Moba'lara canlı yem
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2013 18:30
Acaba frontosalar doğal ortamlarında tam olarak nasıl besleniyorlar? Sonuçta göle balık yemi atan birileri yoktur herhalde. :)
dentu 2013-03-16 18:42:23
Bilinen frontosaların etçil balıklar oldukları.Diğer balıkların yavrularını mı yiyorlar mesela ? Ya da büyük balık küçük balığı yer kuralına uygun mu besleniyorlar?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2013 09:44
Genel söylenen leşçi oldukları ve gece avcıları oldukları.Gece uyuyan balıkları yakalıyorlar diye biliyorum.Zaten yapı olarak çok hızlı ve hareketli değiller.İç dış parazite doğal dayanıklılığı belkide ölü balıkları yemekten kaynaklı olabilir.
okanbagiscan 2013-03-17 09:45:40
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2013 15:38
Ben geceleri ışıkları kapatıyorum. Gece bazen lambaları actığımda her biri bir köşede uyuyor oluyorlar. Bunlar avcıdan çok uykucular. Ama yinede frontosayı tek geçerim. Karidesi haşlayarak vermeyi birazdan deneyeceğim bakalım nasıl olacak?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2013 03:00
Küçük parçalara ayrılmış dondurulmuş karides ve hamsi balığını severek tüketiyorlar. Hic haşlayarak vermeyi denemedim.
Doğal ortamlarında; uyuklayan veya yaralı, yutabileceği boydaki tüm balıkları ve salyangoz gibi kabukluları yediklerini biliyorum.
Kendi Frontosa mobalarımdaki gözlemlerime gelince;
Aydınlatmayı sevmiyorlar, ışıklar açıkken saklanıyorlar ve hatta yeme dahi çıkmıyorlar.
Su yüzeyinden yem yemiyorlar. Dibe batan yemleri tercih ediyorlar.
Teşekkürler.
Doğal ortamlarında; uyuklayan veya yaralı, yutabileceği boydaki tüm balıkları ve salyangoz gibi kabukluları yediklerini biliyorum.
Kendi Frontosa mobalarımdaki gözlemlerime gelince;
Aydınlatmayı sevmiyorlar, ışıklar açıkken saklanıyorlar ve hatta yeme dahi çıkmıyorlar.
Su yüzeyinden yem yemiyorlar. Dibe batan yemleri tercih ediyorlar.
Teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2013 09:36
Tekrar hatırlatmak istedim. Burada haşlamaktan kastım ,öyle baya sofraya konacak haşlama kıvamı değil.Karidesler derin dondurucudan çıktığı için ,sadece çözülmesini ve biraz da yumuşamasını sağlayacak bir ölçüde haşlama bahsettiğim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2013 09:53
Dün ben karidesi 1,5 - 2 dakika kaynar suda haşlayarak verdim ve akvaryumun içine yağ salınımı olmadı balıklarda çok güzel bir şekilde yediler. Hamsiyide aynı şekilde bir hafta sonra vereceğim, karidesten ziyade hamsi direk suya atılınca çok yağlanma yapıyor ve hemen temizlik gerektiriyor yağını alması için hamsiyide haşlamayı dünüşüyorum Güngör Bey'in yaptığı gibi, sağlıklı balıklar dilerim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2013 09:55
Karides ve somon çok yağlı olması dolayısıyle suda çok fazla yağlanma yapmakta.Bu nedenle ben (Güngör beyinde bahsettiği haşlanma kıvamı sanırım bu olsa gerek) sıcak suya atarak bir kaç dakika bekletip yağından biraz olsun arınması ve buzun çözünmesi hallolduktan sonra balıklarıma vermekteyim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2013 10:05
Karides , hamsi ve somon gibi diğer balık çeşidi yemlere göre hemen hemen hiç yağlanma yapmıyor. Ayrıca diğerleri gibi su içinde dağılıp etrafı da kirletmiyor.Bildiğim kadarı ile afrodizyak etkisi de var.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2013 10:10
Teşekkürler Güngör Bey, çok faydalı bilgiler veriyorsunuz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2013 10:24
Rica ederim. Sadece bu balıkları beslediğim dört yılın sonunda , kendi yaptığım uygulamaları paylaşmaya çalışıyorum.Daha tecrübeli arkadaşlar bu uygulamalarda bir yanlış görüp ,düzeltmek isterlerse çok sevinir ve faydalanırım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2013 12:52
Benim size tavsiyem, artemia alıp çıkartın ve verin. Çok çok istekli yiyorlar. Her balık artemiayı çok seviyor. Bir deneyin artemiyayı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2013 14:42
Yutabilecek boyda küçük küçük dilimledikten sonra haşlamaya gerek yok. Filtreleme zaten ona göre yapıldıktan sonra suda yağlanma olmuyor. Doğal ortamda haşlanmış balık veya karides menülerinde yoktur herhalde. Bülent ÖNER 2013-03-18 21:56:25
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2013 16:03
Yutabilecek boyda küçük küçük dilimledikten sonra haşlamaya gerek yok. Filtreleme zaten ona göre yapıldıktan sonra suda yağlanma olmuyor. Doğal ortamda haşlanmış balık veya karides menülerinde yoktur herhalde.
Sizin söylediğinize daha önceden Güngör Bey cevap yazmıştı zaten :)
[QUOTE=dentu]
Tekrar hatırlatmak istedim. Burada haşlamaktan kastım ,öyle baya sofraya konacak haşlama kıvamı değil.Karidesler derin dondurucudan çıktığı için ,sadece çözülmesini ve biraz da yumuşamasını sağlayacak bir ölçüde haşlama bahsettiğim...[/QUOTE]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2013 00:09
[QUOTE=kasel53]
Benim size tavsiyem, artemia alıp çıkartın ve verin. Çok çok istekli yiyorlar. Her balık artemiayı çok seviyor. Bir deneyin artemiyayı.
[/QUOTE]Artemia yavru balıklar için daha uygun bir menü.Büyük balıklar için damızlık boya getirmek gerekirki buda baya zahmetli birşey.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir