır.
Tüm tatlı su ve deniz akvaryumları içindir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Genel:
Doğal bir mikro bitki örtüsü oluşturan ve bir saat içersinde kirliğe neden olan yabancı maddeleri yok eden farklı temizleyici ve atık azaltıcı bakteri kültürleri içerir.Kullanımını takiben 24 saat sonra ilk balıklar koyulabilir.
Amonyum-Nitrit-Nitrat dönüşümünü yapan ve filtrelerimizdeki biyolojik materyaller üzerine yerleşen bakterilerin ilk kültürleridir.Bir nevi akvaryum suyunun kültüre aşılanmasıdır.Bu bakteriler işlevlerini yerine getirmeye başladığında su çok berak olur.
Kullanımı:
Su düzenleyici kimyasal olarak geçen Sera Nitrivec(Bakteri kültürü), Sera Aquatan veya Tetra Aquasafe (stres giderici nötralize edici su hazırlayıcıları) ilave edildikten 1 saat sonra akvaryum suyuna ilave edilmelidir.
100 litre suya 20ml Sera Nitrivec şeklinde kullanılır.
Su şartları oluşmuş akvaryumlarda;
Düzenli yapılan su değişimlerinden veya filtre temizliğinden sonra 100 litre suya 10ml Sera Nitrivec ekleyiniz.
Balıkların zehirlenme durumlarında vakit kaybetmeden 100 litre suya 50ml Sera Aqutan ve 50ml Sera Nitrivec eklenmelidir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Formülü
Bir tablet
800mg sülfametaksanol (SMZ)
160mg trimetoprim (TM) içerir.
Farmakolojik özellikleri
Bactrim mikroorganizmada folinik asit biyosentezinin birbirini izleyen safhalarını katalize eden iki enzimi sinerjik olarak bloke eden iki aktif bileşen içerir. Etken maddelerin tek başlarına bakteriyostatik oldukları konsantrasyonlarda, ikisi bir arada bulunduğunda bu mekanizma in vitro bakterisid bir etkiye dönüşür.Üstelik Bactirim bu aktif bileşenlerden birine dirençli olan organizmalarada karşıda etkilidir.Bactrim’in bu iki yönlü (dual) etkisi nedeniyle, yaygın direnç gelişme riski çok azlamıştır.Bactirm’in antibakteriyel etki alanı çok değişik gram pozitif ve gram negatif organizmaları kapsamına alır.
Etkisi solunum yolu, idrar yolu,gastointestinal,deri ve yumuşak deko enfeksiyonları ve çok çeşitli bakteriyel enfeksiyonları kapsar.Karaciğerde endikasyona sebeb olabilir.30C nin altında saklanmalıdır.
100 litreye 1 tablet şeklinde 3 gün boyunca uygulanır ,her gün %50 su değişimi yapılır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Biyo-Ichthyo
Bileşimi: Her 100 ml'de : 17.0 mg 9-Amino-acridine Hidroklorür, 6.4 mg Crystal Violet, 32.0 mg Methylene Blue ihtiva eder.
Kullanım Sahası: Akvaryum balıklarının aşağıdaki paraziter hastalıklarının tedavisinde tesiri yüksektir.
»Beyaz Benek Hastalığı : Hastalığın etkeni sularda bulunan ıchthyophthirus multifilis denilen bir protozoan'dur. Hayatının bir dönemini balığın derisi üzerinde geçirir. Derisinin üzerine bir delik açarak yerleşen parazit balığın kanı ile beslenmeye başlar. Büyüyen parazit, balığın üzerinde gözle kolayca görülen beyaz benekler oluşturur.
»Costia Slımy Deri Hastalığı: Costra necatrix, chilodenalla cyprini isimli kamçılı protozoan olan parazit akvaryum balıklarının derisi üzerine veya solungaçlarına yerleşrek kızılımsı görünüşte iltahaplanmalar meydana getirir. Hasta balıklar sallanarak yüzerler ve sert yerlere sürtünme ve kaşınma eğilimi gösterirler. Daha ziyade zayıf düşmüş balıklar hastalanırlar. Yavru balıklar için çok tehlikelidir.
»Trıchodına Ve Trıchodınella Hastalığı: Akvaryumlara çoğunlukla canlı yemler ile bulaşan bir protozoan hastalığıdır. Deri üzerinde mavi beyaz lekeler (Benekcikler) oluşur. Solungaç üzerinde tahribat yapar. Yaygınlaşır ve çoğalırsa öldürücü olabilir.
»Velvet Hastalığı (Tatlı Su Kadife Hastalığı): Oodinium isimli protozoan türleri deri üzerinde epidermis tabakasına ve solungaçlara yerleşerek hastalığa sebep olur. İç organların epitel dokusuna da yerleşebilir. Olgunlaşan parazitler akvaryum dibinde bölünerek çoğalan sporları ile diğer balıklara bulaşır. VELVET hastalığında balıkların yüzgeçleri kırılır ve kırılma yerlerinde enfeksiyon görülür. Deri üzerinde mavi beyaz lekeler belirir.
»Deri Parazitleri Hastalığı: Gyrodactylus ve Dactylogyrus isimli hermitler, balıkların deri veya solungaçlarına özel tutucu organları (vantuzları) ile tutunurlar.
»Mantar Hastalıklarında : Saprolegnia, Achlya gibi mantarların deri üzerinde meydana getirdiği tahribat da Biyo-ichthyo ile tedavi edilir.
Kullanım Şekli ve Dozu: Hastalık görülür görülmez 20 litre akvaryum suyuna 10 cc (takriben bir kapak) Biyo-ichthyo hesaplanarak hemen konulmalıdır. Böylece akvaryumda çoğalmış parazitlerin diğer balıklara bulaşması önlenmiş olur. Şiddetli hastalıklarda dahi Biyo-ichthyo kullanılmasından 2-5 gün sonra balıkların hastalıklarından kurtuldukları görülmeye başlar. Akvaryum suyunun 28-30 Co 'ye getirilmesi tedaviyi hızlandırır. Tedavi süresi hastalık cinsine göre değişsede normal olarak 4-6 gün yeterlidir.
Ticari ambalaj şekli: 50 cc'lik, 100 cc'lik plastik şişelerde arz edilmektedir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
(Beyaz dışkılama, iştahsızlık, karın şişmesi, karın çökmesi v.b. belirtiler.)
Yazacaklarımı kendi (3 ila 6cm arası) yavru discuslarımda uyguladım, olumlu sonuçlar aldım tavsiye ederim.
1.Tedavi şekli
Eczaneden Flagyl (Tablet) + Cipro + 2.5'luk şırınga alınır = 20 lira civarı tutuyor.
Önce ısı kademeli olarak 32'ye çıkarılır.
1. Gün 50 litreye 1 flagyl + 100 litreye 1 cipro eritilerek suya karıştırılır.
Isı 32'den 34'e çıkarılır.
2. Gün %50-60 civarı dipten su değişimi yapılır. 100 litreye 3 flagyl, 100 litreye 2 cipro eritilir.
Isı 34.
3. Gün %50-60 su değişimi, 100 litreye 3 flagyl, 100 litreye 1 cipro.
4. Gün %50 su değişimi, filitre temizliği + varsa karbonla filitreleme yapılır.
Isı kademeli olarak tekrar 30'a düşürülür.
Tedavinin her gününde tankı izleyin, özellikle beyaz dışkı gördüklerinizin, yem almayan iştahsız balıkların ağzına flagyl sıkın.
Eczaneden 2.5'luk şırınga (Balığın boyuna göre 5'lik veya 10'lukta olabilir.)
Şırınganın iğnesi çıkarılır, 1 Flagyl hapı 4'e kırılıp şırıngaya atılır, sonra akvaryumun suyundan şırıngaya su çekilir.
Flagyl eriyene kadar beklenir.
Balık kepçeye alınır.
