Mini ecza dolabı
Balıklarımda kuma sürtünme başladı 3 günde bir su değişimi ve kaya tuzu eklememe rağmen bir türlü geçmedi.Sera Mycopur verdi akvaryumcu kılavuzunda 20 litre akvaryum suyuna 20 damla yazıyor.3 gün süre sonunda 3/1 su değişimi diyor.Burada verilen bilgide aynı anlamadığım nokta akvaryum 170 litre 170 damlamı damlatmalıyım kararsız kaldım balıklara zarar vermek istemiyorum bilgisi olan varmı ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Selam degerli arkadaşlar ve akvarist kardeşlerim birbucuk aydır hastalıkla mücadele veriyorum denemedigim kalmadı flajil omnipur baktopur tuz bemix sarımsak mikrofiş bactrim permasol metilen olmuyo allah olmuyo bu ilacları bilinçli bi şekilde yaptım ölüm olmadı ama sürekli tekrarlıyo önce iç parazit oluyo sonra dış sonra iç sonra dış hep tekrarlıyo sudegişimini dipcekimini düzenliyaptım enkalıteli yemlerden haftada birgüne dek gelecek sekilde birgün aç bıraktım ama yine olmuyo tam bitti diyorum tam balıklar rahat ediyo ciftleşiyolar yumurta alıyolar hoop yine aynı tekrarlıyo yumurta atıyolar bu 6. yumurta atışları artık usandım valla heves meves kalmadı ne yapmam lazım 2 erkek 11 dişi 8 ila 10 cvm aralıkta yunus kolonisi akvaryum hacmi 450 litre tetratec 1200 dış resun 21 vat iç bakteri filtresi yani hersey mükemmel
-Saygılar.
DEZENFEKTASYON Dikkat ZEHYRLYDYR. Kullanylmasy tecrübe gerektirir. Eczanelerde yakla?yk 2 YTL ye satylyr. Dezenfektan olarak kullanylyr. Akvaryum malzemelerini ve silikonlary BOYAR. Ayry bir kapta kullanylmasy tavsiye edilir. Yanly? kullanymynda balyk ölümleri kaçynylmazdyr.
|
Bu ürünü profesyonel olarak üretim yapan arkada?laryn kullanmasy,ve tavsiyeleri üzerine yazylmy?tyr.
1) Akvaryum için üretilen ve bilinen bir ürün degildir
2) Balyklarynyzda mantar ,ka?ynty gibi durumlarda kullana bilirsiniz.
3) Önemli nokta balyklarynyzda ka?ynty ve mantar hastalygyny üzerlerinden söküp atmasydyr.
4) Tüm eczanelerden temin ede bilirsiniz.
5) Dikkkatli kullanylmasy gerekir, deneyimi ve tecrübesi olmayanlar lütfen kullanmasyn.
riza.topaloglu Üyemizin PERMASOL tedavi tecrübesi :
E?er beyaz benek,mantar,a?yz fungusu veya birçok parazit ve asalak türünün hastaly?yny çok ucuza ve kesin olarak çözmek istiyorsanyz, eczanelerde antiseptik-dezenfektan olarak satylan permasol adly ilacy tavsiye ederim.Ayryca bitkiler için gerekli olan potasyum permanganat bu ilacyn zaten kendisi yani bitkilerin geli?iminede faydasy oldu?unu tecrübelerimden söyleyebilirm.Ben bu ilacy 12 yyldyr kullanmaktayym.Bu ilacy 12 yyl önce Rize de yosun akvaryum sahibi Yhsan abiden ö?renmi?tim.O günden beri ba?ka bir ilaç kullanmyyorum.Kullanymyda çok basit.Yçinden 3 veya 4 tableti normal bir ilaç kutusunun içinde çe?me suyu ile karyi?tyryp iyice eritiniz.Erimesi biraz zaman alabilir bunu 3-4 gün boyunca her 5 lt.1 damla hesaby damlatynyz.Bu ilacy kullanyrken filtrenizi kapatmayynyz çünkü bu ilacyn özelli?i filtrenin içindeki hastalyklary ve parazitleri temizlemesi,dolayysyyla bu ilacy hastalyk geçinceye kadarda tekrarlayabilirsiniz.Saygylar
İkincisi akvaryumda ciddi hastalık olduğunda ve değişime gidilmeden arındaırma gerektiğinde kullanımdır. Akvaryuma uygun oranda suda eritilmiş permasol eklenerek kullanılır. Ancak bu yöntem yararlı parazitleri de öldüreceği için özel durum olmadıkça tavsiye edilmez.
Balıklar için esas ve yararlı olan kullanım şekli ayrı bir kovada 10 litre kadar suda bir tablet eritmek suretiyle özel banyo ortamı hazırlanmasıdır. Hasta olsun ya da olmasın, balıklar bu banyoda kısa süreyle tutulup geri akvaryuma alınır. Bu sayede hastaysa tedavi gerçekleşmiş olur, değilse önlem olarak ele alınmış olur. Banyo süresi balık boyuna göre 1-5 dakika arasında olmalıdır. Gerekirse banyo tekrarlanabilir ancak günde iki kereden fazla olmaması mantıklıdır. Banyo sırasında kovaya sürekli hava verilmelidir.
Her ilaç kullanımından veya kullanım gereksinimi doğuran sorundan sonra mutlaka kademeli olarak düzenli su değişimi yapılmalıdır. Hem hastalıktan hem de ilaçtan arta kalanların temizlenmesi için gereklidir. İlaç kullanımlarında dış filtre kapalı olmalı ve ısı da biraz arttırılmalıdır.
Banyo uygulaması diğer bir çok ilaç ve tedavi için önerilen yöntemdir. Direk ana tanka ilaç eklemek zorda kalmadıkça yapılmaması gereken bir uygulamadır. Ana tankta ilaç kullanımı kimi durumlarda alg oluşmasını da tetikler ve arttırır.
Hastalık olmasa da bu şekilde periyodik banyo ayda bir veya iki ayda bir uygulanabilir.
Neyse konuya geçeyim PIYELOSEPTYL 50 MG 30 KAPSUL adlı ilacı aldım eczaneden etken maddesi Nitrofurantoin 50 litrelik akvaryuma bir kapsülü boşalttım kullandıktan 24 saat sonra molinin solungacında mantar gördüm müdahale etmekle etmemek arasında kaldım mantar ilacı bakır sülfat içeriyordu çünkü eledoayı akvaryumdan çıkarmayıda istemediğim için bekleyip takip etmeyi seçtim ilacı attıktan 48 saat sonra mantarda yok oldu şeytan gibi dolaşıyor akvaryumu şimdi.