mpimbwe akvaryumu
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2012 12:03
Fotoğraf:
Boyut (cm):130 50 50 cm.
Kapasite (litre):325 lt.
Canlılar: fırontoza mpimbwe 1e 15 cm 3d dişiler 8-9-10 cm.
Malzemeler:dolphin 1300 dış filtre 10 kg. mercan kumu 20 kg. silis kum kumlar 0,5 mm.
Akvaryum Bakımı:haftada 1 dip çekimi % 10 su değişimi
Kullanılan Yemler: yemler nls spectrum, granül kaz ciğeri, pul yem, kuru kan kurdu ve haftada 1 tuzlu su karidesi
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: çok şükür hiç ilaç kullanmak zorunda kalmadım ama ayda 1 metilenn mavisi atıyorum
Boyut (cm):130 50 50 cm.
Kapasite (litre):325 lt.
Canlılar: fırontoza mpimbwe 1e 15 cm 3d dişiler 8-9-10 cm.
Malzemeler:dolphin 1300 dış filtre 10 kg. mercan kumu 20 kg. silis kum kumlar 0,5 mm.
Akvaryum Bakımı:haftada 1 dip çekimi % 10 su değişimi
Kullanılan Yemler: yemler nls spectrum, granül kaz ciğeri, pul yem, kuru kan kurdu ve haftada 1 tuzlu su karidesi
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: çok şükür hiç ilaç kullanmak zorunda kalmadım ama ayda 1 metilenn mavisi atıyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2012 12:57
Maşallah gayet sağlıklı gözüküyorlar tez zamanda damızlık olurlar inşallah
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 10:48
İnşallah sağol teşekkürler.
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 14:25
Emrah kardeşim, mpimbwelerin yavaş yavaş gerçek rengine kavaşuyor. Maşallah. Geçen gün bir üretim hanede mpimbwe gördüm. Balığa bayıldım. Hemen yavrularından satın aldım. Şuan 8 tane 7-9cm arası mpimbwe var. Sabırla büyütmeyi düşünüyorum. Bu karides verme olayı nasıl oluyor? Detaylı bilgi verebilir misin?
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 14:51
Bildiğimiz balıkçılarda satılan çiğ karideslerden vereceksin. Bağzı fırontoza besleyen arkadaşlar karidesi çok alıp hazırlayıp donduruyorlar ordan veriyorlar. Ama ben haftada bir balıkçıdan bir adet taze çiğ karideş alıyorum. Üzerindeki sert kabuğunu soyduktan sonra balıkların yiyebilecekleri şekilde ufak ufak kesip akvaryuma atıyorum sonra zaten balıklar piranalaşmaya başlıyor. :) karidesi iştahla yiyorlar.
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 17:11
Frontozanın bu türleri hep hoşuma gitmiştir...Bol yavrulu kayıpsız günler dilerim.
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 17:20
Teşekkür ederim. Daha boyları 7-9cm' dir En az bir seneye ihtiyacım var. Bu arada benim balıkların boylarında uygun mpimbwe bulur isem kolonime ilave edeceğim. Sağlık mutlu bir hobi dilerim.
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2012 11:53
MAşallah
frontosanın en beğendiğim türlerinden biri balıklarınız çok güzel maşallah sağlıklı büyütün İnşallah.