Nefes almak için ağzını açmaya başlayınca şırıngadan ağzına ilaç boşaltılır.
Bu esnada iki taraftan solungaçlarına da flagyl sıkılır. (Balık flagylle yıkanmış gibi olur.)
Balığı hemen geri bırakmamak gerekiyor, ilacı sıktıktan sonra bir 10-20 saniye yutmasını beklemek gerek.
2.Tedavi şekli
Bir diğer yöntem yeni öğrenip, denediğim (bu daha kolay);
Tanktan aldığınız 250 ml suya 6 flagyl eritilir.(Şart değil ama bu ölçüye bir ciproda ilave edebilirsiniz)
(İlaçlanacak balık sayısına göre su ve ilaç oranını ayarlarlamalısınız. Suyu ve ilacı daha az veya çok v.b.)
Şırıngaya bu sudan çekilir. (Şırıngadaki su biraz beyaz olsun, ne koyu ne çok açık)
Yukarıda tarif ettiğim şekilde balığa sıkılır.(İki kez) 4-5 gün boyunca bu şekilde devam edilir.
Ben günde 1 kere yapabildim ama vakit bulabilirseniz günde 4-5 kereye kadar tekrar edebilirsiniz.
Bu tedavi yönteminde suyu ilaçlamanıza gerek yok.
Suya karıştırdığım şeklinden çok, özellikle ağızdan şırıngaladağım balıklar bariz farketti. (Canlılık, iştah açılması, dışkı düzelmesi v.s.)
Sizede hiç işin içine suyu karıştırmadan ağızdan gözlemlediklerinizi tedavi etmenizi öneririm.
3. Tedavi Şekli. (Ağızdan tedaviyi kaldıramayacak kadar zayıf düşmüş, hastalığı ilerlemiş balıklar için yoğun flagyl banyosu)
Balık 10 litre bir kaba alınır.
10 litreye 4 adet flagyl 500mg'lık tablet eritilir. Balık 1 saat havalandırma ve ısıtma da yapılarak bu kapta bekletilir. Tedavi 3 gün boyunca günde bir saat olmak üzere tekrarlanır.
Özellikle şişme aşamasına gelmiş balıklar hassaslaştığı için panikten v.b. ağızdan uygulama ile kayıplar olabilmekte, bu yöntem ile kayıp en aza indirgenmekte.
3 günlük bu yoğun banyodan sonra ağızdan flagyl vermeye başlayabilir, yapamıyorsanız karantina tankında normal doz uygulamaya 4-5 gün devam edebilirsiniz.
Kolay gelsin.
Başlığa Ek ( Ağızdan Flagyl tedavisi hakkında )
Ağızdan flagly verirken.
* Çekiniyorsanız, eliniz titriyorsa, panik oluyorsanız hiç denemeyin daha iyi. Elbet ilk kez yaptığınızda biraz acemilik çekersiniz, bu normal. 3. denemeden sonra olayın ne kadar basit olduğunu göreceksiniz.
* Yapılan bir yanlış (İlk zamanlarda kendimde yapıyordum) balık ilacı almadan (Yutmadan) bırakmak. Suyun dışında 1.5-2 dakikaya kadar sorunsuz kalabilirler. (Nemli bir bez üzerinde tutmak, arada ilaçlı suyla ıslatmak, balığı ıslak tutmak şartıyla)
15-20 sn balık debelendi, ağzını açmadı diye ağzının kenarına bir iki isabetsiz sıkıştan sonra geri koymayın, panik yok.
* Bazı balıklar 1 dk'ya kadar tam olarak ağızlarını açmayabilirler, bazıları hemen açarlar. Ağzını açmayan balığın ağız çeperlerine ağzını açması için şırıngayla baskı uygulamayın. Sabırla bekleyin, ağzını açıp kapamaya başlamadan müdahale etmeyin, bir müddet sonra mecburen ağzını nefes almak için açıp kapatmaya başlayacaktır, böylece ilacı daha rahat hedefe sıkabilirsiniz. Eğer sabırsızlık ederseniz hem hayvanı hem kendinizi strese sokar, zedelersiniz.
