mısır cikleti
Şu anda 14 adet mısır cikletim var .Yaklaşık 5-6 aylıklar .Bunlar hakkında hiç bir bilgi bulamadım.Bilen yada besleyen arkadaşlar varsa her türlü bilgye ihtiyacım var.yardım ederseniz sevinirim.teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bahsettiğiniz balık Tilapia Mossambica olabilir mi?
[/QUOTE]
Akvaryumcular başka bir isim daha takmadıysa eğer Tilapia Mossambica dır.
[C]2,1,14421[/C] [C]2,2,14421[/C] [B]1993,3[/B]
İl: Yurtdisi
Şu anda 14 adet mısır cikletim var .Yaklaşık 5-6 aylıklar .Bunlar hakkında hiç bir bilgi bulamadım.Bilen yada besleyen arkadaşlar varsa her türlü bilgye ihtiyacım var.yardım ederseniz sevinirim.teşekkürler.
[/QUOTE]
Adı geçen balık Orange Mossambica dır, ama bu balığa hobiciler ''mısır'' derler. Bu balık yumurtalarını ağızda kuluçkaya yatırırlar. Çok aşırı miktarda yem yerler ve kolay kolay doymazlar ayrıca çok hızlı gelişirler. Hobi işine ilk başlayanların tercih ettiği bir türdür hiçbir değeri yoktur zaten birçok akvaryumcu bu balığı satmazlar
Buradan bakabilirsin: http://www.aquatext.com/images/fish%20etc/mossambic.htm
[C]2,1,14421[/C] [C]2,2,14421[/C] [B]1993,3[/B]
İl: Yurtdisi
Arkadaşlar herhalde tekrar belirtmeliyim bu balık bana kalırsa Orange Mossambica değildir.Çünkü bu verilen bu isim bir kere coğrafya menşeyi olarak Mısır cıchlet balığının orjinine uymuyor.Yıllarını akvaryum araştırmalarına ve tür irdelemelerine vermiş bir akademisyen olan Prof.Dr. Atilla Alpbaz bu balığı incelemiş ve latince ismini Hemihaplochromi multicolor olarak belirtmiş ve Mısır orjinli bir balık oldğunu göstermiştir.Bu balık 19. yüzyılda Avrupaya getirilmiştir.Bu bilgiler elimdeki Prof.Dr Atilla Alpbaz imzalı Akvaryum Balıkları Ansiklopedisi ve Üretimleri kitabında geçmektedir.Bu balıkla ilgili makaleyi vermek istiyorum ama ilk önce yazardan izin almam gerek.En kısa zamanda da ona bu konuda danışacağım.Umarım bu konuda siteye faydalı olabilirm.
Saygılar.