* İsabetli bir sıkıştan sonra ilacın bir bölümünün solungaçlarından boşaldığını göreceksiniz. (Dozaj için iğneli konuya bakabilirsiniz) gerekirse tekrarlayın.
Bir sıkıştan sonra balığı minumum 15 sn daha dışarda tutun, hemen akvaryuma geri salarsanız ilacı yutmadan kustuğunu görürsünüz.
Elde var = 0 olur.
*** Burası çok önemli, balığın ağzına zaman zaman da vücuduna sıkacağınız ilaçlı su mutlaka akvaryumda ki su ile aynı ısıda olmalı, ilaç karıştırılacak su akvaryumdan alınmalı. Gidip çeşmeden daha sıcak veya soğuk suyla ilaç hazırlarsanız balığı telef edersiniz.
*Çok sayıda balık ilaçlayacaksanız ilaçlı su bir müddet sonra soğumaya başlayacaktır, arada suyun ısısını kontrol edin. Eğer soğumuşsa şurup şişesi v.b. ile akvaryuma bırakıp ısıyı eşitleyebilirsiniz.
* Bir temel yanlışta balık yem yemeye başladıktan sonra iyileşti diyerek tedaviyi kesmek. Bu sağ kalan ama populasyonları azaldığından balığı etkilemeyen parazitlere bağışıklık sağlayabilir. Tekrar çoğalmaya başladıklarında bu sefer tedavi etmeniz çok daha zor olur. Tedavi min 7-10 gün sürmeli.
Başarılı bir tedavi sonrasında sarımsaklı yemlemeyle onu bu hastalığın tekrarından koruyabilirsiniz.
Discuslarda Iç Parazit [ Önlem + Tedavi ]
* Bazı iç parazit vakaları nadirde olsa flagy'in etki ettiği parazit türlerinin dışında olabiliyor, eğer sonuç alamazsanız nedeni bu olabilir.
Bu noktalara dikkat edildiğinde strese girmesi, hırpalanması söz konusu olmaz. Elbette tedavi sırasında çok mutlu olacağını söyleyemeyiz ama tedaviden iyileşerek çıktığında çok mutlu olacağını söyleyebiliriz.
Kolay gelsin.
Beğenenler: [T]136202,Panzerfaust[/T]
Teşekkür Edenler: [T]136202,Panzerfaust[/T][T]20700,betta13[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
SERA BAKTOPUR
Tatlı su akvaryumlarında kuyruk çürümesi ağız mantarı ve dış bakteri yel enfeksiyonlarda kullanılır.
Mikrobik hastalıkların belirtileri şunlardır: Beyaz ile gri arası leke, deri üstünde şişkinlik, deri altında kan oturması, cinsel bölgelerde ve yüzgeç kenarlarına kanlı iltihaplar,karın boşluklarında su toplaması, başta ve yüzgeçlerde beyazımsı gri renkte kabarcıklar, dikleşen pullar, fırlamış gözler, Akvaryum dibinde veya köşelerde huzursuz sallanmalar, Yüzgeçlerin kenarında beyazlaşmalar, yüzgeçlerde çürüme, veya tamamen erimesi, gibi durumlar gözükebilir,
Kullanma talimatı :
1. gün : 20 litre akvaryum suyuna 30 damla (1 ml)
2. gün : Dinlenme: 3.gün: 20 litre akvaryum suyuna 30 damla (1 ml)
3. gün : 20 litreye 30damla veya 1ml, (başka öneri olmadığı takdirde)
Not : 100 ve 500 ml lik ambalajlarda dozaj damla hesabı değil ml hesabı uygulanmalıdır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Burada da görüldüğü gibi evlerde kendimiz için kullandığımız bir kısım ilaçlar balıklarda da kullanılabiliyor.
Her türlü ilacın güncel fiyatı bu siteden bulabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir